.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Sat Feb 27, 2010 11:13 am

Sambung kat cni ek...

aku pn pernah jd myk menitik2 dr carb tu, cek2 carb retak, mgkn sbb terhentak kot
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Wed Mar 24, 2010 1:36 pm

kosong je thread ni..
sape2 ade info berkaitan carb..isi2 la ye..
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Wed Mar 24, 2010 1:48 pm

mane info2 yang berguna....
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Wed Mar 24, 2010 7:45 pm

tolong..tolong..kalau mcm ni.. mainjet da ok ea?
aku gi setting kt kedai td..die up pilotjet je..mainjet x up..



p/s = plug baru..
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Wed Mar 24, 2010 8:53 pm

menjet cam da ok...tp pilot cam xckup je....ntah xtaw la kaler xjelas....
awat xpkai plug lama sket....plug baru susah nak tgok kaler dia...

cara aku kalo nak tgok kaler plug,rembat fullthrotle gear 1,2,3....then baru bukak plug tgok....
bukan ape bese aku tgok kaler plug time riding bese mmg lain sket kalernya...
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Wed Mar 24, 2010 9:04 pm

jarum lbh baik jgn adjust lgsg...letak kt takuk tgh je klip jarum tu....

plug perang dh cukup bagus lar tu...lbh2 nnt minyak kuat + bwk slow blh sbbkan plug cpt kong..
melainkan nk setting jln jauh/ men highway, mmg kene bg jd coklat gelap skit...

ni setting yg biase aku lalui lar...lain org lain skill...
ada org setting men pulas2 minyak smpai nk pecah enjin, pastu tgk plug..
ada org setting try set kt jln, kalo rasa tak cun, baru setting blk..

tmpt aku punya setting, try bwk,tarik gear 1,2,3 pastu mati enjin,tgk plug...
nk set tgk plug ni lbh baik pakai plug yg lama, biar ada carbon skit2...
plug baru nnt ssh plak nk tgk die punya color..

tgk kt plug...
-kalo semua putih = pilot kecik, menjet kecik
-kalo tgh putih, tepi2 hitam = menjet kecik, pilot besar
-kalo tgk tgh hitam, tepi2 putih = menjet besar, pilot kecik

-kalo tgh coklat tp tepi putih = menjet dh cun, pilot kasi up skit
-kalo tepi coklat tp tgh hitam = pilot dh cun, menjet kene kecikkan

-kalo plug dh coklat cun tp mcm ada kelabu2 skit = 2T kurang

lain bengkel, lain cara...yg penting, hasil akhir, dpt setting yg cun.


credit to bro vendetta sbb aku copy dri dia.. Very Happy
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 12:57 am

fizerpool wrote:
menjet cam da ok...tp pilot cam xckup je....ntah xtaw la kaler xjelas....
awat xpkai plug lama sket....plug baru susah nak tgok kaler dia...

cara aku kalo nak tgok kaler plug,rembat fullthrotle gear 1,2,3....then baru bukak plug tgok....
bukan ape bese aku tgok kaler plug time riding bese mmg lain sket kalernya...

pilotjet 30..aku rase mcm da cukup besa da ni..risau menjet je..110..kecik..
dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa..eh tah la.. sok nk cek piston tgk ade tanda2 nk bocor tak..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 1:04 am

anta moto kt mane?
pomen zuzai ke?
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 1:19 am

absolute_ahben wrote:
anta moto kt mane?
pomen zuzai ke?

haa..pomen zuzai..
care die ckp mcm yakin je.."piston tak bocor sbb aku da set pilot lebih"..
ish..risau risau..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 1:21 am

hu3.
try la bkk esk.tgk cmne =D
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 8:49 am

tupai comel wrote:
fizerpool wrote:
menjet cam da ok...tp pilot cam xckup je....ntah xtaw la kaler xjelas....
awat xpkai plug lama sket....plug baru susah nak tgok kaler dia...

cara aku kalo nak tgok kaler plug,rembat fullthrotle gear 1,2,3....then baru bukak plug tgok....
bukan ape bese aku tgok kaler plug time riding bese mmg lain sket kalernya...

pilotjet 30..aku rase mcm da cukup besa da ni..risau menjet je..110..kecik..
dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa..eh tah la.. sok nk cek piston tgk ade tanda2 nk bocor tak..

brader....biasanya piston bocor disebabkan menjet la bro....bukan pilot...
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 12:42 pm

aku tau..aku risau sbb menjet aku kecik sgt la ni..tak cukup mnyk nnt bocor la plak pistonku
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 1:28 pm

pttla mlm td tgok ko xmeroket time tth...

sejak aku masuk forumni byk tol ilmu aku cedok dri otai2...

tp kdg2 kompius dgn kata2 pomen mcm situasi tupaicomel masa interview dgn pomen zuzai...

"dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa"

kompius antara nak dgr kata2 pomen yg dah ade pengalaman berpuluh tahun mengadap moto dgn ilmu dri forumer dlm forum ni

tp dri gerak hati, aku akan pilih ilmu dri forum ni yg mengatakan MENJET YG WAT PISTON BOCOR & BUKANNYA PILOTJET
Back to top Go down
tupai_tempur
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 411
Join date : 21/07/2009
Location : Taman molek,jb

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Thu Mar 25, 2010 10:38 pm

man JGN8917 wrote:
pttla mlm td tgok ko xmeroket time tth...

sejak aku masuk forumni byk tol ilmu aku cedok dri otai2...

tp kdg2 kompius dgn kata2 pomen mcm situasi tupaicomel masa interview dgn pomen zuzai...

"dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa"

kompius antara nak dgr kata2 pomen yg dah ade pengalaman berpuluh tahun mengadap moto dgn ilmu dri forumer dlm forum ni

tp dri gerak hati, aku akan pilih ilmu dri forum ni yg mengatakan MENJET YG WAT PISTON BOCOR & BUKANNYA PILOTJET

betul tu. piston dengan men jet memang tak leh dipisahkan. hehee
janji plug basah sudah. minyak lebih. nak dapat setting yang cun susahlah. hehee

_________________
always get what you need,not what you want
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 6:30 pm

Kawan-kawan. Saya sekarang pakai Carb 125z Standard 100 menjet, 15 pilotjet. Tetapi saya da bore block saya dua kali jadi size piston saya 0.50.

Bila saya melihat plug saya, di tengah2 plug itu kering.

Kalau saya mahu naikkan mainjet, naikkan kepada brapa? 110? 115?

Kalau naikkan mainjet, pilot jet harus dinaikkan sekali?

Terima kasih ye!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 6:48 pm

naikkan mainjet je dulu,jgn terus tkr mainjet n pilotjet,biar satu jd pemalar,klu spec standard setakat naikkan mainjet dah memadai..
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 7:00 pm

Ok bro. So naikkan ke brapa? 110?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 7:04 pm

XanChi wrote:
Ok bro. So naikkan ke brapa? 110?
ok la tue,smbt je..
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 7:50 pm

Kita dngar dulu dari rider2 lain. Smile
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 9:42 pm

XanChi wrote:
Ok bro. So naikkan ke brapa? 110?

a cukup la tu 110..spec standed xpe...105 pon ok jer...bru dua kli rebore..


Last edited by ak on Fri Mar 26, 2010 9:49 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Fri Mar 26, 2010 9:47 pm

man JGN8917 wrote:
pttla mlm td tgok ko xmeroket time tth...

sejak aku masuk forumni byk tol ilmu aku cedok dri otai2...

tp kdg2 kompius dgn kata2 pomen mcm situasi tupaicomel masa interview dgn pomen zuzai...

"dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa"

kompius antara nak dgr kata2 pomen yg dah ade pengalaman berpuluh tahun mengadap moto dgn ilmu dri forumer dlm forum ni

tp dri gerak hati, aku akan pilih ilmu dri forum ni yg mengatakan MENJET YG WAT PISTON BOCOR & BUKANNYA PILOTJET


pomen tu ckp pon btol ak rse..die da men moto lame..bile menjet kecik kene la besar kn tang pilot..bile pilot kecik plak kne la besar kan tang menjet...bile pilot besar..die akan support menjet yg kecik tu bile high rpm xnk bgi mnyk kurang..x bocornyer ak rse..

hehe..klu slah maaf yer..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Mon Mar 29, 2010 11:34 am

man JGN8917 wrote:
pttla mlm td tgok ko xmeroket time tth...

sejak aku masuk forumni byk tol ilmu aku cedok dri otai2...

tp kdg2 kompius dgn kata2 pomen mcm situasi tupaicomel masa interview dgn pomen zuzai...

"dr interview dgn pomen td..die kate takkan bocor sbb pilot da besa"

kompius antara nak dgr kata2 pomen yg dah ade pengalaman berpuluh tahun mengadap moto dgn ilmu dri forumer dlm forum ni

tp dri gerak hati, aku akan pilih ilmu dri forum ni yg mengatakan MENJET YG WAT PISTON BOCOR & BUKANNYA PILOTJET

ok camni..

pilotjet fungsi kawal minyak mase pusingan throttle 0--1/2

menjet lak fungsi die kawal minyak mase pusingan throttle 1/2---full

so klau ko merembat,for sure pusingan throttle lebih dari 1/2 kan?so time ni menjet yang main peranan,klau menjet x cukup besar,minyak x cukup nak pembakaran,bleh jem moto.. klau menjet terlalu kecik plak,api plak kuat,hasilnye bocor piston..

klau nak sedap men hiway,pilot besar and menjet kasi lebih sket je.. tapi klau nak main town,pilot kecik2 ok dah,moto x bobk time rpm awal..
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Mon Mar 29, 2010 7:19 pm

WKQ4913 wrote

ok camni..

pilotjet fungsi kawal minyak mase pusingan throttle 0--1/2

menjet lak fungsi die kawal minyak mase pusingan throttle 1/2---full

so klau ko merembat,for sure pusingan throttle lebih dari 1/2 kan?so time ni menjet yang main peranan,klau menjet x cukup besar,minyak x cukup nak pembakaran,bleh jem moto.. klau menjet terlalu kecik plak,api plak kuat,hasilnye bocor piston..

klau nak sedap men hiway,pilot besar and menjet kasi lebih sket je.. tapi klau nak main town,pilot kecik2 ok dah,moto x bobk time rpm awal..[/quote]

xberapa phm ayat tu..."nak sedap men hiway pilot yg BESAR & menjet kasi lebih SIKITJE"...bkn pttnya pilot yg kasi lebih SIKITJE & menjet yg BESAR

aku selalu up menjet je pilot xusik langsung bila nek hiway..sbb leh kata kt hiway all the time throttle akan lebih dari 1/2 kan..so menjet la yg byk dgunakan time kt hiway..kalu meroket pn xkirala kt town atau hiway msti kita nak pulas throttle tu lebih 1/2- sampai full..so barula namanya meroket yg membawa maksud (rpm tinggi +menjet yg function time meroket)..aku rasa tgok blok gak...kalu blok stended mcm aku naik menjet je pilot xya usik dh ok..kalu naik gak pilot t minyak parak kalu bawak slow...xkn kt hiway kita nak bwk slow kan...tp kalu blok modi pilot & menjet kne up sme2...sila komen...takut aku wat ajaran sesat

[/left]
tongue[b]
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Mon Mar 29, 2010 7:31 pm

Mainjet up 10
pilot ikut up 2.5............
Ni cara aku buat........................so far ok......dapat setting lebih cepat,untuk aku jer lah kot.......


Setting aku mainjet120,pilot 22.5............pilot+++ sebab layan highway jer...........
Kalau mainjet+++ terlebih pulak......
Skrg ni ngam ngam.........so..........cam bro WKQ kata tu....................kk

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Mon Mar 29, 2010 7:53 pm

kalo menjet pakai besar2,kang jadi minyak lebih,x pegi mane pun motor.

kalo main hiway xkan la ko full non stop full throttle kan?mesti ade gantung throttle,so biler gantung throttle pilot main peranan gak,kalau pilot kecik,jem la jadinyer..

biler pilot besar,minyak lebih tu akan counter gak mase pembukaan / transition dari pilot ke menjet,so menjet xyah nak pakai besar2 sangat..

kelebihan pakai pilot besar ialah menjet xyah nak pakai besar2..contoh motor aku pilot 30,menjet 165 carb rxz,blok head dah port n skimmed dah.. nak buat jalan town pun ok,meroket pun ok,minyak full tank dapat 105 km main town / jalan hari2, 110km full throttle hiway..

ni dari ape yang aku set kat motor aku n dari ape yg pomen aku gtau lar,mane tau kot lain org lain care..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2   Today at 6:01 am

Back to top Go down
 
Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: