.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:27 am

JJR2395 wrote:
megnamon wrote:
*mencelah sket
Sedap pla nasi lemak yang disediakan tu , sambalnye masam2 manis pedas . yum yum yum

cian aida , sorang2 je . ble Conan dah masuk line , baru lah la okey dia tu . hahaha

rancak dorg bbual mlm tu. ntah ap dibualnye.. aku dah amik gmbr mau repot bini dy. hehe

*ultra ad cter dy dgr mkck2 kat situ mmbebel mse kte rem 'panaskan enjin' secara tak sedar memanaskan ati mereka. huhu

mau report ka?takde hal la.....aku selammmm jer....(relaks la...kn aku dah belanjer derian tadi..... Wink )
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:31 am

hahaaa. lupa la plak. okay ,simpan rhsia.

thanks bro conan blanje mkn durian. byk sgt kau blanje kteorg dah, taktau cmne nak bls balik..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:33 am

Conan Edogawa wrote:
megnamon wrote:
*mencelah sket
Sedap pla nasi lemak yang disediakan tu , sambalnye masam2 manis pedas . yum yum yum

cian aida , sorang2 je . ble Conan dah masuk line , baru lah la okey dia tu . hahaha

kesian gak tgk dia sorang2 takde geng....aku macam biasa la....semua aku ajak borak...mana yang tak sempat borak tu pasal aku tak sempat nk karang dialog....

haha Conan balik dari PD trus dapat scandal baru kekekekkeke
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:41 am

JJR : tak yah susah2....doakan kesejahteraan aku dan umat Islam seluruhnya....aminnnn


(fuh~...macam ustaz tak?)


Nurkaye : sape yang skandal?tak baik tuduh2....niat biar ikhlas.....jiwa yang tenang.....datang dari hati yang ikhlas.....renung2 kan.. (ada gaya2 fadhilah kamsah tak?)
Back to top Go down
acab
Laskar Muda


Posts : 18
Join date : 01/09/2010
Age : 26
Location : somban

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 1:46 am

dan dan nurkayew....wakakaka,,tp ride terbaik jatoh pada changgggggg,,,solow solow
Back to top Go down
ijaltupaikbj
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 22/03/2011
Age : 22
Location : kuala pilah

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 1:50 am

mmg hapening gilaaaa
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 2:26 am

gambar2~

http://125z.darkbb.com/t2660-opening-year-2012-ride#148819

kalau korang rajin sikit, letak la gambar yang korang amek kat situ. muke ak tade pun. bapak sedih. wuahaha..
Back to top Go down
thee_abu
Laskar Muda


Posts : 68
Join date : 09/12/2011
Age : 25
Location : taman maluri

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 2:31 am

next ride kena wat sikit blok n bwk sowng2.. supaya ta kena tinggal jauh.. huhuhuhu
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 2:55 am

thee_abu wrote:
next ride kena wat sikit blok n bwk sowng2.. supaya ta kena tinggal jauh.. huhuhuhu

haha knape nye bro, kene tinggal ek ngan kaki roket hahaks, sabor2, t ko kasi depan plak next ride
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 2:55 am

acab wrote:
dan dan nurkayew....wakakaka,,tp ride terbaik jatoh pada changgggggg,,,solow solow

mule2 dah lawan chempiang, konpem la aku kalah, kalah sbb nervous haha
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 3:09 am

sory ar geng,xsmpt nk kejo korg sblm exit td...
moto korg laju sgt,tggl aku jaoh2...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 8:29 am

Tahniah pd sume peserta ride kali nih tanpa korg maka xdalah ride nie. Kehadiran juga diluar jangkaan terima kasih pd yg sudi dtg dari dekat mahupun jauh, pd yg dari jauh tuh korg mmg kental semangat tinggi kepedup...bole kenal satu sama lain tp ak masih tak kenal2x jugak psl ak sumbong x dpt join sesi "icebreaking" pd mlm tuh sbb kapla ak berdenyut giler mlm tuh akibat sedut asap 2t korg yg ntah pape brand la korg pki Laughing ....
masing2x ramah bole get along satu sama lain i laike cheers , x lupa juga pada haidar aida sekuntum bunga yg sesat menyerikan ride nih harap anda enjoy ride nih dan terima kasih juga pd bunga slimershine yg dipaksa merelakan diri mengikut 'abg'nya join ride nih, klu ada pape yg x sedap dihati simpan jer lah eh Laughing ... pd organiser yg bertungkus lumus menjayakan xtvt ribuan terima kasih ak ucapkan, moto slow,boling botol, icebreaking menghidupkan suasana beriadah...
perjalanan pegi amat lancar tanpa sebarang kecelakaan menimpa peserta dan juga tidak melibatkan gangguan dr pihak berkuasa kepedup geng kekalkan nama baik community kita. Perjalanan pulang agak mengecewakan disbbkan masalah mekanikal dan juga masalah godaan ijat setan nafsu. Muto 'president' Malaysian125ZCommunity M125ZC di Facebook telah mengalami kerosakan kritikal iaitu jem nenas piston yg mana amat terkenal dikalangan muto super saiya tahap 2 clown ....
byk lagi nak karang tp setakat nih dululah sbb ak belum mandi dr semlm...
M125ZC Rocks

_________________
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:02 am

mazakim wrote:
Tahniah pd sume peserta ride kali nih tanpa korg maka xdalah ride nie. Kehadiran juga diluar jangkaan terima kasih pd yg sudi dtg dari dekat mahupun jauh, pd yg dari jauh tuh korg mmg kental semangat tinggi kepedup...bole kenal satu sama lain tp ak masih tak kenal2x jugak psl ak sumbong x dpt join sesi "icebreaking" pd mlm tuh sbb kapla ak berdenyut giler mlm tuh akibat sedut asap 2t korg yg ntah pape brand la korg pki Laughing ....
masing2x ramah bole get along satu sama lain i laike cheers , x lupa juga pada haidar aida sekuntum bunga yg sesat menyerikan ride nih harap anda enjoy ride nih dan terima kasih juga pd bunga slimershine yg dipaksa merelakan diri mengikut 'abg'nya join ride nih, klu ada pape yg x sedap dihati simpan jer lah eh Laughing ... pd organiser yg bertungkus lumus menjayakan xtvt ribuan terima kasih ak ucapkan, moto slow,boling botol, icebreaking menghidupkan suasana beriadah...
perjalanan pegi amat lancar tanpa sebarang kecelakaan menimpa peserta dan juga tidak melibatkan gangguan dr pihak berkuasa kepedup geng kekalkan nama baik community kita. Perjalanan pulang agak mengecewakan disbbkan masalah mekanikal dan juga masalah godaan ijat setan nafsu. Muto 'president' Malaysian125ZCommunity M125ZC di Facebook telah mengalami kerosakan kritikal iaitu jem nenas piston yg mana amat terkenal dikalangan muto super saiya tahap 2 clown ....
byk lagi nak karang tp setakat nih dululah sbb ak belum mandi dr semlm...
M125ZC Rocks

Smp rmh baru rase penangan terhidu asap2 2t moto masing2 tp bukan pening2 , tp sangat2 mengantok yg amat2 ketara Sleep Sleep
Amboi , bergaya tol rilek kt kawasan rehat highway PD. kikikikiki igt ak sorang je yg berhenti jap bli air . mod pun rehat sepoi2 hembuskan asap rokoknye tu ~ hahahahaha Razz Razz
Mujurlah kick starter ak kat rmh baru tak betul . klu tak , payah nak hidupkan moto, kene pakai chainsaw nye starter la pakai tali2
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:35 am

incik megnamon kah itu yg sy nmpk dekat RnR tuh, ride sorg2x yer nak layan pemandangan eh....
sy terlajak sebenarnya,x sempat nak masuk susur ke RnR tuh so sy masuk ikut jalan kuar dia ngehehe...
sambil tuh sy isap la okok sebtg.....

_________________


Last edited by mazakim on Mon Jan 23, 2012 9:44 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:40 am

Ooooooo , patutle pelik je cara park moto melawan arah , terlajak rupenye . kikikikiki
ms tu tny membe2 nk berhnti tak , diorang taknk tp rs dah haus , alng2 tu bek berhenti jap bli air.
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:46 am

yer benti beli air tindakan yg bijak sbb cuaca amat terik, tangan sy pun da terbakar kulitnya, ride pki T-shirt lengan pendek Sad ...tegang kulit bgn pagi nih No

_________________
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 11:25 am

mazakim wrote:
yer benti beli air tindakan yg bijak sbb cuaca amat terik, tangan sy pun da terbakar kulitnya, ride pki T-shirt lengan pendek Sad ...tegang kulit bgn pagi nih No

tkpe, nnt salin kulit. nasib baik sy pkai sarung lengan~ cheers
Back to top Go down
thee_abu
Laskar Muda


Posts : 68
Join date : 09/12/2011
Age : 25
Location : taman maluri

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:17 pm

nurkaye_akmal wrote:
thee_abu wrote:
next ride kena wat sikit blok n bwk sowng2.. supaya ta kena tinggal jauh.. huhuhuhu

haha knape nye bro, kene tinggal ek ngan kaki roket hahaks, sabor2, t ko kasi depan plak next ride

memei ahh next ride aku na wat leh mkn RR pulak..ta pun RR leh cucuk angin jek.. ahaksss...
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 4:37 pm

tgk cite korang cek in kt pd..epning giler..
aisey, xpat join ..uwaaaaaa
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 4:45 pm

mazakim wrote:
yer benti beli air tindakan yg bijak sbb cuaca amat terik, tangan sy pun da terbakar kulitnya, ride pki T-shirt lengan pendek Sad ...tegang kulit bgn pagi nih No

yer benti beli air plus isap rokok disetiap hentian adalah tindakan yg bijak sbb cuaca amat terik, tangan sy pun da terbakar kulitnya, ride pki T-shirt lengan pendek Sad ...tegang kulit bgn pagi nih
Back to top Go down
softoperator
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 699
Join date : 12/01/2010
Age : 27
Location : kl

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 7:18 pm

Assalamualaikum.....

1st of all sy dgn rse rendah diri ingin mengucapkan jutaan trima kasih kat sume yg sudi join ride ni..mmg diluar jangkaan ahli peserta ngatkn xrmi yg nk join sklay dkt 40 bijik gk r..hahahaha...yg jauh2 pon kental jgk dtg..syabas la kt korang..mmg sempoi sume...otw pegi sume tersusun rapi xde pape mslh teknikal langsung dan sume rider berhemah mengikut peraturan jln raya...syabas kt korunk..
1st xtvt moto slow mmg menggamit suasana..sume peserta sporting join jgk xkire la laki ke pmpn..hehehe..nasib bek aku xjoin klu x sah2 chempiang tu aku yg punye...wakakakaka..
2nd xtvt sesi suai kenal pon sume ade kecuali ade la sorg dua yg pening2 lalat xlrt nk join tu xpe la..leh knl2 kendian...berendam lame sgt la tu..
3rd xtvt ialah bbq..sebanyak 10 ekor ayam dan 75 btg hottok berjaya dihabis kn seramai 40+- zombie2 yg ade..aku harap sume dpt mkn n ade yg nk muntah pon ade jgk sbb terlebih mkn...wakakaka...aku pon hampir2 jgk nk muntah sbnrnye 5 ketul ayam dgn 2 btg hottok...wakakakaka...
4th xtvt (idea aku) boling tenpin...hehehe..ngtkn xde sambutan..skaly yg ni la acara plg meriah..pape pn tahniah pd geng BBQ sbb dpt title juara...tp geng Ombak Rindu pon blh thn la... ps:silap masok group la..pttnye masok geng BBQ...wakakakaka..
sesi photoshoot TERBAEK BAK HANG!!!!...tersusun rapi..angle pon chantek tanx to geng2 somban n PD sbb bwk kami ke tmpt2 yg sempoi mcm tu...sian kt macha park kete tu kene alih kete 2x kot...hahahaha..moto byk sgt...
akhir skaly aku nk mintak maaf kt sume yg join sekiranya ade cacat cela,mkn xckop ke,xtvt xbest ke,khemah banjir(yg ni mmg xleh nk wat pape r faktor cuaca),terkasar bahasa silap budi bicara niat dihati sekadar gurauan semata-mata...pada yg menunda moto aku time blk tu tanx sgt2 kt kowang hanya Allah yg mampu membalas jasa korang sume...
yg baik dtg dri Allah dan yg lemah tu dtg dri diri sy sendiri..majulah M125ZC tuk negare...
peace yaw...!!!!



_________________
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 8:45 pm

sedey lak aku bace ayt softoperator nie...
xpe,yg penting kerjasame da wat sumenyer b'jln lancar n plg pntg epening...
hrp pasni ley pakai khemah yg kualiti cket n lg ramai ley join ride2 cmnie...
Back to top Go down
Momok Aida
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 13/05/2011
Age : 28
Location : banting

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:21 pm

Thanks r pada rakan2 yang sudi memberi kerjasama pada BUNGA YG SESAT ni,,syok layan korang yg kepale gile2....ape pun cik aida nak ucapkan ribuan terima kasih pada saudara NURKAYE AKMAL kerana sudi temankan aye sampai ke EXIT NILAI..sory x laju sbb mlm mata kurang nmpk n motor cik aida mengalami masalah malam tu dan sekarang masih berada d workshop...ape pun korang semua mmg happening n ramah2 walaupun x kenal sesame sendiri..inilah semangat 1 MALAYSIA......
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 9:37 pm

Momok Aida wrote:
Thanks r pada rakan2 yang sudi memberi kerjasama pada BUNGA YG SESAT ni,,syok layan korang yg kepale gile2....ape pun cik aida nak ucapkan ribuan terima kasih pada saudara NURKAYE AKMAL kerana sudi temankan aye sampai ke EXIT NILAI..sory x laju sbb mlm mata kurang nmpk n motor cik aida mengalami masalah malam tu dan sekarang masih berada d workshop...ape pun korang semua mmg happening n ramah2 walaupun x kenal sesame sendiri..inilah semangat 1 MALAYSIA......

ap prob yg kene tu ? Sorry la klu tak tegur sgt sbb maklum le sorang je gurl ; aida je . geek
Mujur conan ad berbual2 ngn aida, dptlah berbual2 sket
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 11:03 pm

salam semuo n salam metal tanah ayer....
tq too all gang yg dtg memeriah kn majlis berahi kito ni...
da lame rase nye xjoin ride n aku sememangnya sangap nk ride...hihihi
lepas gak rendu kat gang2 lama terutama ijatitamrampasawekaku,changawekdieakunakusha,abammazakimhatiriang,anepoperatorlembut,ultromentaro n paantolakmotoakusblmsmpipd...

harap nnt kita dpt anjurkn ride sekali lagi n berkali2 nnt
aku hepy gilo kontang dapat jmpe sume member2 lama n member2 baru....
tabik smart kat korang....

aku syg M125ZC......muaaaaxxxhhhh ...slurrrrrpppppp666

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!



Last edited by ijat666 on Mon Jan 23, 2012 11:06 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
Sponsored content




PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Today at 4:03 am

Back to top Go down
 
REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Report Konvoi Ke Port Dickson Bersama RXZ Malaysia & Yamalaya
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V7
» Report Konvoi Ke Malaysian MotoGP 2010 Di Sic (8-10 Oktober)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Aktiviti Rasmi M125ZC :: Galeri-
Jump to: