.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Oct 02, 2011 8:57 pm

kenzou wrote:
kenzou wrote:
salam sejahteraa.. <-- masuk jee mesti ada masalah. TT taa penah dtang pun. hahaaa.. Razz
aku naa tye sikit, contoh aku pkai plug standard ngk b8es taa silap aku. aku tgok plug aku hitam sumee, aku naa gi setting balek malas boleh taa counter dgn gune plug rxz.?


tolong bro-broo sumee. terimaa kasih... huuu
z pun pakai b8es,same je pun,klu pakai bp8es piston sng bocor,kene set mnyk lebih sbb centre rod die pnjg,api dekat time piston jejak ke head,solution bg angin lebih skit..tebuk kotak angin ke..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Oct 02, 2011 9:00 pm

su wrote:
as salam semua...
npe eh tgh2 rembat tetiba moto nyedut?...tanda2 nk jem ker? ke ade sebab2 len? scratch
cek plug tgk ok..
pakai carb standard ke?,cube tarik gear ke gear ngan rpm tinggi,klu moto tersedut-sedut tue minyak krg,kene up mainjet..
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Oct 02, 2011 10:42 pm

pergh..abang joe da tolong jawab sume..xde chance nak selit..haha..abg joe mmg otai la.. Very Happy ..ops tsepamsss..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 12:59 am

EjanNiz wrote:
EjanNiz wrote:
sejak baru-baru ni aq rasa tupai aq mcm berat..RPM tinggi tpi rasa mcm berat(acceleration kurang)..asl ek ? aku guna minyak 2t petronas sp fully sintetik..adakah disebabkan 2T atau minyak itam ?
xda spe leh tlg ?

bnyak2 mmbaca forum ni bro... hahha... ilmu bnyak... rajin x rajin je... klau sng turun TT mnggu dpan... ari jumaat mlam kt bangsar.. nk tnye ape psal mtor tnye lh ngan otai2 yg ad... bnyak ilmu bleh timba.. silap2 bkk bengkel nti... hahaha

_________________
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 1:20 am

superjoemanito wrote:
letak_pisang wrote:
slm, minta nasihat pls. tlg otai2 bgtau ap yg xkena ngn plug ni, tq.



fyi,
menjet 110 pj 17.5
stended all round
blok 0.25, bru rebore (lg 500km nk abis pntang)
cbut mncung getah.
dari gmbr tgk mcm m.jet kecik,mmg bocor piston klu rembat,tpi nk ikutkan dah sesuai saiz ngan spec standard,ke pakai m.jet ex5 Wink

oo..syg plak piston bru..er, tak pasti la mjet jenis apa, sb pomen yg tuka. ada beza ke mjet tupai ngan ex5? kne tuka la nmpk gayenye.
lg 1, yg belah luar plug tu ok dh ke?

btw tq bro. Smile
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 8:07 am

devilmeasha wrote:
pergh..abang joe da tolong jawab sume..xde chance nak selit..haha..abg joe mmg otai la.. Very Happy ..ops tsepamsss..
xpe..msg2x tlg je jwb ape2x pun,kurg2x dtg skit idea kt forumer yg ade masalah,x gitu? Very Happy
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 8:13 am

letak_pisang wrote:
oo..syg plak piston bru..er, tak pasti la mjet jenis apa, sb pomen yg tuka. ada beza ke mjet tupai ngan ex5? kne tuka la nmpk gayenye.
lg 1, yg belah luar plug tu ok dh ke?

btw tq bro. Smile
aku gurau je,mainjet ex5 mane blh pakai,pakai mainjet brand lain tpi saiz yg same,sbb brand lain2x..hasil pun lain2x..belah luar keliling dah ok,kotak angin seme standard ke ape?..
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 11:29 am

superjoemanito wrote:
aku gurau je,mainjet ex5 mane blh pakai,pakai mainjet brand lain tpi saiz yg same,sbb brand lain2x..hasil pun lain2x..belah luar keliling dah ok,kotak angin seme standard ke ape?..
hehe owh...ok, jap lagi pegi tuka la. Cool yup, sume stended, kotak angin span masih ada n cover xtebuk. cbut muncung je.

ok bro tenkiu skali lg. Very Happy
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 3:09 pm

superjoemanito wrote:
Shark pfa wrote:
helpppp!!!!

moto watt hal lagiii...

lampu meter aq x nyala mase suiz on...biasanye klau kite on suiz..lampu meter aq benyala kan...tp ni x nyala....sema mcm lampu belakang....klau stat moto lampu blakang x nyala....tp masa pulas throttle baru nyala sikit...pas tu mati balik.....aq ingatkan beteri motor rosak...pas tkar beteri....masaalah sama tetap tjadi....
mentol terbakar kot,cek tgk..klu x terbakar,ade la wire putus mane2x tue,agk2x wiring dah reput tue tkr je 1 set..

satu sat wiring brp pulus ehh
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 3:56 pm


_________________
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Oct 03, 2011 4:00 pm

Shark pfa wrote:

satu sat wiring brp pulus ehh
btl ke wiring reput?,putus..biase moto dah berthn-thn ade problem cam nie,ssh gk la moto yangmahal nie nk problem wiring,dah cek bulb?,klu mcm kt meter blh swap ngan bulb lain untuk confirmkan,swap ngan top ke,2t ke..
nie contoh wiring..wiring kod 5bu,1st model punye..ade wiring untuk switch hdp n matikan enjin cam z,tpi tarak wiring lmpu brake 3rd..125z skrg wiring kod 5xk..




Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 6:12 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: