.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Spec. 125Z Standard

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
AuthorMessage
zul187
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 19/03/2013

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Oct 14, 2013 10:07 am

spocket sy set 15-39 moto baru leh dpt 160...tp tunduk la...tu pun tak full trottle..risau takut melingkup/jem ja motor..

mbr sy full trottle set spocket 15-37 bole dpt 180..tunduk..tapi dua dua motor meter skala la..Very Happy 
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Oct 14, 2013 10:58 am

aku pun standard sikit je tp sebabkan rider berat so ratio spoket cuma 2.64 je (14/37). itu pun ada sebiji legend cucuk belakang aku siot tul. tp mamat tu tunduk abis la aku duduk mcm ride balik keja je heh. dpt potong aku pn time keta blok aku
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Oct 14, 2013 4:42 pm

berat ak 5+kg ja.. sprocket 15-35 pn tkde hal.. jnji motor kna power
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Oct 14, 2013 5:15 pm

alamak...moto korang power la walaupun standard..tupai aku ful throttle pun baru dpt 160km/j lbh sikit je..makan asap la..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Oct 14, 2013 11:12 pm

BCDSyaz wrote:
alamak...moto korang power la walaupun standard..tupai aku ful throttle pun baru dpt 160km/j lbh sikit je..makan asap la..
laju2 pn nk kemana bro??? igtlah orang yg tersayang
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Sat Oct 19, 2013 8:04 am

nak tau laju xlaju try ikut konvoi rxz la heheh.. aku kena bertiang kot
Back to top Go down
hisham kechik naw
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 29/03/2015

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Sun Mar 29, 2015 12:12 pm

Assalamualaikum kepada semua otai² sye ni baru dalam tupai ni. Sye nak tanye lah kenapa bunyi y125z sye kering eh? Ape patut sye buat. Kawan sye ade cakap kalau high rem bunyi kering boleh jem. Jadi ape yang saye perlu lakukan. Mintak tunjuk ajar otai² sekalian. Terime kasih
Back to top Go down
hisham kechik naw
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 29/03/2015

PostSubject: mengapa bunyi y125z sye kering.   Sun Mar 29, 2015 12:13 pm

Assalamualaikum kepada semua otai² sye ni baru dalam tupai ni. Sye nak tanye lah kenapa bunyi y125z sye kering eh? Ape patut sye buat. Kawan sye ade cakap kalau high rem bunyi kering boleh jem. Jadi ape yang saye perlu lakukan. Mintak tunjuk ajar otai² sekalian. Terime kasih
Back to top Go down
pedo88
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 20/08/2010
Age : 28
Location : Gombak

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Sat May 09, 2015 10:42 pm

Salam Otai2 tupai sume..
sy ade 1 persoalan untuk di tujukan pada para otai.
baru angkat tupai 2bln lpas. test speed kt highway, ble long distance bwa dlm 120km/j, rse gegar bile remp2..
Agak2 ape mslahnye ye??? Question Question Question
Back to top Go down
terra_ryzer
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 04/08/2015
Age : 21
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Tue Aug 04, 2015 9:49 pm

kalau pakai tayar besar (80/90/17) .. top speed akan effect ke ??? spoket 15/36 nak cecah 130 pun susah .. tips utk tinggikan top ??
Back to top Go down
terra_ryzer
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 04/08/2015
Age : 21
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Tue Aug 04, 2015 9:50 pm

kalau pakai tayar besar (80/90/17) .. top speed akan effect ke ??? spoket 15/36 nak cecah 130 pun susah .. tips utk tinggikan top ??
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Mon Aug 08, 2016 12:24 pm

kalau tayar besar memang la effect ckit...tapi kalau dah motor tu standard gaban lagila...haha...
Back to top Go down
airil
Laskar Muda


Posts : 76
Join date : 30/07/2010
Age : 28
Location : BPP

PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Sun Aug 21, 2016 3:10 am

pedo88 wrote:
Salam Otai2 tupai sume..
sy ade 1 persoalan untuk di tujukan pada para otai.
baru angkat tupai 2bln lpas. test speed kt highway, ble long distance bwa dlm 120km/j, rse gegar bile remp2..
Agak2 ape mslahnye ye??? Question Question Question

terlebih power..hihi
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Spec. 125Z Standard   Today at 6:28 pm

Back to top Go down
 
Spec. 125Z Standard
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: