.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 CDI Ori & CDI Racing

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed May 05, 2010 11:45 pm

CDI racing ni api kuat je kan?
serupe tak kalau pakai NGK b8ecs?api kuat jgk..
kalau nk kate takde cut-off..
original logo yamaha atau mitsuba pon takde cut-off...

mcm membazir je beli cdi racing ni..
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 12:06 am

bpe rege cdi ori erk??
Back to top Go down
enzoanz
Laskar Kanan


Posts : 363
Join date : 29/06/2009
Age : 28
Location : Ipoh mali/ Taiping

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 9:57 am

ak pn baru je tuka cdi tp local punye la.. rm70 je.. so far ok.. pegi balik Midyear Ride smlm alhamdulillah xde mslh.. huhu
Back to top Go down
deen
Laskar Muda


Posts : 85
Join date : 22/06/2009
Age : 28
Location : kinrara

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 7:32 pm

fareez91 wrote:
bpe rege cdi ori erk??

salam
moto ak seat kne kopak.. cdi kne rembat..
alhamdulillah moto xkne kebas

kalu cdi bru harge brape? kdai2 bese ade jual x?
tension la x pasal2 kne kuar duet.. adoi
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 8:30 pm

cdi baru lokel maybe rega dalam >rm50 kot... setakat ni takpernah lagi beli lokel ni... yang ade CDi ori moto n member jual.. huahahuahua

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 10:20 pm

cdi original rm300+ kt HLY sg buloh,klu kt kedai s.parts xtau la brape die letak,mungkin dpt murah lagi,satu lagi x pyh la pakai cdi lokel yg rm50 tue,performance mmg tah ape2x la,klu takat nk bagi jln moto blh la..
p/s=klu nk cari aftermarket,beli cdi racing la
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon May 31, 2010 10:37 pm

beli CDI racing yang rega rm1K++ baru la tahan lama.. muahahhahaa... kalau beli CDI racing biase2 jew.. mmg ;la tak tahan..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
fiq
Laskar Kanan


Posts : 214
Join date : 29/07/2010
Age : 26
Location : seri iskandar

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Aug 18, 2010 2:20 pm

ak pkai racig bee nye..
mmg sedap r pkai..
sebelum ak modi dlu, ak pkai sprocket 15-36 ngan cdi standard..
mmg lemau r moto ak..
gear 6 mati..
pas2 ak try pkai cdi racing bee..
mmg ringan r..
pick up sedap..
ak beli 2nd..
70 x silap..
Back to top Go down
softoperator
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 699
Join date : 12/01/2010
Age : 27
Location : kl

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Aug 18, 2010 4:22 pm

cdi ni leh effect kelajuan gk kew..???xtau plk aku...

_________________
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Aug 18, 2010 5:32 pm

setau aq cdi ni efek kt api.. btul ke..?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Wed Aug 18, 2010 7:30 pm

softoperator wrote:
cdi ni leh effect kelajuan gk kew..???xtau plk aku...

mesti la... kalau tak bagi effect mana ade orang nak beli CDI resing..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
softoperator
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 699
Join date : 12/01/2010
Age : 27
Location : kl

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Aug 19, 2010 12:37 am

klu cdi yg ade logo yamaha tu cmne lk..???

_________________
Back to top Go down
h@ziQ
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 14/04/2010
Location : KLANG

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Aug 19, 2010 4:00 pm

klu cdi yg ade logo yamaha tu cmne lk..???

salam,

sama je sbnarnya perfomance dia.pengalaman ak x ada istilah cut off melainkan cdi racing yg rege 1k tu.(sbb ak dah pakai dua2)kalau de yg ckp cop yamaha x ada cut off tnya dia pnh try ke??

nanti dia akan ckp camni!
a)aku dgr org ckp
b)ak dgr org kata la
c)member ak yg ckp camtu,sbb ak tgk motor dia power pkai cop yamaha(dah bikin power la)
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Aug 19, 2010 7:25 pm

softoperator wrote:
klu cdi yg ade logo yamaha tu cmne lk..???

cop yamaha ngan M tu lebih kurang jew.. Cut Off? ade ke cut off kat CDI 125Z?? aku tak tau la pulak.. kalau kereta jepun ade la kot..

beza ketara kat kedua2 CDI tu..
pakai CDI cop Y tu.. moto rasa macam ringan skit.. tapi tak berapa banyak beza dengan CDI M la..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Aug 19, 2010 11:50 pm

kalo yg xsensitif memg xterasa kot?
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Aug 28, 2010 5:20 pm

cdi xori mmg hampeh...
ak dlu time cdi kne curi, ak pkai la xdi xori..
mmg performance kreng gle....
lagenda pon senyum potong ak..
skang da pkai ori blek, rxz ak potong senyum jek.. hahaha...
Back to top Go down
96ers
Laskar Muda


Posts : 18
Join date : 06/09/2010
Location : Perlis

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Tue Sep 07, 2010 4:01 pm

aku dalam sebulan ada 3 CDI 2 racing (satu aku lupa aper jenis kaler kuning, satu lagi Racing Bee) skang pakai yang logo m@w tuh. jenuh jugak carik kat kangar.

Aku rasa bateri tak pun wiring aku ader poblem. masalahnya lampu signal ok jer... (horn aku mmg rosak tak penah ader niat nak betulkan)
so skanag aku tgh2 mencoba CDI standet nih. Rasa mcm ok jer tapi tak tau la... kalau rosak jugak conpom aku bawak moto nih kat bomoh... mmg ader bela nih..

kt kangar (perlis bukan besaq mana pun)
cdi racing bee RM175
cdi m (ori) RM85
cdi cap ayam RM20 (yang nih pun ader kedai jual)
Back to top Go down
mangketey
Laskar Kelas I


Posts : 119
Join date : 09/09/2010
Age : 26
Location : Kerteh,terengganu

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Sep 16, 2010 1:58 am

cdi ori lar bru sedap sbb api dier akn maintain jer x kiremto tuh bru atau dh lme gne..kcuali dh ader problm kt coil start yg akn effct cdi tuh n kesn nyer akn wt cdi tuh rosk..
moto 125 stahu aku xder cut off..klu yg stndrt ejen bru kuar kdai tuh rpm x smpai 8 or 9 tuh dsbbkn kotak penapis udra..cbe buang span n lubng idung tuh..pasti mto akn jdi power blk..
cdi racing mmg best sbb cdi tuh improve power tpi klu mto tuh gune utk hrian x sesuai dgunkn..lbh baik pkai yg ori sjer..
Back to top Go down
http://man_rempitkerteh@yahoo.com
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Sep 16, 2010 8:34 pm

96ers wrote:
aku dalam sebulan ada 3 CDI 2 racing (satu aku lupa aper jenis kaler kuning, satu lagi Racing Bee) skang pakai yang logo m@w tuh. jenuh jugak carik kat kangar.

Aku rasa bateri tak pun wiring aku ader poblem. masalahnya lampu signal ok jer... (horn aku mmg rosak tak penah ader niat nak betulkan)
so skanag aku tgh2 mencoba CDI standet nih. Rasa mcm ok jer tapi tak tau la... kalau rosak jugak conpom aku bawak moto nih kat bomoh... mmg ader bela nih..

kt kangar (perlis bukan besaq mana pun)
cdi racing bee RM175
cdi m (ori) RM85
cdi cap ayam RM20 (yang nih pun ader kedai jual)
cdi m (ori) rm85 2 bru ke..? lau bru murah gler..

_________________
Back to top Go down
midi
Bintara Muda


Posts : 456
Join date : 25/10/2010
Age : 22
Location : somban

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Nov 27, 2010 10:27 am

cdi cop yamaha ni mmg power sbb gear 3 or 4 mase tu bleh g 150kmj,

CDI cop lambang yamaha ni juga lah myebabkan plug moto aku cair teruk,

aku sgkakan piston bcor. rupa2nye plug mcm kne welding.

ape pasal bleh jd mcm ni ah ?

cdi kwn aku pnye .
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Sat Nov 27, 2010 9:18 pm

paan1171 wrote:
96ers wrote:
aku dalam sebulan ada 3 CDI 2 racing (satu aku lupa aper jenis kaler kuning, satu lagi Racing Bee) skang pakai yang logo m@w tuh. jenuh jugak carik kat kangar.

Aku rasa bateri tak pun wiring aku ader poblem. masalahnya lampu signal ok jer... (horn aku mmg rosak tak penah ader niat nak betulkan)
so skanag aku tgh2 mencoba CDI standet nih. Rasa mcm ok jer tapi tak tau la... kalau rosak jugak conpom aku bawak moto nih kat bomoh... mmg ader bela nih..

kt kangar (perlis bukan besaq mana pun)
cdi racing bee RM175
cdi m (ori) RM85
cdi cap ayam RM20 (yang nih pun ader kedai jual)
cdi m (ori) rm85 2 bru ke..? lau bru murah gler..

murahnye cdi cop M....memg btul kew harga 2???
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon Nov 29, 2010 7:15 pm

midi wrote:
cdi cop yamaha ni mmg power sbb gear 3 or 4 mase tu bleh g 150kmj,

CDI cop lambang yamaha ni juga lah myebabkan plug moto aku cair teruk,

aku sgkakan piston bcor. rupa2nye plug mcm kne welding.

ape pasal bleh jd mcm ni ah ?

cdi kwn aku pnye .
sepengkajian aku xde ape yg special tntg cdi ber'cop'kan lmbg yamaha nie bro,same je prestasi ngan yg lain,xde la smpi cair plug tue,melainkan cdi tue dah nk kondem trs kaw2x bg output voltage..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Mon Nov 29, 2010 7:19 pm

tu la..dooh lalu sapa gitu..cair sapa plug..
dh klu gitu mto hk paka cdi yamaha tu cair blake la plug die..
(loghat ganu ket,,mls nk pikir ayt stended.)
Back to top Go down
midi
Bintara Muda


Posts : 456
Join date : 25/10/2010
Age : 22
Location : somban

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Dec 02, 2010 9:43 pm

ha bab nk kong tu x thu la . tp mmg rase ar moto dye pnye prgi ..
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Thu Dec 09, 2010 8:15 am

apakah ini cdi utk moto limited? ade sesape yg mempunyai cdi seperti ini? sharelah sket...

http://www.mudah.my/125z+cdi-7529760.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: CDI Ori & CDI Racing   Today at 11:02 am

Back to top Go down
 
CDI Ori & CDI Racing
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: