.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
CerealKiller
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 19/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 7:09 pm

samporna ccn wrote:
CerealKiller wrote:
Salam, sy nak tanya lah, getah hitam utk kedap udara dlm mini tank minyak brek disk belakang tu kalau dah kembang & koyak/bocor boleh ganti getah tu je ke?

Ke kena bli 1 set dgn mini tank tu skali?

asenye ad jual mnde tu.. tp xsure ar coz aritu mmbe ak ble utk brek dpn..


Yeke..thanks nanti g ronda2 tanye kat kdai spare part..
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 8:03 pm

ajizaimi wrote:
absolute_ahben wrote:
ajizaimi wrote:
ajizaimi wrote:
salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu

yg ni takde otai blh tolong?

x terjawab la soalan abg ajizaimi ni Razz
nk buat cmne. tu la lumrah naek 2 stroke.
x nk kotor kne bwk pembonceng blakang kot. bru la kite x kne. tp orang belakang yang kne Razz

bkn 2stroke je, naik LC pun sama. Mudguard cantik tapi tak berfungsi sangat. Kira soalan aku ni tahap super sayya la sebab xde otai ada penyelesaian haha

ak de solution....time hujan ko bwk kete,time xhujan ko bwk la moto....ok x?
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 9:15 pm

korek lubang tmpt masuk shaf tayar blakang. korek kedalam.
bg tayar masuk dalam.
ade bran?
ki3
Cool
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 10:27 pm

absolute_ahben wrote:
tupaijet
ak rase bearing tayar balakng ko out.
try cek.



tadi masalah cube di settlekan.,
bunyi aq agak dah kurang 80%...tapi masih ada bunyi cikit...*krek2 tu.
tp x pe la...hati pon dah tenteram cikit...
pomen tu cakap spoket pasang tebalik...n mungkin ada masalah dalam engine cikit.

Alhamdulillah....dah kurang bunyi puaka tu.., Smile


THANKS ALL M125ZC...


Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 10:45 pm

APA pendapat korg tentang gambar2 dbwh:

ok ke pomen ni ejas...?..x tau aq brpe benang dia pusing tu, laju sgt...





ok ke x lagi brake pad ni..? ori moto tuw.. scratch
HLY sg. buloh suruh aq beli pad baru.





ni pomen kat tempat aq bagi suggestion sesangat suh sumbat kat moto....




Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 22, 2011 10:55 pm

pad tu tbal ag tu.. bg ak ar.. hahahha..
wa maxoil tu.. ni klu pkai slang seli ok ar.. nk cuci karbon kt blok.. huhhuhu...
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 12:44 am


aq pnh try 2T quicksilber tu..campo2 gak..riso je...riso ring betukang lak...ha2
maxoil baru nak try la ni..nak test cm na..

ko nak ke pad tu..?
meh amik la..COD kat tmn medan, PJ...aq maleh nak pos2... Smile
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 12:57 am

tupaijet:

benang 2t tu kire ok la....moto stended je kan?
agak2 nk long distance(merembat) kasi pusing ke atas lg...
xpun bancuh 2t dlm tank minyak...

brake pad tu dh nk hampir2 out....
tp still leh gune...biasa klaw dh bbunyi n minyak dh drop mmg kna tukar...

maxoil...ermm...ok sgt tu...2t bot tcw3...harga pun bpatutan....
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 1:33 am

brake pad tebal lg...leh lg pkai 1,2bulan....
benang 2t tu kalu stendet n buat jln2 bese jer...
baik xyah naikkan, 2t parah nati

2t maxoil+oil treatment = terbaik bro jrg sgt selang seli ngn 2t lain...xde masalah, mantap..
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 1:49 am

ajizaimi wrote:
absolute_ahben wrote:
ajizaimi wrote:
ajizaimi wrote:
salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu

yg ni takde otai blh tolong?

x terjawab la soalan abg ajizaimi ni Razz
nk buat cmne. tu la lumrah naek 2 stroke.
x nk kotor kne bwk pembonceng blakang kot. bru la kite x kne. tp orang belakang yang kne Razz

bkn 2stroke je, naik LC pun sama. Mudguard cantik tapi tak berfungsi sangat. Kira soalan aku ni tahap super sayya la sebab xde otai ada penyelesaian haha

tkde la super saiya sgt... Neutral
rasenye ade 1 sebab n 2 jln penyelesaian.
sebabnye ble bwk laju tekanan udara rendah kt area belakang penunggang, so titisan2 air yg terpercik dari tayar bergerak ke depan(arah belakang badan penunggang yg bertekanan rendah)... alaa, prinsip bernoulli je pn.. study

disebabkn tuan hamba ni degil tnk ikut cadangan incik babet soh bwk je keta time ujan,
penyelesaian pertama; bwk slow. area2 46.9kmh ke......(kalo masih terdapat titik2 noda pada baju anda yg tk dpt disettlekan oleh Fab Total, ulangi eksperimen dgn kelajuan lebih rendah) Wink
penyelesaian kedua; mcm cadangan incik absolute ahben, modi moto jadi cenggini:
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 3:34 am

hua.
rindu doh, abam ultra z bercoloteh panjang lebar cmny.
hahaha
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 6:01 am

Haha tq nanti aku modi tuoai jadi ex5
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 6:58 am

BABET
-owh...pomen bukak abis cover 2T pam tu..
berpasir teruk....mcm mana la pasir2 ni bole masuk....pelik aq.
alang2 dah kopek...tu yg suh pomen set apa yg patut 2T tu.
-brake pad x de bunyi pape pun...cume minyak je nmpak dah turun masa tu.
HLY suh tuka, aq pon tukaaa... Smile
-mahal seh 2T ni...beli rege 25inggt..sembang2 dapat la 24inggit... Razz


wormzx
-makin lame, mcm dah x rajin nak wat 2T cham...tu yg suh set lebih 2T..he3
-brake pad ni pakai ok...grip je masa ujan n kering... Razz
-ok2...nak try lak...tgk cm na...agak mahai tuw...~rm24
dulu mase blajo ada duit lebih ckit, pakai la 2sp n 2sx...tp skrg da x de senn...
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 9:33 am

ultra.. tu moto xcident ke? ke kena langgar lori??
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 9:48 am

motor ape nie....tak penah aku tengok moto cam nie....
Back to top Go down
abg_apis
Laskar Kanan


Posts : 328
Join date : 19/10/2010
Location : johor~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 1:26 pm

carb uma bleh msuk kt rxz tk ?
rxz abg aku parking kt kajang itu ary lesap carb ..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 6:51 pm

nk tanya soalan...
masa dk gerak kan....contoh dari gear 3 aq tkar jd gear 2...apasal masa aq lepas clutch tu...moto jd mcm tersedutt jee....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 23, 2011 8:21 pm

absolutevodkaahben: waklu rindu! wakakaka.. aku kalo bleh nk ringkas tepat padat je.. skali skale termmbebel mcm mak nenek gak. haih... nnt kalo jumpe jgn lupe pau aku milo ais tabur ok! Wink

ajizaimi: ex5 pn nk jd 125z, ko nk 125z jd ex5? tkpe2.... jd 'ex5' time hujan je.. hehe.. Razz

bender n Apislegend: tktau la habhal leh jd cenggitu skali. pic tu aku rembat dari galeri moto+kereta kt thread galeri gmbr. hehehe.. ape function modi gtu pn aku tatau.. tp mmg RARE kalo ade kt m'sia.. Very Happy

abg_apis: boleh je.. tp 2t kne bancuh sebab tkde lubang 2t kt carb tk silap sy. cme kne set mainjet n pilotjet scukup rase je kot... harge mainjet n pilotjet yg tkleh thn tu!! pale

Shark pfa: tkde idea la utk persoalan awk ni. hehehe.. apepn termenung gak aku tgk siggy ko org lidi sdg bergasak tu. Razz Razz

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 24, 2011 3:55 pm

Shark pfa wrote:
nk tanya soalan...
masa dk gerak kan....contoh dari gear 3 aq tkar jd gear 2...apasal masa aq lepas clutch tu...moto jd mcm tersedutt jee....

mesti la..hehe..gear 2 lebih tinggi gearnya..jd moto akn rev tinggi..kalau nak counter spya tak menyedut..kc remp kaw2..rasanya la..eh..hmm..nak jwb mcmana yer..hehehe..arggggggghhhhhhh..give up la..haha

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 24, 2011 4:01 pm

devilmeasha wrote:
Shark pfa wrote:
nk tanya soalan...
masa dk gerak kan....contoh dari gear 3 aq tkar jd gear 2...apasal masa aq lepas clutch tu...moto jd mcm tersedutt jee....

mesti la..hehe..gear 2 lebih tinggi gearnya..jd moto akn rev tinggi..kalau nak counter spya tak menyedut..kc remp kaw2..rasanya la..eh..hmm..nak jwb mcmana yer..hehehe..arggggggghhhhhhh..give up la..haha

hahah...aq pham mksud broo... rabbit
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 24, 2011 7:26 pm

Salam , dah lama tak online sini
Ada 1 soalan nak tanya ni, ape yang menyebabkan gear susah nak tukar?
Maksudnya dari gear 1 ke N.
Gear plk ada freeplay..
Ape penyelesaiannya?
Benda ni terjadi lpas aku bukak tukar clutch plate smlm
Harap ada yang dapat membantu
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 24, 2011 9:58 pm

Man4822 wrote:
Salam , dah lama tak online sini
Ada 1 soalan nak tanya ni, ape yang menyebabkan gear susah nak tukar?
Maksudnya dari gear 1 ke N.
Gear plk ada freeplay..
Ape penyelesaiannya?
Benda ni terjadi lpas aku bukak tukar clutch plate smlm
Harap ada yang dapat membantu


aq pon kdg2 ssh gak...
pakai EO fully syn..
dari gear 1 nak ke N tapi leh naik gear 2 laks...
dari gear 2 nak ke N pon ter masok gear 1...
hehe...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 24, 2011 10:31 pm

Man4822 wrote:
Salam , dah lama tak online sini
Ada 1 soalan nak tanya ni, ape yang menyebabkan gear susah nak tukar?
Maksudnya dari gear 1 ke N.
Gear plk ada freeplay..
Ape penyelesaiannya?
Benda ni terjadi lpas aku bukak tukar clutch plate smlm
Harap ada yang dapat membantu

bro bleh try panjangkan skit clutch, kalo lebih setengah senang skit nk change gear, kalo salah tolong btolkan yea taiko2 hehe
Back to top Go down
am125zr
Laskar Kelas I


Posts : 116
Join date : 05/01/2010
Age : 24
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 25, 2011 9:47 am

salam..tolong...aku ade masalah...moto aku nie asyik kluar minyak 2t je kat pump 2t 2....
g kdai toke suh tuka ape tah nme..."auksi"mnde tah..da tuka,abih 25 riyal pas 2,3 hari kluar balik 2t sikit2...law malam 2 simpan moto,sampai mnitik2 atas lantai....so camne ni???tolong la k....
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 25, 2011 10:01 am

am125zr wrote:
salam..tolong...aku ade masalah...moto aku nie asyik kluar minyak 2t je kat pump 2t 2....
g kdai toke suh tuka ape tah nme..."auksi"mnde tah..da tuka,abih 25 riyal pas 2,3 hari kluar balik 2t sikit2...law malam 2 simpan moto,sampai mnitik2 atas lantai....so camne ni???tolong la k....
aku pernah jadi cmnie, dah tukar getah O ring, tapi masih lg bocor, akhir skali lapik 2 getah O ring baru x bocor, maybe getah O ring aku punya nipis sangat kot..aku punya bocor sebab asik tukar2 pam 2T..huhu
kedai mana hantar??
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 2:00 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: