.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Urusan Jual - Beli

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:14 pm

najmimecha wrote:
yi:orng ni msh aktif lg phone die..ak sje deal nk amik brng kt die...die kte sportrim ad 1 psng n head block sbijik...try kol ker msg die..die kte bru top up jer... tp pelik gak knape die gne nme n akaun lain...

nama:mohd nor afizul
akaun maybank:156012066052
mgkin name member dia kot?sb aku trnsfer memg name dia...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:15 pm

ms aku mtk tracking no tu la dia xangkt tepon,xbls msg..start dr tu smp skrg ye xbls msg,xangkat kal..
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:16 pm

sabo2.. jangan camtu.. kang tak pasal2 ade yang mati, malas le forumer kat sini berkurangan sampai 20, 30 taon.. nasihat saye ialah, COD, then settle baek2 le.. elakkan pergaduhan..
biase le, muda2 ni darah panas.. tapi agak2 kalau panas pun, jangan sampai nasik jadik bubur.. okeh.? aku rase cam nak g jb lak kalau kes camni.. lepas ni jadikan pengajaran kalau nak beli barang kat mudah..
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:28 pm

Que Danealle wrote:
sabo2.. jangan camtu.. kang tak pasal2 ade yang mati, malas le forumer kat sini berkurangan sampai 20, 30 taon.. nasihat saye ialah, COD, then settle baek2 le.. elakkan pergaduhan..
biase le, muda2 ni darah panas.. tapi agak2 kalau panas pun, jangan sampai nasik jadik bubur.. okeh.? aku rase cam nak g jb lak kalau kes camni.. lepas ni jadikan pengajaran kalau nak beli barang kat mudah..
selama ni pon aku slalu gk beli brg kt mudah..tp xda la semahal ni...n xda lg kes mcm ni...stkat brg xori tu ada la...xla terkilan sgt..tp ni dh senyap trus....aku cuma risau kot2 dia dh pos,aku pon xnk bertindak melulu,sb tu aku bk thread ni...nk bncg dlu mcmne selain dr nk mtk korg semua support...
Back to top Go down
crankster
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 04/02/2011
Age : 22
Location : Ipoh Mali Tarak Sombong

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:37 pm

COD , kasi settle.
Back to top Go down
kemeja kotak
Laskar Kanan


Posts : 237
Join date : 06/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:44 pm

sabau je bro.
aq bru je kne.
lebih kurang same .text + call xngkat
mmg bengang
selang 3 hari baru die pos barang. padahal duk kl je pn.
ble barang dh dpt plak, cndition x seperti yg digambarkan.
nk bwat cmne, time je le.

p/s : segala urusan melalui on9 better COD

Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Mar 04, 2011 11:56 pm

kalo area kL ni aku cod jela bro..tp ni johor..gelang patah...hujung johor tu...xpela...harap kwn2 yg lain xterkena mcm aku
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 12:13 am

nk tggu polis buat keje..mmg lmbt..atau mmg tak dpt lgsg..
so pe kate COD je..
pastu bg cacat budak tu..

takziah yi..melibatkan value yg besa..baek COD
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 12:17 am

huhu YI ko kene sabar ni, kesian kt hang wuwu, tp ini ape yang aku pernah alami la, aku pon pernah kene tipu gak ngan orang2 mcm ni, dlu aku ade gak bli online kt mamat ni, kebetulan orang johor gak, waktu tu aku bli PSP kt dye, elok2 nye sembang, lpas aku bankin trus senyap sampe sekarang, hati memang panas la, tp tk terdaya nk buat ape2 pon, aku penah tepon bank la, suh hold dlu money transfer, tp dah jadi polisi mane2 bank kt dunia ni tk bleh tarik balik duit yang dah di transfer, aku pon terpikir gak nk buat laporan polis dlu, tp mcm takut sbb t polis tu akan salahkan kite balik...........jadi akibat dari tuh aku pon senyap la sampai skang, penyudahnye aku pg lowyat trus bli baru nyer. puas hati aku, mamat yg telan duit haram tu jawab la sendiri kt akhirat nanti. jadi pada padangan aku ko kene keep follow afizie ni so dye tk leh lpas mane2 lagi, tunggu dlm 3-4 hari lagi, kalo tk dpt gak enkei tu, ko buat laporan polis la, 1k tu YI, makan sebulan tk habis, so byk2 kan bedoa yi, mintak petunjuk kt Allah ape yg terbaik taw
Back to top Go down
boy
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 426
Join date : 24/07/2009
Age : 27
Location : Dungun, Terengganu

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 12:32 am

pandangan aku,try call,msj skali ag..klau xde respon jgk,try gne no lain,call dye,tnya status brg..pstu bg warning..samada pos brg atau report polis..klau ko bg no fon bdk tu kat polis pn diorg da blh detect no ic dgn alamat...klu dia x pos jgk,cara kedua klau blh jpe dye kat johor...mntk tlg membe menyamar nk bli brg..jgn pkai no trg..cri no luar...klau stkat report polis ni,kdg2 bnda tu x setel pn..lambat la..just pndgn aku jela

_________________
STP- Stendet tapi Power
0S AT UT IG A4T UJ UH E MP ATT UJU H5T IG A3 - AER 663

SENTIASA DI HADAPAN BERSAMA YAMAHA...GO!!!!!!!

Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 1:26 am

Xkan dia kelentong no akaun dia..ko banking atas nama sapa

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 5:41 am

aus_ipoh wrote:
Xkan dia kelentong no akaun dia..ko banking atas nama sapa

yi_tupaijek01 wrote:
najmimecha wrote:
yi:orng ni msh aktif lg phone die..ak sje deal nk amik brng kt die...die kte sportrim ad 1 psng n head block sbijik...try kol ker msg die..die kte bru top up jer... tp pelik gak knape die gne nme n akaun lain...

nama:mohd nor afizul
akaun maybank:156012066052
mgkin name member dia kot?sb aku trnsfer memg name dia...

uk aloh, oyak doh ctu..
err,
kalo ade USB cable/kenalan kje kt bank pn cun gak.
trace alamat ikut account number/detail.
mende ni salah ikut prosedur, sbb maklumat tu sumer private n confidential..
tu sbb aku soh pkai org dlm.
gegar direct umah die, mapuh kerah dio denu.
HAHAHAHA!!! Twisted Evil
org main kotor kte kne main kotor jugak maa..~
sekian......pendapat dr ultra-z yg terpengaruh dgn filem dan drama omputih...
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 9:20 am

akmal-memg pon..kalo stakat srratus xda la aku buka thread ni Very Happy
boy-cara tu aku dh bt...aku msg guna no lain..molek ada dia reply...
aus-mcm ultra ckp,aku bankin atas name afizie
ultra-hajatyer nk bakor aje umah dia...tp pk2 kn balik,elok kalo boleh face to face bincg dlu,tp kalo keadaan xterkawal ite bakorrrrrrrrrrr aje...
zam-ko xda kenalan ke dok ares gelang patah?
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 10:50 am

ape lagi...
BKOR JE......BAKOR BAKOR BAKOR ...!!!
geram aku ngan manusia gini
damnnnn!!!!
nape x roger dlm ni dulu nak 3 btng enkei tu yi?
kawan aku ade je nak jual itu hri..
bukak harge 1k je kot bleh nego lg..
aish...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 11:54 am

erk nami,bukan ke aku dh pm ko aritu?dh lame jgk aku mencari,dh try amek lgkah ati2...tp nk bt mcne..ambe cuma manusia biase....xlepas dr kesilapan...sob3 Sad
Back to top Go down
abg_apis
Laskar Kanan


Posts : 328
Join date : 19/10/2010
Location : johor~

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 11:57 am

sabor yi .. maybe bkn rezeki mu ..
sapa tau esok lusa mu dpt hok lgi bgus ..
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 12:06 pm

insyllah ..setakat ni aku boleh sbr lg...kalo xhuru hara aku jadinyer...sbr utk sedikit ms lg...tp aku xkn biakn penyangak tu tlpas..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 3:26 pm

[quote="Ultra-Z"]
aus_ipoh wrote:
Xkan dia kelentong no akaun dia..ko banking atas nama sapa

yi_tupaijek01 wrote:
najmimecha wrote:
yi:orng ni msh aktif lg phone die..ak sje deal nk amik brng kt die...die kte sportrim ad 1 psng n head block sbijik...try kol ker msg die..die kte bru top up jer... tp pelik gak knape die gne nme n akaun lain...

nama:mohd nor afizul
akaun maybank:156012066052
mgkin name member dia kot?sb aku trnsfer memg name dia...

Xda member keje mbb ke..leh mtk tlg cm ultra ckp 2..amek detail pemegang akaun 2 n cari dia..
gegar direct umah die

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 4:46 pm

[quote="aus_ipoh"]
Ultra-Z wrote:
aus_ipoh wrote:
Xkan dia kelentong no akaun dia..ko banking atas nama sapa

yi_tupaijek01 wrote:
najmimecha wrote:
yi:orng ni msh aktif lg phone die..ak sje deal nk amik brng kt die...die kte sportrim ad 1 psng n head block sbijik...try kol ker msg die..die kte bru top up jer... tp pelik gak knape die gne nme n akaun lain...

nama:mohd nor afizul
akaun maybank:156012066052
mgkin name member dia kot?sb aku trnsfer memg name dia...

Xda member keje mbb ke..leh mtk tlg cm ultra ckp 2..amek detail pemegang akaun 2 n cari dia..
gegar direct umah die
erm aku xda member yg keje maybank...agak payah nk cari kalo alamat yg dia bg tu alamt tipu..melainkn berlakon nk cod..tu je cra yg ada
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 6:23 pm

aq tlong semmpu yg boleh.. aq kt johor ni... yi.. nti pape ko kontek aq... nti aq akn deal ngan owner tu nk angkat brg... aq try set tarikh amek brg... klau boleh.. klau owner tu nk COD brg ngan aq klau boleh aq nk ko trun johor..

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 6:31 pm

kalo aku xda klas n xda test aku trun johor bertemu manje ngn beliau... Very Happy
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 6:34 pm

come yi, kalo aku ade kelas pon aku skip je hehe, ko kene tegakkan keadilah dan kebenaran
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 6:43 pm

jom.. konvoi rmai2 pegi rumah ini budak... hahahaha.... tpi tguu dlu dlam ari slase @ rabu.. xde kite plan baik2 gegar umah dak ni.. hehehehh..

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 6:48 pm

nurkaye_akmal wrote:
come yi, kalo aku ade kelas pon aku skip je hehe, ko kene tegakkan keadilah dan kebenaran
hehehe..xle la nk skip klas mcm tu je bro akmal..ilmu tu penting...insyllah xkemana pon mangkuk ni nt...kalo ada 2,3 org nk follow lg cntik..boleh cr kete,same2 g ziarah brader ni..maklum la,nk g gegar tmpt org kne ramai2 ckt...
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Mar 05, 2011 7:51 pm

hehe
bawak ramai2 skit persediaan jikalau mamat ni pun bawak ramai budak dier t....
try contact RODA KARAT@USOP
maybe dier ramai budak johor leh bawak turun t....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Today at 7:10 am

Back to top Go down
 
Masalah Urusan Jual - Beli
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: