.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AuthorMessage
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 4:11 pm

aku dah xnak pening2 kepala dah, aku setting sesedap rasa je janji plug cantik. bawak rasa sdap ok lah tu... lagipon bukan nak masuk race, [code]
Quote :
[quote][u]
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 8:01 pm

[quote="mega mc D"]aku dah xnak pening2 kepala dah, aku setting sesedap rasa je janji plug cantik. bawak rasa sdap ok lah tu... lagipon bukan nak masuk race, [code]
Quote :
Quote :
[u]
ok la tu...kalo skdar setting je xdala kasi laju cgt motor tu...silap2 leh jem..ngeh3
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Sat Feb 26, 2011 1:31 am

tu la pasal yi aku ni ikut perasaan sgt la
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Sat Feb 26, 2011 2:33 pm

terbaik la y1....
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Tue Mar 01, 2011 8:46 pm

apa yg penting?...kerjasama!!!! kene pandai reading plug..keadaan plug bole bagi tau apa yang berlaku dalam blok enjin..to rich or to lean..smua bole refer kat spark plug..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 12:59 pm

rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 1:06 pm

tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 1:48 pm

pasquale wrote:
tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye

aku blok porting carb rxz set 210 pon da bobok..peh..mantop motomu
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 3:43 pm

tak mantap mane pun...try la up kan lagi...pilot jet tc?
baru2 n aku dpt taw menjet pilot nak taw die ok ke tak cube try tiup kat lubang mj n pj tu...lawas ke tak...tak sume mj pj same kalo nak ikut ngn brand...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 6:29 pm

pasquale wrote:
tak mantap mane pun...try la up kan lagi...pilot jet tc?
baru2 n aku dpt taw menjet pilot nak taw die ok ke tak cube try tiup kat lubang mj n pj tu...lawas ke tak...tak sume mj pj same kalo nak ikut ngn brand...
btol3...i like x1000
kadang2 saiz same.tp peginyer lain,minyak lain,berat n ringan lain...
tc-ko pakai jarum panther kn?
Back to top Go down
aleb lemonish
Laskar Muda


Posts : 54
Join date : 31/01/2011
Age : 26
Location : kajang

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 7:00 pm

ape beze pki jarum panther ngn jarum rxz ea???
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 8:57 pm

aleb lemonish wrote:
ape beze pki jarum panther ngn jarum rxz ea???

jarum panter die runcing/tajam skit... jarum rx-z xruncing/tajam...

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:10 pm

tmbh lauk-jarum panther pjg lg dr jarum rxz
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:11 pm

pasquale wrote:
tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye

215 bro? huhu aku blok modi pun pkai kecik lagi dari tu..hehe..
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:44 pm

ape beza jarum panjang pendek.? dari segi flow minyak die ke ape.?
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 11:33 pm

Que Danealle wrote:
ape beza jarum panjang pendek.? dari segi flow minyak die ke ape.?
semua ada beza...dr segi angin n minyak...
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Tue Mar 15, 2011 8:45 am

yi_tupaijek01 wrote:
pasquale wrote:
tak mantap mane pun...try la up kan lagi...pilot jet tc?
baru2 n aku dpt taw menjet pilot nak taw die ok ke tak cube try tiup kat lubang mj n pj tu...lawas ke tak...tak sume mj pj same kalo nak ikut ngn brand...
btol3...i like x1000
kadang2 saiz same.tp peginyer lain,minyak lain,berat n ringan lain...
tc-ko pakai jarum panther kn?

tu ar...aku duk tgk pomen aku duk belek2 mj ngn pj tgk lubang die...pastu siap ukur mj tu...
pastu mmbr aku mnyelit suh aku tiup...mj ori z mmg lawas bile kte tiup...pastu brand2 laen ade yang lubang besa lubang tak lawas la...aku baru taw
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Tue Mar 15, 2011 8:47 am

chaosworld wrote:
pasquale wrote:
tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye

215 bro? huhu aku blok modi pun pkai kecik lagi dari tu..hehe..

aku ckp ngn pomen aku set highway long distance nye...pastu die ckp ko set stended z...
Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Wed Mar 16, 2011 9:50 pm

bro aku try set d carb aku pilot27.5 mj,240.......kalau slow mmg semput terus and minyak mmg sedut lebih...tapi kalau laju minyak kurang pula sedut...saya guna carb rxz d 125 saya,,,,?sesuai ka saya guna 240,27.75 kalo untuk long d highway.


Last edited by Fendi Faito on Thu Mar 17, 2011 7:10 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 12:23 am

Fendi Faito wrote:
bro aku try set d carb aku pilot 240 mj,27.75.......kalau slow mmg semput terus and minyak mmg sedut lebih...tapi kalau laju minyak kurang pula sedut...saya guna carb rxz d 125 saya,,,,?sesuai ka saya guna 240,27.75 kalo untuk long d highway.

err.. ade ke pilot 27.75..? x silap aq 27.5.. btul kn lau slah.. hehehe..

_________________
Back to top Go down
aleb lemonish
Laskar Muda


Posts : 54
Join date : 31/01/2011
Age : 26
Location : kajang

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 2:05 am

Fendi Faito wrote:
bro aku try set d carb aku pilot 240 mj,27.75.......kalau slow mmg semput terus and minyak mmg sedut lebih...tapi kalau laju minyak kurang pula sedut...saya guna carb rxz d 125 saya,,,,?sesuai ka saya guna 240,27.75 kalo untuk long d highway.



nie settg blok standard ker atau blok da port??
kalo main town sakit neh..

p/s rasa2 mcm terbalik je antara mj ngn pj tuu..btol x???
kalo salah arap maapkan jugak..
Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 7:09 am

hihi silap taip tu.......pilot27.5,,,and mj 240 hihi....blok dah port ni bro...mmg kalo jalan town sakit neh...huhuhu...

btl ke ada yang cakap try mj bawah 210 standard rxz tu..
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 10:05 am

mj ngn pj dah besa kalo bwk bwh 100kmh mmg sakit skit...lembab je...kene byk drop gear...
tapi kalo atas highway merembat sdp la myk lebih set sume cun confident skit la...boleh endurance...
Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 10:47 am

eya...pa kelebihan kalau guna pilot besar menjet kecil.....ni untuk pikup ka?
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Thu Mar 17, 2011 11:49 am

mj kecik pj besa?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Today at 9:54 am

Back to top Go down
 
Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: