.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ekzos yg korg pakai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Ekzos yg korg pakai?   Mon Mar 30, 2009 9:44 am

Very Happy Aku start dulu, ekzos yg aku penah pkai sejak gune tupai jet,
1st ekzos yoshi (buruk gile sound, then tukar silencer double sound bru best sket bunyi) dh jual
2nd pkai yy pang hr (bunyi best, tapi berat la pkai ekzos ni) dh jual
3rd beli yy pang sp (yg ni cutting racing, tp x lame pakai, sbb aku gune daily ride) dh jual
4th beli yy pang black cobra (bunyi cun, sedap time tarik, tp syg aku eksiden abis kemek peruk ngn muffler ejos ni Sad ) kat stor dgn kemeknye
5th pastu aku try bm power yg jenis pendek type racing (muffler dier pdk gak, comel tp bg aku x best gak) dh jual
6th aku try bm power gak yg sume hitam ejos nye, ok la gak smpi skrg aku pkai
7th aku beli bm power type techno paip pendek best la gak ( 6 dn 7 ni aku tukar2 gune smpi skrg)

kesimpulan nye dari sume yg aku pernah pkai yy pang black cobra gak yg aku paling suke, pasni aku nak mnta takim buat ejos utk tupai jet aku hehe Very Happy


Last edited by HailToKing on Sun Apr 12, 2009 7:42 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Mar 30, 2009 11:47 pm

geng.. saya still pakai xjos ori dari kilang.. dah 9 taun tak tukar2.. hehehe ada tak xzos yy pang peten macam ori tu... xjos saya tu.. da teruk sangat la..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 9:16 am

ada ja, slalu trn kk ka bro?
kalo trn pegi kedai di inanam sblh seven eleven dkat terminal bas tu, sn byk jual ejos, yy pang paten standard pn ada Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 7:09 pm

dahsyat la bro hailtoking
aku ni 5 tahun pakai motor... tak pernah tukar ekzos...

sebelum ni ada juga pk nak usik² ekzos...
tapi bila pk balik... selagi motor ni masih baik... guna je la ekzos standard
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 11:19 pm

deskcom wrote:
dahsyat la bro hailtoking
aku ni 5 tahun pakai motor... tak pernah tukar ekzos...

sebelum ni ada juga pk nak usik² ekzos...
tapi bila pk balik... selagi motor ni masih baik... guna je la ekzos standard


hehe bkn ape bro, mula2 dpt 125z ni rs mcm nak test je benda yg bru, bg gempak sket, tgk member lain psg itu psg ini, hati pn rs gak nak itu ini, mslh satu je, duit x penah cukup
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 11:47 pm

bro... nampak cam ada banyak pengalaman... nanti boleh create 1 topic baru tentang harga spare part 125z
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 11:55 pm

boleh tu, x de mslh, rege spare part kat sabah compare ngn smnjg beza sgt, nnti sy create topic baru
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Tue Mar 31, 2009 11:57 pm

takpe bro... kalau mahal pun... rasanya x jauh beza sangat... nanti² kalau ade forumer lain masuk... depa akan tambah lagi...

biasa laa... forum baru nak naik...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 01, 2009 7:47 pm

hailtoking wrote:
ada ja, slalu trn kk ka bro?
kalo trn pegi kedai di inanam sblh seven eleven dkat terminal bas tu, sn byk jual ejos, yy pang paten standard pn ada Very Happy

haha.. d kk saya pakai ex5 class.. ekjos modi d tuaran.. d kl pakai 125z.. ekzos stendet gaban... uiks... xpena saya pegi cek barang d sana inanam.. ada satu kali pegi penang bikers.. pergggggggghhh mahal gila siooot.. saya tanya bunyi macam mana... dia cakap bunyi macam balbearing... saya cakap mo dingar bunyi dia.. nda dia tau macam mana mo xplain sama saya lagi.. kalau harga murah saja memang la sia x banyak tanya.. ni mahal gila b*bi.. ada sepa2 tau x harga ekjos yypang paten stendet tu berapa RM??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 01, 2009 9:45 pm

mantadkb wrote:
hailtoking wrote:
ada ja, slalu trn kk ka bro?
kalo trn pegi kedai di inanam sblh seven eleven dkat terminal bas tu, sn byk jual ejos, yy pang paten standard pn ada Very Happy

haha.. d kk saya pakai ex5 class.. ekjos modi d tuaran.. d kl pakai 125z.. ekzos stendet gaban... uiks... xpena saya pegi cek barang d sana inanam.. ada satu kali pegi penang bikers.. pergggggggghhh mahal gila siooot.. saya tanya bunyi macam mana... dia cakap bunyi macam balbearing... saya cakap mo dingar bunyi dia.. nda dia tau macam mana mo xplain sama saya lagi.. kalau harga murah saja memang la sia x banyak tanya.. ni mahal gila b*bi.. ada sepa2 tau x harga ekjos yypang paten stendet tu berapa RM??

kdai mtr d tuaran tu dpt modi ejos ka?, oo penang bikers, pernah jua pegi ctu, tgk2 ja, ejos yypang bunyi mmg sdap, kat kk yg HR type rm150 d kdai yy pang sdiri rm120 ja, nda byk bezala jua harga, kena rajin ja cri kdai mtr
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 01, 2009 10:07 pm

hailtoking wrote:
mantadkb wrote:
hailtoking wrote:
ada ja, slalu trn kk ka bro?
kalo trn pegi kedai di inanam sblh seven eleven dkat terminal bas tu, sn byk jual ejos, yy pang paten standard pn ada Very Happy

haha.. d kk saya pakai ex5 class.. ekjos modi d tuaran.. d kl pakai 125z.. ekzos stendet gaban... uiks... xpena saya pegi cek barang d sana inanam.. ada satu kali pegi penang bikers.. pergggggggghhh mahal gila siooot.. saya tanya bunyi macam mana... dia cakap bunyi macam balbearing... saya cakap mo dingar bunyi dia.. nda dia tau macam mana mo xplain sama saya lagi.. kalau harga murah saja memang la sia x banyak tanya.. ni mahal gila b*bi.. ada sepa2 tau x harga ekjos yypang paten stendet tu berapa RM??

kdai mtr d tuaran tu dpt modi ejos ka?, oo penang bikers, pernah jua pegi ctu, tgk2 ja, ejos yypang bunyi mmg sdap, kat kk yg HR type rm150 d kdai yy pang sdiri rm120 ja, nda byk bezala jua harga, kena rajin ja cri kdai mtr

kedai yy pang d mana ar..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 01, 2009 11:41 pm

Dari seksyen 19 Shah Alam, 1st traffic light lepas kilang gardenia masuk kiri, jumpa lagi satu traffic light masuk kanan..lepas jambatan, round about kedua ada kedai2 belah kiri jalan..pusing2 kat dalam2 tu jumpa la kedai yy pang..

Kedai dia kcil ja, kalau terlepas pandang memang tak perasan la, kedai dengan bengkel dia asing2..

kat seksyen 25, tmn sri muda
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 03, 2009 12:35 pm

wahh....bro hailtoking...byk experience pakai ekzos.

aku baru sekali je tukar ekzos... BM power...tabung chrome. masa mula² beli dia punya silencer sedap bunyi..."gringg...gringg...gringg" gitu la bunyi dia. lepas tu silencer dia reput...patah... tukar lain dah tak sama bunyi.. Crying or Very sad Crying or Very sad

skrg ni aku pakai balik ekzos standard.... baru sekali cuci buang karbon... (RM35 kat kedai).

aku ingat nak pakai balik BM Power la.... tapi nak spray dulu. kalau nak spray, perlu ke kita buang cat asal pakai paint remover atau terus spray je??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 03, 2009 8:07 pm

elok2nye bro gosok pkai kertas pasir smpi halus, then bsuh ngn sabun, bru tembak spray h2, thn lame Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 03, 2009 8:29 pm

hailtoking wrote:
Dari seksyen 19 Shah Alam, 1st traffic light lepas kilang gardenia masuk kiri, jumpa lagi satu traffic light masuk kanan..lepas jambatan, round about kedua ada kedai2 belah kiri jalan..pusing2 kat dalam2 tu jumpa la kedai yy pang..

Kedai dia kcil ja, kalau terlepas pandang memang tak perasan la, kedai dengan bengkel dia asing2..

kat seksyen 25, tmn sri muda

o... kedai2 moto banyak sana kan... dekat je dgn opis saya tu... kedai dia keci ja... hari tu jumpa banyak kedai moto sana.. ade yg nampak logo sck.. area sana kan... best a.. kk pakai ekzos modi polis takpena saman la... bunyi xzos cepai saya d kk tu.. kalah bunyi moto harley.. tak pena kena saman pun... sini xberani buat la..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 03, 2009 9:10 pm

byk team mtr kat sn bro
kk tu ikut angin kalo polis ok ja blah, kalo jmpa jpj naa menjawab la
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 1:49 am

kalau gune xzos YY Pang yang patern stendet tu... ok juga ka?? pick up ada tambah sikit ka??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 11:39 am

kalo set angin ngm boleh blah juga tu, bunyi dia padatla
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 11:47 am

hailtoking wrote:
kalo set angin ngm boleh blah juga tu, bunyi dia padatla
really... pergh... tu yang cam best dengar tu... tapi nak jugak terai gune xzos racing macam cubprix punye tu... yang tu best tak...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 11:49 am

yg tu best mmg best, time x best time jmpa pak polisi, trus saman sbb pkai ekzos yg melampaui batas hehe
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 12:38 pm

ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 12:53 pm

udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil
bro.. yang tu aku tak pasti la.. cume yang otai xzos je boleh buat tuh.. xjos stendet tu.. macam mana nak servis eik... atau mmg langsung takleh servis
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 1:26 pm

udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil

ejos standard leh je modi, buang srg ngn stopper, slalu buat kat takim, mmg jd sedap n lawas time bwa, ringan je
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 4:25 pm

hailtoking wrote:
udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil

ejos standard leh je modi, buang srg ngn stopper, slalu buat kat takim, mmg jd sedap n lawas time bwa, ringan je
takim tu kat mane ek... sentul ke?? kos nak modi berape ek..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 04, 2009 5:35 pm

aah kat sentul la tu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Today at 8:24 am

Back to top Go down
 
Ekzos yg korg pakai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: