.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next
AuthorMessage
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 27, 2013 12:19 pm

budak kt wrote:
salam semua... nak tanya sikit..kalo blok semua stendet,tapi pakai carb rxz stendet jugak..ada apa beza dengan carb 125 tu?sila otai2 semua kongsi dengan saya ..Smile 


Sharing is caring =)
mnyk jimat sikit kalau setting tepat..
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 27, 2013 3:06 pm

tul tu..memang terase jimat sangat myk dari yg standard..double lbh kurang FC die.. Smile 
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Aug 30, 2013 9:42 am

Ya betul pun motor 2 lejang bunyi merancam, asap tebal pula ditandakan pada jalan yang dilalui. kena pakai enjin 2 lejang baru lah rasa macam bawa motor sebenar . Enjin motor 4 lejang tu sama macam bawa kereta je. Salam semua, ada tak sesiapa pernah mesin carb rxz mili 28mm boleh share tak? Sebab saya ada minat nak try juga...
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Aug 30, 2013 7:26 pm

[quote="budak kt"]salam semua... nak tanya sikit..kalo blok semua stendet,tapi pakai carb rxz stendet jugak..ada apa beza dengan carb 125 tu?sila otai2 semua kongsi dengan saya ..Smile 


bezanya prestasi hanya pada masa pulas minyak rasa enjin motor lebih ringan, sebab penggunaan campuran angin lebih banyak ruang, dan lebih cepat mendapatkan top speed motor .
Back to top Go down
ajmal92
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 24/09/2013
Age : 24
Location : Seremban

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Sep 24, 2013 12:18 am

mintak tolong brader2 otai..
kalau moto dah tuka Blok racing saiz 125..bawak laju smpai 120km/j moto bunyi mcm api kuat..
apew yg ptot dilakukn?

carb 125z saiz standard...
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Sep 24, 2013 9:38 am

pe maksud carb saiz standard? hm...set sporket pakai saiz pe?
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Sep 24, 2013 3:49 pm

Snake125z wrote:
budak kt wrote:
salam semua... nak tanya sikit..kalo blok semua stendet,tapi pakai carb rxz stendet jugak..ada apa beza dengan carb 125 tu?sila otai2 semua kongsi dengan saya ..Smile 


bezanya prestasi hanya pada masa pulas minyak rasa enjin motor lebih ringan, sebab penggunaan campuran angin lebih banyak ruang, dan lebih cepat mendapatkan top speed motor .
Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Sep 24, 2013 9:57 pm

budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Sep 25, 2013 2:56 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
oh..begitu...tapi setting sekarang aku rasa tak cun kot..start pagi pagi susah..lepas bawak dan off engine,nak start balik pun susah..kenapa erk?    
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Sep 25, 2013 6:26 pm

budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
oh..begitu...tapi setting sekarang aku rasa tak cun kot..start pagi pagi susah..lepas bawak dan off engine,nak start balik pun susah..kenapa erk?    
moto ak pn mcm moto ko jgk, up pilotjet settle
Back to top Go down
kamal96
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/05/2013

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sat Sep 28, 2013 8:21 pm

Slm warga 125darkbb..
Nk tnye, knp lps pki carb rxz mili moto ak bwk x sdp...mcm ad xlps(kotak angin dh tbuk dan buang span) time pomen tu install die x tkr ap2 jet pon..moto laen sume standard...hrp sume dpt membantu....
thanks..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Sep 29, 2013 1:20 pm

kamal96 wrote:
Slm warga 125darkbb..
Nk tnye, knp lps pki carb rxz mili moto ak bwk x sdp...mcm ad xlps(kotak angin dh tbuk dan buang span) time pomen tu install die x tkr ap2 jet pon..moto laen sume standard...hrp sume dpt membantu....
thanks..
dh pomen tu x setting betul2 mcmna nk sedap bwk, ak rsa lgi baik ko hntr ke kedai yg boleh dipercaya + pomen yg dh berpengalaman.
Back to top Go down
kamal96
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/05/2013

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Sep 30, 2013 5:57 pm

Thanks m'jwb...
Skrg moto ak dh ok dh...time bru tkr carb tu ak gne ekzos stnded..pas2 ad rs moto tk pg jgk(kne full throttle je klu x mcm x pulas throtle) then ak blek rmh tkr chamber GL Racing dulu ak beli...chamber GL tu sumph x sdp time moto stended lg..igtkn moto jd sdp bile system intake power tp bile ak pki hsilnye ttp sme...
Back to top Go down
kamal96
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/05/2013

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Sep 30, 2013 6:01 pm

Pas2 ak pki blek ekzos stended...time ni la moto ak jd sdp....dh xmcm time tkr carb rxz mule2 dlu....ak nk tnye ok x klu ak kecikkn lg mainjet carb...sbb stil ad skit2 bobok... 2nd knp bile moto dh sehari x start moto x akn hdup m'lainkan ak tarik choke...
Hrp dpt membantu..thanks
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Oct 01, 2013 4:06 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
oh..begitu...tapi setting sekarang aku rasa tak cun kot..start pagi pagi susah..lepas bawak dan off engine,nak start balik pun susah..kenapa erk?    
moto ak pn mcm moto ko jgk, up pilotjet settle

Kalo dari segi prestasi,carb rxz best ke carb 125z best:m075:   
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Oct 01, 2013 10:52 pm

budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
oh..begitu...tapi setting sekarang aku rasa tak cun kot..start pagi pagi susah..lepas bawak dan off engine,nak start balik pun susah..kenapa erk?    
moto ak pn mcm moto ko jgk, up pilotjet settle
Kalo dari segi prestasi,carb rxz best ke carb 125z best:m075:   
kalau aku, ak rasa carb 125z best, org lain mngkin berbeza.. lain motor lain performance
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Oct 02, 2013 11:02 am

aku lak pilih carb stok 125z..sebab masih standard pekak.. Cool 
Back to top Go down
kamal96
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/05/2013

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Oct 02, 2013 4:41 pm

Slm....klu moto laen sume standard tp kotak angin dh tbuk dgn buang span...brpkah saiz mj dan pj yg sesuai(carb 125z)..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Oct 02, 2013 5:12 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Jadi..konklusinya rab rxz lebih baik dari carb 125z?betol?
carb 125z pn ok kalau tk tkknlah kilang nk keluarkn carb tu.. carb rxz ni kalau pndai setting baru dia jadi best, kalau setting x kena lbh kurng mcm pkai carb 125z jgk.
oh..begitu...tapi setting sekarang aku rasa tak cun kot..start pagi pagi susah..lepas bawak dan off engine,nak start balik pun susah..kenapa erk?    
moto ak pn mcm moto ko jgk, up pilotjet settle
Kalo dari segi prestasi,carb rxz best ke carb 125z best:m075:   
kalau aku, ak rasa carb 125z best, org lain mngkin berbeza.. lain motor lain performance

Azeri..setiap tukar pilot,kena buat setting angin skru tu setiap tukar ke?  dan pilotjet tu bagi dia ketat ke macam mana?hamba cuma tau mainjet bagi ketat 100%..haha
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Thu Oct 03, 2013 4:11 pm

budak kt wrote:

Azeri..setiap tukar pilot,kena buat setting angin skru tu setiap tukar ke?  dan pilotjet tu bagi dia ketat ke macam mana?hamba cuma tau mainjet bagi ketat 100%..haha
skru angin tu kna setting balik, mcmana ko buka pilotjet tu mcmtula ko pasang balik..  kalau ak hntr kedai je sbb pilotjet & mainjet ni bnyk saiz, kalau beli saiz yg tk tepat rasa rugi plk.. nk beli semua rasa2nya  
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Oct 04, 2013 10:06 am

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Azeri..setiap tukar pilot,kena buat setting angin skru tu setiap tukar ke?  dan pilotjet tu bagi dia ketat ke macam mana?hamba cuma tau mainjet bagi ketat 100%..haha
skru angin tu kna setting balik, mcmana ko buka pilotjet tu mcmtula ko pasang balik..  kalau ak hntr kedai je sbb pilotjet & mainjet ni bnyk saiz, kalau beli saiz yg tk tepat rasa rugi plk.. nk beli semua rasa2nya  

Oh..sebab rasa nak tukar pilot aje...pagi payah nak start...tapi takut setting jalan bulok...tambah pula,sekarang setting pun tak berapa bagus..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Oct 04, 2013 9:22 pm

Satu question lagi..Kalo biasanya rxz pasang kat 125z, kena pakai mainjet and pilotjet size apa?blok size 0.50.. harap boleh kongsikan ilmu.. =)
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Oct 04, 2013 11:28 pm

budak kt wrote:
Satu question lagi..Kalo biasanya rxz pasang kat 125z, kena pakai mainjet and pilotjet size apa?blok size 0.50.. harap boleh kongsikan ilmu.. =)
soalan ni kna tnggu brader2 yg mmg dh berpengalaman dgn carb rxz utk jawab..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sat Oct 05, 2013 11:34 am

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Satu question lagi..Kalo biasanya rxz pasang kat 125z, kena pakai mainjet and pilotjet size apa?blok size 0.50.. harap boleh kongsikan ilmu.. =)
soalan ni kna tnggu brader2 yg mmg dh berpengalaman dgn carb rxz utk jawab..

Orite..kalo kita try setting angin tu buat sendiri..blok akan rosak tak ?kalo kita asyik pusing jarum angin tu..ke ada effect lain?sebab skrg nak try setting sendiri..tak takut benda dalam akan rosak...  
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sat Oct 05, 2013 11:41 am

budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Satu question lagi..Kalo biasanya rxz pasang kat 125z, kena pakai mainjet and pilotjet size apa?blok size 0.50.. harap boleh kongsikan ilmu.. =)
soalan ni kna tnggu brader2 yg mmg dh berpengalaman dgn carb rxz utk jawab..
Orite..kalo kita try setting angin tu buat sendiri..blok akan rosak tak ?kalo kita asyik pusing jarum angin tu..ke ada effect lain?sebab skrg nak try setting sendiri..tak takut benda dalam akan rosak...  
skru angin buat sndiri je, pusing 1 pusingan setengah bagi carb 125z, carb rxz ak tk brapa pasti..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 15Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: