.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V20

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22
AuthorMessage
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Feb 12, 2014 10:43 pm

aku lak kalo gi tmpt yg memerlukan parking lama,aku naik bas hahaha....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Feb 12, 2014 10:56 pm

yg ni idea bernas.. mmg tabit la sama bro.. sanggup naik bas tu  
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Feb 12, 2014 11:22 pm

ataupn kasi perangkap ajer penyamun2 rim ni,bila parking,kita nyorok,kalo nk bt bukti kasi rekod dgn hp,agak2 rim dah nk tertanggal sikit hempuk je dgn helmet,bwk kwn ramai2 lagi ramai lagi bgus,kalo hempuk jgn smpai mati hahaha lain kes lak nnti dan trs bwk ke pihak bkuasa yg btggugjwb.. ceh pepandai je aku ni keh3x...

uih iyer azeri sanggup aku naik bas,wlpn motor berinsuran 1st party,syg motor wooo kalo ilang,sentimental value & bjasa... syg2x... motor pn aku bwk masuk umah
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Apr 01, 2014 4:59 pm

salam geng.ni aku nak tanyer nih.td kt highway mase aku tarik gear 4 tetibe moto aku mcm tertarik ke belakang dua kali.enjin mcm mati jp.cuak gak.aku lepas minyak.tarik clucth.songket masuk gear 5 pastu ok pulak..minyak x sampai ke ?ke aku tarik gear 4 lama sgt. alhamdulillah sampai jgk ke destinasi.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Apr 01, 2014 8:48 pm

alang_y125z wrote:
salam geng.ni aku nak tanyer nih.td kt highway mase aku tarik gear 4 tetibe moto aku mcm tertarik ke belakang dua kali.enjin mcm mati jp.cuak gak.aku lepas minyak.tarik clucth.songket masuk gear 5 pastu ok pulak..minyak x sampai ke ?ke aku tarik gear 4 lama sgt. alhamdulillah sampai jgk ke destinasi.

mnyk overflow kot.. lain kali jgn le tarik lama2 sgt gear 4.. gear 5-6 tkpela kalau nak tarik sampai outmeter  Twisted Evil
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Apr 02, 2014 3:34 am

"mnyk overflow kot.. lain kali jgn le tarik lama2 sgt gear 4.. gear 5-6 tkpela kalau nak tarik sampai outmeter Twisted Evil"

Azeri_conquistador: hahahh.baik boss! mana ader outmeter nyer.tayar berat.kikihh. masih inmeter lagi. Mad 

weyh kau ada pengalaman tak sarung swing arm aloy ? ke membe2 ada pakai ke ?  I love you 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Apr 03, 2014 12:42 pm

swing arm alloy belum pernah lgi.. member pn semua guna ori pnya je.. lgi pn kt sini susah nk dapat bnde tu.. cmna nk try  Crying or Very sad 
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Apr 05, 2014 2:41 am

Azeri_conquistador : bro wayar bateri aku yg belah kiri warna hitam tuh dah nk putus rupenye.haha. patot lah meter aku malu malu kucing je nk nyala.puas r tukar katab bagai.haha.moto dah tua dah. ni effect suka cabut pasang cdi lah nih.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Apr 05, 2014 10:58 am

alang_y125z wrote:
Azeri_conquistador : bro wayar bateri aku yg belah kiri warna hitam tuh dah nk putus rupenye.haha. patot lah meter aku malu malu kucing je nk nyala.puas r tukar katab bagai.haha.moto dah tua dah. ni effect suka cabut pasang cdi lah nih.
wayar putus ke reput ke tk pe bro... jgn CDI kena rembat.. lgi sakit hati  Laughing
Back to top Go down
genchi
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 07/05/2014

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed May 07, 2014 10:16 am

assalamualaikum..

gen nak tumpang tanye kt sini psl mslh moto gen..

gen mmg zero psl moto huhu maaf ye.. tp moto gen skunk leaking dah dua kali anta woksop..

dia tukar getah apa ntah.. yang besi bulat pgg rantai tuh.. dlm carb

sori gen mmg tataw langsong psl enjin moto.. mohon bantuan..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed May 07, 2014 8:42 pm

dalam carb ada rantai???
Back to top Go down
genchi
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 07/05/2014

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu May 08, 2014 12:47 pm

Azeri_conquistador wrote:
dalam carb ada rantai???

aisehh.. jap.. yang belah kiri tu kt gear tuh carb kan? ke bukan? huhuhu
dalam tu.. ada besi bulat.. dlm besi bulat tu ade getah kan?

apek tu tukar getah tuh.. mula tuka sama saiz tp bocor gak dia kata sbb besi bulat tu dah haus
dia pki getah bsar skit n gosok bg ngam.. tp mseh leaking..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu May 08, 2014 9:50 pm

genchi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
dalam carb ada rantai???

aisehh.. jap.. yang belah kiri tu kt gear tuh carb kan? ke bukan? huhuhu
dalam tu.. ada besi bulat.. dlm besi bulat tu ade getah kan?

apek tu tukar getah tuh.. mula tuka sama saiz tp bocor gak dia kata sbb besi bulat tu dah haus
dia pki getah bsar skit n gosok bg ngam.. tp mseh leaking..
ohh yg tu.. tu bkn carb bro tapi cover magnet.. ada tulisan yamaha kt situ kn?.. yg getah tu namanya oilseal... bnda tu mmg suka bocor.. tapi selalunya bila tukar oilseal baru mmg tk bocor dah.. try suruh apek tu letak gam kt sekeliling oilseal tu
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri May 09, 2014 9:22 pm

pencerahan yang bernas azeri. tq (Y)
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri May 09, 2014 10:52 pm

haha sama2 je bro  Smile , bnda yg ak tahu boleh la, kalau yg tk tahu keh keh keh Embarassed
Back to top Go down
genchi
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 07/05/2014

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed May 14, 2014 10:52 am

Azeri_conquistador wrote:
genchi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
dalam carb ada rantai???

aisehh.. jap.. yang belah kiri tu kt gear tuh carb kan? ke bukan? huhuhu
dalam tu.. ada besi bulat.. dlm besi bulat tu ade getah kan?

apek tu tukar getah tuh.. mula tuka sama saiz tp bocor gak dia kata sbb besi bulat tu dah haus
dia pki getah bsar skit n gosok bg ngam.. tp mseh leaking..
ohh yg tu.. tu bkn carb bro tapi cover magnet.. ada tulisan yamaha kt situ kn?.. yg getah tu namanya oilseal... bnda tu mmg suka bocor.. tapi selalunya bila tukar oilseal baru mmg tk bocor dah.. try suruh apek tu letak gam kt sekeliling oilseal tu

owhh cover magnet.. hehehe tq.. ok oilseal.. dia da tukar n letak gam katanya .. tp maseh leaking.. asenya kt mana lagik part yg mmbuatkan leaking ek.. pstu owner lama dia buat tiub.. tuk engine oil tuh.. lalu luar.. gen pk nak buang tiub tuh.. lagipun tak selesa kaki sbb ganggu stater tuh.. err paham tak? ahahha

mseh leaking skunk ni.. riso plak.. maseh mnjwb.. kalo bro dok area kajang boleh la dtg jengok2kan tupai gen heehhehe
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri May 16, 2014 11:12 pm

ak pn dh tk tahu nk cmna nk tolong bro kalau leaking jgk lps tkar oilseal+bubuh gam Sad .. bro try g kedai lain, mana tahu pomen tu lebih pakar.. bro confirm ke tmpat yg sama jgk yg leaking? bro cuci bersih2 kt sekitar kawasan tu then tgk kt mana yg keluar mnyk..kalau tmpat sama jgk.. payah arr nk menolong  Crying or Very sad ohh ak dulu pn pakai tiub tu.. tpi skarang dh buang dah tiub tu.. menyemak ja Laughing... kalau ak ddk dekat area bro mmg ak akn dtg usya2 apa yg patut dibuat.. tpi tmpt tnggl kita beratus km jauhnya  Wink
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu May 29, 2014 7:00 pm

assalamualikum smua..
ak nak tnya apsal moto ak masa idle block motor mcm bergegar je lpas tu ok balik kejap je lepas tu start balik gegar...kalau contoh piston ring ak lama x tukar boleh sebab kan problem ak ni ke??..atau pun bering kacang dekat piston tu dah rosak...
satu lagi exzos ak bnyi mcm tersumbat masa tgh jalan...kalau masa idle ok je bnyi dia...klau start jalan je start bnyi mcm tersumbat...ikut kan baru je lepas cuci ngan soda....ak ingt ak cuci xbersih lagi...try ambik exzos member ak...tp sama gak
harap bros2 boleh tolong scepat munkin sbab urgent nak bawak p belajar nnti...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu May 29, 2014 9:24 pm

cek bearing dgn rod bro, mana tahu ntah2 dh rosak ke.. cek lubang ekzos kt blok, ntah2 dh tersumbat dgn carbon..ak pn tk berapa tahu sgt sbb belum ada pengalaman masalah mcm ko
Back to top Go down
archonixm
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 15/09/2009
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Nov 26, 2014 4:34 pm

kalau fork depan dah tak main sampai kene bli baru ke? ke boleh service je?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V20
View previous topic View next topic Back to top 
Page 22 of 22Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: