.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Urusan Jual - Beli

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:10 pm

salam semua..aku xtau thread ni sesuai buka kt cni atau x..kalo rs xsesuai mod boleh tlg pindahkn,tp kalo boleh jgn delete...utk kebaikan bersama di masa hadapan...ok...aku dh xtau arah nk mtk tlg kt sape...so,aku poskn kt cni...mgkin name di atas xda kaitan ngn user m125zc...
alkisahnyer petg smlm 3/3/11 aku kalo sorg mamat kt mudah,dia nk jual sportrim dr johor..lepas sembg2 lame2 n mtk detail2 ngn dia,dia bersetuju nk pos brg tersebut dgn harga 1k.(termasuk sebiji blok 125z)..aku pon tnpa lengahkn ms g bankin duit..lpas aje aku bankin,aku kal n msg dia xreply n xangkat kal aku..aku try kal n msg guna no lain,dia reply ckp brg ada lg...so dengan ini,aku disyaki sudah di TIPU oleh mohd afizie ni...
slip transaksi masih aku simpan,nombor telefon dia masih aktif.aku bg detail:

name:mohd afizie
no ic:840615115335
alamat:30-B kampung ladang,81560,gelang patah,johor
no akaun maybank:101543152825
iklan:
http://www.mudah.my/Sport+rim+enkei+3batang+ori-8789242.htm

persoalan skrg,ape harus aku buat?aku dh bingung setelah kehilangan 1k tu...boleh ke kalo aku report?polis boleh cr ke kalo report?
harap user2 budiman semua dpt tolong aku,terutama yg berada sekitar kwsan gelang patah...aku sanggup turun utk bersekemuka ngn mohd afizie ni...seandainyer ada perkabaran terbaru,aku akn update kt cni... >Sad >Sad >Sad


Last edited by yi_tupaijek01 on Fri Mar 04, 2011 7:01 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:18 pm

peeh yie..ak memahami dan bersimpati masalah mu..gini yie...mu dah bankin tp brg lgsung xdpt?? kalu kes camni..leh buat report polis, kalu bank in n brg dpt...jd kes sivil, n kene psg lawyer laa...

tp kes mu leh buat report polis...bg details cam, website maner mu contact budak tu, no phone si afizie ni...ms buat report tu.

kalu nk brtindak sendiri, pkai hp org lain mintak nk COD...juper jer..kasi cacat itu org!!!
letak je no fon mamat tu kt sini yie...senang org lain nk taw..kot2 kene mber2 sendiri ker....senang nk kawtim
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:29 pm

nofon mamat tu 0172783365
-kalo boleh aku nk jmp sendiri budak ni,nk setle secara baik...kalo terpakse aku akn bt report..lg 1,aku xpenah smp kt johor,so xda sape2 yg boleh aku kontak utk mintak tlg melainkn member2 forum...aku dh bankin maren (kalo ekt logik memg brg payah nk smp arini),tp yg btkn aku rs di tipu adalah aku kal n msg xangkat,pastu aku guna no lain ye bls msg,siap ckp lg barg masih ada...nk x nk aku tpkse pos kt cni..harap2 ada user2 sebelah johor boleh tlg temukan aku nk beliau
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:48 pm

aiseh..cmner blh jd cmni,hrp2x bbdk area berdekatan dpt membantu..
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:50 pm

pergh..bagus gak post nama individu yg bermasaalah kat cni..jadi member lain dharap x kene tipu..
aku pun naik geram baca crita ko yi..harap ko bsabar..pada sapa2 yang kenal atau ada informasi tentang individu ni..dharap bole inform kat cni..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 6:56 pm

tulah..harap2 ada member yg boleh tlg....tgu mingu depan,kalo brg xsmp jgk,aku akn bt report polis,kalo boleh nk report kt johor,kalo boleh nk bertemu dua mata ngn beliau n bncg elok2...n harap2 ada user dpt tlg..sb ambe ni xpenah smp johor lg Razz
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:01 pm

hm..xkn nk tgu sapa mggu depan baru nk report?? hm...tp skunk ni mu x kompem lg la kene tipu ke dop? dari mu citer cam kene tipu coz..mu dah bank in..seller tu ckp brg ader lg..aper kes??
bese pas buat report, polis(yg buat kijer la) akn g umah seller tu cari...brdasarkan aduan yg dorg trime. cepat or lmbt trpulg pd mereke laa....ak bukan per, tkut nti lost contact..fon n alamat dh lain coz budak ni dh taw ade org cari....
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:07 pm

gini worm...aku beli sportrim n blok sebiji....sportrim tu aku tye dia kate dh lego,blok masih ada lg...tp aku kal xangkat2,msg xbls2...aku tgu mingu depan sb nk komfemkan btol2 sportrim xsmp...kang aku g terjah2 kang sportrim smp congok depan umah aku ape nk dikater?
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:24 pm

lor....sms pakai no org lain dye balas...tp dr no ko dye xbalas...
bukan ke tu dh gaya die nk kencing org len plak..?
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:27 pm

ak bru msj die...die bgtau 1 set dh sold..tngl lg 1 set..hrga rm850 siap pos..ha3....so...


Last edited by najmimecha on Fri Mar 04, 2011 7:33 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
abg_apis
Laskar Kanan


Posts : 328
Join date : 19/10/2010
Location : johor~

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:30 pm

bdak tue klu dpt .. masakkkkk ! Evil or Very Mad
ingt skit ke rm1k tue .. sng2 je nk tpu duit org ..
bdak tue mmg tkkn slamat dunia akhirat amin ..
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:36 pm

aku simpati ngan ko yi..harap2 ko bnyak bersabar..
tp nama mamat tu hampir2 sama nama aku dh.. Shocked
Back to top Go down
dtk3a
Laskar Kanan


Posts : 339
Join date : 22/08/2010
Age : 27
Location : Sitiawan --> IpoH --> Manjung

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 7:44 pm

better buat laporan polis.....sedangkan jenayah siber pun masa skrang pun kena ngan polis...

apa pun...1st ko cuba dpt kan maklumat....dan cuba cuba dan cub hubungi mamat tue...

andai x dapat dlm masa 24 jam....ko wat report...sbb selalunya....urusan jual beli nie mesti

kena ada maklum balas ...agar pembeli berpuas hati....nie call x angkat ,msg x balas...

apa pun...cuba kontek k bro..

ak bersimpati ngan ko bro...rm 1K ...tue....ak hilang 10 pun terasa....sob444
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:10 pm

yi_tupaijek01 wrote:
gini worm...aku beli sportrim n blok sebiji....sportrim tu aku tye dia kate dh lego,blok masih ada lg...tp aku kal xangkat2,msg xbls2...aku tgu mingu depan sb nk komfemkan btol2 sportrim xsmp...kang aku g terjah2 kang sportrim smp congok depan umah aku ape nk dikater?

jd kalu ikutkan kes sport rim mcm setel la? tp yg bmbang nyer blok tkut x sapa? ni yg ak phm laa...hm..kalu g2...kes tipu gk coz ye kbo blok ader lg...tp kot2 ye ader smpan ber blok2 kt umah ye kot? huhuhu....

pos pkai per? smggu cam lamer..tp jmaat sabtu ahad...kene tolak coz xkijer..so ms nk pos ader,,isnin sapa kamis jer laaa..tp nape kol n sms x reply?? tu yg jd persoalan....
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:17 pm

maren dh bank in?sapa arini kontek x buleh2?berat ah kalu gitu..doa byk a kot2 ye ade mslh teknikal..
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:36 pm

ni amik ni no RODA KARAT AKA USOP:0134928450

kalo aku COD je pastu plan ngan polis atau geng2 johor tangkap ini budak..
perangkap gile2 nye ngan duit bile jumpe dier kasi pukul sampai cacat...
hahaha
sementara phone dier aktive lg bek ko wat care aku cepat...
care ni dah ade membe aku kat melaka ni wat..
memang masak mamat tu kene..hehe
duit pun dapat balik...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:50 pm

wormx--blok tu aku xbmbang sgt..kalo sportrim dh smp pon aku dh consider kes setle..aku tkt kne kencing hdup2 je....gelepor xsudah aku...
nami-aku bkn xnk bt cpt2,tp risau jgk kalo2 bdk tu dh pos sportrim....TP persoalanyer nape aku kal n msg xda respon?dh dr ptg smlm lpas aku bankin duit,xda respon bila aku try contak dia..
>kawan2:thanz sb bg support time aku tgh down giler nih...u al the best
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:51 pm

unknownh wrote:
maren dh bank in?sapa arini kontek x buleh2?berat ah kalu gitu..doa byk a kot2 ye ade mslh teknikal..
kalo ada mslh teknikal xkn org lain msg leh lok blas?
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:53 pm

dtk3a wrote:
better buat laporan polis.....sedangkan jenayah siber pun masa skrang pun kena ngan polis...

apa pun...1st ko cuba dpt kan maklumat....dan cuba cuba dan cub hubungi mamat tue...

andai x dapat dlm masa 24 jam....ko wat report...sbb selalunya....urusan jual beli nie mesti

kena ada maklum balas ...agar pembeli berpuas hati....nie call x angkat ,msg x balas...

apa pun...cuba kontek k bro..

ak bersimpati ngan ko bro...rm 1K ...tue....ak hilang 10 pun terasa....sob444
maklumat aku dh dptkn b4 aku bankin....aku mtk no ic n alamat mcm kt atas tuh...sbg langkh brjaga2 je...tp kalo dia kelentong alamt n ic tu,xtau nk kate r...berdasarkn ic,memg sah dia dr tganu,dgn aku pon dia ckp tganu...
aku xdpt nk contak dia...sb tu aku dh cuak giler ni
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 8:58 pm

molek gop cadangan nami tu yie.
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 9:09 pm

yi:orng ni msh aktif lg phone die..ak sje deal nk amik brng kt die...die kte sportrim ad 1 psng n head block sbijik...try kol ker msg die..die kte bru top up jer... tp pelik gak knape die gne nme n akaun lain...

nama:mohd nor afizul
akaun maybank:156012066052
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 9:44 pm

luper nk bgtaw...camni2...ader amek id postage x?? leh trace brg dah sapa mner...
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 9:54 pm

a'ah..die ade bg tracking num x?
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 9:59 pm

member aku pnah kena kes mcm ni..order rim dari smnjg...sampai skg tak sampai2...da report polis apa sume..polis da dapat tau nama,alamat, sume la detail..tp smpai skg xde tindakan, siot jer...

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
crankster
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 04/02/2011
Age : 22
Location : Ipoh Mali Tarak Sombong

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:06 pm

apa lagi.. klau aku, dah sapu licin la itu mamat. cepat2 bertindak bro!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Today at 2:01 pm

Back to top Go down
 
Masalah Urusan Jual - Beli
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 12Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: