.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
tupajet
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 01/11/2012

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Nov 10, 2012 2:19 am

aik yang pasal flash camera tu tak aku rase . memang aku tengok sendiri yang member aku punye depan mate (kaler dia lebih kpd pink cket, tp bukan yg dlm gambar tu). dia cakap lepas angkat tak tuka2 coverset . orimoto la tu kot. knp warna lain jgk? haha

takla, bukan pasal kajian ke ape , tapi just nk tau je yg orikedai ni kedua terkeras ke ? hehe

aku pun tak paham gak dengan diri aku ni , aku tak tau ape yang aku nak sebenarnye dan ape yang aku cari. pelik

set biru tu takkan takde yang orikedai warna biru?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Nov 10, 2012 2:32 am

mane ade biru tu ori HLY, ko carik je lokel kalo nak, berlonggok merata KL ni
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Mar 09, 2013 9:21 pm

hld punya coverset berapa rm? kuning sabit dia lawa tak ke macam kelapa sawit?
Back to top Go down
tupaijetR
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 09/02/2013

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Mar 10, 2013 8:04 pm

samporna ccn wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sbb ape set tu mahal mestilah sbb ramai orang carik haha, pada aku set2 rare yg market mcm set petir orimotor, lepas tu set 46 ngan gogo, set robot tu, haaa tu la bru rare, sbb set2 ni jrang giler nampak atas jalan, so itulah maksud rare pada aku haha

nmum kni dh xbape nk rare coz cver set clon aka local berspah2 bdk pkai n antranye ak.. hehhehehe....
btul2 rare wrne yg org DIY la..heheheh..grau je..
lai lai lai year end sale...
set local brnd hld siap stiker = RM105..
ori hly dlm RM300 gtu la.. xkmpom..
jumaat ni ak nk survey smula.. ingt klu ad mdal nk amik mrah petir ori hly.. geek geek

Bro set hld biru kotak R carbon ad ke?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Mar 10, 2013 8:18 pm

To ZahruL :[b] HLD brapa RM?kdg2 ada kedai letak rm145 dan ada berbagai2 harga,harga x masuk akal cekik drh pn ada(padahal HLD je)...ko try ronda2 area tmpt ko.. coverset serez HLD kuning silver sabit dan ko tgk la kt ruangan sportrim dia ada uplot pict motornya
LAwa ke x?... Lawa je lah kalo bg aku..
Back to top Go down
tupaijetR
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 09/02/2013

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Mar 11, 2013 11:20 pm

-sLip- wrote:
To ZahruL :[b] HLD brapa RM?kdg2 ada kedai letak rm145 dan ada berbagai2 harga,harga x masuk akal cekik drh pn ada(padahal HLD je)...ko try ronda2 area tmpt ko.. coverset serez HLD kuning silver sabit dan ko tgk la kt ruangan sportrim dia ada uplot pict motornya
LAwa ke x?... Lawa je lah kalo bg aku..
Bro set biru kotak R carbon bpe plak ea?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun Mar 24, 2013 5:47 pm

lebih kurg harga yg aku tulis diats... tgk pada kedai... kdg2 ada yg ok,ada yg mahal,yg harga rm105 aku x penah jumpa kt kedai... kalo ada mmg best sgt harganya,tiap2 tahun beli sepasang hehehe
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Mar 25, 2013 9:40 am

tul bro...aku stuju..aku pn nk cari baju raye tuk tupai aku..skarang tupau aku baru de sepasang x termasuk yg ori moto la..aku dh projek wat color itam pkai stripe GP Merah..
coverset aslnye GO! GO! HLD..
so kalu ade yg rm150 tu..aku pn nk gak la sepasang..nk wat raye taun ni...hehe... Cool


Last edited by BCDSyaz on Mon Apr 08, 2013 12:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Mar 25, 2013 9:41 am

nurkaye_akmal wrote:
mane ade biru tu ori HLY, ko carik je lokel kalo nak, berlonggok merata KL ni

bro..brape harge set tu?
Back to top Go down
pakztam125zr
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 11/05/2013
Age : 25
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat May 11, 2013 11:26 pm

coverset ori paling murah bape? kat mne? x nak pkai coverset lokel sbb wane snang pudar.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sun May 12, 2013 3:08 pm

pakztam125zr wrote:
coverset ori paling murah bape? kat mne? x nak pkai coverset lokel sbb wane snang pudar.

dalam rm2++ , tapi tgk model apa yg ko nak
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Wed Jun 12, 2013 1:54 pm

Salam abang2.. adik2 noob nak tumpang tnya ... errr.. Colour code biru GP edition dengan Biru Diamond, sama x? atau beza..? kompius2...
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Sat Aug 03, 2013 3:55 pm

Colour code biru GP edition dengan Biru Diamond.. aku tgk mcm berbeza... hmmm entah la mata aku yg dah juling agaknye keh3x... aku baru je nk berkira2 turut sama men'GP'kn motor aku dgn nk menukar sticker gp dari coverset go go lokel aku,skali tgk balik betul2,lain lak warnanye,coverset go go lokel aku ala2 kaler biru diamond(coverset lokel jekk muhekk)... kesimpulanyer x jdi kensel.... nk cari sticker 46 yg 46nyer kekuningan+hijau sikit pn x dah jumpa,skrg byk yg kaler hijau... last2 biar aje la stiker go go wlpn cap ayam....
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Jan 27, 2014 12:12 am

Macam mana nak identify samada set tu HLY atau tak ..
baru jer beli 46 HLY katanya ..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Mon Jan 27, 2014 10:04 pm

EncikTupai wrote:
Macam mana nak identify samada set tu HLY atau tak ..
baru jer beli 46 HLY katanya ..

tgk kt dia pnya colour.. kalau ada parts yg di spray & clear smpai meleh atau tebal2 tu kemungkinan bukan hly.. hly pnya set berkilat betul.. lgi 1 bila pasang kt motor, cukup2 ja masuk.. takde renggang2 atau susah nk pasang
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2   Today at 9:05 am

Back to top Go down
 
Coverset Ori Motor,Ori Kilang(HLY),Ori Kedai,Hld,M-Seki Dll V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: