.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Apr 01, 2012 9:22 am

meetoto wrote:
adeqyana wrote:
-sLip- wrote:
bdk_sesat96>betul2 ayat ko jnji power rangers dan ianya ,masih lagi 125z wlpn coverset cap ayam... hehehe Laughing

adeqyana>pakai jgn x pakai,bila ko ada rezki duit lebih bole tu beli set merah putih tersebut,slow2 hehe

itu la..ade rezeki nak pakai juga la set merah putih ni..tmpt aku masi kurang org pakai merah putih ni..hihi..

set 46 tu gak, ori moto??? nkkk~~ haha

haha..aku pun sama mcm slip..ttg coverset ni pakai cap ayam brand je..hihi..sayang owh klu pakai set ori tiba2 motor jatuh plak..huhu..sama gak mcm bakar duit rm450..huhu
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Apr 03, 2012 1:14 pm

adeqyana wrote:
meetoto wrote:
adeqyana wrote:
-sLip- wrote:
bdk_sesat96>betul2 ayat ko jnji power rangers dan ianya ,masih lagi 125z wlpn coverset cap ayam... hehehe Laughing

adeqyana>pakai jgn x pakai,bila ko ada rezki duit lebih bole tu beli set merah putih tersebut,slow2 hehe

itu la..ade rezeki nak pakai juga la set merah putih ni..tmpt aku masi kurang org pakai merah putih ni..hihi..

set 46 tu gak, ori moto??? nkkk~~ haha

haha..aku pun sama mcm slip..ttg coverset ni pakai cap ayam brand je..hihi..sayang owh klu pakai set ori tiba2 motor jatuh plak..huhu..sama gak mcm bakar duit rm450..huhu

tu la bawak la slow2 kalo dah tawu pakai set mhl..tp malang ade jer dimana2 kn..hehe affraid
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Apr 03, 2012 10:56 pm

meetoto wrote:
adeqyana wrote:
meetoto wrote:
adeqyana wrote:
-sLip- wrote:
bdk_sesat96>betul2 ayat ko jnji power rangers dan ianya ,masih lagi 125z wlpn coverset cap ayam... hehehe Laughing

adeqyana>pakai jgn x pakai,bila ko ada rezki duit lebih bole tu beli set merah putih tersebut,slow2 hehe

itu la..ade rezeki nak pakai juga la set merah putih ni..tmpt aku masi kurang org pakai merah putih ni..hihi..

set 46 tu gak, ori moto??? nkkk~~ haha

haha..aku pun sama mcm slip..ttg coverset ni pakai cap ayam brand je..hihi..sayang owh klu pakai set ori tiba2 motor jatuh plak..huhu..sama gak mcm bakar duit rm450..huhu

tu la bawak la slow2 kalo dah tawu pakai set mhl..tp malang ade jer dimana2 kn..hehe affraid

hihi..btl2..itu la malang xberbau namanya..tp btl ke aku dgr set ori ni ssh nak pecah @ rosak?? sbb ada org ckp mcm plastik set ori ni lembut..
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Apr 09, 2012 5:15 pm

adeqyana wrote:
meetoto wrote:
adeqyana wrote:
meetoto wrote:
adeqyana wrote:
-sLip- wrote:
bdk_sesat96>betul2 ayat ko jnji power rangers dan ianya ,masih lagi 125z wlpn coverset cap ayam... hehehe Laughing

adeqyana>pakai jgn x pakai,bila ko ada rezki duit lebih bole tu beli set merah putih tersebut,slow2 hehe

itu la..ade rezeki nak pakai juga la set merah putih ni..tmpt aku masi kurang org pakai merah putih ni..hihi..

set 46 tu gak, ori moto??? nkkk~~ haha

haha..aku pun sama mcm slip..ttg coverset ni pakai cap ayam brand je..hihi..sayang owh klu pakai set ori tiba2 motor jatuh plak..huhu..sama gak mcm bakar duit rm450..huhu

tu la bawak la slow2 kalo dah tawu pakai set mhl..tp malang ade jer dimana2 kn..hehe affraid

hihi..btl2..itu la malang xberbau namanya..tp btl ke aku dgr set ori ni ssh nak pecah @ rosak?? sbb ada org ckp mcm plastik set ori ni lembut..

xtaw nk ckp tp diyakini la..haha
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Apr 09, 2012 10:54 pm

owh mcm tu ya bro meetoto,ok2..tq..nasib ada simpan yg ori punya..hihi..
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Apr 10, 2012 12:33 pm

adeqyana wrote:
owh mcm tu ya bro meetoto,ok2..tq..nasib ada simpan yg ori punya..hihi..

set ape yg ori tuh?? cer cite ckit..kalo cun nk masuk meminang nih..ak nih gle coverset ckit..haha
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
Pak Do Nik
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 04/05/2012

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue May 15, 2012 5:55 pm

salam, cmne ek kita nk cam stiker tu ori selain 6speed tu transparent? sori budak bru blajar.. Smile Smile
Back to top Go down
ewan_tupai
Laskar Muda


Posts : 62
Join date : 28/11/2011
Age : 21
Location : jitra

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue May 15, 2012 10:32 pm

Pak Do Nik wrote:
salam, cmne ek kita nk cam stiker tu ori selain 6speed tu transparent? sori budak bru blajar.. Smile Smile

bg aku la kn..kita boleh tgok logo yamaha dekt kepak..dia bukan pelangi..dia chrom ja...dan dekat strike..dia akan rasa licin,dia tak rasa cm strike print..
kalau salah btol kn.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Oct 21, 2012 4:09 pm

pelik betul la aku dgn mudgat lokel ni haa,baru beli tgk2 tyr 70/90 bole sangkut tyr tepi,ukuran dia lain2 lah,aku pnya mudgat yg lain pn lokel jugak ok je,yg baru beli ni aikkk sangkut... penyelesaianya apa lagi aku kasi potong keh3 setel..

nk beli orii hmmmm duit x ckup muhekkk keh3
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Oct 21, 2012 8:31 pm

-sLip- wrote:
pelik betul la aku dgn mudgat lokel ni haa,baru beli tgk2 tyr 70/90 bole sangkut tyr tepi,ukuran dia lain2 lah,aku pnya mudgat yg lain pn lokel jugak ok je,yg baru beli ni aikkk sangkut... penyelesaianya apa lagi aku kasi potong keh3 setel..

nk beli orii hmmmm duit x ckup muhekkk keh3

boleh tolong ajar mcmna nk potong mudguard depan? tayar ak pn sangkut
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Oct 24, 2012 5:25 pm

nk potong... ohh senang aje hehe
cth spt pict dibwh..

[img] [/img]

benda nk potong aku pakai screw driber leper yg dipanaskn sebab aku x de mesin grinder,@ pn guna gergaji besi pn bole,pisau yg dipanaskn pn bole.

kalo sangkut jugak.. potong abis mcm cth pict dibwh ni pulak

[img] [/img]

nk senang keje ko buka dulu yer mudgat tu dari motor,nk potong tanpa tanggal mudgat,itu aku x penah bt hehehe..

dan kalo nk potong mudgat beli yg lokel,kalo potong yg oriii moto kang menyesal di kemudian hr,cth terdekat aku kehkehkeh!!

orait slmt mencuba... kalo x cukup resepi dan ramuan Insyallah nnti para2 otai yg terer dan expert mungkin akan sudi mmberi tips2 tambahan kepada anda dan semua

sekian terima kshh
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Oct 25, 2012 1:01 am

assalam semuah. nak tanya skit. aku brcadang nk tkr pakai set local HLD. ori bajet nk simpan untuk suatu hari hehe. katakan aku membeli set go!!!!!!! atau set 46 HLD, kebarangkalian motor menjadi lebih panas daripada sekarang atau x? adakah kaki2 coverset diluar sana tau membezakan mana yang HLY atau HLD? skrg aku still pakai set merah hitam.

terima kajeh
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Oct 27, 2012 1:19 pm

wslm... pendpt aku yg x seberapa,motor 125z@r ni x kira wlpn dah pakai byk brg lokel,ianya tetap panass bg pencuri jahaman,kita tawakal dan disertai letak kunci tambahan2 byk2.. (ishhh risau betul aku dgn situasi panas2 ni)

kalo nk beli antara go go dgn 46 terpulg ats minat,sticker tu biasala akan ada lari2nye hehe

coverset aku ni haa pn lokel aje hehe... dah x de ori2 dah,hentam aje,penat dah nk main spray2 pakai tin kehkehkeh
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Oct 27, 2012 9:54 pm

-sLip- wrote:
nk potong... ohh senang aje hehe
cth spt pict dibwh..

[img] [/img]

benda nk potong aku pakai screw driber leper yg dipanaskn sebab aku x de mesin grinder,@ pn guna gergaji besi pn bole,pisau yg dipanaskn pn bole.

kalo sangkut jugak.. potong abis mcm cth pict dibwh ni pulak

[img] [/img]

nk senang keje ko buka dulu yer mudgat tu dari motor,nk potong tanpa tanggal mudgat,itu aku x penah bt hehehe..

dan kalo nk potong mudgat beli yg lokel,kalo potong yg oriii moto kang menyesal di kemudian hr,cth terdekat aku kehkehkeh!!

orait slmt mencuba... kalo x cukup resepi dan ramuan Insyallah nnti para2 otai yg terer dan expert mungkin akan sudi mmberi tips2 tambahan kepada anda dan semua

sekian terima kshh

trima kasih slip
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Nov 02, 2012 10:28 am

coverset HLD ni cepat turun color x, samada cat ataupun sticker?
Back to top Go down
tupajet
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 01/11/2012

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Nov 06, 2012 11:31 pm

ooo begitu rupanya . banyak info lah thread ni , bagus2 . tapi aku nak tanye , biasenye berapa harga standard utk :
orimoto : ?
orikedai : ?
hld : ?

kebiasaannye lah berapa (puratanya) yang orang jual .
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Nov 07, 2012 1:03 am

tupajet wrote:
ooo begitu rupanya . banyak info lah thread ni , bagus2 . tapi aku nak tanye , biasenye berapa harga standard utk :
orimoto : ?
orikedai : ?
hld : ?

kebiasaannye lah berapa (puratanya) yang orang jual .

berhabuk dah page ni, meh ni aku tolong jawab

orimotor : rege kebanyakan set berbeza-beza bro, paling market katenye skang hitam robot, dekat2 1k lebey, tpi tk kesahla dah memang limited sgt dah tu, ikot la trend market edition mane yg rare, tu la rege paling mahal, paling murah set orimotor skang aku rase maybe maroon hitam kot, aku tgk budak jual 2 rat pon ade, sbb set ni ramai orang pakai kot, tapi set ni pada ku garang and modern ar

ori kedai : AKA ori HLY la kan, lebey kurang je ngan set orimotor rege dye, maybe different dalam seratus je ngan ori motor

HLD, M-seki : Lokel malaysia set ni sume same je rege, tapi pada aku tkde cacat cela pon, cantik gan mcm HLY, cume stiker dye je kureng skit, orang kate ori motor nye material agak keras, mungkin la kot, tpi bab kate aku yg poket nipis ni, jatuh pecah jugak haha
rege set HLD dlm 130-150 je, ikut kedai la, tkpun ikut mulut ko la manis ke tak hehe


kalo tgk rege market skang ni meh aku try analisis rege set setiap edition (orimotor la)

1. biru GP > rm 400-600
2. maroon hitam/hitam oren > RM 200-300
3. 46/gogo > kategori rare yg ni hehe 600-800
4. merah skala/hitam skala, biru/ merah bata > RM 350-500
5. merah petir > RM 600-700
6. edisi robot biru, hitam > cecah dah 1k skang haha
7. sabit pon dah 700 dah la skang, sape ade yg ni memang dasyat la, set paling lame dalam sejarah haha
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Nov 07, 2012 10:08 pm

haha memang berhabuk dah page ni pun Twisted Evil

aku baru je tukar set aku pakai HLD setelah set ori kawan aku digatal tangankan oleh penghuni yang macam nakharom kat area rumah aku. aku amik direct dari honlid distributor kat jln kelang lama. coverset kuning silver complete + spoiler + cover signal kuning depan belakang boleh dapat dalam rm160. ok la tu jadi cikai skit motor aku. mungkin dapat mengurangkan kepanasan dimata perompak tegar selain menampakkan kelainan.
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Nov 08, 2012 2:29 am

murah la tew skali spoiler ngan cover signal bleh dpt 160, simpan je yg ori, yg ori market tinggi skit haha, tpi set lame lagi nampak panas bro, set lame retro n mahal haha
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Nov 08, 2012 8:21 am

nurkaye_akmal wrote:
murah la tew skali spoiler ngan cover signal bleh dpt 160, simpan je yg ori, yg ori market tinggi skit haha, tpi set lame lagi nampak panas bro, set lame retro n mahal haha

lol aku rs pncuri pun tau bezakan ori or x kot. hehe.. aku pakai hld pun sbb area umah n ofis aku parking xberbumbung. sayang lak asyik berjemur hujan panas kan.
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Nov 08, 2012 10:42 pm

orang kalo name mencuri bukan sbb nk amik set je, banyak lagi bende lain kt motor tu boleh jual bro Smile
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Nov 09, 2012 12:48 am

ye betul. tapi kosmetik pun memainkan peranan. mcm skrg aku tgk trend dorg aim motor yg cantik2 kilat2. tambah2 pakai set, rim rare. lagi dorang follow. mcm aku nk nampakkan motor aku lagi buruk ada la. saja xnak basuh, pakai set local gtew. haha.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Nov 09, 2012 3:53 pm

serez wrote:
ye betul. tapi kosmetik pun memainkan peranan. mcm skrg aku tgk trend dorg aim motor yg cantik2 kilat2. tambah2 pakai set, rim rare. lagi dorang follow. mcm aku nk nampakkan motor aku lagi buruk ada la. saja xnak basuh, pakai set local gtew. haha.

ak gne set skala jew, aritu ak tibai sorang mamat ni sebab cuba nak curi coverset ak
Back to top Go down
tupajet
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 01/11/2012

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Nov 10, 2012 1:10 am

jap2 , ni aku ade beberape soalan ni :
yang orimotor yang rare2 tu harge dia melambung2 takpe ke ? contoh petir 600-700 tu kire dah ok ke tu ? tak dikira cekik darah ke ? padahal coverset je tuh . ye aku paham mende tu ori dan rare , tapi knp bleh jadi smpai 1k ? macam emas la plak lame2 naik harge . haha , tp kalau ikut islam bdosa tak orang tu naikkn harge smpai mcm tu skali (bcakap pasal coverset rare ni)

satu lagi : coverset ori kedai tak mudah pecah kan ? tak macam hld kan ? so rmai pakai ori kedai lah kot skang ni ?

satu lagi : member aku ade pakai coverset maroon hitam yg baru tu orimoto la , tapi warne dia lain (gambar xigt nk ambik) tapi takpe ak ade contoh gambar lain yg orimoto gak tp warna dia lain mcm lari je , knp ek ? pdhl tu ori moto :



satu lagi : coverset biru mcm ni lawa gak an , biase coverset camni ori moto ke ori kedai ?

Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Nov 10, 2012 2:06 am

tupajet wrote:
jap2 , ni aku ade beberape soalan ni :
yang orimotor yang rare2 tu harge dia melambung2 takpe ke ? contoh petir 600-700 tu kire dah ok ke tu ? tak dikira cekik darah ke ? padahal coverset je tuh . ye aku paham mende tu ori dan rare , tapi knp bleh jadi smpai 1k ? macam emas la plak lame2 naik harge . haha , tp kalau ikut islam bdosa tak orang tu naikkn harge smpai mcm tu skali (bcakap pasal coverset rare ni)

pada aku kalo bende dah limited ngan rare memang padan la rege dye sampai 7-8rat, sbb memang susah nk jumpe, yg sampai cecah 1k tu tktaw la aku, tpi hitam robot tu memang rare sesangt la, lokel pon tarak beb, hanya wujud ori motor je, so ade duit tk de nak habis kemana, boleh la bli set ni haha

satu lagi : coverset ori kedai tak mudah pecah kan ? tak macam hld kan ? so rmai pakai ori kedai lah kot skang ni ?

tkde sebarang kajian saintifik la pasal bende ni haha, tpi byk la orang ckp yg orimotor ni keras skit

satu lagi : member aku ade pakai coverset maroon hitam yg baru tu orimoto la , tapi warne dia lain (gambar xigt nk ambik) tapi takpe ak ade contoh gambar lain yg orimoto gak tp warna dia lain mcm lari je , knp ek ? pdhl tu ori moto :



errmmm maybe kene flash camera kot, tpi kalo ade tktaw la, maybe silap kod spray di kilang kot huhu, tkpun lokel

satu lagi : coverset biru mcm ni lawa gak an , biase coverset camni ori moto ke ori kedai ?




set yg macam ni orimotor ada untuk maroon hitam ngan hitam oren je, kalo wane lain2 tu HLD la, atau M-Seki

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Today at 10:02 am

Back to top Go down
 
Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: