.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Wed Mar 23, 2011 9:43 am

Assalamualaikum...selamat sejahtera..
kpd pakar2 IT..nak minta pendapat sikit ok tak spec laptop (2nd hand) seperti di bawah ini. ketahanan dari segi hardware/software/durabality/spareparts...etc..

terima kasih atas pendapat...

Laptop Specs :-

- Compaq Presario CQ40-314AU, Notebook PC, AMD Sempron Processor for Notebook PCs SI-42 (2.1GHz, 512KB L2 cache),
- Webcam,
- 160GB (5400RPM) Hard Drive,
- 1024MB dDR2 SDRAM (1 Dimm),
- LightScribe Super Multi 8X DVD+/-RW with Double Layer Support, - Windows Vista Home Basis (32-bit) with Service Pack 1, 14.1” Diagonal WXGA High-Definition Bright View Widescreen Display (1280 x 800),
- ATI Radeon HD3200 Graphics with shared graphics memory, 802.11b/g WLAN,
- 5-in-1 Digital Media Reader,
- 6-cell Lithium-Ion battery
- Weight : 1.5kg
Back to top Go down
chez83
Laskar Muda


Posts : 32
Join date : 21/03/2011
Age : 33
Location : ipoh load

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Wed Mar 23, 2011 10:16 am

slm bro venom

dari pandangan aq laptop compaq niey bleh tahan la jugak sebab aq penah guna dulu tapi 2 model lama v3000 pakai amd turion 64 x2. tapi aq x bape suke sal nak carik driver dia susah kalau da format. aq lg suke pakai acer/asus. tp kalau nak guna utk biasa2 jer ok gak la cq 40 nie .

Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Wed Mar 23, 2011 10:22 am

terima atas pendapat... Very Happy
AMD sempron ni tak bagus ke?
Back to top Go down
jiwameracau
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 19/01/2011
Age : 32
Location : gombak kelate pahang perak

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Wed Mar 23, 2011 10:59 am

compaq.....jgn2 susah nak repair
driver payah nak cari...
rosak screen macam harga beli baru...
guna la acer or dell..senang
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Fri Mar 25, 2011 8:48 am

terima kasih atas pendapat kawan2 semua....
kesimpulannya..aku tak jadi beli... Laughing
Back to top Go down
AbeChik
Laskar Muda


Posts : 10
Join date : 04/12/2010
Age : 26
Location : shah alam

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Sun May 01, 2011 1:03 am

Compaq ni pon ok jgak...depend gune utk wat ape...tp bg aku dye nyer processor aku xbrape stuju r..ko cari ar intel...kalo qualiti ketahanan mmg tahan...then driver senang jew cari ko bkak jew website dye.....www.compaq.com or www.hp.com.my...xpon ko google jew....kalo ACER..performance mmg best...tp kalo kualiti ketahanan krg ckit..sbb kbyakan laptop ACER gune brg recycle...sbb tu dye murah compare nga brand laen...ni tycoon kedai yg btaw ak..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Sun May 01, 2011 2:52 am

haha ni pendapat aku plak, aku dah gune dkt 3 tahu laptop ni, stkat ni overall perfomance dye memang sngat2 baik la pada aku, nk main game pon bleh, grafik pon okay, kerja2 lain pon sedap, cume slalunye kalo orang pkai AMD ni, laptop dye akan cepat panas la berbanding dengan intel, bab2 kalo rosan ke ape tu, it depend on orang yg jgela laptop tu la, kalo duk main campak2 and bukak 24 hours memang ape2 laptop pon lingkup kan. so aku jsst bagi opnion jer hehe, sbb aku tgh gune laptop ni la agaga
Back to top Go down
bdk_sesat96
Laskar Muda


Posts : 16
Join date : 20/01/2011
Age : 26
Location : sel----->qlate

PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Sun May 01, 2011 5:19 am

pkai je windows seven,xpyh na download driver Twisted Evil
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!   Today at 4:08 pm

Back to top Go down
 
Minta pendapat spec Compaq Presario - URGENT!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: