.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 6:31 pm

owwhh.. ok2 tq..
tempat bro byk x stock coverset lama2 nih?

nk kirim tlg bli blh?nt pos kt saya
pm pm pm
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 6:53 pm

Hadrat wrote:
salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks

ohh..seneg je....
first ambik minyak masak kau cmpur ngan 2t
second kau sapu kat ujng cverset sikit tgk klau kluar wane ijau keluar ori arr tu...klau xkeluar lokel arr....
ohh last sekali kau kene tipu ngan aq...muahahah... lol! lol!
grau je....btul arr mcm otai kite kat atas ni ckp....yang ori dalam ye wane putih susu..pas tu rasa kesar2...1lagi lubag2 skru dia masuk ngam2...xperlu buat lubng lain....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 8:01 pm

Shark pfa wrote:
Hadrat wrote:
salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks

ohh..seneg je....
first ambik minyak masak kau cmpur ngan 2t
second kau sapu kat ujng cverset sikit tgk klau kluar wane ijau keluar ori arr tu...klau xkeluar lokel arr....
ohh last sekali kau kene tipu ngan aq...muahahah...
lol! lol!
grau je....btul arr mcm otai kite kat atas ni ckp....yang ori dalam ye wane putih susu..pas tu rasa kesar2...1lagi lubag2 skru dia masuk ngam2...xperlu buat lubng lain....


haha aku mati2 pecaye boleh buat mcm tu, aku pkir2 kalo 2t tu dah hijau mcm mane hahahahha, ade skit penambahan info, perasan tk segi tiga kecik yg kt air box tu, kalo ori memang dye masuk cantik and fit2 je dlm lubang dye, kalo lokel ade mcm renggang skit, itupun skit je kiki
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 8:04 pm

Hadrat wrote:
owwhh.. ok2 tq..
tempat bro byk x stock coverset lama2 nih?

nk kirim tlg bli blh?nt pos kt saya
pm pm pm

susah nk carik yg HLY skang, kalo ade pun set maroon silver ke atas je, yg bawah2 tu kalo ade pun kene order dlu, tpi kalo set HLD boleh kate sume ade
Back to top Go down
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 11:35 pm

nurkaye_akmal wrote:
Shark pfa wrote:
Hadrat wrote:
salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks

ohh..seneg je....
first ambik minyak masak kau cmpur ngan 2t
second kau sapu kat ujng cverset sikit tgk klau kluar wane ijau keluar ori arr tu...klau xkeluar lokel arr....
ohh last sekali kau kene tipu ngan aq...muahahah...
lol! lol!
grau je....btul arr mcm otai kite kat atas ni ckp....yang ori dalam ye wane putih susu..pas tu rasa kesar2...1lagi lubag2 skru dia masuk ngam2...xperlu buat lubng lain....


haha aku mati2 pecaye boleh buat mcm tu, aku pkir2 kalo 2t tu dah hijau mcm mane hahahahha, ade skit penambahan info, perasan tk segi tiga kecik yg kt air box tu, kalo ori memang dye masuk cantik and fit2 je dlm lubang dye, kalo lokel ade mcm renggang skit, itupun skit je kiki


ahahaha.. Very Happy mati2 gak pcaya... klo ku p wat kt tuan pnya coverset too.. msti muka dia mcm ni >>> affraid affraid affraid
Back to top Go down
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Dec 18, 2011 11:38 pm

nurkaye_akmal wrote:
Hadrat wrote:
owwhh.. ok2 tq..
tempat bro byk x stock coverset lama2 nih?

nk kirim tlg bli blh?nt pos kt saya
pm pm pm

susah nk carik yg HLY skang, kalo ade pun set maroon silver ke atas je, yg bawah2 tu kalo ade pun kene order dlu, tpi kalo set HLD boleh kate sume ade

order kt mano tow.. nt klo rjin tlg survey jup..
klo ade set gogo n ke bawah2.. tow pm pm cpt2 taww Very Happy nk yg ori HLY punya.
nt ku bank in duit hantaran meminang Very Happy

thanks!
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Dec 19, 2011 12:50 am

haha carik la kt mudah, boleng auto tu byk jual set ori nyer, memang byk gler haha, tpi rege dye ermmmmm
Back to top Go down
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Dec 19, 2011 1:21 am

yup... tgk dah.. tp pos dia mahai.. lari bjet huhuk
pos ja dah rm109
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Dec 19, 2011 10:36 am

Hadrat wrote:
nurkaye_akmal wrote:
Shark pfa wrote:
Hadrat wrote:
salam... tumpang tya..
sya nk beli coverset biru r carbon ori hly

blh bg tips pe yg perlu d cek dkt coverset tow utk sah kan tu ori hly

cnth mcm : cop abs ke, tindik2 blkg cover ke?? cop apa2 lg ke


tolong sat.. thanks

ohh..seneg je....
first ambik minyak masak kau cmpur ngan 2t
second kau sapu kat ujng cverset sikit tgk klau kluar wane ijau keluar ori arr tu...klau xkeluar lokel arr....
ohh last sekali kau kene tipu ngan aq...muahahah...
lol! lol!
grau je....btul arr mcm otai kite kat atas ni ckp....yang ori dalam ye wane putih susu..pas tu rasa kesar2...1lagi lubag2 skru dia masuk ngam2...xperlu buat lubng lain....


haha aku mati2 pecaye boleh buat mcm tu, aku pkir2 kalo 2t tu dah hijau mcm mane hahahahha, ade skit penambahan info, perasan tk segi tiga kecik yg kt air box tu, kalo ori memang dye masuk cantik and fit2 je dlm lubang dye, kalo lokel ade mcm renggang skit, itupun skit je kiki


ahahaha.. Very Happy mati2 gak pcaya... klo ku p wat kt tuan pnya coverset too.. msti muka dia mcm ni >>> affraid affraid affraid

haha..pas tu jadi mcm ni dan akhir sekli
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Dec 19, 2011 8:27 pm

nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha

nmum kni dh xbape nk rare coz cver set clon aka local berspah2 bdk pkai n antranye ak.. hehhehehe....
btul2 rare wrne yg org DIY la..heheheh..grau je..
lai lai lai year end sale...
set local brnd hld siap stiker = RM105..
ori hly dlm RM300 gtu la.. xkmpom..
jumaat ni ak nk survey smula.. ingt klu ad mdal nk amik mrah petir ori hly.. geek geek
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Dec 19, 2011 8:40 pm

samporna ccn wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha

nmum kni dh xbape nk rare coz cver set clon aka local berspah2 bdk pkai n antranye ak.. hehhehehe....
btul2 rare wrne yg org DIY la..heheheh..grau je..
lai lai lai year end sale...
set local brnd hld siap stiker = RM105..
ori hly dlm RM300 gtu la.. xkmpom..
jumaat ni ak nk survey smula.. ingt klu ad mdal nk amik mrah petir ori hly.. geek geek

wah murah btol tu set HLD rm 105, tempat aku pling murah bleh dpt pon dlm 120, haha standard la pkai set local, aku pon pkai yg lokal haha, bukan sume orang mampu kan2 , amik la set petir merah tu, boleh tambah geng heheks
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Tue Dec 20, 2011 10:05 pm

huishhh best betul hrga tersebut rm105... area sini x dpt harga mcm gitu... rm105 wlpn lokel mmg best pnya harga,nsb bek kt sni x de harga mcm gitu kalo x nk juge beli 1... set petir merah hehehe...
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 21, 2011 10:34 am

tp year end sale kot cina tu..
ak bli awl thun 2011 hrga rm120..
bru ni tnye smula da trun rm105..
hadoi...hehehhe
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Dec 21, 2011 9:29 pm

bgus betul tokey cina tu suport YES...(Year End Sale),
hr tu saje2 tnya,"tokey set 125z go go dgn 46 ada ka? jwpnnyer adaaa... rm150...
mahalnyerrr...
Back to top Go down
Hadrat
Laskar Muda


Posts : 21
Join date : 17/06/2011
Age : 25
Location : Nibong Tebal

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 22, 2011 4:31 pm

tumpang tanya lagii....... coverset ni ori hly ke...
thn bila pnya kuar full purple ni? sampai bahagian 6-speed pon jadi kaler purple??

http://www.mudah.my/BOLENG+AUTO+125z+set+viper+limited-12501614.htm?last=1
Back to top Go down
ewan_tupai
Laskar Muda


Posts : 62
Join date : 28/11/2011
Age : 21
Location : jitra

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 22, 2011 11:26 pm

aku rsa kn kepak original dia nmpk terbuka sikit...kalu lokel sebelah kanan akn kedalam...
tgok moto tupai anda dari arah depn....
klaw salah tlong btoi kn....
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Thu Dec 22, 2011 11:33 pm

ewan_tupai wrote:
aku rsa kn kepak original dia nmpk terbuka sikit...kalu lokel sebelah kanan akn kedalam...
tgok moto tupai anda dari arah depn....
klaw salah tlong btoi kn....

ape mende yg kedalam ke luar tu haha
Back to top Go down
ewan_tupai
Laskar Muda


Posts : 62
Join date : 28/11/2011
Age : 21
Location : jitra

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Dec 23, 2011 12:55 am

kepak dia la..haha..cuba tgok..letk moto yg pkai kaver ori sebelah dan moto kaver local sebalah...tgok dari depan...kepak local ke dalam..dia ta kembang
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Dec 23, 2011 11:12 am

Hadrat wrote:
tumpang tanya lagii....... coverset ni ori hly ke...
thn bila pnya kuar full purple ni? sampai bahagian 6-speed pon jadi kaler purple??

http://www.mudah.my/BOLENG+AUTO+125z+set+viper+limited-12501614.htm?last=1

ntah bila je kuar set ni. hodoh je.. pndapat aku, local rsenye.. mmg tak pernah ad pun, tp rare gak tu?
jgn cye sgt si boleng ni.. cekik je tau..
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Fri Dec 23, 2011 11:13 am

ewan_tupai wrote:
kepak dia la..haha..cuba tgok..letk moto yg pkai kaver ori sebelah dan moto kaver local sebalah...tgok dari depan...kepak local ke dalam..dia ta kembang

yg ni aku pun pasan gak.. tp taktau la HLD ke, M-seiki ke, nakasone ke..
Back to top Go down
ewan_tupai
Laskar Muda


Posts : 62
Join date : 28/11/2011
Age : 21
Location : jitra

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Dec 24, 2011 2:18 pm

JJR2395 wrote:
ewan_tupai wrote:
kepak dia la..haha..cuba tgok..letk moto yg pkai kaver ori sebelah dan moto kaver local sebalah...tgok dari depan...kepak local ke dalam..dia ta kembang

yg ni aku pun pasan gak.. tp taktau la HLD ke, M-seiki ke, nakasone ke..

kan2..prsan gk kn..hihi..
cuba letk original ngn local..dapt n nmpak punya...
Back to top Go down
doktahu_TAQ7196
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 16/04/2010

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Jan 22, 2012 4:27 pm

sape ade gambar 125zR energy yang kaler purple. aku berkenan giler la kat coverset tuh. tapi payah la plak nak cari gambar tu kat internet ni. btw, coverset energy purple tu ori ke tak ?
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Jan 22, 2012 8:54 pm

doktahu_TAQ7196 wrote:
sape ade gambar 125zR energy yang kaler purple. aku berkenan giler la kat coverset tuh. tapi payah la plak nak cari gambar tu kat internet ni. btw, coverset energy purple tu ori ke tak ?

ak xde..tp yamaha mmg xkuar kn energy purple..xde pon..kalo ade pon sticker lokel...edy ak rase ade pki...kn?hehe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
doktahu_TAQ7196
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 16/04/2010

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Jan 23, 2012 11:41 pm

owh cantik awek dlm gambar tu . hihi
hmm, aritu aku jumpa (kat depan2 la), lokel ke ? npe nampak macam ori jer. cantik siap ade carbon lagi kat stripe tu . tu satu, pastu aku jumpa gambar kat tenet ni coverset camtu, tapi xigt dh kt mne.

edy ?

so aku pun terpakse la edit gambar ni utk mendapatkan gambaran . camni la kot. hehe :



kalau jumpa kat luar mmg cantik giler la. kat mane ntah nak beli =="
Back to top Go down
doktahu_TAQ7196
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 16/04/2010

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Jan 23, 2012 11:43 pm

sory malam ni aku giler cket otak srabut sebab tu taip banyakk22 . . .
tu pun aku conteng2 jer kat gambar 125 tu . hahahahserabutgilerrrrr
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Today at 8:25 am

Back to top Go down
 
Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: