.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V16

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AuthorMessage
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jun 24, 2011 2:39 pm

try skim head..head stended nih kureng skit

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
Kazamasaga-san
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 15/12/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Fri Jun 24, 2011 3:18 pm

ok bro..igt nak skim jugak head tuh pphal kasi tukar gasket blok dulu... tp sayang plak head asal.. sape2 ade head spare yg berlebihan yg dh skim pm saye ye..hehe Smile
Back to top Go down
silent_+125zs
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 04/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Sun Jun 26, 2011 3:57 pm

salam semua..aku nya moto baru pas excident..tapi tak terok la..handle moto aku rasa cam lari..aku mula2 ingat bengkok..tapi lepas bukak set kepala tgk besi handle tu lurus je...handle blah kanan rasa cam lari..blah kiri ok..sebab moto pon jatoh ke kanan...apa sebenar nya masalh handle aku nie.. tlg yer...aku noob bab2 moto nie
Back to top Go down
Kazamasaga-san
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 15/12/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Sun Jun 26, 2011 7:31 pm

tukar je bro handle baru... msti xsame dgn asal even kite adjust balik pn..
Back to top Go down
silent_+125zs
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 04/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Sun Jun 26, 2011 8:51 pm

Kazamasaga-san wrote:
tukar je bro handle baru... msti xsame dgn asal even kite adjust balik pn..

masalah nya besi handle tu elok je aku tgk..masa bukak tu
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Sun Jun 26, 2011 11:38 pm

tolong aku weh..kunci moto aku hilang..aku xda spare key..skang ni moto ada kat satu tempat..kalau kat rumah aku sng laa..waa~..tolong aku kawan2..tolong la bagi nasihat nk wat camna???..waaa~
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:09 am

huhu bahaye kot kes ko ni, ko ade kunci mangga ke area2 spoket or disc, kalo ade susah la, kalo kunci handle tu kene kopak la, tkpun tukar baru
Back to top Go down
silent_+125zs
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 04/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:10 am

yan_zr wrote:
tolong aku weh..kunci moto aku hilang..aku xda spare key..skang ni moto ada kat satu tempat..kalau kat rumah aku sng laa..waa~..tolong aku kawan2..tolong la bagi nasihat nk wat camna???..waaa~


siap berlock ke...adui..panggil lori ankat tak pon van pon buleh
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:18 am

haha btol2, kesian gler ko, tido kt moto la, bahaye tu
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:31 am

kunci lock mangga aku ada..cuma suis kunci tengkok je..masalahnye aku org luar..xde kenal sape2 sgt kat area ni..adeh.. T_T...agak2 kalau panggil pomen..ade ke pomen yg sanggup pegi buat?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:35 am

hoho ko buat memang kene hayun ar ngan orang2 situ, panggil polis la bro
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:37 am

panggil polis..adeh..camne 2?..pegi repot kat balai ke?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:44 am

hehe itu cadangan aku je bro, aku riso ko kene cepuk kang ngan budak situ, ko duk mane
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:48 am

xpe la..aku tawakal je la tinggal moto aku kat situ..esok aku pegi cari kedai pomen minx tolong..kalau org kedai 2..xkan dia nk cepuk2 aku..dah tau kedai kan..tapi brape ek agak2 bajet tukar kunci suis kat tengkuk 2?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:51 am

tengkuk tu baru rm 80, tpi tu rege ori HLY la, kedai mungkin murah skit
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 1:03 am

aku ade perasan ade kedai moto dekat2 tpt moto aku 2..kire2 300m camtu..aku rasa..mayb diorg leh tolong kot sebab dekat je pun..semoga Allah pemudahkan urusan aku..Aminn..korang pun tolong la Amin skali..mudah2han berkat urusan aku nk buat esok ni
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 3:20 am

persoalan aku:

ape kaitan bateri dgn kuasa dan performance enjin motor????ada kaitan ke?
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 4:45 am

yan_zr wrote:
aku ade perasan ade kedai moto dekat2 tpt moto aku 2..kire2 300m camtu..aku rasa..mayb diorg leh tolong kot sebab dekat je pun..semoga Allah pemudahkan urusan aku..Aminn..korang pun tolong la Amin skali..mudah2han berkat urusan aku nk buat esok ni
aminnn!~~
tpkn,
tpkn,
tpkn,
bukak sendiri sudeh.
ko kuarkan lesen ic roadtax geran letak siap2 atas seat.
siape nk beduk ko kalo ko tgh bukak moto sendiri complete ade roadtax n geran kn?
kurang2 ade roadtax pn org boleh consider lg.
alah, tk wat salah nk takut ape.
bukti solex yg sedia ade ko bleh bukak pasang tnpa keraguan kn..
tuka 1set kunci Jinkun rm20 kot, kunci mickey mouse/nazi rm30lbey, Solcar dlm rm60lbey .<------tk sure arge psl tk pnah beli
membazir je upah pomen....lg2 die tgk org luar+trdesak mmg kne 'ketuk' la kot.
beli set kunci baru siap2, tools bukak coverset ckup, jalan projek.
pendapat aku je k..
peace..
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 9:14 am

aminn.. apa yg ultra ckp tu betul...
tp jgn lupa bawa kawan buat teman...
mudah2an Allah memudahkan urusan anda...amin
Back to top Go down
abg_apis
Laskar Kanan


Posts : 328
Join date : 19/10/2010
Location : johor~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 10:23 am

salam otai2 sumer ..
nie aku nk tnye ar ehehhee ..
muto aku klu lepas throttle kn ..
die ade sengguk2 , ntah camne nk ckp ..
cm batuk2 kot2 huhuh .. sbb ape yek jdik cm tu ?
muto tue jdik cmtue pas pkai blok size 0, head dh skim bape mm ntah ..
carb z mj210 pj27.5 ~
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 12:34 pm

Alhamdulillah..tima kasih kawan2..sebab banyak membantu..masalah 2 dah setel..aminn.. Smile
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 2:59 pm

setel macm mane bro, ko duk mane, motor park kt mane
Back to top Go down
silent_+125zs
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 04/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 5:55 pm

camne nie..moto aku nya gear sangkut kat casing tepi tu..tak leh nak sungket..nak buat camne..tolong2.....
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 7:40 pm

moto kat stesyen ktm ukm tadi..Alhamdulillah Smile..ntah macam mana..sama ada aku care less atau pun ada hamba Allah mana letak kunci aku dalam raga moto aku..tapi seingat aku semalam mmg xda apa2 kunci dlm raga moto aku sebab moto aku 2 parking dpn kedai runcit,maksudnya xda la kelam sgt sebab ada lampu kedai 2 time 2..tapi xda la aku nampak pun ada kunci,sebab kalau ada comfirm nampak sebab kunci aku 2 sejambak ngn kunci2 lain,kira banyak kunci la..hurm..kalau aku careless maksudnya aku tertinggai kunci kat raga 2 dari kul 3 ptg,aku balik semula pkul 9mlm..lpas 2 sampai pagi tadi pukul 11 pagi tadi baru aku pi amik moto aku..fuhh..mmg Alhamdulillah sgt2 la xda apa2 terjadi kat moto aku..pagi tadi aku pi kedai pomen dekat2 2 cakap la nk tukar kunci..dia cakap ok..dia cakap jumpa kat sana..aku nek keta,dia naik moto..dia sampai dulu la sebab aku nk pusing lambat..lpas sampai2 ja kat ktm 2 pomen 2 cakap moto mana mau tarik..125z hitam 2 ka..aku pun angguk2..lpas 2 dia cakap ni bkn kunci dia?..aku pun tgok..tekejut aku..betul la 2 kunci aku..aku tanya dia jumpa mana dia cakap lam raga..2 kali Alhamdulillah...kena dia tipu aku..sembunyi kunci aku..lepas 2 ketuk amik upah pasang kunci,x ke naya..Alhamdulillah la dia 2 jujur Smile..walaupun misteri gak kemunculan kunci aku 2..aku besyukur sgt2 la pada Allah sebab msalah aku dah setel Smile
Back to top Go down
yan_zr
Laskar Muda


Posts : 29
Join date : 10/08/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Mon Jun 27, 2011 7:43 pm

silent_+125zs wrote:
camne nie..moto aku nya gear sangkut kat casing tepi tu..tak leh nak sungket..nak buat camne..tolong2.....

camna leh sangkut?..bengkok ke?..tpt tekan gear 2 boleh cabut..sng je nk cabut,x silap aku ade skru bawah 2..lpas cabut ejas la ketinggian yg ko nk..x pun ko ketuk la bagi sama balik dgn hamer ke
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V16   Today at 5:34 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V16
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: