.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Re-paint Coverset

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sun May 17, 2009 2:25 am

nak cat kaler flatblack lagi senang bro.. hehe.. tapi flatblack tu haku cat kt helmet je.. kalau bro cat flatblack kat moto.. memang satu kelainan yang memang jarang sekali orang nak buat.. huhu..
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sun May 17, 2009 10:04 am

WKQ4913 wrote:
aku plan nak spray cvrset aku gak..hehe

plan nak wat kaler flat black / matte black,yg x berkilat tu.mcm smart je aku rase,pehtu rim RB 8spoke aku tu spray pearl white.. ke ade kaler len yg match ngan kaler cvrset aku tu nanti?

kaler cvrset cmni :


wah... cantik2 ni... ble nak stat projek bro..nati nati da ciap postkn la pic moto bro katcni eh... huhuhu
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sun May 17, 2009 6:06 pm

WKQ4913 wrote:
aku plan nak spray cvrset aku gak..hehe

plan nak wat kaler flat black / matte black,yg x berkilat tu.mcm smart je aku rase,pehtu rim RB 8spoke aku tu spray pearl white.. ke ade kaler len yg match ngan kaler cvrset aku tu nanti?

kaler cvrset cmni :


cantek gak ek kalo flat black full body
rim lak kaler merah hati pn cun gak, nmpk garang
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 8:50 am

WKQ4913 wrote:
aku plan nak spray cvrset aku gak..hehe

plan nak wat kaler flat black / matte black,yg x berkilat tu.mcm smart je aku rase,pehtu rim RB 8spoke aku tu spray pearl white.. ke ade kaler len yg match ngan kaler cvrset aku tu nanti?

kaler cvrset cmni :


flatblack mmg cun... aku tak pernah nampak lagi.

kalau flatblack, nak sembur clear gak ke?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 2:30 pm

em x yah letak clear dah,letak undercoat then spray je trus then siap..hehe
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 8:21 pm

WKQ4913 wrote:
em x yah letak clear dah,letak undercoat then spray je trus then siap..hehe

eh kalo kne panas slalu nati xmati ke warnenye bro.. cam kusam je nati.. Question Question
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 9:04 pm

arjuna86 wrote:
WKQ4913 wrote:
em x yah letak clear dah,letak undercoat then spray je trus then siap..hehe

eh kalo kne panas slalu nati xmati ke warnenye bro.. cam kusam je nati.. Question Question

aku pun x sure,member aku yg aja..aku rase x kot,sebab kaler flat black tu pun dah mmg kusam...hehe
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 9:53 pm

WKQ4913 wrote:
arjuna86 wrote:
WKQ4913 wrote:
em x yah letak clear dah,letak undercoat then spray je trus then siap..hehe

eh kalo kne panas slalu nati xmati ke warnenye bro.. cam kusam je nati.. Question Question

aku pun x sure,member aku yg aja..aku rase x kot,sebab kaler flat black tu pun dah mmg kusam...hehe

btul mmg kusam, air pn susah nak lekat, ala2 mcm keladi
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 11:15 pm

nak wat camni ke wan?





err camner nak resize image?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 11:47 pm

chocolate wrote:
nak wat camni ke wan?





err camner nak resize image?

amek yg 600x400 bro
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Mon May 18, 2009 11:51 pm

chocolate wrote:
nak wat camni ke wan?





err camner nak resize image?

pergh... cantik to.. hitam+merah.. huhu... rase nak cat moto mcm ni la..
ape kate kite pakat cat wane yang same.. hehehe
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 19, 2009 1:09 am

ni ada lg gambor Shocked

Gune saiz 640x480 bro, tp x yah la bubuh je gmbr nnti aku je yg edit Very Happy mod
















Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 19, 2009 12:37 pm

camner nak resize image?
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 19, 2009 4:46 pm

giler punya motor ni...

ekzos tu bunyi mcm 4 stroke ke??
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 19, 2009 5:08 pm

wah.... ini moto manyak ganas wo... skali tgk cam scram pun ade... huhuhu
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Tue May 19, 2009 7:48 pm

chocolate wrote:
camner nak resize image?

wa moto mantap.. cantek... tapi beso sangat.. susah nak tengok la bro.. kalau tak silap haku kena set 640x400..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Wed May 20, 2009 12:45 am

nak tulis kat mana? kl kat mbc set width 640 ngan height 480 dlm code image tu..

tu gambor plg atas tu automatic plak set jadi kecik..tulun2,gambor besor sgt ler,jadi berat

err ni muto budak greece..pki enjin scrambler
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Wed May 20, 2009 9:32 am

venom wrote:
giler punya motor ni...

ekzos tu bunyi mcm 4 stroke ke??

x bro,bunyik still 2 stroke,wlaupun kite paki ekzos 4 stroke..leh je nak pakai,ade member tzm pakai ekzos yoshimura 4 stroke nye,tapi piping n perut kene reset balik r..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 21, 2009 10:17 am

tq en mod Shocked ooo gambar x perlu hosting dl ke? bleh trus hosting kat sini?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 21, 2009 10:32 pm

chocolate wrote:
tq en mod Shocked ooo gambar x perlu hosting dl ke? bleh trus hosting kat sini?

kna hosting gak bro tp set dula pic tu kasi saiz 640x480 sng nak view nnti Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 21, 2009 10:33 pm

chocolate wrote:
nak tulis kat mana? kl kat mbc set width 640 ngan height 480 dlm code image tu..

tu gambor plg atas tu automatic plak set jadi kecik..tulun2,gambor besor sgt ler,jadi berat

err ni muto budak greece..pki enjin scrambler

huhu.. gambo paling atas tu jadi kecik sebab aku kecikan la bro.. beso sangat.. skrin laptop haku kecik.. kat greece moto tupizet ni diorang pangil aper ek..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu May 21, 2009 11:22 pm

huhu sori2,xtau lg nak set camner Shocked

sana sama je diorang panggil 125z..ada banyak lg gambar dlm bikepics..ni antara yg ambe rasa cantek ler Shocked

venom wrote:
giler punya motor ni...

ekzos tu bunyi mcm 4 stroke ke??

tu ekzos 2 stroke..cuma silencer je dia wat bentuk camtu..bunyi ttp 2 stroke
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Sun May 24, 2009 10:47 am

chocolate wrote:
nak tulis kat mana? kl kat mbc set width 640 ngan height 480 dlm code image tu..

tu gambor plg atas tu automatic plak set jadi kecik..tulun2,gambor besor sgt ler,jadi berat

err ni muto budak greece..pki enjin scrambler

itu la.. aku pakai coding yg biasa untuk kecikkan gambar tak jadi pulak kat sini..
nnt nak kene cari lain ni.. hmm.. study

tp kalo untuk upload gambar, senang pakai servimg, yg dah ada kat reply box tu..
laju dan berkesan.. Twisted Evil
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu Jun 04, 2009 4:05 pm

aku ada satu soalan...

nak spray fering yg putih tu same ke caranya ngan spray coverset yg biasa? sbb dia jenis plastik lain kan...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Thu Jun 04, 2009 6:17 pm

venom wrote:
aku ada satu soalan...

nak spray fering yg putih tu same ke caranya ngan spray coverset yg biasa? sbb dia jenis plastik lain kan...

bro.. kena cari fairing yang dah siap ade wane bro.. kalau yang putih tu.. banyak keja lagi nak buat.. nbelum tentu akan menjadi.. cat senang tanggal.. tu ikut pengalaman aku dan uncle jual cat tu pon cakap macam tu... hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Re-paint Coverset   Today at 10:02 pm

Back to top Go down
 
Re-paint Coverset
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: