.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Re-paint Coverset

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon Apr 27, 2009 11:30 am

jerunghitam wrote:
kalu da gam trus nnti x leh bkak plak kalu pe2 hal jd

dh gam x dpt nak bukak lg, kna pulak beli baru, kan dh rugi
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon Apr 27, 2009 2:01 pm

haa....dah settle. aku baru teringat ada simpan cover kepala yg hitam tu....masa beli coverset dulu, tak tukar yg ni,..pakai yg asal punya. tapi local je la.... asalkan ketat... Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon Apr 27, 2009 4:43 pm

plastik trait tu dah rosak@patah tu.. tu pasal longgar je..
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Wed Apr 29, 2009 11:57 am

mantadkb wrote:
plastik trait tu dah rosak@patah tu.. tu pasal longgar je..

dia tak rosak... cuma mcm haus je... maklumla...7 tahun tak tukar... Laughing
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 12, 2009 12:23 pm

aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 12, 2009 6:35 pm

venom wrote:
aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...

huhu.. aku baru sembur wane hitam.. semua sekali.. tapi tak cantik sangat.. boleh la untuk hasil kerja 1st time.. tapi tak tau nak lekat sticker pulak.. bro.. cat wane putih la bro..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 12, 2009 11:58 pm

venom wrote:
aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...

buat kaler faveret bro la, x pn tnye la bini nak warna ape Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 14, 2009 10:02 pm

HailToKing wrote:
venom wrote:
aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...

buat kaler faveret bro la, x pn tnye la bini nak warna ape Very Happy

bini mesti nak wane pelik2 punye.. Laughing Laughing
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 14, 2009 10:34 pm

mantadkb wrote:
venom wrote:
aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...

huhu.. aku baru sembur wane hitam.. semua sekali.. tapi tak cantik sangat.. boleh la untuk hasil kerja 1st time.. tapi tak tau nak lekat sticker pulak.. bro.. cat wane putih la bro..

aku pun suka gak kaler hitam.... tapi dah ramai org pakai.

kaler putih mcm polis trafik la pulak....hehehe..

bai... tepek la pic coverset yg dah spray.... boleh dijadikan contoh...


Last edited by venom on Thu May 14, 2009 10:42 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 14, 2009 10:39 pm

mantadkb wrote:
HailToKing wrote:
venom wrote:
aku ada angan² nak sembur coverset... yg aku simpan atas almari. tapi tak tau nak buat kaler apa...

buat kaler faveret bro la, x pn tnye la bini nak warna ape Very Happy

bini mesti nak wane pelik2 punye.. Laughing Laughing

dulu masa pakai SS110 pernah spray kaler merah putih...ala2 marlboro. tapi hancusss.... merekah sana sini.

kalau tanya bini.. takkan dilayan nya... Laughing
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 14, 2009 10:51 pm

huhu.. sembur terus ke atau gosok pakai kertas pasir dulu?
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Fri May 15, 2009 2:44 am

huhuhu... salam sume... sy org bru dlm ni.. Very Happy
yup.. kalo spry sndri memng puas ati... kdg2 panas ati... hehehe
Back to top Go down
UnCensored
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 13/05/2009
Age : 30
Location : KK-KB-Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Fri May 15, 2009 9:24 am

arjuna86 wrote:
huhuhu... salam sume... sy org bru dlm ni.. Very Happy
yup.. kalo spry sndri memng puas ati... kdg2 panas ati... hehehe

yg ptg kesabaran bro hehe
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Fri May 15, 2009 9:41 am

hehehehe... tp ble da ciap n cun je hasil kerje tu.. bsinar2 je mata.. hidung pun kembang je tgk motor cantik je... hehehehe...
eh kalo mse ke nga sembur clear, pastu tibe2 meleleh.. cner eh nk wat?
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Fri May 15, 2009 11:45 pm

arjuna86 wrote:
huhuhu... salam sume... sy org bru dlm ni.. Very Happy
yup.. kalo spry sndri memng puas ati... kdg2 panas ati... hehehe

tu yg tak tahan tu...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 2:41 am

arjuna86 wrote:
hehehehe... tp ble da ciap n cun je hasil kerje tu.. bsinar2 je mata.. hidung pun kembang je tgk motor cantik je... hehehehe...
eh kalo mse ke nga sembur clear, pastu tibe2 meleleh.. cner eh nk wat?

gosok gune kertas pasir.. bagi rata n sembur clear balik.. hehe
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 2:44 am

mantadkb wrote:


gosok gune kertas pasir.. bagi rata n sembur clear balik.. hehe

emmm... kne tunggu clear tu kering dlu ke? huhuhu
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 3:16 am

arjuna86 wrote:
mantadkb wrote:


gosok gune kertas pasir.. bagi rata n sembur clear balik.. hehe

emmm... kne tunggu clear tu kering dlu ke? huhuhu

mesti la bro.. kalau sembur mase tengah hari.. rasanya clear tu akan betul2 kering tak sampai 20 min.. aku tak sembur clear kat moto aku sebab dulu terkena.. sembur clear tapi cat spray tu dah rosak rasenye.. banyak bubble.. kalau setakat meleleh sikit2 tu aku tak kisah.. janji nampak dari jauh lawa.. lagipun tempat2 yang ada lebihan lelehan tu haku tampal sticker.. wahahaha...
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 3:19 am

mantadkb wrote:


mesti la bro.. kalau sembur mase tengah hari.. rasanya clear tu akan betul2 kering tak sampai 20 min.. aku tak sembur clear kat moto aku sebab dulu terkena.. sembur clear tapi cat spray tu dah rosak rasenye.. banyak bubble.. kalau setakat meleleh sikit2 tu aku tak kisah.. janji nampak dari jauh lawa.. lagipun tempat2 yang ada lebihan lelehan tu haku tampal sticker.. wahahaha...

hehehe... same r cam sy.. tampal sticker je.. tp xsyok gak gak kalo nga elok2 spray clear tu, tibe2 ade yg meleleh.. xmeleleh air mata ni gak.. huhuhuhu Crying or Very sad
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 3:24 am

arjuna86 wrote:
mantadkb wrote:


mesti la bro.. kalau sembur mase tengah hari.. rasanya clear tu akan betul2 kering tak sampai 20 min.. aku tak sembur clear kat moto aku sebab dulu terkena.. sembur clear tapi cat spray tu dah rosak rasenye.. banyak bubble.. kalau setakat meleleh sikit2 tu aku tak kisah.. janji nampak dari jauh lawa.. lagipun tempat2 yang ada lebihan lelehan tu haku tampal sticker.. wahahaha...

hehehe... same r cam sy.. tampal sticker je.. tp xsyok gak gak kalo nga elok2 spray clear tu, tibe2 ade yg meleleh.. xmeleleh air mata ni gak.. huhuhuhu Crying or Very sad
saye baru sekali buat bro.. ingat nak bagi 3 layer cat tu tapi dah malas.. cover tepi kiri kanan memang saye dah malas nak cat bali.. tampal sticker besor.. nampak garang sikit hehehe.. tapi puas hati sikit la sebab kos tak sampai RM30.. harge sticker lagi mahal dari kos cat tu.. huhu.. meleleh sikit takdak hal.. janji puas hati
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 3:28 am

mantadkb wrote:

saye baru sekali buat bro.. ingat nak bagi 3 layer cat tu tapi dah malas.. cover tepi kiri kanan memang saye dah malas nak cat bali.. tampal sticker besor.. nampak garang sikit hehehe.. tapi puas hati sikit la sebab kos tak sampai RM30.. harge sticker lagi mahal dari kos cat tu.. huhu.. meleleh sikit takdak hal.. janji puas hati

emm... tang cover tepi kiri kanan tu yg wat byk prob kat sy... kdg2 catnye bleh tertanggal.. cner eh nak bg cat tu btol2 letak kat cover tu.. Question
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 3:44 am

bro.. cat takkan tanggal dengan mudah kalau gosok dengan kertas pasir betui2.. pakai gred paling halus untuk gosok.. kalau tak memang cat mudah tanggal sebab cat tak melekat..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 4:08 pm

arjuna86 wrote:
mantadkb wrote:

saye baru sekali buat bro.. ingat nak bagi 3 layer cat tu tapi dah malas.. cover tepi kiri kanan memang saye dah malas nak cat bali.. tampal sticker besor.. nampak garang sikit hehehe.. tapi puas hati sikit la sebab kos tak sampai RM30.. harge sticker lagi mahal dari kos cat tu.. huhu.. meleleh sikit takdak hal.. janji puas hati

emm... tang cover tepi kiri kanan tu yg wat byk prob kat sy... kdg2 catnye bleh tertanggal.. cner eh nak bg cat tu btol2 letak kat cover tu.. Question

kalo nak thn lg g beli ubat dier bro, sblm sembur spray sembur ubat tu dulu utk kasi cat tu betul2 melekat
kalo kat kdai cat mnta je ubat utk bhgn plastik, kalo part besi terus je sembur

lg satu elok spray time pns sbb cpat nak kering kalo time lembab2 mmg akan jd lembab cat tu n x berkilat
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sat May 16, 2009 4:48 pm

owh camtu rupenye.. pasni bleh r ugrade cner nak cat2 ni.. huhuhu.. 1st time cat coverset ni rase susah je.. last da ciap puas ati lak hasilnye... hehehehe
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sun May 17, 2009 12:56 am

aku plan nak spray cvrset aku gak..hehe

plan nak wat kaler flat black / matte black,yg x berkilat tu.mcm smart je aku rase,pehtu rim RB 8spoke aku tu spray pearl white.. ke ade kaler len yg match ngan kaler cvrset aku tu nanti?

kaler cvrset cmni :

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Today at 10:01 am

Back to top Go down
 
Re-paint Coverset
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: