.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Dec 06, 2011 11:23 pm

smbg sini plak ek..
bykkan info,krgkan spam..spam is sampah..
link v1 = http://125z.darkbb.com/t1795-coverset-ori-motorori-kilanghlyori-kedaihldm-seki-dll

paan1171 wrote:
JOM BINCANG PSAL COVERSET....

aq smpai hari ini still musykil... klau sesape leh explain tlong ye...

SOALAN
Like a Star @ heaven ape beza antara coverset ori mtor n ori kilang..?
Like a Star @ heaven bukankah di buat di kilang yg sama..?
Like a Star @ heaven material plastik yg di gunakan bukan kah same..?
Like a Star @ heaven spray yg sama...?
Like a Star @ heaven stripe yg sama...?
Like a Star @ heaven kenapa harge mhal sgt..? pdahal 2nd je.. yg ori n baru pon x mhal cmtu...

-pd aq just beza ad span dan xde... bg aq Hong Leong Yamaha letak span pd covrset ori mtor sbb trus ingin di psang ke mtor... yg xde span sbb x psang trus kt mtor...

- bg aq material same...kilang same... stripe same... spray same...
- beza hnya pd nama... ( ori mtor n ori kilang) HLY amek coverset ori mtor n ori kilang dari mesin yg same gak...
- beza yg ketara span... ala span biase je kot... boleh buat sndri...

harge gile kentang lah beza... mark up gile2... sbb ori mtor... brg 2nd.. tpi lg mhal lg brg yg baru... yg baru pon x semahal yg 2nd... pdahal jatuh mtor besepai jugak coverset tu....

-ni pndangan aq je la... tepuk dada tanye selere... mmber2 yg lebih arif tentng bnda2 ni kongsi2 la ilmu tu ye...

P/s- harap2 ad org leh tlong jwb kn soalan2 aq kt ats tu... ingin tahu sessangt2..!!!
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 07, 2011 12:54 am

first!! knp coverset lame2 hrga mhal sgt ek?? sbb market kew??
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 07, 2011 11:07 am

salam..aku ni ahli br dalam ni..so nak tanya la skit..klu area kl ada tak jual coverset biru putih sabit?? harga utk ori kedai berapa?? klu HLD punya keluaran plak berapa ek?? blh cadangkan kedai yg murah jual coverset ni area kl..tolong2 dulu org baru ni..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 07, 2011 12:22 pm

set hld ok la,dari nk beli set ori kedai rm700 tue,melainkan mmg kaye btl la,cari kt s.parts moto la,jgn pegi cari kt kedai bunye plak..
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 07, 2011 4:22 pm

chaosworld wrote:
first!! knp coverset lame2 hrga mhal sgt ek?? sbb market kew??

permintaan tinggi, pengeluaran(atau bekalan) kurang..
mmg mencanak la arge.
market tu ape?
ble org tgk boleh mngeluarkan bunyi 'wowww!~'?
minat n selera masing2 bro..
Neutral

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 07, 2011 5:11 pm

Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:
first!! knp coverset lame2 hrga mhal sgt ek?? sbb market kew??

permintaan tinggi, pengeluaran(atau bekalan) kurang..
mmg mencanak la arge.
market tu ape?
ble org tgk boleh mngeluarkan bunyi 'wowww!~'?
minat n selera masing2 bro..
Neutral

huhu..gitu ye?? ptut lar..tgk set 46 dah ar..lebih 1k skang..
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 12:20 pm

owh mcm tu ya..tq atas info tu..nak minta tlg skit,blh tak cadangkan kedai2 yg murah kat kl & s.alam?? plg ok klu blh sekali ngan nama kedainya..aku punya motor cover dia dah buruk,so nak pakai cover baru..nak cari HLD punya je,xmampu nak pakai ori kedai punya klu mcm tu harganya...huhu..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 1:36 pm

Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:
first!! knp coverset lame2 hrga mhal sgt ek?? sbb market kew??

permintaan tinggi, pengeluaran(atau bekalan) kurang..
mmg mencanak la arge.
market tu ape?
ble org tgk boleh mngeluarkan bunyi 'wowww!~'?
minat n selera masing2 bro..
Neutral

coverset lama mahal sebab....
production dah stop.. so kira barang rare la..
market tu maksud dia pasar (terjemahan kamus DBP)
ekekkekekeee...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 1:53 pm

sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 8:12 pm

nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha

tp skali pndang, org tau ke ori ke x?? hehe.. nmpak msti lebih kurang je kn.. ke guane?? hambo xbpe thu sgt.
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 8:53 pm

nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha


LIKE!
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 9:40 pm

chaosworld wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha

tp skali pndang, org tau ke ori ke x?? hehe.. nmpak msti lebih kurang je kn.. ke guane?? hambo xbpe thu sgt.

haha ori ngan lokel belakang cter je momo budak kaca mate hehe, kalo orang tu gler brg ori kompem carik ori nyer, begitulah sebaliknye, tp kalo nk bezakan ori ke lokel tu subjektif sebenarnye, kalo orang tu pandai nilai ori ke tk, dye taw la kan

JJR2395 wrote:
LIKE!

haha adik beradik kembor, lupe plak wakakakka , nah amik sebijik bom kekekeke
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 08, 2011 9:43 pm

stripe da tampal kt c0verset menunjukkn c0verset 2 ori.btl ke x ori?atau ori kdai je?yg sy tau,bhgian dlm coverset 2 wrne putih..ori m0tor ada span..emm ingt nk bli set bru.tokey ckp ori.harge x smpai rm300..stiker da siap tmpl...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Dec 09, 2011 12:12 am

nazjb wrote:
stripe da tampal kt c0verset menunjukkn c0verset 2 ori.btl ke x ori?atau ori kdai je?yg sy tau,bhgian dlm coverset 2 wrne putih..ori m0tor ada span..emm ingt nk bli set bru.tokey ckp ori.harge x smpai rm300..stiker da siap tmpl...

coverset yg mane tuh, tk semestinya dah siap tampal tu ori, ade je yg tampal balik lepas tu balas ngan clear, tu yg nampk berkilat habes
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 10, 2011 12:34 am

wahahaha... poket tebal ley lar lyan ori..kalo xtebal, lokal suda..ape mau kesah..coverset jugak..hahahaha
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 10, 2011 4:14 am

nazjb wrote:
stripe da tampal kt c0verset menunjukkn c0verset 2 ori.btl ke x ori?atau ori kdai je?yg sy tau,bhgian dlm coverset 2 wrne putih..ori m0tor ada span..emm ingt nk bli set bru.tokey ckp ori.harge x smpai rm300..stiker da siap tmpl...

kne cek gak stiker yg dh siap tmpal tu ori ke tk..
bleh jd set ori, tp stiker local......siap tmpal oleh apek kt blkg kdai...
model lame nk dpt stiker ori pd pendapat sy hampir2 mustahil.
kalo model baru bleh dpt n mmg ade kedai/org jual yg original contohnye cmni:
http://www.mudah.my/125z+coverset+meroon+ekor+hitam-12131635.htm?last=1
http://www.mudah.my/125z+coverset+hitam+stiker+oren-12131622.htm

*stiker ori cmtu la rupe beliau..

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 10, 2011 9:56 am

http://www.mudah.my/Sticker+125z+biru+kotak+R+carbon-12701402.htm
ultra, ni stripe ori gak kn?? 6speed ngn YAMAHA transparent tu...
Back to top Go down
Mal-PuChOng3300
Laskar Muda


Posts : 82
Join date : 01/07/2011
Location : Puchong Selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 10, 2011 2:23 pm

yg n sy tgk ori bos
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 11, 2011 9:24 pm

Ultra-Z wrote:
nazjb wrote:
stripe da tampal kt c0verset menunjukkn c0verset 2 ori.btl ke x ori?atau ori kdai je?yg sy tau,bhgian dlm coverset 2 wrne putih..ori m0tor ada span..emm ingt nk bli set bru.tokey ckp ori.harge x smpai rm300..stiker da siap tmpl...

kne cek gak stiker yg dh siap tmpal tu ori ke tk..
bleh jd set ori, tp stiker local......siap tmpal oleh apek kt blkg kdai...
model lame nk dpt stiker ori pd pendapat sy hampir2 mustahil.
kalo model baru bleh dpt n mmg ade kedai/org jual yg original contohnye cmni:
http://www.mudah.my/125z+coverset+meroon+ekor+hitam-12131635.htm?last=1
http://www.mudah.my/125z+coverset+hitam+stiker+oren-12131622.htm

*stiker ori cmtu la rupe beliau..

tp ad je kdg2 an org jual, sje dorg gunting jd skeping, padahal sepapan asalnye... ish3. tak ptot3
tp yg ni mmg ori la. rajin usha mudah abam ultra ni. hehe

chaosworld wrote:
http://www.mudah.my/Sticker+125z+biru+kotak+R+carbon-12701402.htm
ultra, ni stripe ori gak kn?? 6speed ngn YAMAHA transparent tu...

nak tlg jawab. hehe. tktau la, kdg2 ad je yg ckp tak smestinye 6speed transparent, tu ori.. haihh. kena bertapa ni, baru tau..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Dec 16, 2011 4:48 pm

adeqyana wrote:
owh mcm tu ya..tq atas info tu..nak minta tlg skit,blh tak cadangkan kedai2 yg murah kat kl & s.alam?? plg ok klu blh sekali ngan nama kedainya..aku punya motor cover dia dah buruk,so nak pakai cover baru..nak cari HLD punya je,xmampu nak pakai ori kedai punya klu mcm tu harganya...huhu..

ko try lajak sikit ke klang,itu pn kalo ko nk la.ko pegi kedai Y&e No. 221, Jln Meru Batu 2 1/2 Kaw 19,
41050 Klang,
Selangor .dpn pasar borong klang,dia ada stok kaler lama rm135 hld siap stiker,spoiler x de,x pn try ronda2 dlu area tmpt ko,kot2 ada harga yg lagi best,maaf la yee harga utk shah alam x tau,kl lagi lerr x tau... lebih rm135 x yah beli,kurg rm135 lagi cantikk,reronda dulu sambil bjln2
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 17, 2011 12:04 am

oh mcm tu ya bro -sLip-,tq2 atas info tu..nnti aku ronda2 p kedai yg ko ckp tu..tq sekali lg ya bro..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 17, 2011 1:31 pm

orait sama2... selamat mmbeli coverset baru hehehe....
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 17, 2011 3:59 pm

hihi..skrg tgh fikir2 nak beli set sabit biru putih atau set biru 46 rossi..pening2..
Back to top Go down
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 3:34 am

salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 3:18 pm

Hadrat wrote:
salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks

hehe cop ABS tu lokel pun ade, tindik2 tu pun aku rase ade jugak, kalo lokel plak dah tentu2 ade tulis M-seki ataupun HLD di bahagian dalam set tu, kalo set biru carbon ni bahagian dalamnye rase warne putih and kasar2 skit, kalo lokel hitam lepas tu licin je teksturnye, kalo salah mintak tolong betulkan yea abang2 hihihi
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Today at 2:03 pm

Back to top Go down
 
Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng¬≤ 125Z Pantai Timur
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: