.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Urusan Jual - Beli

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
jihad
Laskar Muda


Posts : 9
Join date : 13/03/2011
Location : RAUB PAHANG

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Thu Apr 21, 2011 10:52 am

entah la...x dpt info yg tepat lak
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Thu Apr 21, 2011 1:08 pm

bodoh gak mamat ni...da brani menipu kt mudah tp wt lg...yg admin mudah lak xde org report ker apa dia ni penipu....mcm2 org skeliling kiter...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Apr 24, 2011 9:31 am

tu bkn fb dia...yg ni aku rs dia lg..nk nipuuu....tlg beringat ye kwn2..kalo boleh kntoikn dia...gtau aku...
http://www.mudah.my/Enkei+125z+125zr-9384638.htm
Back to top Go down
sparkx28
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 20/04/2010

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Mon Apr 25, 2011 1:03 pm

yi_tupaijek01 wrote:
tu bkn fb dia...yg ni aku rs dia lg..nk nipuuu....tlg beringat ye kwn2..kalo boleh kntoikn dia...gtau aku...
http://www.mudah.my/Enkei+125z+125zr-9384638.htm
sabar la bro...aku pun pernah juga kna bnda gni..aku duduk sabah...beli blok complte dgn budak KL...but aku knl budak tu,last2 gnti blk duit juga..tp paksa la ckp kasar sikit.....klu tk *n* dalam botol.. clown
Back to top Go down
mrmeon
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 18/12/2010
Age : 26
Location : Bukit Mertajam

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Wed May 04, 2011 9:41 am

kite bako je Twisted Evil
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat May 14, 2011 11:22 am

yi_tupaijek01 wrote:
salam semua..aku xtau thread ni sesuai buka kt cni atau x..kalo rs xsesuai mod boleh tlg pindahkn,tp kalo boleh jgn delete...utk kebaikan bersama di masa hadapan...ok...aku dh xtau arah nk mtk tlg kt sape...so,aku poskn kt cni...mgkin name di atas xda kaitan ngn user m125zc...
alkisahnyer petg smlm 3/3/11 aku kalo sorg mamat kt mudah,dia nk jual sportrim dr johor..lepas sembg2 lame2 n mtk detail2 ngn dia,dia bersetuju nk pos brg tersebut dgn harga 1k.(termasuk sebiji blok 125z)..aku pon tnpa lengahkn ms g bankin duit..lpas aje aku bankin,aku kal n msg dia xreply n xangkat kal aku..aku try kal n msg guna no lain,dia reply ckp brg ada lg...so dengan ini,aku disyaki sudah di TIPU oleh mohd afizie ni...
slip transaksi masih aku simpan,nombor telefon dia masih aktif.aku bg detail:

name:mohd afizie
no ic:840615115335
alamat:30-B kampung ladang,81560,gelang patah,johor
no akaun maybank:101543152825
iklan:
http://www.mudah.my/Sport+rim+enkei+3batang+ori-8789242.htm

persoalan skrg,ape harus aku buat?aku dh bingung setelah kehilangan 1k tu...boleh ke kalo aku report?polis boleh cr ke kalo report?
harap user2 budiman semua dpt tolong aku,terutama yg berada sekitar kwsan gelang patah...aku sanggup turun utk bersekemuka ngn mohd afizie ni...seandainyer ada perkabaran terbaru,aku akn update kt cni... >Sad >Sad >Sad


kalau x silap,
polis akan ambil dua keterangan.
first kat balai (keterangan awal)
pastu dia akan suruh hang pi kat bahagian jenayah komersil, masa kat sini la
hang kena bagi report secara detail segala penjual, no phone n etc..,(kalau ada gambar penjual,salinan ic, n gambar barang nak dijual lagi bagus),
pihak polis akn bagi no phne pegawai yg incharge case hang ni....utk follow up the case....



Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat May 14, 2011 11:23 am

smp skrg xda pape bro...senyap smp sudah...
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat May 14, 2011 12:04 pm


atok aq polis dulu...
tapi dah arwah..,
try trace kat google map..area2 mana...
sng cket nak gegar lau ada peluang...(gegar sec berhemahh)
ko simpan smp bila2 salinan bank in tu...polis slalu mintak mende ni...
(bukti paling tpat pada penyangak tu)

ape yg bole aq cakap, mamat ni mmg licik...,
nak goreng n lauk dia, minta tulun member kautim ntk COD...
yg pnting buat report polis dulu...even diorng wat siasat or tak, lain cerita..,

aq pon turut rasa bengang ngn perbuatan mamat tuh...melayu tipu melayu....cess... Evil or Very Mad
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat May 14, 2011 1:14 pm

aku dh trace..ciap dpt alamt dr no akaun lg..dpt ic lg..alamat tu semua xle pakai..dia memg dh plan nk bt semua ni...aku dh trun jb g cr..xda jgk...nk cod?nofon dh off...
Back to top Go down
siput sedut
Laskar Kanan


Posts : 238
Join date : 27/03/2011
Age : 24
Location : alor setar,kedah

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun May 15, 2011 1:18 am

dia ne mmg dri kcik di lhirkan sbg kaki kencing kot..baek pnya dia plan,otai kot ne..
Back to top Go down
banchiksk8
Laskar Muda


Posts : 72
Join date : 08/03/2010
Age : 26
Location : desa pinggiran putra, kajang, bangi, dengkil, putrajaya,serdang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Sep 16, 2011 4:08 am

http://www.mudah.my/G+shock+hypercolour+Biruu-11475532.htm?last=1

ni iklan baru haaaram jadah ni..

skang jual jam plak....



Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Sep 16, 2011 10:36 am

banchiksk8 wrote:
http://www.mudah.my/G+shock+hypercolour+Biruu-11475532.htm?last=1

ni iklan baru haaaram jadah ni..

skang jual jam plak....




tapi yg ni blh cod.
Back to top Go down
banchiksk8
Laskar Muda


Posts : 72
Join date : 08/03/2010
Age : 26
Location : desa pinggiran putra, kajang, bangi, dengkil, putrajaya,serdang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Fri Sep 16, 2011 1:46 pm

membe aku terkena... butir sebijik nama dia
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2433568045398&set=p.2433568045398&type=1&ref=nf
tgk cni. lahanat ni x pnh behenti
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Sep 17, 2011 10:34 am

bangang punyer penyangak....polis xbt keje ke ape?mslhnyer bkn sorg yg kner...
Back to top Go down
banchiksk8
Laskar Muda


Posts : 72
Join date : 08/03/2010
Age : 26
Location : desa pinggiran putra, kajang, bangi, dengkil, putrajaya,serdang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sat Sep 17, 2011 4:04 pm

btl kan?

beruk yg sama kan
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Sep 18, 2011 4:11 pm

beruk same je...polis xbt keje ke smp beruk ni boleh bebas lg?
Back to top Go down
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Sep 18, 2011 9:18 pm

aku dh ckp dh..polis mmg xlayan pnya kes2 camni :p kalau jenis polis yg 'baek punya', jgn kecik ati la klu dia ckp cmni "yg awk pandai2 sgt prcaya bank-in duit kt org yg xdikenali kenapa?"
kena cuba mnta bantuan tribunal pengguna kot..aku x arif bab2 ni.
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
banchiksk8
Laskar Muda


Posts : 72
Join date : 08/03/2010
Age : 26
Location : desa pinggiran putra, kajang, bangi, dengkil, putrajaya,serdang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Sep 18, 2011 10:55 pm

x try ke minx cod
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Sep 18, 2011 11:37 pm

beruk ni pndai...dia xkn lyn kalo nk cod...nk mtk jmp pon xnk ..tye tmpt nk cod pon xgtau...
Back to top Go down
am125zr
Laskar Kelas I


Posts : 116
Join date : 05/01/2010
Age : 24
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Mon Sep 19, 2011 8:48 pm

kalau aku ni hacker da lame aku hack acc bank dye...xpon bagi no acc dye kat anonymous suh dyowg hack...bodo pnye budak...."kecik2 xnak mampus besar2 nyusahkan orang"
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Tue Sep 20, 2011 10:49 pm

hack je....curi duit dia lak..padan muka
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Sun Oct 09, 2011 11:46 pm

salam..
aku pn de nk kongsi dgn uols jgk lah psl kes beli brg mtr ni..aku deal dgn bdk ni http://125z.darkbb.com/u1703
deposit da byr tp brg x dpt g..mcm2 alasan dia bg, alasan:-
1st: resit pos laju koyak, n dia ckp nk g blk kt pos ofis, nk tukar br..( aku lyn kn je, wpun xmsk akal reason tu)
2nd:- dia ckp da pos..tp aku cek tracking xde..kol pos laju tlg cek kn pn xde...
3rd:- kna msk wad, eksiden kata nye..tulang pe pth..mcm2 hal..

urusniaga start:-28/9/11 time: 22.18,

apa yg ptt aku wt? arap geng dpt bg idea ckit..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Tue Oct 11, 2011 3:23 am

hyuhuu wrote:
salam..
aku pn de nk kongsi dgn uols jgk lah psl kes beli brg mtr ni..aku deal dgn bdk ni http://125z.darkbb.com/u1703
deposit da byr tp brg x dpt g..mcm2 alasan dia bg, alasan:-
1st: resit pos laju koyak, n dia ckp nk g blk kt pos ofis, nk tukar br..( aku lyn kn je, wpun xmsk akal reason tu)
2nd:- dia ckp da pos..tp aku cek tracking xde..kol pos laju tlg cek kn pn xde...
3rd:- kna msk wad, eksiden kata nye..tulang pe pth..mcm2 hal..

urusniaga start:-28/9/11 time: 22.18,

apa yg ptt aku wt? arap geng dpt bg idea ckit..

barang ape yang bro beli?
harga barang tersebut?

maaf la saye bukan moderator tp ape yang saye tengok.
baru semalam die on account dekat forum ni..

Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Tue Oct 11, 2011 9:20 am

absolute_ahben wrote:
hyuhuu wrote:
salam..
aku pn de nk kongsi dgn uols jgk lah psl kes beli brg mtr ni..aku deal dgn bdk ni http://125z.darkbb.com/u1703
deposit da byr tp brg x dpt g..mcm2 alasan dia bg, alasan:-
1st: resit pos laju koyak, n dia ckp nk g blk kt pos ofis, nk tukar br..( aku lyn kn je, wpun xmsk akal reason tu)
2nd:- dia ckp da pos..tp aku cek tracking xde..kol pos laju tlg cek kn pn xde...
3rd:- kna msk wad, eksiden kata nye..tulang pe pth..mcm2 hal..

urusniaga start:-28/9/11 time: 22.18,

apa yg ptt aku wt? arap geng dpt bg idea ckit..

barang ape yang bro beli?
harga barang tersebut?

maaf la saye bukan moderator tp ape yang saye tengok.
baru semalam die on account dekat forum ni..


ap yg aku tgk, dia ad jual byk brg dlm ni, blok,head,enkei 6btg, enkei 3 btg, coverset itam oren, oakley pun ada~ scratch sian mmber tu .
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Tue Oct 11, 2011 10:09 pm

niat aku kt thread ni pn nk share..
so, aku btau lh brg pe//
dia nk tolak enkie 3btg rm800..
so, dia mntak deposit rm400 dlu..then..aku pn proceed lah..
smp hari ni 11/10/11 brg msh x smp kt umh aku ni.. jao tol eh perlis- n.sembilan..
tu lh cite dia..wlaupn rm400 bg stngah org tu xbyk, tp bg aku ni, sparuh gaji aku sbulan tu..mmg rs terkilan r..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Urusan Jual - Beli   Today at 6:46 pm

Back to top Go down
 
Masalah Urusan Jual - Beli
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: