.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 8:03 am

Mari sambung di sini...

Link topik2x lama :-

Segala persoalan V16
Segala persoalan V15
Segala persoalan V14
Segala Persoalan V13
Segala persoalan V12
Segala Persoalan V11
Segala Persoalan V10
Segala persoalan V9
Segala Persoalan V8
Segala Persoalan V7
Segala persoalan V6
Segala Persoalan V5

PESANAN PENAJA :- SILA GUNAKAN BAHASA/PENULISAN YANG BOLEH DIFAHAMI SELAIN MENJAGA TATASUSILA.HORMATI SATU SAMA LAIN

DAN SALING MEMBANTULAH KITA SESAMA KITA.ELAKKAN DARI MENGGUNAKAN SHORTFORM YANG MELAMPAU SEHINGGA

MENYULITKAN PEMBACAAN/PEMAHAMAN.

_________________
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 9:21 am

hujung ekz0s basah menunjukn 2t ckup kn.tp mcm ne kalau hujung ekz0s 2 kering?walaupun da bkak 5,6 benang.sumbat ke?
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 10:56 am

tengok plug..klau 2t cukup..kat bebenang spark plug ada basah2 minyak 2T..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 12:40 pm

yeke?k0mp0m meh?kt benang plug mmg bsh pn..ingt tgk kt ekz0s je blh tau 2t ckup ke tidak..2t vsx mmg kurang asap ke?
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 12:44 pm

tanye sikit,,,asal plug aku selalu kong....tukar seminggu dua,,,kong balik,,,adoiyai,,,,ada sapa2 tau,,
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 4:21 pm

assalamualaikum otai2.... nak tnya nih... btol ke meter skala x bleh masuk kt tupai 2nd model.. taun 2004..?? sampai nak gadoh ak ngan tokey moto nih.. dah deal cantik dah.. skali nak pasang kat moto, dy tgk moto ak 2nd model, sampai mati2 dy x nak pasang...ada beza ke wiring nye? dy x nak pasang coz t meter mletop.. katanye lah...
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 5:05 pm

bender wrote:
assalamualaikum otai2.... nak tnya nih... btol ke meter skala x bleh masuk kt tupai 2nd model.. taun 2004..?? sampai nak gadoh ak ngan tokey moto nih.. dah deal cantik dah.. skali nak pasang kat moto, dy tgk moto ak 2nd model, sampai mati2 dy x nak pasang...ada beza ke wiring nye? dy x nak pasang coz t meter mletop.. katanye lah...

ye ke?? bkpe ari tu ak jmpe lg la first model 125z.. tp bdk ni tkar cver set skala siap meter lg..bleh je.. mter z catak pun leh sumbt kt z bosh.. ni kn plak mter skala nk msuk kt tupai 2nd mdel..
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 5:28 pm

boleh r,sbb aku pn da tkar pkai skala punye.smart je tgk..t0key 2 yg sengal2 k0t.xpun dia da mls.
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 6:44 pm

haizamlee wrote:
tanye sikit,,,asal plug aku selalu kong....tukar seminggu dua,,,kong balik,,,adoiyai,,,,ada sapa2 tau,,

xder saper yg boleh jawab ke,,,, Neutral Neutral Neutral
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 6:54 pm

mnyk lebih tue haizamlee,carb set original kilang atau dah set lain?,klu dah setting lain ade kemungkinan jd prob cmnie,contoh setting bobok tpi sentiase bwk slow je,mmg plug cpt kong..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 6:57 pm

blh je 125z masuk meter version2x brape pun,janji meter 125z,bkn 125s..yg beza skit pun meter skala ade 3 bulb untuk background die bbndg meter version bwh ade 2 bulb je,tpi yg penting mmg blh sumbat cmtu je..
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 7:21 pm

superjoemanito wrote:
mnyk lebih tue haizamlee,carb set original kilang atau dah set lain?,klu dah setting lain ade kemungkinan jd prob cmnie,contoh setting bobok tpi sentiase bwk slow je,mmg plug cpt kong..


set lain ...ow,,,patut la pomen tu ckp,,,moto ni mesti salu bwk laju2,,,minyk lebih ek,,kalo 2t lebih xder effectkan,,,,yg pleknye,,,pomen tu set 2t aku..dia kasi kecik sikit,,, Rolling Eyes Rolling Eyes dah la blok tu saiz beso,,,huhu..
lupa lak...kes plug cpt kong ni baru je,,sebelum ni ok,,,,
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Aug 18, 2011 9:41 pm

servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: nak tinggal moto   Thu Aug 18, 2011 11:35 pm

salam,

aku ingat nak bercuti balik kampung dlm 2 bulan... agak2 takpe ke kalau aku tinggal moto x berstart? nak angkut moto blk kpg skali pun sbb aku dh ada transport yg lebih power... hahaha... minta tanya pengalaman bro2 dlu..
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 6:36 am

x perlu bukak thread baru bro...bleh tny kat dlm segala persoalan~

pndpt aku :

1- ltk muto bwh garaj
2- cabut kabel bateri (mati kn arus lektrik) klu x nt bateri lemah
3- isi mnyk penuh,nk elak kn wap air yg bleh sbb kn tank jd karat (btol kn aku klu sala)
4- tongkat double stand ngan slimut kn muto anda...hehehe
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 7:13 am

nk tnye gak...
smalam check plug baru...
keliling benang basah..
belah tengah lak perang...
setting camni ok ke...
rse moto cam sangkut2 je nk pegi...
musykil lak tetibe... Question scratch
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 9:43 am

salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 9:51 am

owhh... bezanya bulb je la ek... ishh... tah hape2 tokey tuh.. barang x nak djual... ok2 nati bleh la ak sound dy blik.... hehe...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 2:24 pm

nazjb wrote:
yeke?k0mp0m meh?kt benang plug mmg bsh pn..ingt tgk kt ekz0s je blh tau 2t ckup ke tidak..2t vsx mmg kurang asap ke?

vsx baru ke?ke yg wangi pnya..?..plug basah+lekit minyak 2t tanda 2t ok,..sbb 2t bfungsi di bhgn block..bkn pada ekzos..tp kebiasaanya klau muncung ekzos basah 2t da cukup..

kalau x sure sgt..buka block la..diagnosis piston.. What a Face

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 2:27 pm

Kaer wrote:
nk tnye gak...
smalam check plug baru...
keliling benang basah..
belah tengah lak perang...
setting camni ok ke...
rse moto cam sangkut2 je nk pegi...
musykil lak tetibe... Question scratch

ujung rpm mesti sedap jer kan?..
mungkin angin kena set betul2..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 4:04 pm

ha ah kat lubang tu kot..pelampung rosak eh??
Back to top Go down
amer_horatio
Laskar Kelas I


Posts : 102
Join date : 27/05/2011
Age : 27
Location : KAJANG

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 7:17 pm

salam
mntk pendapat otai2
sye bru masuk carb rxz mili malasah nye rpm time bwk tk leh nk garing....die leh g takat rpm 7 je pas tu bobok2.....
moto sye semua standad
mntk tlg otai2...
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 11:32 pm

superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Aug 19, 2011 11:56 pm

haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 1:09 am

babet wrote:
haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...

mangkuk bwh dengan kat atas tu,,,dah x nmpk thread nyer Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 11:03 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: