.
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 11 ... 22  Next
AuthorMessage
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts: 1523
Join date: 04/07/2010
Location: jb - p.j

PostSubject: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 2:52 am

JOM BINCANG PSAL COVERSET....

aq smpai hari ini still musykil... klau sesape leh explain tlong ye...

SOALAN
Like a Star @ heaven ape beza antara coverset ori mtor n ori kilang..?
Like a Star @ heaven bukankah di buat di kilang yg sama..?
Like a Star @ heaven material plastik yg di gunakan bukan kah same..?
Like a Star @ heaven spray yg sama...?
Like a Star @ heaven stripe yg sama...?
Like a Star @ heaven kenapa harge mhal sgt..? pdahal 2nd je.. yg ori n baru pon x mhal cmtu...

-pd aq just beza ad span dan xde... bg aq Hong Leong Yamaha letak span pd covrset ori mtor sbb trus ingin di psang ke mtor... yg xde span sbb x psang trus kt mtor...

- bg aq material same...kilang same... stripe same... spray same...
- beza hnya pd nama... ( ori mtor n ori kilang) HLY amek coverset ori mtor n ori kilang dari mesin yg same gak...
- beza yg ketara span... ala span biase je kot... boleh buat sndri...

harge gile kentang lah beza... mark up gile2... sbb ori mtor... brg 2nd.. tpi lg mhal lg brg yg baru... yg baru pon x semahal yg 2nd... pdahal jatuh mtor besepai jugak coverset tu....

-ni pndangan aq je la... tepuk dada tanye selere... mmber2 yg lebih arif tentng bnda2 ni kongsi2 la ilmu tu ye...

P/s- harap2 ad org leh tlong jwb kn soalan2 aq kt ats tu... ingin tahu sessangt2..!!!

_________________
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts: 2250
Join date: 13/07/2009
Age: 27
Location: sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 6:54 am

Orimoto/asal dr moto:
Coverset yg dtg dr moto yg dbeli kt kdai. contohnye edition rossi 46(tahun 2005/06 tk silap); HLY keluarkn 460bijik sahaje(contohnye lg), 1bijik smpan kt muzium HLY, 459 lg hntr kedai utk dijual. tuptap2, smpai tahun 2011, 400bijik(coverset ye, nk cte coverset je, bukan sbijik moto edisi 46) prnh mengalami kemalangan(pecah/patah/calar teruk/kne songlap dgn bengkel time repair).. so tinggal 59 bijik je complete orimoto tinggal. nk dijadikan cte, 50bijik dr 59bijik tu kaler dh season, stiker dh luntur + tkopek sket2.. so, tinggal 9bijik je tiptop orimoto edition 46. dr 9bijik coverset tu, 6org tnk jual(sarung kt moto utk spesel event/simpan bwh katil) n 3org je rase nk jual. 2org tu dok kwsn luar bandar, jrg2 online cme kabor2 nk jual kt mmbr2 je. lg sorg tu alhamdullillah tk bute IT, ade la iklan kt mudah.my n sbgainye.. tu psl harge mencanak2!! (boleh apply storyline kt edisi coverset yg len)
Span(dlm coverset sidebody kanan n kepala) disyaki dipasang time assembly sahaje. yg HLY jual sbg sparepart tkde sbb tk trlibat dgn assembly. yg assembly kt moto adelah korg, so, korang psg sndr. ngee~~ Very Happy

Ori kilang/ori kotak/ori kedai:
HLY order part2(coverset, part enjin, wiring, etc) dr company vendor. so, die order secara pukal.. contohnye, coverset; die order skali 6000pcs. 4000pcs utk assembly jd sbijik moto, yg lebih die packing cun2, jual blk sbg HLY genuine part..(boleh apply storyline utk parts lain). special kes utk limited edition, part diorder dari vendor company ngam2/lbih beberapa pcs in case ade defect time assembly. ade lebih2 pn die tk jual even kt HLY sungai buloh, cme disimpan dlm stor. agaknye la. ntah2 die scrap terus..
Dari company vendor dh ade QC(Quality Control-incoming/in-process/outgoing), masuk HLY pn ade QC lg. brape lapis brg tu kne check? so yg kluar (sepatutnya) btol2 produk yg berkualiti n menepati kehendak pelanggan.
Kualiti bahan (bleh diapply kt barangan orimoto jugak) lazimnya mmg baekkk punya. bhn ABS utk coverset contohnye, setakat tumbang parking maybe calar2 mnje je. plg kuat pn crack. tp jatuh 60kmh pn dh ckup mmbuatkan coverset(atau dgn owner skali) mengalami kecederaan thp pesakit luar sekurang2nye.
So, sbnrnye brg ori kedai/kotak juga ori kilang sbb diedarkan oleh HLY sndr.

HLD/M-seki:
Hong Leong Damaha Boleh dikatakan coverset local/aftermarket. kualiti material lebih rendah; mudah pecah/crack(aku rase material die bukan ABS sbb mcm tkde langsung characteristic material ABS), cat kurang berkualiti; mudah luntur/gelupas.
Tkyh tumbang parking atau jatuh tseret, pasang secara paksa lubang skru/kaki yg 'lari' pn dh ckup utk mematahkan hati owner atau kasi crack itu coverset. chill la brader. coverset bleh bli by part kn? kepala pecah bleh bli model 'botak' atau model 'fairing'.. tp 'poket pecah' tunggu gaji ujung bulan/PTPTN next sem.
QC inspection pn ala kadar, defect in process (warping/silver streak/flashing/sink mark) kalo tk teruk sgt, kasi pass je. target 1st, quality 2nd. time outgoing defect mcm lubang skru lari, scratches(calar), flashing/burr tk trim, kasi pass jugak. so, jgn expect quality AAA utk barangan tipuantiruan/local.. quality A jela kot plg2 terbaik pn.

* kwn2, kalo ade info yg tsalah bitau ye. sy bukan otai coverset.. sekadar berkongsi sket info yg sy tau.. *

Sedikit gambaran utk tatapan:

Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, sidebody putih(repaint HLD), kepuk sblh dlm hitam(HLD) n pink(repaint orimoto), cover horn silver(orimoto-potong belah atas), kepuk luar maroon(orimoto-stripe dh tkdok, ade sticker P je), cover hitam kepala (orimoto), n dlm plastik kelabu tu ade...


ahah, Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, sidebody maroon (orimoto-calar sket belah kiri), kepala maroon(orimoto-potong tengkuk), side body putih tu.. oh, dh cte kt atas td.


Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, cover kepala pink n maroon(orimoto-potong tengkuk), cover fork pink(repaint orimoto), spoiler 1st model(repaint), cover horn yg sbuk enterframe kali kedua walaupn hanya bersembunyi di bawah.


Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, belah dalam sidebody kanan maroon. ade span menyibuk kt corner sbg bukti orimoto.


Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, belah dalam sidebody kanan putih(repaint HLD, asal kaler merah). bandingkan dgn code original HLY. same kn? cume bwh ABS tu ade tulis HLD. so tkleh declare brg ade code 5BU = original. tau!.. 5BU/5XK hanyalah code utk part2 berkaitan jentera 125z. contoh lain rxz 55K/5PV.


Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, kepuk putih (ori HLY-stiker kertas je bang, basuh moto/ujan/pns/ribut, tinggal gam sticker je), kepuk maroon(orimoto-bersticker P)


Rolling Eyes kelihatan dalam gambar, sebelah bwh cover kcik bwh spoiler(repaint orimoto). tp aku hanya 91.6% je pasti brg ni tol2 orimoto sebab dh 2-3-4kali repaint. tp ble teliti material die plastik putih(menyamai material edition asal[size=7kalo tk silap[/size]; purple stripe bulan) .. kt ctu aku komfiden dh natang ni ori, tp ble tgk tulisan ABS tu... scratch garu smpai berbuih kepalo den drunken

*mungkin bahagian tertentu bakal diedit...
(kepuk=sayap? tebeng? ebe? leg shield? cub?)
**sori korg kne bace pnjg gle posting aku.. What a Face

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts: 2078
Join date: 05/01/2010
Age: 27
Location: KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 9:25 am

waaaa....bgsnye penerangan abam ultra ni...br ambe paham ori ngn x ori ni mcmne...
tp bg ambe orikotak ngn orimotor kualitinye lebih kurg je...cuma mentaliti je yg membezakn tu semua...lain la kalo HLD,M-seki ke...dr segi kualiti low ckt,mudah crack,mudah gegar,bila dh lame mcm2 bunyi kua mnyebabkn ketidakselesaan semasa menunggang(sesetengah je kot?)
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 1:36 pm

hahaha
credit Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven tuk abang ultra....
skali penerangan nye dah bleh lock terus thread ni....
bg aku plak,ape yg aku tau r,
Like a Star @ heaven ape beza antara coverset ori mtor n ori kilang..?
ori motor-mesti ade span kat kepala ngan side cover kanan
ori kilang-xder semua tu

Like a Star @ heaven bukankah di buat di kilang yg sama..?
ni aku x sure..try tanye otai coverset yg len

Like a Star @ heaven material plastik yg di gunakan bukan kah same..?
ori motor material dier berbeza dari ori kilang,M-SEKI,HLD.
try amik pisau lipat pastu toreh skit kat bahagian dlm (kecuali mudgurd n coverhorn)mane2 part kat ori moto n ori kilang dll
kelihatan disitu,ori moto nye material kaler putih.ori kilang dll kelihatan materialnye kaler hitam.
pastu,pe yg aku tau ori moto nye material lg tahan dan kualiti yg lagi baik dari material ori kilang,MSEKI,HLD.

Like a Star @ heaven spray yg sama...?
nop.kalo diteliti betul berbeza same skali cod kaler bagi kedua2 jenis ori ini.
selalunye pe yg aku perati.kaler ori moto lebih pekat skit,kaler ori kilang dll selalunye cair skit.

Like a Star @ heaven stripe yg sama...?
hehe stripe pun amat berbeza skali.
amik contoh set energy@kotak.
-ejaan ori moto "TWIN TUBE FRA"M"E",ejaan ori kilang dll selalunye aku jumpe"TWIN TUBE FRA"N"E"
-ori moto,kaler kotak2 biru tu mesti match ngan kaler asas biru kat head coverhorn,mudgurd dll,ori kilang dll head selalunye xkan same ngan kaler mudgurd n cover horn.kaler lari skit n x dapat dikejar..hehe
-ori moto sticker YAMAHA,6 SPEED(ikut huruf bentuk nye) mestilah transparent@jernih

Like a Star @ heaven kenapa harge mhal sgt..? pdahal 2nd je.. yg ori n baru pon x mhal cmtu...
harge mahal no komen...sampai skang aku x dapat jawapan bg yg ini.
tp kalo tu set LIMITED cam 46 ngan GO!!!!!!!,maybe sebab kat grand depa ade tulis special edition kot.grand moto kite semua mane ade special edition.tu yg kene hentak harge mahal2.

so otai2 coverset sila tambah n betulkan jika ade yg salah ye....
sy pun baru je blaja2 pasal ni...hehe
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts: 1523
Join date: 04/07/2010
Location: jb - p.j

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 3:30 pm

terbaik ultra men tara... heheheh....

1 persoalan still tergantung... mcm nami ckp... ori mtor ngan ori kilang material x same...?
btul ke nami..? penerangan ultra yg aq pham ori kilang n ori mtor same... material same... beza span.. sbb yg jual spare part x terlibat dgan assembly...

to nami....

- yg coverset dlam kaler itam tu bkn ori kilang ler... tu coverset HLD.... ori kilang HLY.. jgan silap ye nami...
- aik spray kaler x same...? mcm mne tu... diorang manufacture kt kilang yg same... xkn Hong Leong Yamaha ada buat 2 kilang lak..? HLY ori motor n HLY ori kilang..? scratch ... cube renung2kn... hahaha.... psal colour beza mgkin yg ori mtor dh terdedah dgan sinaran matahari dan papejelah yg boleh sbbkn kaler lari dgan ori kilang... nk btul2 bezakn kaler same ke x try crik tgok mtor yg btul baru ( meter km pon 000005) die punye coverset dgan coverset yg belum bukak dari kotak HLY...
-yg psal stripe enrgy @ kotak pd aq yg tulis "FRANE" tu lokel beb... bukan ori kilang.. xkn la HLY xde Quality Checker ( QC ) smpai terlepas pndang benda mcm tu...
aq yg beli stripe lokel pon dpat gak tulis "FRAME" dan stripe jernih @ transparent.. bukan putih ye...

sesape ad gmbar coverset ori motor n ori kilang yg kluar dari kotak HLY post pic...

_________________
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 3215
Join date: 22/03/2009
Age: 27
Location: terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 4:10 pm

skru ori moto


_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts: 1825
Join date: 05/04/2010
Location: kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 4:39 pm

ader gk thread ni kt sini tp ak dh post kt WTB punyer thread..saper2 yg berkenaan or sudi or rajin tlg alih ltka sini...huhuhu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 5:58 pm

Keterangan daru Ultra Z diatas hampir 80% tepat...
terbaikkk dari Ultra Z.....
aku gune coverset local jer...
moto tetap kelihatan seperti 125z... Hehe.... Razz
xdenye nmpk cam moto lain..... ekeke...
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts: 824
Join date: 20/12/2009
Location: SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 7:44 pm

Yap S.ALam wrote:
Keterangan daru Ultra Z diatas hampir 80% tepat...
terbaikkk dari Ultra Z.....
aku gune coverset local jer...
moto tetap kelihatan seperti 125z... Hehe.... Razz
xdenye nmpk cam moto lain..... ekeke...

sbb kita bkn kipas ssh mati kaberset yap..
pki kaberset lokel pun xkisah..yg penting brg dlm enjin ori sudah

xpe2 kita dgr dulu penerangan diorang sal kaberset ni..amik sbg ilmu.. Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 8:13 pm

man JGN8917 wrote:
Yap S.ALam wrote:
Keterangan daru Ultra Z diatas hampir 80% tepat...
terbaikkk dari Ultra Z.....
aku gune coverset local jer...
moto tetap kelihatan seperti 125z... Hehe.... Razz
xdenye nmpk cam moto lain..... ekeke...

sbb kita bkn kipas ssh mati kaberset yap..
pki kaberset lokel pun xkisah..yg penting brg dlm enjin ori sudah

xpe2 kita dgr dulu penerangan diorang sal kaberset ni..amik sbg ilmu.. Very Happy


setuju...
ape lagi.. mane otai2 nie..
pendapat aku la kan, coverset ori mmg tahan dan warna ssh luntur..
yg local plak x bape thn n kne pandai jage...
scratch scratch scratch mane point penyebab moto laju nie... ehehehe.... jgn marah...
spam...
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 8:17 pm

ok2....he2....
aku xtau ape yg aku kaji ni betul ke x.kite same2 blaja ye.. Very Happy
citernye camni:
aku de membe sorang ni beli moto pada tahun 03-04 set supersport biru macam YI-TUPAIJEK 01.
then dier x pakai set ni.terus simpan masuk dlm kotak besoknye sebab nak pakai set sabit.
so set ori moto yg simpan dlm kotak ni sure r tiptop berair tol x.sehari je pakai pas beli.

pastu tahun 2010 plak sorang membe aku g kedai YAMAHA branch kat melaka ni gak.
hasrat dihati nak beli set ori kilang HLY sebab nak ikut peredaran masa dan trend budak2 men barang ori plak.x dapat ori moto,ori kilang pun jadi...janji de perkataan ori kat depan tu..hehe kotak tuk set ni tertera"YAMAHA GENUINE PART AND ACCESSORIES"<--sure r ni ori kilang HLY tol x?

pas beli kitaorang direct bawak balik g umah membe aku yg ade set ori moto supersport berair simpan dlm kotak tu.
pastu proses check-mengecheck dijalankan dengan teliti.
hasilnye:
1)span memang xder r kat ori kilang HLY
2)material nye x sama.macam aku citer kat post diatas.(ori moto=putih,ori kilang HLY=hitam)
3)kaler nampak beza,terutama kat head ori kilang HLY ni...
kaler ori kilang HLY cair skit dari ori moto yg berair tu.aku check siap bawah pancaran matahari tau.memang kalo korang ade skali sure nampak perbezaan kaler tu.
4)sticker pulak memang ade siap bagi tp mane nak same ngan sticker ori moto.
sticker ori moto ni ade dua lapisanye.lapisan first ni macam plastik jernih.bile dah tampal
sticker tu.lapisan first macam plastik jernih akan dicabut@ditanggalkan tinggal r lapisan kedua yakni lapisan yg melekat kat moto kite semua tu.dan hasilnye tu dier nengok r set baru nye sticker..kan kilat dier semacam skit..
x cam sticker local nye kilat.nampak malap skit.macammane aku tau pasal lapisan ni??
hehe kat set membe aku yg ori moto tu lapisan ni still ade kat sticker depan(kepok putih nye sticker).kire x dicabut lg.maybe pekerje kilang yamaha berangan time keje then terlepas pandang sticker ni nye lapisan.

tapi ini yg aku blaja dari pemerhatian sendiri paan....
taktau jugak betul ke x.....
otai coverset kalo salah sila betulkan k...hehe
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 8:25 pm

haha copy dari wormx

paan1171 wrote:
aq smpai hari ini still musykil... klau sesape leh explain tlong ye...

Like a Star @ heaven ape beza antara coverset ori mtor n ori kilang..?
P.O wormzx: ori motor-->merujuk pd coverset yg dipasang di motor sbaik sahaja rangka n segala kelengkapan utk motor siap sedia ditunggang. bahagian2 yg yg telah direka ni cth cm kepak dalam,luar, body etc ni direka dlm kuantiti yg byk...dlm byk2 ni ader yg part yg silap...tp bila time psg part2 coverset ni pekerja diwajibkan hanya memasang part2 yg SEMPURNA shj pd kerangka motor.
oleh itu motor yg telah dipasang sempurna ini, insyAllah tiada kekurangan secara keseluruhannya(kemas@ngam2)..dan ini dipanggil ORI MOTOR. Dan yg silap itu td akan dijual..silap yg dimaksudkan disini, silap yg tidak ketara. ctoh cam lubang skrew kt part2 coverset ni sedikit lari. secara xlgsung akn ader bhagian2 yg renggang@xkemas. dan coverset silap yg tidak ketara ini dinamakan ORI KILANG@KOTAK.walaubagaimanapun, ori kilang@kotak ni ader jer yg kemas semua, tidak semua silap gak...ats nasib..Razz

Like a Star @ heaven bukankah di buat di kilang yg sama..?
P.O wormzx: xsemestinya kilang yg sama, ader jugak syarikat yg amik kontrak utk buat part2 ni..mksud ak ctoh cam signal@lampu@bahagian2 tertentu di bahagian motor. yg asal nyer mmg HLY, ctoh cam Arai..hehehe, arai bukan dibuat di jepun shj tp sluruh dunia, tp yg asalnye ofcoz la jepun kn..lebih kurg g2 laa

Like a Star @ heaven material plastik yg di gunakan bukan kah same..?
P.O wormzx: yup, MMG SAMA >ABS< material yg sama digunakan utk prop filem2 hebat di holiwood. iaitu material yg thn panas dan juga penyerapan air..tp abs ni pon ader kelemahan..

Like a Star @ heaven spray yg sama...?
P.O wormzx: SAMA SHJ, acuan pon yg same..hehe

Like a Star @ heaven stripe yg sama...?
P.O wormzx: kes yg sama seperti kes ori motor dan ori kilang@kotak

-pd aq just beza ad span dan xde... bg aq Hong Leong Yamaha letak span pd covrset ori mtor sbb trus ingin di psang ke mtor... yg xde span sbb x psang trus kt mtor...
P.O wormzx: kes span sini plak, utk menyerap hentakan yg kurg kuat utk mengelak cepat pecah, kalu kuat or ketuk ngn tukul pon pecah..hentakan kurg kuat yg dimaksudkan disini sperti motor jatuh@sebagainye

- bg aq material same...kilang same... stripe same... spray same...
P.O wormzx:kilang n stripe xsame;)

- beza hnya pd nama... ( ori mtor n ori kilang) HLY amek coverset ori mtor n ori kilang dari mesin yg same gak...
P.O wormzx:btul tp xsemestinye mesin yg buat part2 tu xder yg silap...ader gak yg lari, even skit pon.

- beza yg ketara span... ala span biase je kot... boleh buat sndri...
P.O wormzx:ketara BUKAN PD SPAN tp kualiti kerja(ketepatan ukuran sesuatu bahagian)

harge gile kentang lah beza... mark up gile2... sbb ori mtor... brg 2nd.. tpi lg mhal lg brg yg baru... yg baru pon x semahal yg 2nd... pdahal jatuh mtor besepai jugak coverset tu....
P.O wormzx:yg ni no komen, ubi kentang pon murah kan? kan? kan?

ni pndangan aq je la...

P.O wormzx: ACTUALLY THIS ALSO MY PERSONAL OPINION(P.O)...NOT REPRESENT ANY AGENT YAMAHA, WAKAKAKA:P

ak xkisah pon pkai yg ori motor or kilang@kotak...tp kalu mitan dibuat pilihan..semestinya ORI MOTOR, sbb?? ntah..saje mngade2..hahaha...chooowww
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1058
Join date: 16/02/2010
Age: 28
Location: baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 8:44 pm

kat sini aku nak park jugak.menuntut ilmu.
spam2

_________________
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 3215
Join date: 22/03/2009
Age: 27
Location: terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 8:52 pm

cat ori dan lokel sama2 senang rosak kl kene ngan minyak brek dot3&4 utk jangka masa sederhana dan lama..tp kl kaberset respray bersiap2 sedia la utk menangis lps 15 seken kene minyak brek

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts: 582
Join date: 03/01/2011
Age: 22
Location: Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 9:03 pm

owh.. itu macam kaa..? baru kawan tawu..
yang penting cam cik nami cakap, kaler set kalau kne toreh 2 maen peranan..
hahaha,,
tq2..!!
Very Happy
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 9:08 pm

Que Danealle wrote:
owh.. itu macam kaa..? baru kawan tawu..
yang penting cam cik nami cakap, kaler set kalau kne toreh 2 maen peranan..
hahaha,,
tq2..!!
Very Happy

haha jangan toreh bahagian luar set plak....
dah jadi pe plak t..hehe
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 9:09 pm

still menunggu abe babet tuk penjelasan beliau plak..hehe
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts: 1111
Join date: 24/05/2010
Location: Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 9:13 pm

park sini gak..
nk tau misteri harge set mencanak cam ****
nk jual set ori biru la..
wakaka..
spam sedas.. Razz
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts: 1131
Join date: 25/07/2010
Age: 25
Location: MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 10:08 pm

Kaer wrote:
park sini gak..
nk tau misteri harge set mencanak cam ****
nk jual set ori biru la..
wakaka..
spam sedas.. Razz

set ori biru design pe tu kaer?hehe
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts: 349
Join date: 30/05/2010
Age: 24
Location: UTP,perak

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll   Tue Jan 11, 2011 10:12 pm

cmner dgn price lak?
ak penah jmpe yg rm195,rm170,rm350...
mmber ak penah bli kaberset biru rm150..
tp seyesly kaler nmpk plik...
Back to top Go down
 

Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 22Go to page : 1, 2, 3 ... 11 ... 22  Next

 Similar topics

-
» baru ambil motor naza blade naked
» Coverset Ori Vs Non-Ori
» kedai tayar murah punye
» Overhaul Motor
» Tayar Pilihan Anda V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community ::  :: -