.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ekzos yg korg pakai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 05, 2009 4:37 am

udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil

a..ah sedap,bunyik ade nyaring.. aku ade satu dah wat kat TAKIM rm130 = buang stopper tambah kon..bunyik mmg best,n lawas cket berbanding std.. cume kene up menjet..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 05, 2009 3:39 pm

WKQ4913 wrote:
udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil

a..ah sedap,bunyik ade nyaring.. aku ade satu dah wat kat TAKIM rm130 = buang stopper tambah kon..bunyik mmg best,n lawas cket berbanding std.. cume kene up menjet..
bro.. nak modi ejos stendet tu pun RM130 ke?? wa.. ejos yy pang tu RM140 je.. yang mane lagi bagus.. modi ejos ke beli yy pang punye??
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 05, 2009 5:29 pm

mantadkb wrote:
WKQ4913 wrote:
udin_014 wrote:
ade yg dah pernah modi ekjos standed?
buang sume stopper ke camner yer?
sbb aku dgr citer kalo modi yg standed ni sedap giler jadi nyer.. Twisted Evil

a..ah sedap,bunyik ade nyaring.. aku ade satu dah wat kat TAKIM rm130 = buang stopper tambah kon..bunyik mmg best,n lawas cket berbanding std.. cume kene up menjet..
bro.. nak modi ejos stendet tu pun RM130 ke?? wa.. ejos yy pang tu RM140 je.. yang mane lagi bagus.. modi ejos ke beli yy pang punye??

a..ah banyak keje ma,kene kerat dulu,buang stopper n tambah kon then weld balik..lagipun aku tuka silencer blakang skali.. ikut pade selere masing2,klau syg ekzos std,pakai la yg aftermarket..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 05, 2009 8:45 pm

Ekzos standard ni labu dier kukuh, x mcm aftermarket nye kalo silap lnggar bendul kemek woo
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 05, 2009 9:12 pm

HailToKing wrote:
Ekzos standard ni labu dier kukuh, x mcm aftermarket nye kalo silap lnggar bendul kemek woo

btol2,aku pakai yang yypang nye pipe,pantang bonggol konpem kemek,nipis sgt labu die..silap2 bocor plak..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Apr 06, 2009 12:03 am

WKQ4913 wrote:
HailToKing wrote:
Ekzos standard ni labu dier kukuh, x mcm aftermarket nye kalo silap lnggar bendul kemek woo

btol2,aku pakai yang yypang nye pipe,pantang bonggol konpem kemek,nipis sgt labu die..silap2 bocor plak..

o... macam tu ek... kalau macam tu aku nak cari ejos stendet n pegi modi la.. sebab tempat aku ni banyak sangat bonggol.. takim tu kat sentul kan.. die modi ejos je ke atau bole buat setting sekali...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Apr 06, 2009 2:37 am

mantadkb wrote:
WKQ4913 wrote:
HailToKing wrote:
Ekzos standard ni labu dier kukuh, x mcm aftermarket nye kalo silap lnggar bendul kemek woo

btol2,aku pakai yang yypang nye pipe,pantang bonggol konpem kemek,nipis sgt labu die..silap2 bocor plak..

o... macam tu ek... kalau macam tu aku nak cari ejos stendet n pegi modi la.. sebab tempat aku ni banyak sangat bonggol.. takim tu kat sentul kan.. die modi ejos je ke atau bole buat setting sekali...

die hebat tang ejos je,tp pastu ko kene g bengkel cari pomen ko untuk setting balik..hehe
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Apr 06, 2009 7:29 pm

o... yeke... tu yang cam tak best je tu.. apesal hongleong jual ejos mahal sangat ek...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Mon Apr 06, 2009 9:21 pm

Dh dorg pnya brg bro, lgpun brg ori
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 12, 2009 1:40 pm

papepun aku xsuak ekzos y bising.. serabai je rase..hehe
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 12, 2009 1:56 pm

hahaha bro.. tak bising tu bukan wan tupai jet name die.. aku dok garu kepala sekarang ni... aku dah kurang yakin nak hantar moto kat bengkel... mengjahanamkan moto aku je
Back to top Go down
dy rasau
Laskar Muda


Posts : 80
Join date : 23/03/2009
Location : dekat2 ni je...

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 15, 2009 10:32 am

xkene tahan ngn jpj ke kalau pakai ekzos yg racing type punye,cam yypang ke,ahm ke...
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 15, 2009 10:37 am

apa yang membezakan ekzos stended dgn racing dari segi perfomance?? secara teorinya mcm mana tu?? anyone can explain??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 15, 2009 9:09 pm

dy wrote:
xkene tahan ngn jpj ke kalau pakai ekzos yg racing type punye,cam yypang ke,ahm ke...

mmg kna thn, kna interviu la sket then dier suh tkar standard blik hehe
tp kalo yg bunyi x bising lpas je
dulu aku pkai yy pang kna thn ni dier ckp bunyi bising, heran aku padahal bentuk standard je, bunyi pn cun Evil or Very Mad
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 15, 2009 9:12 pm

lanunlaut wrote:
apa yang membezakan ekzos stended dgn racing dari segi perfomance?? secara teorinya mcm mana tu?? anyone can explain??

explain ni aku x brpa pndai la, tp bg aku yg standard lg ok performance dier, kalo yg racing nye kna setting yg btul bru ok
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Wed Apr 15, 2009 9:44 pm

rasanya.. kalau motot stendet mendet ni.. baik pakai yang ori.. sebab dari segi penjimatan FC.. ori lagi baik.. tapi kalau dah memang dah pulas abis pun rasa xbest je.. modi semua.. hehehe sebab kalau tukar ejos tapi yang lain stendet.. FC die tak berbaloi sangat dengan prestasi yang kita dapat.. itu pendapat saye je..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Thu Apr 16, 2009 12:17 am

ekzos chamber pikup sedap,bunyi sedap,minyak pun sedap dr ekzos stended..cara set karb lain,cara set spoket pun lain..

ekzos chamber lebih pada pikup high rpm soo spoket kene pki besor sket utk counter power pd high rpm..kl ekzos stended lebih pada mid rpm soo spoket bleh set kecik sket..
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Thu Apr 16, 2009 12:22 am

bkn apa, pomen kat kedai yg aku bikin ni dia suggest suruh pakai ekzos ahm. bagus ke tu?? kalau dgn masalah overporting ni sesuai ke kalau counter dgn masuk ekzos chamber or other brand??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Thu Apr 16, 2009 12:25 am

lanunlaut wrote:
bkn apa, pomen kat kedai yg aku bikin ni dia suggest suruh pakai ekzos ahm. bagus ke tu?? kalau dgn masalah overporting ni sesuai ke kalau counter dgn masuk ekzos chamber or other brand??

ahm lg ringan dr yypang, dulu aku set pn pkai yypang BC, boleh blah gak
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 17, 2009 2:00 am

Salam.. Ak pkai stendet jek.. Bunyi stndet pn nk naik bulu roma ak.. Ekeke.. Hye.. Ak org bru kt cnie.. Sile bri tnjuk ajar.. :-)
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Fri Apr 17, 2009 11:35 pm

olliey wrote:
Salam.. Ak pkai stendet jek.. Bunyi stndet pn nk naik bulu roma ak.. Ekeke.. Hye.. Ak org bru kt cnie.. Sile bri tnjuk ajar.. :-)

aku nak tukar blik pkai standard, rs rindu plak bunyian asal moto ni Very Happy

rajin2 la berforum, ajak kwn2 skali cheers
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 18, 2009 1:58 am

Bereh.. Tp, diorng ske mrmpit.. Dari berforum.. Crying or Very sad
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sat Apr 18, 2009 2:10 am

olliey wrote:
Bereh.. Tp, diorng ske mrmpit.. Dari berforum.. Crying or Very sad

takpe, ajak diorg slow2 join..
merempit pun tak kemane jugak perginye nanti.. Laughing

berforum ni bleh carik ilmu, tambah member2 satu malaysia..
kalo dah ramai, leh gi konvoi.. syok woo.. Twisted Evil
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 1:11 am

Btul!btul!btul!.. Hehehe.. Razz
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Sun Apr 19, 2009 2:24 am

Very Happy Very Happy hehe......org baru.....just join 2am tadi........
Nice to have this forum,,,,,,,,,
I dah view banyak comment kat sini few day ago.......member-member at here all friendly.........
so i also happy to join u guys.......... Razz Razz welcome me???
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ekzos yg korg pakai?   Today at 10:06 pm

Back to top Go down
 
Ekzos yg korg pakai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: