.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 2:16 am

amer_horatio wrote:
salam
mntk pendapat otai2
sye bru masuk carb rxz mili malasah nye rpm time bwk tk leh nk garing....die leh g takat rpm 7 je pas tu bobok2.....
moto sye semua standad
mntk tlg otai2...

pendapat aku yg newbies..

mainjet kena turun..besar sangat.hehehe..skg pakai saiz std rxz ker?std rxz mili 210 klau x silap aku..cer cari thread crita pasal carb...lupa da kat mana.. What a Face

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 2:20 am

haizamlee wrote:
babet wrote:
haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...

mangkuk bwh dengan kat atas tu,,,dah x nmpk thread nyer Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

da rosak da tu bro..tolak murah2 kat aku je la..hahahaha.. Twisted Evil

bro try cari skru + NUT baru, biasa ada jual kat super market.. drunken

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 2:33 am

devilmeasha wrote:
Kaer wrote:
nk tnye gak...
smalam check plug baru...
keliling benang basah..
belah tengah lak perang...
setting camni ok ke...
rse moto cam sangkut2 je nk pegi...
musykil lak tetibe... Question scratch

ujung rpm mesti sedap jer kan?..
mungkin angin kena set betul2..

itu mcm ka..
kne set angin balek la yerk..
rpm nk kate sdap xdela sdap sgt..
btw..makasih ya inche devilmeasha.. Razz
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 3:54 am

haizamlee wrote:
babet wrote:
haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...

mangkuk bwh dengan kat atas tu,,,dah x nmpk thread nyer Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

mangkuk yg atas tu mana satu plak? scratch
ke pnutup (cap) carb tu?
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 4:21 am

mybe dia mksudkn badan carb kot.
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 5:07 am

devilmeasha wrote:
haizamlee wrote:
babet wrote:
haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...

mangkuk bwh dengan kat atas tu,,,dah x nmpk thread nyer Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

da rosak da tu bro..tolak murah2 kat aku je la..hahahaha.. Twisted Evil

bro try cari skru + NUT baru, biasa ada jual kat super market.. drunken

ekeekek,,,ok2.....lagi satu,,minyak salu leaking blah kiri...bkn belah choke tu,,,camner nk repair ek...
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 5:09 am

absolute_ahben wrote:
mybe dia mksudkn badan carb kot.

betol skali,,,,boleh plak aku lupa nama saitifik tu... Laughing Laughing Laughing
thread kat bdn carb pun dh nmpk mcm lubang camtu je,,,, Neutral Neutral Neutral
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 5:10 am

babet wrote:
haizamlee wrote:
babet wrote:
haizamlee wrote:
superjoemanito wrote:
servis carb dulu,takut setting dah terubah sendiri,klu same gak..try bkk reed valve n tgk petal reed valve ade defect atau x..

myb kot,,,sbb timing memang low,,,paras 1k rpm je,,,reed valve tu kat mna ek,,,masih noob ttg 2stroke ni,,,huhu,,,plan nk pakai carb z,,,tp dia punya thread skru lose,,,leh repair x agak2,,, bounce bounce bounce

yg mgkuk bwh tu ke?
pakai skru panjang n lock pakai nut...

mangkuk bwh dengan kat atas tu,,,dah x nmpk thread nyer Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

mangkuk yg atas tu mana satu plak? scratch
ke pnutup (cap) carb tu?


badan carb tu,,,,hehee...sperti g di nyatakan ahben,,, Very Happy Very Happy
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 6:16 am

carik skru saiz 6 x silap ak then carik nut kple spark plug. settle masalh
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 8:27 am

nk setting clutch moto kt enjin mcm mane ehhh....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 8:39 am

absolute_ahben wrote:
carik skru saiz 6 x silap ak then carik nut kple spark plug. settle masalh

ok,,,thx,,,,ehh,,lgi satu...kunci dari bawah ke kunci dri atas... rabbit rabbit
Back to top Go down
boodark besour
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 20/08/2011
Age : 33
Location : sabak bernam

PostSubject: bro2 skalian...nk tanye ni...   Sat Aug 20, 2011 11:36 am

salam bro2 skalian...amcam klu plat dpan wt plat trojan??mari x??
Back to top Go down
Sarkers
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : Kepala Batas Pulau Pinang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 1:23 pm

Salam otai2 suma,tumpang tanya ya,motor aku minyak itam(4t) leaking,kalo biar dlm 5minit mesti lencun abis ekzos aku kat bahagian bawah nat minyak hitam,gasket bocor ataw nat minyak itam tu dah loose?? (aritu aku buat nat baru sbb nat ori dah patah,dlm 2 hari lepas buat nat baru leaking datang,tp wktu buat nat baru kena buka gak dalam)
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 1:29 pm

Sarkers wrote:
Salam otai2 suma,tumpang tanya ya,motor aku minyak itam(4t) leaking,kalo biar dlm 5minit mesti lencun abis ekzos aku kat bahagian bawah nat minyak hitam,gasket bocor ataw nat minyak itam tu dah loose?? (aritu aku buat nat baru sbb nat ori dah patah,dlm 2 hari lepas buat nat baru leaking datang,tp wktu buat nat baru kena buka gak dalam)

tukar gasket belah clutch . dah bocor tu . ngan nat minyak itam yg panjang tu tukar wasir dye yg tembaga tuh .
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 3:03 pm

aduyai kwn2...tolong aquhhh~
pomen kt umoh aq dah jahanamkan bearing+rod yg pegang spoket depan la..(15T)
aq agak rumah bearing ngn rod tu dah bengkok...ikat rantai ketat gile baby...

tulun...tulun...
apa yg patut aq buat...,
krok krek krok krek....makin hari makin kuat lak....,

aq sediakan gambiran part nya, x sdap bwk skrg....pening aq.


[img] [/img]
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 3:06 pm

haizamlee wrote:
absolute_ahben wrote:
carik skru saiz 6 x silap ak then carik nut kple spark plug. settle masalh

ok,,,thx,,,,ehh,,lgi satu...kunci dari bawah ke kunci dri atas... rabbit rabbit

sumbat skru dari bwh.



mcm carb yg blah kiri..ikat kat blah ats...
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 3:21 pm

ajizaimi wrote:
salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu

yg ni takde otai blh tolong?
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 3:57 pm

ajizaimi wrote:
ajizaimi wrote:
salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu

yg ni takde otai blh tolong?

x terjawab la soalan abg ajizaimi ni Razz
nk buat cmne. tu la lumrah naek 2 stroke.
x nk kotor kne bwk pembonceng blakang kot. bru la kite x kne. tp orang belakang yang kne Razz
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 4:49 pm

tupaijet_junior wrote:
aduyai kwn2...tolong aquhhh~
pomen kt umoh aq dah jahanamkan bearing+rod yg pegang spoket depan la..(15T)
aq agak rumah bearing ngn rod tu dah bengkok...ikat rantai ketat gile baby...

tulun...tulun...
apa yg patut aq buat...,
krok krek krok krek....makin hari makin kuat lak....,

aq sediakan gambiran part nya, x sdap bwk skrg....pening aq.


[img] [/img]

cube loosekn rantai dlu,,,bunyi kreuk krek tu boleh jd dtg dr rantai yg terlalu ketat...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 4:57 pm

ok... tenkiu bro...
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 6:23 pm

tupaijet_junior wrote:
aduyai kwn2...tolong aquhhh~
pomen kt umoh aq dah jahanamkan bearing+rod yg pegang spoket depan la..(15T)
aq agak rumah bearing ngn rod tu dah bengkok...ikat rantai ketat gile baby...

tulun...tulun...
apa yg patut aq buat...,
krok krek krok krek....makin hari makin kuat lak....,

aq sediakan gambiran part nya, x sdap bwk skrg....pening aq.


[img] [/img]

yg no 10 tu ke yang bengkok, batang axel tu besar dan payah nak bengkok...oil seal bocor x????
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 6:39 pm

samporna ccn wrote:
haizamlee wrote:
absolute_ahben wrote:
carik skru saiz 6 x silap ak then carik nut kple spark plug. settle masalh

ok,,,thx,,,,ehh,,lgi satu...kunci dari bawah ke kunci dri atas... rabbit rabbit

sumbat skru dari bwh.



mcm carb yg blah kiri..ikat kat blah ats...


ok2,,,,skru tu ketat pakai aper tu kat carb kiri tu,,,plek je aku tengok,, bounce bounce
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 7:17 pm

alamak aiyo. nat kple spark plug dipegang menggunakan playar bro
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 7:33 pm

absolute_ahben wrote:
alamak aiyo. nat kple spark plug dipegang menggunakan playar bro

lol...ptt la familiar je ruper,,,hahaha,,,sori la,,,den masih mentah ni,,,br nk blaja,,, Embarassed Embarassed
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Aug 20, 2011 11:16 pm

absolute_ahben wrote:
ajizaimi wrote:
ajizaimi wrote:
salam,korang tau macam mana taknak bagi belakang baju kita kotor bila bawa moto masa hujan. Jaket kalau warna cerah semua ada bintik2 hitam huhu

yg ni takde otai blh tolong?

x terjawab la soalan abg ajizaimi ni Razz
nk buat cmne. tu la lumrah naek 2 stroke.
x nk kotor kne bwk pembonceng blakang kot. bru la kite x kne. tp orang belakang yang kne Razz

xpun psang je fender getah kt hjung mudgurd blakng 2.. heheheh..mcm bangla jual krpet.. heheehhe grau je.spam sket
jgn mrah ye ajizaimi
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 2:01 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: