.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V20

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Next
AuthorMessage
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 27, 2012 9:30 pm

Liquey wrote:


nk kecik kn 2t ke arah kanan or kiri??sbb mcm de bocor la...


yg bulatan hijau tu bocor,mcm minyak,adik ak kata 2t..ak x thu..haha
so anyone can help??ak x suka minyak tumpah kat lantai,nt kena marah..

nak kecilkan 2t pusing ke bawah, ak punya motor ak set yang paling kecil sekali sampai x nampak benang langsung. Ak pun pernah kena kes macam kau, pomen tukar getah dkt pump 2t setel prob Smile
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 27, 2012 9:34 pm

macamna nak setting angin? aku kurang mahir bab carb ni. motorku susah nak hidup walaupun ditendang beratus2 kali pada waktu pagi, tengah hari,malam. apa harus ak buat? adakah setting balik carb atau naik kan pilotjet
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 28, 2012 12:24 am

Azeri_conquistador wrote:
macamna nak setting angin? aku kurang mahir bab carb ni. motorku susah nak hidup walaupun ditendang beratus2 kali pada waktu pagi, tengah hari,malam. apa harus ak buat? adakah setting balik carb atau naik kan pilotjet
bace2 dekat topik setting carb & penggunaan pilot n mainjet
rasenye ade solution nak setel problem ni.naluri aku cakap up pilot.try la usha kat topik mtu tu konfemkan
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 28, 2012 6:37 pm

unknownh wrote:
Azeri_conquistador wrote:
macamna nak setting angin? aku kurang mahir bab carb ni. motorku susah nak hidup walaupun ditendang beratus2 kali pada waktu pagi, tengah hari,malam. apa harus ak buat? adakah setting balik carb atau naik kan pilotjet
bace2 dekat topik setting carb & penggunaan pilot n mainjet
rasenye ade solution nak setel problem ni.naluri aku cakap up pilot.try la usha kat topik mtu tu konfemkan

nnti ak usya tengok
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Aug 29, 2012 7:51 pm

harap abg jo atau otai2 lain bleh bagi penerangan berkenaan soklan ambe yg skali nga gmbar diatas
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 31, 2012 6:31 pm

setelah menukarkan CDI ori motor kepada CDI racing, kedua2 meter motor saya dapat outmeter, adakah CDI memainkan peranan dalam speed?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 31, 2012 7:40 pm

unknownh wrote:
harap abg jo atau otai2 lain bleh bagi penerangan berkenaan soklan ambe yg skali nga gmbar diatas
mane lak gambau?..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 31, 2012 7:41 pm

Azeri_conquistador wrote:
setelah menukarkan CDI ori motor kepada CDI racing, kedua2 meter motor saya dapat outmeter, adakah CDI memainkan peranan dalam speed?
giler ah blh outmeter odo n rpm..cdi racing brand ape tue bro?,moto standard ke?..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 31, 2012 10:23 pm

superjoemanito wrote:
Azeri_conquistador wrote:
setelah menukarkan CDI ori motor kepada CDI racing, kedua2 meter motor saya dapat outmeter, adakah CDI memainkan peranan dalam speed?
giler ah blh outmeter odo n rpm..cdi racing brand ape tue bro?,moto standard ke?..

standard lagi, cdi tu brand ikk, memang puas hati pakai tapi cepat kong ke cdi racing?
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 31, 2012 10:49 pm

superjoemanito wrote:

mane lak gambau?..
ahaha..sorry2.mungkin ramai x perasaan.ade diletakkan.tekan spoiler tu dalam post di atas tu.segala kesulitan amat dikesali cheers
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Sep 02, 2012 10:57 am

Azeri_conquistador wrote:
Salam, semalam abg ak TERstart tupaijet ak tanpa ekzos, adakah ak perlu buat apa2? study
buat rilek je..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Sep 02, 2012 11:51 am

unknownh wrote:
ahaha..sorry2.mungkin ramai x perasaan.ade diletakkan.tekan spoiler tu dalam post di atas tu.segala kesulitan amat dikesali cheers
bkn yg asal dah nie,klu ori pakai 1 plat besi n ade 2 nut 10,ade 1 nut pun dah ckp untuk pgg spoket tue,cam lc135,free play kt blkg je,skrg free play kt dpn n blkg,mmg cpt jhnm,klu moto jns tebal spoket dpn same ngan lurah klip tue blh la,cam kriss ke,die ngam2x je,sbb mmg design cam tue,pic xde lak nk tnjk,ade nie klu phm la,plat tue slot kt lurah sap gearbox tue n ikat spoket,1 lg nie bkn spoket 125z,kalu saiz 420 n 415 ade gemuk skit tgh die,cam pic kt bwh nie,free play byk gk sbb tebal spoket dah lain n dah x balance ngan rantai n spoket blkg..





Last edited by superjoemanito on Wed Sep 05, 2012 12:40 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Sep 02, 2012 11:53 am

hah ade..
Back to top Go down
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Sep 02, 2012 11:15 pm

pergghhh..bersinar gitu..skru allen-key tu agk2 dimana bole beli yer abg joe? cun la.. Very Happy
Back to top Go down
beruangkutub
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 03/07/2012
Location : JB

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Sep 03, 2012 2:08 am

nk tanye sket ni.. bese kalo korg wat full service moto,, range harge brape ye?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Sep 03, 2012 6:43 pm

salam semua....nk set 2t mcm mane ehh selain tmpat cable tu???...sbb ak dh set smpai rapat dh tp 2t kluar kt xzos smpai meleleh...



Last edited by Shark pfa on Wed Sep 05, 2012 4:38 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Sep 03, 2012 6:51 pm

pergh..da lama x online..agak sbuk lepas mndiri kn rumah tgga..Smile,.sori bro suparjo..
Skru alen key tu leh dapat kat hardware..dlu ada jg bro vendeta jual..tak tau la skg ni..

pasal service tu aku tak leh jawab..sbb upah kat sabah tak sma..dan mahal..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Sep 05, 2012 12:41 am

kawin x ajak,ha3x..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Sep 05, 2012 12:42 am

meerul wrote:
pergghhh..bersinar gitu..skru allen-key tu agk2 dimana bole beli yer abg joe? cun la.. Very Happy
beli kt kedai bolt n nut,mesti ade punye,murah dari hardware..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Sep 06, 2012 8:32 pm

kalau piston ring haus ada effect apa2 tak? macam takde pick up ke?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Sep 06, 2012 8:38 pm

satu lagi asal moto ak bila double stand kn dye, roda dye sangkut kt lantai? saiz 80/90 depan blakang
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Sep 07, 2012 2:24 pm

ALAH!!!SPOKET DEPAN BUKAN YANG ASAL LA NI
so camane ni abang joe?macam mana nak buat cam asal balik?apa perlu tukar?bli spoket,klip dengan nut 10 je la ni???ke ada apa2 lagi?harge ntuk barang diperlukan lak macam mana?brape ringgit?mohon pertolongan.kalau camni gayanya baik tukar satu set terus la.tolong guide sy

~mengharapkan pertolongan penuh~
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Sep 08, 2012 3:16 pm

salam semua td masa ak tgh maintan full throttle...
tba2 moto mati2...lpas tu ak turun gear lpas clutch hidup balik...
smpai rumah moto mati tba2...stat kene main minyak bru mto idup...klau x dia mti balik..
knp ehh??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Sep 08, 2012 4:36 pm

Shark pfa wrote:
salam semua td masa ak tgh maintan full throttle...
tba2 moto mati2...lpas tu ak turun gear lpas clutch hidup balik...
smpai rumah moto mati tba2...stat kene main minyak bru mto idup...klau x dia mti balik..
knp ehh??

salam, aku penah kena mcm ni. sejurus selepas kejadian tersebut, bunyi blok terus jadi kasar.
masalah dia xcukup bekalan 2T (tangki 2T kosong). blok & piston calar, so slamat tinggal blok 0-0.

tak tau la kes bro ni mcm mana plak. tunggu otai2 bagi pencerahan.. Wink
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Sep 08, 2012 5:57 pm

letak_pisang wrote:
Shark pfa wrote:
salam semua td masa ak tgh maintan full throttle...
tba2 moto mati2...lpas tu ak turun gear lpas clutch hidup balik...
smpai rumah moto mati tba2...stat kene main minyak bru mto idup...klau x dia mti balik..
knp ehh??

salam, aku penah kena mcm ni. sejurus selepas kejadian tersebut, bunyi blok terus jadi kasar.
masalah dia xcukup bekalan 2T (tangki 2T kosong). blok & piston calar, so slamat tinggal blok 0-0.

tak tau la kes bro ni mcm mana plak. tunggu otai2 bagi pencerahan.. Wink

a.ha block ak dh stat bnyi kasar lpas tu...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Today at 10:02 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V20
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 22Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: