.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
arjunadewamalam
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 04/09/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Wed Sep 04, 2013 10:25 pm

Salam king2 sume.. tumpang tanya.. ape beza tiga2 jenis coverset ni ye?

Ori motor?

Ori HLY?

HLD?

Mana satu lagi mahal?

--

Sy beli motor 2nd kat kedai motor. Moto tu asalnya set hitam. Tapi masa beli dapat biru GP. Adakah itu ori kedai atau hld atau hly?

Lagipun dalam set tu ada span siket2.

Set belah pulak dalam warna putih. cuma set dalam Mudguard je warna hitam. Apa beza warna putih dan hitam dalam tu eh.

Harap dpt membantu. Maap byk tanya. Perlukan pencerahan.

Terimakasih king2 125z. Sy nubis lg.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Wed Sep 04, 2013 11:34 pm

arjunadewamalam wrote:
Salam king2 sume.. tumpang tanya.. ape beza tiga2 jenis coverset ni ye?

Ori motor?

Ori HLY?

HLD?

Mana satu lagi mahal?

--

Sy beli motor 2nd kat kedai motor. Moto tu asalnya set hitam. Tapi masa beli dapat biru GP. Adakah itu ori kedai atau hld atau hly?

Lagipun dalam set tu ada span siket2.

Set belah pulak dalam warna putih. cuma set dalam Mudguard je warna hitam. Apa beza warna putih dan hitam dalam tu eh.

Harap dpt membantu. Maap byk tanya. Perlukan pencerahan.

Terimakasih king2 125z. Sy nubis lg.
pastinya set ori motor lgi mahal..
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Thu Sep 05, 2013 9:32 am

selain drpd orimoto ngan HLY lain semue lokel..HLD pn lokel..orimoto ngan HLY punyai material yg thn lame dan thn reput serta than retak n patah..agak liat..dlm itam atau putih adalah same..

lol! 
Back to top Go down
125z kuning
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 08/02/2013
Location : kelantan

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Thu Jan 23, 2014 5:36 am

Nk tny,apa beza clear stripe dgn tanam stripe?
-newbie-
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Thu Jan 23, 2014 6:29 pm

125z kuning wrote:
Nk tny,apa beza clear stripe dgn tanam stripe?
-newbie-

kalau clear stripe = sembur clear kt stripe, baru lekat kt coverset.. stripe berkilat, so lambat pudar bagi stripe local

tanam stripe = lekatkan stripe kt coverset,then baru sembur clear.... stripe susah nk tertanggal dari coverset
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Fri Jan 24, 2014 5:07 am

Azeri_conquistador wrote:
125z kuning wrote:
Nk tny,apa beza clear stripe dgn tanam stripe?
-newbie-

kalau clear stripe = sembur clear kt stripe, baru lekat kt coverset.. stripe berkilat, so lambat pudar bagi stripe local

tanam stripe = lekatkan stripe kt coverset,then baru sembur clear.... stripe susah nk tertanggal dari coverset

owh.. tak pernah pun dengar pasal clear stripe n tanam stripe.. good info..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Fri Jan 24, 2014 6:15 am

Set HLY stipe memang dah siap pasang kat kilang ker ??, kenapa aku tengok ramai yang jual set HLY tapi stripe tak pasang ...
1 More thing, set 46 ada stripe HLY tak?? ...
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Fri Jan 24, 2014 3:02 pm

EncikTupai wrote:
Set HLY stipe memang dah siap pasang kat kilang ker ??, kenapa aku tengok ramai yang jual set HLY tapi stripe tak pasang ...
1 More thing, set 46 ada stripe HLY tak?? ...

huhu takder reply, BUMP my post ... urgent
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Sat Jan 25, 2014 9:26 am

stripe HLY yg ada stiker hologram hly mcm x de,x penah jumpa,sticker 46 yg dlm kotak HLY pn aku tgk warna 46 tu nmpk hijau sgt,lain mcm jer hehe... dulu penah beli tapi lokel jer tapi warna dah hampir mcm warna yg ori,menyesal gi kopek stiker tu,nk carik balik dah x jumpa,byk yg warna kehijauan sgt... yg brand moritaka ada yg hampir serupa mcm ori,try tgk @ carik.

Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Sat Jan 25, 2014 10:29 pm

EncikTupai wrote:
Set HLY stipe memang dah siap pasang kat kilang ker ??, kenapa aku tengok ramai yang jual set HLY tapi stripe tak pasang ...
1 More thing, set 46 ada stripe HLY tak?? ...

kalau c.set ori motor, stripe dh siap tmpl kt coverset.. tapi kalau beli yg ori hly.. dia jual2 asing2.. stripe dgn coverset hrga lain2.. c.set ori hly mmg stripe tk ditampal.. beli then pasang sndri.. stripe 46 tu dulu2 ada la yg ori.. sekarang rasa2nya dh tkde kot.. mungkin sticker local gred AAA ada.. cer carik tgk.. gred AAA dlm lingkungan rm 50
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Sun Jan 26, 2014 12:30 am

Azeri_conquistador wrote:
EncikTupai wrote:
Set HLY stipe memang dah siap pasang kat kilang ker ??, kenapa aku tengok ramai yang jual set HLY tapi stripe tak pasang ...
1 More thing, set 46 ada stripe HLY tak?? ...

kalau c.set ori motor, stripe dh siap tmpl kt coverset.. tapi kalau beli yg ori hly.. dia jual2 asing2.. stripe dgn coverset hrga lain2.. c.set ori hly mmg stripe tk ditampal.. beli then pasang sndri.. stripe 46 tu dulu2 ada la yg ori.. sekarang rasa2nya dh tkde kot.. mungkin sticker local gred AAA ada.. cer carik tgk.. gred AAA dlm lingkungan rm 50

baru jer beli 46 tadi bro, esok lusa sampai tengok stripe apa ..
lupa pulak nak tanya ... stripe moritaka hampir sama dengan ori kan ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Mon Jan 27, 2014 10:09 pm

stripe local brand apa pn kebanyakkan hampir sama dgn stripe ori, tapi kt no 46 tu nnti bro tgk kalau colour kuning kehijauan tu kira ok la...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??   Today at 4:52 pm

Back to top Go down
 
URGENT : ORI MOTOR / ORI HLY / HLD ??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: