.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Sep 19, 2011 11:10 pm

soNa wrote:
setting belum cun lg tu babet..kalau mto kondisi sama,swap carb stended dgn carb rxz kene setting yang cun mmg akan jimat..jgn la dah tukar carb korek2 lagi mmg tak boleh la nak banding dgn carb stended tu..hehe..

**sedut2 mto ko dah ok dah babet?..tu salah satu tanda setting belum betul2 cun [ada semua kedudukan throtle..jadi kurang efisen n takkan jadi jimat.. Very Happy try la setting yang terbaik bro..pastu anda akan merasa nikmatnye yang mungkin org takkan percaya.. Very Happy

bro, tlong setting moto aku....
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Sep 20, 2011 2:59 pm

aleen90 wrote:
soNa wrote:
setting belum cun lg tu babet..kalau mto kondisi sama,swap carb stended dgn carb rxz kene setting yang cun mmg akan jimat..jgn la dah tukar carb korek2 lagi mmg tak boleh la nak banding dgn carb stended tu..hehe..

**sedut2 mto ko dah ok dah babet?..tu salah satu tanda setting belum betul2 cun [ada semua kedudukan throtle..jadi kurang efisen n takkan jadi jimat.. Very Happy try la setting yang terbaik bro..pastu anda akan merasa nikmatnye yang mungkin org takkan percaya.. Very Happy

bro, tlong setting moto aku....
ehehe..lame dah aku ni tak usik mto bro..bukan hebat sgt nak set mto kawan2 ni bro..cube bawak g jumpe dukun2 rakan2 lain ni..sume berdesup.. cheers

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 12:21 am

nk mintak pendapat otai2 sekalian.

bobok kat rpm 5-6 ni normal ke? moto stended pekak, blok 0.25 mj110 pj17.5

tq
Back to top Go down
lencai
Laskar Muda


Posts : 16
Join date : 07/10/2010
Location : Kelumpo

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 2:11 am

nk menumpangkan soalan..
kalo nk tuka spocket kene tuka rantai skali ker?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 2:38 am

lencai wrote:
nk menumpangkan soalan..
kalo nk tuka spocket kene tuka rantai skali ker?

tk payah pun tkpe, tapi seeloknye tukar skali astu set la, tgk rantai mcm dah nk out tu, tukar je sume trus
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 3:16 am

letak_pisang wrote:
nk mintak pendapat otai2 sekalian.

bobok kat rpm 5-6 ni normal ke? moto stended pekak, blok 0.25 mj110 pj17.5

tq

stendet pekak bobok..? minyak besar sgt.. set balik carb.. try mj 105.. tgok reading plug...

_________________
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 8:00 am

letak _pisang: mainjet besar sgt tuuu....klu pki MJ 100 pun boleh agi, dok pahang kt ane???
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 9:41 pm





Salam. Tolong aku mcm mana nak cabut piston dari batang tu.Aku kena buat apa dgn yg bertanda merah atau kuning tu?? tulun2. nk buat top overhaul
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 9:47 pm

pakai testpen jew cabut clip C tu, jgn bagi terpelanting masuk dalam enjin sudaaa....
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 9:57 pm

Apislegend wrote:
pakai testpen jew cabut clip C tu, jgn bagi terpelanting masuk dalam enjin sudaaa....

clip c tu ada sebelah tepi kiri kanan??
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 9:59 pm

ajizaimi wrote:
Apislegend wrote:
pakai testpen jew cabut clip C tu, jgn bagi terpelanting masuk dalam enjin sudaaa....

clip c tu ada sebelah tepi kiri kanan??
tepat sekali, cabut salah 1 jew, pastu tolak slow2 sat piston gan skrudriver leper pon boleh....ring piston macam nak kena tukar baru jew, nampak mcm dah haus sbb pembakaran dah melebihi line ring piston no 2..
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 23, 2011 11:28 pm

paan1171 wrote:
letak_pisang wrote:
nk mintak pendapat otai2 sekalian.

bobok kat rpm 5-6 ni normal ke? moto stended pekak, blok 0.25 mj110 pj17.5

tq

stendet pekak bobok..? minyak besar sgt.. set balik carb.. try mj 105.. tgok reading plug...

bro paan: ooo...ok tenkiu...nt adjust tgok camne jd.

Apislegend wrote:
letak _pisang: mainjet besar sgt tuuu....klu pki MJ 100 pun boleh agi, dok pahang kt ane???

bro apislegend: oo..ok bro tq..pahang kat kuantan...bro kuantan gak ke?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 24, 2011 1:23 am

letak_pisang..ko phg area mne?
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 24, 2011 1:35 am

Apislegend wrote:
ajizaimi wrote:
Apislegend wrote:
pakai testpen jew cabut clip C tu, jgn bagi terpelanting masuk dalam enjin sudaaa....

clip c tu ada sebelah tepi kiri kanan??
tepat sekali, cabut salah 1 jew, pastu tolak slow2 sat piston gan skrudriver leper pon boleh....ring piston macam nak kena tukar baru jew, nampak mcm dah haus sbb pembakaran dah melebihi line ring piston no 2..

oo gitu ke nak tau piston ring perlu ditukar?? betul ke ni??
Back to top Go down
Azrul
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 24, 2011 4:08 am

mao tanye sikit~.. carb 125z suda dikorek n carb Z standart ?..mana lg sedap nk pkai ea ..
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 24, 2011 7:57 am

letak_pisang: kuantan kt jaya gading jew...

ajizami: pembakaran 2 stroke hanya berlaku pada hadapan dan belakang piston shj..klau btul nak confrim ring piston dah haus, try cek piston masa TDC, pastu goyang2 skit, klu fix ok la, klu longgar ring piston haus laa...sebab aku cuma tgk gmbr piston je nie, tak tgk secara fizikal....
Back to top Go down
boy fei cai
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 27/06/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 24, 2011 10:32 am

assalam..nak minx pndapat otai2 semua..sy nk try sarung ekzos koyak(buang sarang) hehe...tp sy tataw nak set carb mcm mana..peningggg..huhuuuu... sblum ney set mto gne ekzos stnd da ok...meter bley nek sampai TOP..cume skrg ney nak cube settg gne ekzos buang sarang..saje je nak cari penyakit...hahaha apa saiz mainjet n pilot yg seswai yer...harap otai2 bley tlg bg pndpat..
spec mto sy.. -piston 0.75 -head ptg 1mm -blok semua lubang da port tp takdelah port kaw2.. carb rxz skrg mainjet 230 pilot 22.5 kotak angin tebuk..harap otai2 n kaki fly highway dapat membantu...sekian teme kaseh..hehe
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 1:15 am

chaosworld wrote:
letak_pisang..ko phg area mne?

phg kt kuantan bro...

Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 1:39 am

letak_pisang wrote:
chaosworld wrote:
letak_pisang..ko phg area mne?

phg kt kuantan bro...


owh..leh lar nnti join tt kitorg..ntah bpe lame geng2 ni xbuat TT..hahahaha
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 8:43 am

Apislegend wrote:
letak_pisang: kuantan kt jaya gading jew...

ajizami: pembakaran 2 stroke hanya berlaku pada hadapan dan belakang piston shj..klau btul nak confrim ring piston dah haus, try cek piston masa TDC, pastu goyang2 skit, klu fix ok la, klu longgar ring piston haus laa...sebab aku cuma tgk gmbr piston je nie, tak tgk secara fizikal....

aku rasa ok lg ketat lg. TDC tu apa benda?
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 8:57 am

TDC : Top Dead Center, kedudukan piston paling atas
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 10:29 am

Apislegend wrote:
TDC : Top Dead Center, kedudukan piston paling atas

Tq. Kalau nk pasang stripe kena sapu sabun dulu kat coverset? Cara lain?
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 10:49 am

gune sabun je la.klw senget boleh adjust lagi..pastu nk rate kn stripe tu boleh gune kad atm,mastercard,kad jusco yg dh x pakai la.hehehe.dh siap,jemur kat chye matahari..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 5:54 pm

terpikir2 agi aq ni...ape beza 125z ngan 125zr...bunyi mcm mane...aq dngar z ngan zr ni bunyi dia lain.... yang z ni bunyi dia jahat sikit aq dngarrrr....speed mcm mane???

org ckp speed stadert kilang Z leh g 180km klau zr standart kilang leh g 160km jee...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sun Sep 25, 2011 6:14 pm

beza 125z n 125zr dari segi aksesori je,yg lain seme same..
http://125z.darkbb.com/t280-spec-125z-standard
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 5:34 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: