.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V20

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 11 ... 22  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Segala Persoalan V20   Sun Jun 24, 2012 8:52 pm

Mari sambung di sini...

Link topik2x lama :-

Segala Persoalan V19
Segala Persoalan V18
Segala Persoalan V17
Segala persoalan V16
Segala persoalan V15
Segala persoalan V14
Segala Persoalan V13
Segala persoalan V12
Segala Persoalan V11
Segala Persoalan V10
Segala persoalan V9
Segala Persoalan V8
Segala Persoalan V7
Segala persoalan V6
Segala Persoalan V5

PESANAN PENAJA :- SILA GUNAKAN BAHASA/PENULISAN YANG BOLEH DIFAHAMI SELAIN MENJAGA TATASUSILA.HORMATI SATU SAMA LAIN

DAN SALING MEMBANTULAH KITA SESAMA KITA.ELAKKAN DARI MENGGUNAKAN SHORTFORM YANG MELAMPAU SEHINGGA

MENYULITKAN PEMBACAAN/PEMAHAMAN.
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jun 24, 2012 10:16 pm

persoalan aku..ada tak sapa2 nak jual sport rim depan enkei 6 batang?.. bounce
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jun 25, 2012 2:21 pm

Kenape tupai aku ni boleh bawak setakat 100 je nk p sampai 160 boleh je tapi bunyi dia mengerang je

Dan

Dah mengerang tu asap memang macam sembur nyamuk la.. macam mna nk kurangkan asap? Suruh pomen adjust dia cakap dah oke la tu moto sihat... tapi ak rasa moto ak sorang je yang dah terlebih sihat..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 12:13 am

comebackid wrote:
Kenape tupai aku ni boleh bawak setakat 100 je nk p sampai 160 boleh je tapi bunyi dia mengerang je

Dan

Dah mengerang tu asap memang macam sembur nyamuk la.. macam mna nk kurangkan asap? Suruh pomen adjust dia cakap dah oke la tu moto sihat... tapi ak rasa moto ak sorang je yang dah terlebih sihat..

masalah mengerang tu mungkin sbb spoket belakang ko besar kot, masalah asap plak selalunye sbb 2t bukak besar, okeyh la tu baru rase selamat skit kan2 ngeh2
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 10:00 am


time kasih joe. Smile. malam nih kalau free roger aku ek. Very Happy

bengkel mane boleh re-spray chassis kaler 125z baru yang quality cun dan harge berpatutan dengan kualiti?.

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 1:39 pm

uhm, teringin nak tahu .
Reed valve Boyesen tu best ke ?
apa kelebihan Boyesen nie daripada yang standard punya ya ?
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 2:30 pm

nurkaye_akmal wrote:
comebackid wrote:
Kenape tupai aku ni boleh bawak setakat 100 je nk p sampai 160 boleh je tapi bunyi dia mengerang je

Dan

Dah mengerang tu asap memang macam sembur nyamuk la.. macam mna nk kurangkan asap? Suruh pomen adjust dia cakap dah oke la tu moto sihat... tapi ak rasa moto ak sorang je yang dah terlebih sihat..

masalah mengerang tu mungkin sbb spoket belakang ko besar kot, masalah asap plak selalunye sbb 2t bukak besar, okeyh la tu baru rase selamat skit kan2 ngeh2

Sprocket ak pkai 15-37 tapi klau bawak orang blakang xleh blah langsung...

Aku dah kecikkan skit 2t tu tapi ak tgk macam xada perbezaan je..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 3:00 pm

EmpatBelasRatus wrote:
uhm, teringin nak tahu .
Reed valve Boyesen tu best ke ?
apa kelebihan Boyesen nie daripada yang standard punya ya ?

respon dia lbih cpat...lpas tu bro2 2pai ckp boyesen ni ade 2stage pembukaan...klau moto standart 1stage je....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jun 26, 2012 7:28 pm

Shark pfa wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
uhm, teringin nak tahu .
Reed valve Boyesen tu best ke ?
apa kelebihan Boyesen nie daripada yang standard punya ya ?

respon dia lbih cpat...lpas tu bro2 2pai ckp boyesen ni ade 2stage pembukaan...klau moto standart 1stage je....

Oh macam tu ke, okay.
Thank you very much bro Shark.
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Jun 27, 2012 10:47 am

tmpang tnya..ok tak setting ni

setting taon lepas
http://desmond.imageshack.us/Himg20/scaled.php?server=20&filename=plakn.jpg&res=landing

setting lama..xusik pn..tp jd cmni..setting lari ke?
http://desmond.imageshack.us/Himg804/scaled.php?server=804&filename=27062012001.jpg&res=landing

lagi satu knape kotak angin ak jd bminyak camni?

http://desmond.imageshack.us/Himg204/scaled.php?server=204&filename=24062012002.jpg&res=landing

moto ak rpm jd tinggi smpai 3k masa idle(ni masa bawak moto)..mula2 start panaskn enjin ok j rpm 1.5k..
apesal jd camtu? kat carb,tepi2 area tu sume bminyak..aku cek hos yg sambung carb ngn blok tu xde plak bocor2 ke ape..
http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=24062012003.jpg&res=landing


ape masalah yek,,msalah pilot ke? sori byk tanye,,ak mmg xtau pape psl tupa ni..baru pakai..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Jun 27, 2012 2:46 pm

tinggi tul idle ko 1.5k...try kecikkan...ak pnah wat tinggi2 mcm ko lr...tp masa ride nk bhenti rpm lekat kt rpm 3 xturun...ak kecikkan idle jd 1k bru ok moto
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 6:19 am

Shark pfa wrote:
tinggi tul idle ko 1.5k...try kecikkan...ak pnah wat tinggi2 mcm ko lr...tp masa ride nk bhenti rpm lekat kt rpm 3 xturun...ak kecikkan idle jd 1k bru ok moto

err skru nak ejas idling tu yg mane? Rolling Eyes
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 2:07 pm

mutoudoh wrote:
Shark pfa wrote:
tinggi tul idle ko 1.5k...try kecikkan...ak pnah wat tinggi2 mcm ko lr...tp masa ride nk bhenti rpm lekat kt rpm 3 xturun...ak kecikkan idle jd 1k bru ok moto

err skru nak ejas idling tu yg mane? Rolling Eyes

belah kiri kau intai kt carb tu kau akan nmpak ade skru kat situ...kau pulas lar plahan2...ak xingt nk kecikkan belah kenan ke kiri...set biar jadi 1k je....klau kecik sngat moto ssah hidup....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
ekorberuang
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 22/12/2010
Location : PenanG!

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 5:27 pm

salam, tumpang tnye ,
bengkel mne area penang yg cun melecun dalam bab2 mengorek <3
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 8:13 pm

nk tnye psl brek blkng ckit kat otai2 semua...
sy lme xgne brek blkng sbb pkai brek lening@brek biase xpkai dics
ble nk gne blk psng2 dia x mcm dlu da x kapit disc 2...knp jd cam2 ek?
hrp ad yg dpt tlng la ckit2...
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 8:56 pm

To capik_9981: brek blkg x grip... try bleeding,buang angin kt brek blkg tu,x pn suruh je kedai bt kn

x pn ko tggu nnti otai2 yg lebih pakar bg jwpn ye... nnti bole kita bt perbandingan secara positif
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 9:44 pm

Shark pfa wrote:
mutoudoh wrote:
Shark pfa wrote:
tinggi tul idle ko 1.5k...try kecikkan...ak pnah wat tinggi2 mcm ko lr...tp masa ride nk bhenti rpm lekat kt rpm 3 xturun...ak kecikkan idle jd 1k bru ok moto

err skru nak ejas idling tu yg mane? Rolling Eyes

belah kiri kau intai kt carb tu kau akan nmpak ade skru kat situ...kau pulas lar plahan2...ak xingt nk kecikkan belah kenan ke kiri...set biar jadi 1k je....klau kecik sngat moto ssah hidup....
biase kalu lps bwk moto idling lmbt problem,setting m.jet n p.jet x ngam wlupun dah setting angin,kene tkr m.jet @ p.jet lain..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 9:51 pm

-sLip- wrote:
To capik_9981: brek blkg x grip... try bleeding,buang angin kt brek blkg tu,x pn suruh je kedai bt kn

x pn ko tggu nnti otai2 yg lebih pakar bg jwpn ye... nnti bole kita bt perbandingan secara positif
klu x alignment caliper n etc btl2x brek x mkn,x pun b.pad amik mase nak sesuaikan ngan disk,tapi tue jd bile tkr b.pad baru,tekan brek rase kosong x?,rase kosong kalu piston dlm master pum dah jem,kalu tkn ade rase berat n piston yg 2 bijik kt dlm caliper tue gerak tapi x dpt nk apit b.pad btl2x tue kene bleeding blk..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 9:51 pm

geeks wrote:

time kasih joe. Smile. malam nih kalau free roger aku ek. Very Happy

bengkel mane boleh re-spray chassis kaler 125z baru yang quality cun dan harge berpatutan dengan kualiti?.
time ksh ape plak nie?..
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jun 28, 2012 10:42 pm

pad xgrip disc....ble tkn brek rse ksng xmcm dlu kan kalu tkn xley tkn byk...ni sy pnye bleh tkn byk....kalau bleeding 2 bleh jd jgk ke kalu kita x usik@buka pon brek blkng 2?
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 01, 2012 1:14 pm

Shark pfa wrote:
mutoudoh wrote:
Shark pfa wrote:
tinggi tul idle ko 1.5k...try kecikkan...ak pnah wat tinggi2 mcm ko lr...tp masa ride nk bhenti rpm lekat kt rpm 3 xturun...ak kecikkan idle jd 1k bru ok moto

err skru nak ejas idling tu yg mane? Rolling Eyes

belah kiri kau intai kt carb tu kau akan nmpak ade skru kat situ...kau pulas lar plahan2...ak xingt nk kecikkan belah kenan ke kiri...set biar jadi 1k je....klau kecik sngat moto ssah hidup....

oo..tenkiu2..lagi satu..ape beza skru timing dgn skru angin? kalau ejas skru angin , skru timing kene ejas skali ke? sori,soalan noob lagi..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jul 02, 2012 8:11 am

capik_9981 wrote:
pad xgrip disc....ble tkn brek rse ksng xmcm dlu kan kalu tkn xley tkn byk...ni sy pnye bleh tkn byk....kalau bleeding 2 bleh jd jgk ke kalu kita x usik@buka pon brek blkng 2?
klu tkn kosong mmg mnyk dot tue dah xde la tue,xpun ade angin dlm hose2x tue,1 solution buat bleeding dulu la..
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jul 02, 2012 3:01 pm

ooo....trime ksh la bri pendapat....
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jul 03, 2012 5:47 pm

nak tanya skit apa bezanya moto yang setting highway ?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jul 03, 2012 11:54 pm

comebackid wrote:
nak tanya skit apa bezanya moto yang setting highway ?
yg plg biase org buat setting mnyk lebih cam up m.jet @ asah jarum ke n spoket blkg psg kecik2x punye,tue mmg kaki highway,bab yg expert skit setting dh masuk port2x blok n mcm2x lg la..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Today at 11:03 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V20
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 22Go to page : 1, 2, 3 ... 11 ... 22  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: