.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ekzos yg korg pakai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 2:29 am

nak tanya......sebelum ni sy dah try Racing Boy standed look,dan AHM standed look.....
tapi knp 2 ekzos tu pun bocor kat bahagian welding........bukan sebab langgar ke gosok jalan......
ekzos koyak cam tu je........haiz.....pening.......
Welding sini,koyak sana.........eh........ confused confused confused
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 7:52 am

pressure kaw² kot sampai welding tu pun x tahan...
tak pun material yang digunakan tu x berapa nak best...

aku rasa jerr
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 11:00 am

hm...........yup......sy rasa ekzos ni nipis sangat............
Ada member-member lain pakai ekzos aftermarket masalah cam ni???? Question Question
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 9:03 pm

kelvin45 wrote:
hm...........yup......sy rasa ekzos ni nipis sangat............
Ada member-member lain pakai ekzos aftermarket masalah cam ni???? Question Question

normal tu bro, material besi dier nipis sgt, kalo yg berkualiti angkatla ekzos yg hrga range dlm 200 keatas Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Apr 20, 2009 10:51 pm

lanunlaut wrote:
apa yang membezakan ekzos stended dgn racing dari segi perfomance?? secara teorinya mcm mana tu?? anyone can explain??

beze dari segi saiz manifold..(tengkuk yg dari blok tu).. ekzos chamber ni manifold die saiz besar,so pickup ade tume hi rpm.. and yg spesisi cubprix nye tu perut die besar tp pipe ke muffler kecik sebab nak kasi back pressure,so lagi lawas pelepasan asap..

ekzos standed ade stopper kat ujung,n kelebihan ekzos sttanded xyah pakai fiber..hehe
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 1:14 pm

olliey wrote:
Salam.. Ak pkai stendet jek.. Bunyi stndet pn nk naik bulu roma ak.. Ekeke.. Hye.. Ak org bru kt cnie.. Sile bri tnjuk ajar.. :-)

olliey, welcome to da klab... cheers
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 1:14 pm

kelvin45 wrote:
Very Happy Very Happy hehe......org baru.....just join 2am tadi........
Nice to have this forum,,,,,,,,,
I dah view banyak comment kat sini few day ago.......member-member at here all friendly.........
so i also happy to join u guys.......... Razz Razz welcome me???

kelvin45, welcome to da klab.... cheers
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 2:40 pm

halo eblybody.. hari ni aku nak gi yy pang nak tengok ejos.. aku dah ade 3 pilihan..
1. ejos stendet tu aku gi modi kat takim = RM1++
2. Beli ejos paten stendet YY Pang= RM130
3. Beli ejos racing spec kat YY Pang+ RM2++

yang mana lagi bagus dari segi kualiti n Performance lepas gune
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 2:56 pm

mantadkb wrote:
halo eblybody.. hari ni aku nak gi yy pang nak tengok ejos.. aku dah ade 3 pilihan..
1. ejos stendet tu aku gi modi kat takim = RM1++
2. Beli ejos paten stendet YY Pang= RM130
3. Beli ejos racing spec kat YY Pang+ RM2++

yang mana lagi bagus dari segi kualiti n Performance lepas gune

aku prefer 1 n 2.. num 3 tu kang silap2 ko kne buang double stand n xleh lalu tempat berbonggol tggi..(klau patern cam cubprix,perut besar muffler kecik)..
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 3:02 pm

mantadkb wrote:
halo eblybody.. hari ni aku nak gi yy pang nak tengok ejos.. aku dah ade 3 pilihan..
1. ejos stendet tu aku gi modi kat takim = RM1++
2. Beli ejos paten stendet YY Pang= RM130
3. Beli ejos racing spec kat YY Pang+ RM2++

yang mana lagi bagus dari segi kualiti n Performance lepas gune
Sy pilih no.2............
Coz stendet ori mahal.........kalau sy simpan je......hehe...... Wink Wink
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 4:21 pm

lepas keje ni nak gi tengok... hehehe.. kalau bekenan aku sambar sebiji
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 4:27 pm

mantadkb wrote:
lepas keje ni nak gi tengok... hehehe.. kalau bekenan aku sambar sebiji

tapi ni pendapat aku la,aku prefer ekzos standed.. even ekzos standed pun leh tapau 125z yg pakai ekzos yypang/bmpower cutting standard..

cume perlu hanta g kedai ekzos,suroh diorang buang selapis,nanti enjin rase ringan n lawas disamping mengekalkan bunyi standed..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 5:24 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
lepas keje ni nak gi tengok... hehehe.. kalau bekenan aku sambar sebiji

tapi ni pendapat aku la,aku prefer ekzos standed.. even ekzos standed pun leh tapau 125z yg pakai ekzos yypang/bmpower cutting standard..

cume perlu hanta g kedai ekzos,suroh diorang buang selapis,nanti enjin rase ringan n lawas disamping mengekalkan bunyi standed..
o.. yeke.. bro.. kalau kat takim tu.. berape lame masa die nak modi ejos tu ek..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 6:11 pm

mantadkb wrote:
WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
lepas keje ni nak gi tengok... hehehe.. kalau bekenan aku sambar sebiji

tapi ni pendapat aku la,aku prefer ekzos standed.. even ekzos standed pun leh tapau 125z yg pakai ekzos yypang/bmpower cutting standard..

cume perlu hanta g kedai ekzos,suroh diorang buang selapis,nanti enjin rase ringan n lawas disamping mengekalkan bunyi standed..
o.. yeke.. bro.. kalau kat takim tu.. berape lame masa die nak modi ejos tu ek..

xsampai 3 jam pun,if xde customer lain la..hehe
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Apr 21, 2009 7:55 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
lepas keje ni nak gi tengok... hehehe.. kalau bekenan aku sambar sebiji

tapi ni pendapat aku la,aku prefer ekzos standed.. even ekzos standed pun leh tapau 125z yg pakai ekzos yypang/bmpower cutting standard..

cume perlu hanta g kedai ekzos,suroh diorang buang selapis,nanti enjin rase ringan n lawas disamping mengekalkan bunyi standed..

aku sokong, kalo nak g jln2 pun pak polis & jpj x kacoo Laughing
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 22, 2009 3:32 am

aku pn rase mcm nk try operate ekzos aku ni..buang selapis
mmg dpt rase ke die punye beza?top leh naik x?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 22, 2009 7:15 am

naik.. tapi x banyak sangat kalau just motor standard..
lainlah kalau modi luar dalam
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 22, 2009 11:31 am

deskcom wrote:
naik.. tapi x banyak sangat kalau just motor standard..
lainlah kalau modi luar dalam

kalu ikut hati mmg nk modi tp takut jgka hayat motor tu makin pendek plak
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 22, 2009 1:28 pm

jerunghitam wrote:
deskcom wrote:
naik.. tapi x banyak sangat kalau just motor standard..
lainlah kalau modi luar dalam

kalu ikut hati mmg nk modi tp takut jgka hayat motor tu makin pendek plak
aku nak modi.. tapi bajet dah lari la.. rasenyer modi ejos stendet+korek blok baper bajet ek..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 25, 2009 8:24 pm

mantadkb wrote:
jerunghitam wrote:
deskcom wrote:
naik.. tapi x banyak sangat kalau just motor standard..
lainlah kalau modi luar dalam

kalu ikut hati mmg nk modi tp takut jgka hayat motor tu makin pendek plak
aku nak modi.. tapi bajet dah lari la.. rasenyer modi ejos stendet+korek blok baper bajet ek..

dalam rm300-400..
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 25, 2009 11:22 pm

apa yang dimaksudkan dengan buang selapis kat ekzos stended tu?? kasi nipis logam ekzos tu ke?? grind kasi nipis ke??
Back to top Go down
andy-wkv
Laskar Muda


Posts : 28
Join date : 30/04/2009

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon May 04, 2009 7:25 pm

pkai ekzos stnd jer...dh ok r tuh..spe kte ekzos stndrd xlju..haha
Very Happy
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon May 18, 2009 12:28 pm

HailToKing wrote:
ekzos chamber pikup sedap,bunyi sedap,minyak pun sedap dr ekzos stended..cara set karb lain,cara set spoket pun lain..

ekzos chamber lebih pada pikup high rpm soo spoket kene pki besor sket utk counter power pd high rpm..kl ekzos stended lebih pada mid rpm soo spoket bleh set kecik sket..

macam penah dengar je ayat nih,di mana yer? Shocked

skrg pki ekzos chamber..perut besar..bonggol kurang lepas,dah 2 kali belah nak baiki lekuk sbb langgar bonggol

ni skrg ekzos chamber yg ke 3 ambe pki,sumer custom

1.ekzos stended Very Happy tahan le pki setahun,lps tu simpan dlm stor jer
2.ekzos rxz operate tune ngan blok stended
3.ekzos rxz operate gak
4.chamber perut kecik ngan pendek
5.chamber gak,perut sedang2 besar..yg ni plg best,mid rpm x berat sgt
6.latest chamber selapis perut besar gak..kl amik lap footrest x kene tp ekzos dah cecah jalan dah..tp mid rpm sgt berat ngan porting blok skrg..pikup atas bleh lar
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon May 18, 2009 9:20 pm

lanunlaut wrote:
apa yang dimaksudkan dengan buang selapis kat ekzos stended tu?? kasi nipis logam ekzos tu ke?? grind kasi nipis ke??

buang sarang dalam ekzos tu,then letak kon untuk direct gas2 ekzos supaye menumpu kearah muffler..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon May 18, 2009 10:09 pm

chocolate wrote:
HailToKing wrote:
ekzos chamber pikup sedap,bunyi sedap,minyak pun sedap dr ekzos stended..cara set karb lain,cara set spoket pun lain..

ekzos chamber lebih pada pikup high rpm soo spoket kene pki besor sket utk counter power pd high rpm..kl ekzos stended lebih pada mid rpm soo spoket bleh set kecik sket..

macam penah dengar je ayat nih,di mana yer? Shocked

skrg pki ekzos chamber..perut besar..bonggol kurang lepas,dah 2 kali belah nak baiki lekuk sbb langgar bonggol

ni skrg ekzos chamber yg ke 3 ambe pki,sumer custom

1.ekzos stended Very Happy tahan le pki setahun,lps tu simpan dlm stor jer
2.ekzos rxz operate tune ngan blok stended
3.ekzos rxz operate gak
4.chamber perut kecik ngan pendek
5.chamber gak,perut sedang2 besar..yg ni plg best,mid rpm x berat sgt
6.latest chamber selapis perut besar gak..kl amik lap footrest x kene tp ekzos dah cecah jalan dah..tp mid rpm sgt berat ngan porting blok skrg..pikup atas bleh lar

hehe kantoi la plak, nila kalo cari ilmu kat tmpt2 bfaedah, sekadar bkongsi Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Today at 6:45 pm

Back to top Go down
 
Ekzos yg korg pakai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: