.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V16

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 8:03 pm

yan_zr wrote:
moto kat stesyen ktm ukm tadi..Alhamdulillah Smile..ntah macam mana..sama ada aku care less atau pun ada hamba Allah mana letak kunci aku dalam raga moto aku..tapi seingat aku semalam mmg xda apa2 kunci dlm raga moto aku sebab moto aku 2 parking dpn kedai runcit,maksudnya xda la kelam sgt sebab ada lampu kedai 2 time 2..tapi xda la aku nampak pun ada kunci,sebab kalau ada comfirm nampak sebab kunci aku 2 sejambak ngn kunci2 lain,kira banyak kunci la..hurm..kalau aku careless maksudnya aku tertinggai kunci kat raga 2 dari kul 3 ptg,aku balik semula pkul 9mlm..lpas 2 sampai pagi tadi pukul 11 pagi tadi baru aku pi amik moto aku..fuhh..mmg Alhamdulillah sgt2 la xda apa2 terjadi kat moto aku..pagi tadi aku pi kedai pomen dekat2 2 cakap la nk tukar kunci..dia cakap ok..dia cakap jumpa kat sana..aku nek keta,dia naik moto..dia sampai dulu la sebab aku nk pusing lambat..lpas sampai2 ja kat ktm 2 pomen 2 cakap moto mana mau tarik..125z hitam 2 ka..aku pun angguk2..lpas 2 dia cakap ni bkn kunci dia?..aku pun tgok..tekejut aku..betul la 2 kunci aku..aku tanya dia jumpa mana dia cakap lam raga..2 kali Alhamdulillah...kena dia tipu aku..sembunyi kunci aku..lepas 2 ketuk amik upah pasang kunci,x ke naya..Alhamdulillah la dia 2 jujur Smile..walaupun misteri gak kemunculan kunci aku 2..aku besyukur sgt2 la pada Allah sebab msalah aku dah setel Smile

gler ar bersyukur ar byk, aku selalu gak parking situ, tpi aku carik port memang btol2 kaunter ataupun tepi dye area2 kedai runcit tu, situ kalo aku tinggal kejap pun aku dah takut huhu
Back to top Go down
silent_+125zs
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 04/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 8:08 pm

yan_zr wrote:
silent_+125zs wrote:
camne nie..moto aku nya gear sangkut kat casing tepi tu..tak leh nak sungket..nak buat camne..tolong2.....

camna leh sangkut?..bengkok ke?..tpt tekan gear 2 boleh cabut..sng je nk cabut,x silap aku ade skru bawah 2..lpas cabut ejas la ketinggian yg ko nk..x pun ko ketuk la bagi sama balik dgn hamer ke


aku baru lepas xcident...tu ar sangkut...tadi panggil kawan aku,,dah ejas2 tak leh gak...last2 bengkok kan gear tu.huhuh
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 11:03 pm

nurkaye_akmal wrote:
yan_zr wrote:
moto kat stesyen ktm ukm tadi..Alhamdulillah Smile..ntah macam mana..sama ada aku care less atau pun ada hamba Allah mana letak kunci aku dalam raga moto aku..tapi seingat aku semalam mmg xda apa2 kunci dlm raga moto aku sebab moto aku 2 parking dpn kedai runcit,maksudnya xda la kelam sgt sebab ada lampu kedai 2 time 2..tapi xda la aku nampak pun ada kunci,sebab kalau ada comfirm nampak sebab kunci aku 2 sejambak ngn kunci2 lain,kira banyak kunci la..hurm..kalau aku careless maksudnya aku tertinggai kunci kat raga 2 dari kul 3 ptg,aku balik semula pkul 9mlm..lpas 2 sampai pagi tadi pukul 11 pagi tadi baru aku pi amik moto aku..fuhh..mmg Alhamdulillah sgt2 la xda apa2 terjadi kat moto aku..pagi tadi aku pi kedai pomen dekat2 2 cakap la nk tukar kunci..dia cakap ok..dia cakap jumpa kat sana..aku nek keta,dia naik moto..dia sampai dulu la sebab aku nk pusing lambat..lpas sampai2 ja kat ktm 2 pomen 2 cakap moto mana mau tarik..125z hitam 2 ka..aku pun angguk2..lpas 2 dia cakap ni bkn kunci dia?..aku pun tgok..tekejut aku..betul la 2 kunci aku..aku tanya dia jumpa mana dia cakap lam raga..2 kali Alhamdulillah...kena dia tipu aku..sembunyi kunci aku..lepas 2 ketuk amik upah pasang kunci,x ke naya..Alhamdulillah la dia 2 jujur Smile..walaupun misteri gak kemunculan kunci aku 2..aku besyukur sgt2 la pada Allah sebab msalah aku dah setel Smile

gler ar bersyukur ar byk, aku selalu gak parking situ, tpi aku carik port memang btol2 kaunter ataupun tepi dye area2 kedai runcit tu, situ kalo aku tinggal kejap pun aku dah takut huhu

tula..aku pun seram jugak..tapi nk wat camne..tawakal je la..last2..Alhamdulillah Smile..tapi aku pun mmg suka parking dpn kedai jual pau 2..huhu..ko org sini ke?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 2:09 am

aku duk bangi je, seksyen 12, jom minggu ni pg tt nk
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 3:57 am

nurkaye_akmal wrote:
aku duk bangi je, seksyen 12, jom minggu ni pg tt nk
aku duk seksyen 16..aduh ugi..aku nk balik dah perlis dah ni..bak kata aron aziz..cuti sudah habis bro..huhu
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 1:03 pm

haha dekat je pun, bleh je nk jumpe2, lepak2 kt farees maju ker, ameerali ker haha
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 2:04 pm

jooommmmmmmmmmmmmmmmm

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 2:11 pm

nk itot..!
siot betol la..
ku sgt merindui kehidupan bangi......termasuk roundabout jln dpn ukm tu......seblah niosh sek15..
hahaha..

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
roda karat
Laskar Kelas II


Posts : 879
Join date : 07/11/2009
Age : 28
Location : parit moen, bagan, batu pahat...orang kampong jer...

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 3:04 pm

brg yg lepas jgn dikenang bro.. Razz
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Tue Jun 28, 2011 3:43 pm

wahahaha jom minggu ni kesinun, kene nan cheema beliau
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Wed Jun 29, 2011 2:40 am

cm menarik ajak2 ayaman incik kemal..

jumaat petang grk, mlm join tt, sabtu balek..
nan keema 2set kwn2 payung plzz~~
ah sudah.
cte tt plak.
hhahaha..~

*inche roda karat cm nk join naek 115zR je? orait gak leh abeskn pantang moto ayahandamu itu.. wakakaka...

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Wed Jun 29, 2011 12:13 pm

haha beralih ke topik lain ni, masuk zon tengah dlu wakakka
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 8:01 am

persoalan...
bile nk buat baju kelab lg ni...
dh meleleh asek tgk org lame pkai bju m125zc itam dgn merah tu...
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 11:26 am

Kaer wrote:
persoalan...
bile nk buat baju kelab lg ni...
dh meleleh asek tgk org lame pkai bju m125zc itam dgn merah tu...

ado2.. sabaq2 ye abam kaer.. dlam proces.. hahah..

_________________
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 7:12 pm

brader-brader sekalian...

ak lam mslh ne..moto ak skrg myk kuat gler..
bnde ne terjadi lepas ak servis head blok carb..
pick up moto pn jd kurang..

kalau tgk dr luar,bhgian yg ikat ekzos tu ad basah skit2..
sbb ap ye?pomen psng tak ngam ke?gasket bocor ke?
pastu ad kaitan ke dgn myk ak yg kuat gler skrg?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 7:19 pm

kalo tempat sangkut ejos dkt blok tu tu basah meleleh, gasket leaking la tu, maybe salah satu lagi sbb setting carb tk ngam kot, ade bunyi2 pelik tk
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 7:25 pm

bunyi2 plik cm takde..basah pn takdela smpai meleleh..
cume lepas ak blk keje tgk kt bhgian tu adla setitis dua..
and ada basah skit2..





Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 8:47 pm

jacob wrote:
bunyi2 plik cm takde..basah pn takdela smpai meleleh..
cume lepas ak blk keje tgk kt bhgian tu adla setitis dua..
and ada basah skit2..


gasket ekzos bocor kena ganti baru la...
klaw btg skru ekzos tu dh loose kena wat baru...

myk kuat myb sbb mjet or pjet dh tukar yg besar...
pickup hilang boleh jd sbb carb xsetting cun (angin buka kecik),or ring dah out...
Back to top Go down
roda karat
Laskar Kelas II


Posts : 879
Join date : 07/11/2009
Age : 28
Location : parit moen, bagan, batu pahat...orang kampong jer...

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Thu Jun 30, 2011 9:18 pm

Ultra-Z wrote:
cm menarik ajak2 ayaman incik kemal..

jumaat petang grk, mlm join tt, sabtu balek..
nan keema 2set kwn2 payung plzz~~
ah sudah.
cte tt plak.
hhahaha..~

*inche roda karat cm nk join naek 115zR je? orait gak leh abeskn pantang moto ayahandamu itu.. wakakaka...

kekekkekekkekke
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 8:02 am

disini ade secebis persoalan...

masa tgh dk merokokket td....mase dk syok main gear 5...tiba2 speed jd jtuh mcm kita lepas throttle....klau naik ke gear 6 ok blik....adkah ni ade mengena ngan spocket??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 9:15 am

jacob wrote:
brader-brader sekalian...

ak lam mslh ne..moto ak skrg myk kuat gler..
bnde ne terjadi lepas ak servis head blok carb..
pick up moto pn jd kurang..

kalau tgk dr luar,bhgian yg ikat ekzos tu ad basah skit2..
sbb ap ye?pomen psng tak ngam ke?gasket bocor ke?
pastu ad kaitan ke dgn myk ak yg kuat gler skrg?

hantar kedai tu balik
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 5:58 pm

salam..tompang tanya nape ekk rpm moto ak naik tetibe j time idle..bese dlm 1.5k j..ni smpai 3.5k gitu..rpm jd cam tu lepas ak perah moto dlm 80-90 gitu..adakah ni disebabkan brekpad masih ketat?? sbb sbelom aku tukor brekpad tkder pulak jdi cenggitu.. Rolling Eyes
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 7:23 pm

mane ade kene mengena dgn brake pad, waktu idle ke ko perah motor tu, kalo perah time idle naik rpm je
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 8:00 pm

mutoudoh wrote:
salam..tompang tanya nape ekk rpm moto ak naik tetibe j time idle..bese dlm 1.5k j..ni smpai 3.5k gitu..rpm jd cam tu lepas ak perah moto dlm 80-90 gitu..adakah ni disebabkan brekpad masih ketat?? sbb sbelom aku tukor brekpad tkder pulak jdi cenggitu.. Rolling Eyes

try set blik carb tuu....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jul 01, 2011 9:44 pm

nurkaye_akmal wrote:
mane ade kene mengena dgn brake pad, waktu idle ke ko perah motor tu, kalo perah time idle naik rpm je

masa mula warm up enjin rpm ok lagi dlm 1.5k..lepas ak dh merembat 80-90 tu rpm jd tggi bila ak stop kt trafik lite/tepi jalan...ak suspek brekpad ketat sbb shari sblom tukor baru okey j muto ak..muto ak berat gile jdinye ni..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Today at 6:45 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V16
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: