.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 12:38 am

Bukak rumah baru...

rumah lama untuk rujukan ade kat sini..

setting carb & penggunaan pilot n mainjet-v2

setting carb & penggunaan pilot n mainjet-v3


kat sini semua citer pasal seting Carb..
jangan citer pasal benda lain kat sini..
kurangkan spam..
perbanyakkan info..

Ni pilotjet


Ni mainjet


Location pilotjet mainjet=



Good Lcuk.....

additional info.. Yamaha 125Z/ZR Carb.. VM22 Arrow http://www.mikuni.com/pdf/vmmanual.pdf

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 11:53 am

salam bro mcm mane nak setting angin ???
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 1:20 pm

huhuhuhu mane pergi semua campayong semua nih.... xada tingdak balas pon????
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 1:57 pm

sabar..tyme2 cmn mmg kurang skit...tgk tyme malam nnt
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 2:22 pm

mega mc D wrote:
salam bro mcm mane nak setting angin ???


ni yang aku bagitau basic2 jer...

1. tutup habis skru angin.
2.tinggikan timing motor (dalam rpm 3k g2).
3.buka skru angin pelahan2 rpm enjin akan naik, buka sampai dapat rpm paling tinggi(kalau terlebih buka, rpm akan turun balik.jadi kena reverse pusingan angin utk dapt rpm paling tggi)
4.da dapat rpm paling tggi, turunkan timing ke normal (1.3k-1.5k).
5.pulas thottle sampai redline..hehehe..kalau dapat rpm outmeter dengan cepat, da ok la tu,..

aku nobies je..

nak advance tggu otai2 jawab.hehehe..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 2:27 pm

devilmeasha wrote:
mega mc D wrote:
salam bro mcm mane nak setting angin ???


ni yang aku bagitau basic2 jer...

1. tutup habis skru angin.
2.tinggikan timing motor (dalam rpm 3k g2).
3.buka skru angin pelahan2 rpm enjin akan naik, buka sampai dapat rpm paling tinggi(kalau terlebih buka, rpm akan turun balik.jadi kena reverse pusingan angin utk dapt rpm paling tggi)
4.da dapat rpm paling tggi, turunkan timing ke normal (1.3k-1.5k).
5.pulas thottle sampai redline..hehehe..kalau dapat rpm outmeter dengan cepat, da ok la tu,..

aku nobies je..

nak advance tggu otai2 jawab.hehehe..
skru angin yang kat carb belah kiri tu ke.? maksudnye tutup sampai habis dulu ek.? nak try le balek kampung nanti..
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 2:30 pm

nak set Q kene ati2...nnt tak sdp kene anta pomen lak t...ape2 hal pun slamat mencuba
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 2:42 pm

ha mcm nilah bru betul pergalaman yg bijak, jgn la bayakan spam, bagus bro devilmeasha aku puji.... ada lagi cara yg bagus, sesiapa ada cara sila kemukakan...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 2:59 pm

devilmeasha wrote:
mega mc D wrote:
salam bro mcm mane nak setting angin ???


ni yang aku bagitau basic2 jer...

1. tutup habis skru angin.
2.tinggikan timing motor (dalam rpm 3k g2).
3.buka skru angin pelahan2 rpm enjin akan naik, buka sampai dapat rpm paling tinggi(kalau terlebih buka, rpm akan turun balik.jadi kena reverse pusingan angin utk dapt rpm paling tggi)
4.da dapat rpm paling tggi, turunkan timing ke normal (1.3k-1.5k).
5.pulas thottle sampai redline..hehehe..kalau dapat rpm outmeter dengan cepat, da ok la tu,..

aku nobies je..

nak advance tggu otai2 jawab.hehehe..
kalo starting rpm ms ttp skru angin 3k,brape rpm paling tinggi ms skru angin di buka?
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 3:24 pm

ko tutup skru angin tu rapat! dan ko pulas trotel sampai rpm no 3! n ko pegang trotel tu jgn bergerak pastikan rpm semtiasa no3! barulah ko bukak skru angin pelahan lahan sampailah rpm paling tingi. awas jgn sampai rpm turun balik! sekiranye rpm turun balik set la semula, ulangi kembali step tadi..... aku rasa dah betul aku tulis ni kalau salah tolong betulkan.... selamat mencuba
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 4:21 pm

errrr....mega mc D...bek ko guna skru minyak utk naikn rpm...jgn men ngn trotle,nt xkonsisten...rpm turun balik tu sb angin dh terlebih...so,kne ttp balik angin...cuma nk tau brape rpm maksimum ms angin tgh buka tu?sbnyer ambe bese guna cra ni...tp guna rpm rndh je...
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 4:32 pm

yi try ko bg tau mcm mane cara2 ko setting???? ni ada cara bru nih
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 5:28 pm

errrr...care same je mcm di atas...tp rpm starting dlm 1.5 mcm tu je...tu je bezanyer
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 6:21 pm

yi_tupaijek01 wrote:
devilmeasha wrote:
mega mc D wrote:
salam bro mcm mane nak setting angin ???


ni yang aku bagitau basic2 jer...

1. tutup habis skru angin.
2.tinggikan timing motor (dalam rpm 3k g2).
3.buka skru angin pelahan2 rpm enjin akan naik, buka sampai dapat rpm paling tinggi(kalau terlebih buka, rpm akan turun balik.jadi kena reverse pusingan angin utk dapt rpm paling tggi)
4.da dapat rpm paling tggi, turunkan timing ke normal (1.3k-1.5k).
5.pulas thottle sampai redline..hehehe..kalau dapat rpm outmeter dengan cepat, da ok la tu,..

aku nobies je..

nak advance tggu otai2 jawab.hehehe..
kalo starting rpm ms ttp skru angin 3k,brape rpm paling tinggi ms skru angin di buka?

yg tu xpasti la pulak, biase aku dengar jer..msa buka angin tu, bole dengar bunyi enjin tu mgerang paling kuat..tlebih pulas jer,rpm down balik, so kena ulang semula..
kadang2 ada orang/pomen dia full/main throttle sambil pulas angin untuk dapat (dengar) bunyi enjin pada rpm yang paling tinggi,
susah nak terangkan,hehehe..
ada satu tahap tu,masa setting angin kita dengar bunyi enjin tu lawas jer..
angin sume lepas..(masa ni rpm da redline da, do it at u own risk...hehehe,silap2 enjin jem nenas la plak..hehe)

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 9:36 pm

so, konklusinye..? nak belajo ni.. tapi tak tawu mane satu care yang betul..
eh, ade side efek ke kalau salah buat benda ni.?
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Feb 24, 2011 9:40 pm

heheh...btol tu devilmashea...aku tkt nk pulas trotle ...kecian kt motor rpm asyk redline je time setting...sb tu guna low rpm..stakat ni plugreading pon ok..
*enjing motor ss member aku penah rentung sb setting fulltrotle Wink
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 12:40 am

yi aku nak tanye ko kalau ko setting bukak skru angin, brape bayak ko pusing, aku buat tadi moto aku tadi byk jugak bukak skru takut aku????
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 9:43 am

setting ideal antara 1.5-2.5 pusingan shj...kalo out of the range,boleh consider tukar saiz pilotjet Very Happy
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 11:39 am

alamak aku kene tukar pilot la pulak nih aku set lebih pusing sekarang aku pakai pilot jet 20 so brape aku kene pakai???
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 12:21 pm

knp la aku nih puas2 dgn ape yg kah ada....
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 1:14 pm

mega mc D wrote:
alamak aku kene tukar pilot la pulak nih aku set lebih pusing sekarang aku pakai pilot jet 20 so brape aku kene pakai???

spec blok cmne bro..? piston saiz ape..? blok standet ke modi..?

_________________
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 2:24 pm

ok aku pakai piston saiz 0,25 block standert
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 3:00 pm

Adjusting: The airscrew requires a flathead screwdriver for adjustments. Start by turning the screw clockwise all the way in until it reaches its closed position. A good rule of thumb is to go all the way in and then back it out one and a half turns. From there, turn it in or out until your bike feels like it has just the right amount of snap on the bottom end. The minimum adjustment is generally about one full turn out, and the maximum that you'll ever want to go is about two and a half turns out. If you're anywhere out of that range, look at changing the size of the pilot jet.


kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak = terlalu lean.




camni:
*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)
*kalo setting carb rich= agak sukar nk hidup waktu sejuk(sebab myk lebih n plug masih sejuk-pembakaran kurg sempurna)...tp kalau terlalu rich plug juga cepat "kong"(sebab plug ada heat range khas utk membolehkan fungsi self-cleaning pd elektrod plug)...(combustion chamber pun kotor@performance drop)...
**jadi kene carik setting yg balance antara dua tersebut...


sedikit panduan ..
1. Cari kamus
2. Bace ni

BIKE WON'T START AFTER A CRASH HEAVY USAGE/ENGINE TEMP. HIGH

Pilot too lean

Idle set too high

Improper starting procedure

Bike wants hot-start button (KTMs and 400Fs)

BIKE RUNS ON OR WONT IDLE DOWN WHEN THROTTLE IS CHOPPED

Idle set too high

Air leak in intake or engine

Pilot too rich (when bike is hot)

BIKE WONT START WHEN COLD OUTSIDE

BIKE SPUTTERS/WONT CLEAN OUT AT HIGH RPM

Main jet too rich

Air filter over-oiled

Spark plug has debris on electrode

BIKE COUGHS & STALLS IN SLOW TURNS

Pilot jet too lean

Idle set too low

Valves set too tight

Decompressor is set too tight, so turning the bars engages release slightly

BIKE HESITATES OR BOGS OVER DEEP WHOOPS OR G-0UTS

Float level too low

Carb vent tubes blocked

Main jet splash shield not installed

Float level too high, gas is trapped in vent tunes (install T-vents)

BIKE STARTS BUT WONT TAKE THROTTLE WITHOUT SPUTTERING

Pilot jet too rich

Water in fuel

Debris in main jet

BIKE SUDDENLY STARTS SPUTTERING/GAS FLOWS FROM VENT TUBES

Stuck float check valve

Debris in gas or carb

BIKE RUNS HOT/FEELS SLOW & FLAT ON STRAIGHTS

Main jet too lean

Fuel octane too low, causing detonation

BIKE COUGHS & STALLS WHEN YOU WICK OPEN THROTTLE

Needle too lean

Slide cutaway too lean

Pumper circuit blocked or too lean


ermmm..ni bab ni dah kire masuk dalam pengeluwapan petrol kat dalam carb tuh..

(kalau sape tau camne air-cond berfungsi akan faham mende nih)

-petrol menyerap tenaga haba untuk menjadi wap....maka apabila haba disekitar(dekat carb) dah kene serap maka body carb turut menjadi sejuk....(biler dah sejuk kondensasi berlaku maka carb pun berpeluh)


jarum lbh baik jgn adjust lgsg...letak kt takuk tgh je klip jarum tu....

plug perang dh cukup bagus lar tu...lbh2 nnt minyak kuat + bwk slow blh sbbkan plug cpt kong..
melainkan nk setting jln jauh/ men highway, mmg kene bg jd coklat gelap skit...

ni setting yg biase aku lalui lar...lain org lain skill...
ada org setting men pulas2 minyak smpai nk pecah enjin, pastu tgk plug..
ada org setting try set kt jln, kalo rasa tak cun, baru setting blk..

tmpt aku punya setting, try bwk,tarik gear 1,2,3 pastu mati enjin,tgk plug...
nk set tgk plug ni lbh baik pakai plug yg lama, biar ada carbon skit2...
plug baru nnt ssh plak nk tgk die punya color..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
tgk kt plug...
-kalau semua putih = main jet kecik , pilot jet besar
-kalau tgh putih , tepi hitam = main jet kecik , pilot jet kecik
-kalau tgh hitam , tepi putih = main jet besar , pilot jet besar

-kalau tgh coklat , tepi putih = main jet dh cun , pilot jet kene kecikkan
-kalau tepi coklat , tgh hitam = pilot jet dh cun , main jet kene kecikkan

-kalo plug dh coklat cun tp mcm ada kelabu2 skit = 2T kurang

-up main jet - plug tgh tgh jd itam klu bsar sgt.
-up pilot jet - plug tepi jd putih klu bsr sgt.

lain bengkel, lain cara...yg penting, hasil akhir, dpt setting yg cun....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku ader satu cara setting carb yg lain dari semua,
biasanya aku setting untuk carb Uma racing...
caranya sangat senang bagi mereka yg tak tau
nak set carb jenis powerjet nih,
first cari moto yg sama pakai carb tu,
start dan rem biar sama bunyi ngan moto kita.
tune sampai betul2 sama.
aku tak gerenti 100% jadi,
tapi comform bole jalan....

-step dia::

1) tinggikan timing dalam 3k (agak-agak)
2) pusing skru angin tutup sampai enjin semput-semput nak mati
3) bukak skru angin perlahan-lahan sampai rpm naik maksimum (meraung paling tinggi masa bukakn skru angin tuh)
4)ejas timing bagi stended..
5)test...
6)check plug
7)kalau ok..berjaya
8)kalau plug itam sangat atau putih sangat cuba rujuk dekat link dalam page1 apa yang kene buat


*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)

4 stroke memang cepat panas dan lambat sejuk..
lagi panas lagi sedap..
cuma kalau panas sebab setting lean memang jadi seperti yg dinyatakan di atas...


aku nak terai jawab..kalau ko dah set dgn air filter dapat cun,pastu baru nak buka filter tu jawabnya lari balik la setting tu nanti sbb flow rate angin tu dah lain..mula2 set dgn halangan (filter),tiba dapat udara direct pulak tanpa halangan (filter)..mahu tersedak carb tu nanti..(membobok la tu)..so kalau nak setting carb ni,kena set dgn suma barang yang ko nak pakai..macam air filter tu..kalau ko nak pakai air filter,ko pasang n set carb..kalau taknak pakai,juz buka n set carb tu..

pasal susah senang dapat setting tu aku ta berapa pasti bagi moto dah modi..tapi bagi moto stended kuar kilang,senang kalau pakai filter rasenya..sbb kuar kilang pon mmg dah ade dgn filter yang mmg dah jurutera kaji masa design..

dah buat dan sukses sukses ( bak kater ajis do re mi )




-perasan x kalau kita bukak skru ejas angin nanti timing akan naik lepastu kalau bukak lagi sampai satu tahap timing akan turun kembali dan semput-semput...itu kalau pilot jet sesuai....tapi kalau pilot jet tak cukup besar pusing sampai skru angin tercabut pun timing takkan turun semula...

To re-emphisize: If the idle never drops when you're turning the fuel screw in, you need a smaller pilot jet. If the idle never drops when you're turning the fuel screw out, you need a bigger pilot jet.


-katakan kita mula set dengan pilot saiz #20.0....dari skru setting angin tutup habis..kita bukak pelan-pelan dan rpm akan naik dengan sendiri....tapi bila dah bukak habis skru setting pun still xdapat lawas (akan dengar dekat ekjoz letup-petup halus)....jadi sebab pilot xcukup besar untuk membenarkan angin masuk dalam takung carb untuk tolak minyak masuk melalui ruang-vakum...jadi minyak xsampai...

-kalau pilot terlebih besar pulak akan jadi bila dah tutup trottle tapi RPM lambat turun....sebab::minyak still masuk dalam ruang pembakaran melalui lubang vakum pilot jet... (pilot jet=bypass slide carb)


-jumlah udara yang masuk dimalarkan/ditetapkan...dan kita perlu melaraskan jumlah minyak untuk mencapai pembakaran yg sempurna....jika pilot jet kecik...kita perlu open screw dengan besar(bukak abis) untuk mencapai pembakaran yang sempurna...sebaliknya jika pilot besar...kita bukak sikit je fuel screw pun dah memadai untuk mencapai pembakaran yg sempurna....


-katakan pilot jet terlalu kecil...kita dah bukak abis screw..tapi pembakaran belum sempurna....so kita perlu upkan pilot(besarkan pilot--seperti yg bro pomen sarankan sebelum nie)...


*rasenye bro sendiri yang keliru ni...fungsi PJ tu cube bro fahamkan semula...PJ pada carb "air screw" mahupun "fuel screw" tetap sama..iaitu membenarkan minyak masuk berpandukan aliran udara tekanan vakum...

*rujuk semula 2 gambar ni...kalau bro ibaratkan paip air dengan "shutter valve" *anggap sebagai "air" atau "fuel" screw dan pilot jet pulak kita bayangkan sebagai meter air...





*bro tengok kedudukan shutter valve tu sebelum serta selepas meter bacan meter tetap sama jika penggunaan air pada kedua-dua meter sama...(anggap meter sebagai pilot jet yang sama saiz)

*jadi jika perlu pilot besar maka bacaan meter menjadi besar....jika perlu pilot kecil bacaan meter menjadi kecil....tidak kira kedudukan shutter valve dimana (dalam kes carb tidak kira skru tu jenis "air" atau jenis "fuel"


-rujuk gambar...area biru...pilotjet lengkapkan coverage semua area..(dari 0 trottle sampai full trottle) *tengok area 0 trottle sampai 1/4 trottle hanya pilot jet yg ada kaler biru=fungsi utama pilot




kes pilot ngam>>dgn "fast-idle@1800" cube bro tutup skru angin sampai habis...and then bro bukak skru tu pelan2 timing akan naik tinggi maksimum contohnya@2700rpm betul x???bila sampai tahap tu dah kira ngam....tapi katakan kita gatal tangan bukak lagi skru tu beberapa pusingan..idle yang dah naik tadi akan jatuh semula ke tahap contoh@1600rpm dan akan dengar dekat ekjoz semput2(tuss tuss tuss)

kes pilot kecik>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis....and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalahnya dah bukak sampai habis pun even cabut skru tu pun timing cuma naik tinggi sikit jer contoh@2300rpm jer...(skru jadi kurang sensitif pada perubahan)

kes pilot besar>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis...and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalanya baru bukak 0.6 pusingan timing dah naik maksimum ke contoh@2700rpm...dan even terbukak lebih sikit 0.65-0.7 pusingan timing akan terus jatuh mendadak dan semput (skru jadi super-sensitif pada perubahan)
*sila bc pelan2 n phmkn ye kwn2...selamat mencuba Very Happy
*from mbc
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 3:54 pm

mane dpt nih panjangnye???
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 4:06 pm

mega mc D wrote:
mane dpt nih panjangnye???

aq rase ad kt version2 sblum ni... rjin x rjin je nk bace 1 1.. hahaha...

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Today at 10:06 pm

Back to top Go down
 
Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 17Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: