.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 CDI Ori & CDI Racing

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
Sonic
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 04/06/2009
Location : borneo

PostSubject: quil plug   Sat Jul 04, 2009 3:57 pm

bro...kalo brand tu...x pasti...la ikut budget...atau mcm ni je..cuba tanya member yg ada rxz..pinjam skjap quil plug die p kene yg ori..try tgk..coz brg ori ni tahan lasak ckit..kalo susah2 pake je racingbee ...memang ada kelainan...try jgn x try ...baru ada feel..heheheh
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon Jul 06, 2009 1:37 pm

nak lagi sedap tuka trus wiring + cdi+ coil satu set.. contoh: amek pakai TZM nye ke,rxz nye ke.. hehe.. tapi kene set balik tu yang payah.. silap2 bocor piston..
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon Jul 13, 2009 4:06 pm

huhu...cdi rextor full programmable...
teringin nak pake..
tp bile melihat tag price nyer.... pale affraid

cam x berbaloi jerk...berbaloi kah? adeh...aku dlm dilemma... No
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon Jul 13, 2009 6:45 pm

cari coil plug muto lc125,rd ke aperla ke mito ke..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Fri Aug 14, 2009 12:14 pm

Kalau motor susah nak start even dah tarik habis chock...
boleh jadi masalah pada CDI ker ? i mean... kalau bateri tak cukup air bateri...

or just masalah pada cable plug
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 15, 2009 9:41 am

bateri setau aku x berkait ape2 bro,maby pilotjet kot,susah nk start time pagi ke ape?..
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 15, 2009 9:55 am

zouk188 wrote:
Quote :
nanti update jename racing coil yg bro pakai tu,kalau leh upload gambar sekali..hehe
roger.. tp ak rs nak cari coil plug rzx 5 speed 1st model yang wane putih tu ..
mmg ssh nk cr...
dr ape yg ak dgr otai2 lama2 ckp coil plug ni mmg cun.. api cantik...
lg cun dr ori 125z/ori rxz 6 speed..
tp ssh nk jmpa...
pencarian sedang diusahakan...

mmg betul la ckp otai2 tu.... Very Happy
aku dh try coil ni..ada best skit..tp coil lama, phm2 jerla..lum tentu blh tahan lama...
dgn slambenyer aku jual je blk coil tu kt mmber aku dgn hrga sama aku beli..
terus laju jer rxz mmber aku tu...redha jerla.... Razz

cdi/coil tzm kureng lar...
kalau rxz catalyzer punyer plak, sama je dgn 125z...

sape ada pakai coil plug yg ada cop yamaha?
dulu aku ada tnya kt kedai pasal coil rxz yg putih tu..skali die klua. coil siap ada lmbg yamaha plak...
aku cek kt mtr aku, takde pn lmbg yamaha, cek kt 125z 1st model mmber aku, pn takde lmbg yamaha...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 15, 2009 9:59 am

ade coil plug yg yamaha jgk ek,aku mmg xpenah jumpe,ade pic bro,bley upload..
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 15, 2009 10:08 am

superjoemanito wrote:
ade coil plug yg yamaha jgk ek,aku mmg xpenah jumpe,ade pic bro,bley upload..
kalau coil tu aku ada beli, blh je aku bg pic...
kalau bro pnh tgk coil rxz yg putih tu, pnh tgk mcm mane lmbg+cop die,
mcm tu la yg lmbg+cop kt coil ni..tp coil ni kaler hitam mcm biase2 la...
rasanya coil rxz je..aku tak cek lg coil rxz mcm tu ker tak... Laughing

kalau nk aku belikan, blh je aku gi tnya kt kedai tu..
hrga die rm70
tu pn tak tahu ada lg ke tak...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 15, 2009 10:51 am

baru ke ape tue,mhl gk ek,pki coil plug nie sesuai ngan cdi yg first model ke ape?..
Back to top Go down
meruboys
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 18/06/2009
Age : 27
Location : Klang Bandar KowBoy

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 5:11 pm

akum kpd rakan-rakan...
nk tanye cket pasal CDI 125 Nieh..
CDI mane yang lebih cantik, 1st model yg yamaha tu ke atau cop M?
ade ape2 kelebihan x? mksud aku pasal kelajuannya..
Back to top Go down
http://www.myspace.com/meruboys
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 5:25 pm

ramai yg cakap cdi 1st model cop yamaha 2 lg laju..apa lg kuat..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
meruboys
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 18/06/2009
Age : 27
Location : Klang Bandar KowBoy

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 5:36 pm

adeh... sape sape ade kepastian lagi kukuh?
sbb aku baru je beli CDI Ori cop M, boleh tahan la sbb baru (RM200),
tapi member aku kate ade lobang CDI Cop yamaha tu , lau cop yamaha tu puas hati, aku nk amek..
Back to top Go down
http://www.myspace.com/meruboys
sk8jaybees
Laskar Kanan


Posts : 239
Join date : 07/06/2009
Age : 27

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 5:45 pm

huhu bku bli cdi cop yamaha 130 je

huhu

mmg beza jauh ngn cop M Very Happy
Back to top Go down
meruboys
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 18/06/2009
Age : 27
Location : Klang Bandar KowBoy

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 5:47 pm

bku? ape tuh? Very Happy
mane lagi ok yer? cop M atau Yamaha?
Back to top Go down
http://www.myspace.com/meruboys
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 6:30 pm

cdi ori cop M tu rm160 dh blh dpt original made in japan..
kalau pandai setting, ok jer...
kalau cdi cop yamaha yg original+baru ada jual lg, aku pn nk beli...
tp, mane ada jual lg...
yg 2nd hand pn, usia dh dkt 10tahun, blum tntu blh tahan mcm cdi cop M yg baru ni...

**aku beli cdi 2nd hand cop yamaha dulu rm30 jer...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 8:24 pm

vendetta wrote:
cdi ori cop M tu rm160 dh blh dpt original made in japan..
kalau pandai setting, ok jer...
kalau cdi cop yamaha yg original+baru ada jual lg, aku pn nk beli...
tp, mane ada jual lg...
yg 2nd hand pn, usia dh dkt 10tahun, blum tntu blh tahan mcm cdi cop M yg baru ni...

**aku beli cdi 2nd hand cop yamaha dulu rm30 jer...

ko beli time zaman x market lagi..hehe
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 9:41 pm

yg mane2 pun hoke,ha3x..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 10:16 pm

btol,xde la beze sgt pun..hehe
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 15, 2009 11:23 pm

setting machine adalah yg terpenting
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Sep 16, 2009 12:53 am

superjoemanito wrote:
setting machine adalah yg terpenting
ni yg betul...
pakai cdi aper pun kalau setting tak cun, tak guna gak...

tp kalau seminggu masuk bengkel utk setting shj, pun sakit jugak...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Sep 16, 2009 12:59 am

vendetta wrote:
ni yg betul...
pakai cdi aper pun kalau setting tak cun, tak guna gak...

tp kalau seminggu masuk bengkel utk setting shj, pun sakit jugak...

aisheh,seminggu ek
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Sep 16, 2009 1:31 am

haha mendalam maksud tu..hehe
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Sep 16, 2009 2:05 am

setting ap 2 bro vendetta??hehe..
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Sep 16, 2009 2:17 am

cdi standard sudah...tapi nak tip top cdi 1st model...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Today at 4:10 pm

Back to top Go down
 
CDI Ori & CDI Racing
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: