.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:24 pm

Salam.

Setel juga ride ke Port Dickson kali ni. Lebih kurang 40buah motorsikal yang menyertai termasuk sebuah KAWASAKI RR dan dua buah YAMAHA RXZ. Selamat semua tiada kejadian eksiden dan zero pembabitan pihak polis. 3 buah motor mengalami kecederaan yakni tiada api [FaizNBF], piston serpih [Softoperator] dan tayar pocah [Chang]. huhu..

Walaupun begitu, boleh cakap la ride ni ride yang terbaik sebab semua geng yang follow sangat open dan friendly walaupun mula-mula nampak segan dan malu-malu kucheng aww..~ haha..

Ride ni sangat happening, tentatif yang diaturkan semua dapat dijalankan mengikut jadual walaupun hujan sekali-sekala datang melanda. Game slow race memang gamat. Lagi2 bowling bola futsal vs botol air. Walaupun nampak simple tapi gamat dengan gelak ketawa dari 5 puak yang masing-masing gila title. haha

Ayam bbq rasanya majoriti makan sampai muntah, pening2 dan mendapat alahan --> aku ler tu. Nampak macam terlebih-lebih tapi tak sampai setengah jam dari bukit tinggal kawah. hahaha

Apa2 pun yang kurang geng2 yang follow bolehlah tambah kuah lagi. Cerita sikit pengalaman korang kat sesape yang tak dapat follow. Kasi bakar sikit semangat diorang supaya join next ride. hehe.. Sekian saya sudahkan report ride dengan jutaan terima kaseh kepada forumers Malaysian 125Z Community yang best gile! LU ORANG MEMANG TERBAIK!
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:29 pm

SEMPOIIIIIIIIIIIIII ~

1st time pergi konvoi , mmg terbaik r hohohohoho
Yang kene tanam ngn pasir memang aku tak tahan nak gelak2 lol! lol! ~
Kene hasut ngn bbdk ni suruh amik ayam bebnyk , tp diorang tak amik pun yg aku amik pon , sume syok sendiri amik baru . wkakakaka
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:32 pm

sape yang berenag-renang dalam khemah tu ak tak dapat nak tolong la geng.. bawak iswara je pun. kalau bawak bus mercedes tu konfirm ak ajak sorang2 tido dalam bus tu. huhuhu..

tapi agak kelakar gak la korang tido dalam banjir. kesian korang. wakakakakaka!
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:37 pm

Yg badan waterproof tu mmg syok la tdo smp ke pagi .

Bengong zip yg kain khemah tu , bape ntah kali aku nak tutup asyk tersangkut je , last2 kuo sbb tak tahan dah lecun2 bahagian kaki , tak selesa da nk tdo .

Lawaknye , aku msk blk khemah nk amik barang , Ultra ley tercangkuk macam ayam berak kapur . Terkejut aku
hahahahah


Penat gle smp rmh , mata berat je nk tdo je. Tapi mmg syok ~ hohohoho
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:38 pm

ride terbaik. mmg layan kepala, masyuk je jmpa rmai2. hehe

nak gambirun dari dslr~~
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:40 pm

JJR2395 wrote:
ride terbaik. mmg layan kepala, masyuk je jmpa rmai2. hehe

nak gambirun dari dslr~~

Macam patung masing2 mase 1st jumpa ramai2 kat kedai makan PD tu . hahahaha

Ble dah kenal2 , macam cengkerik menyanyi Razz
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:41 pm

gambar mari nanti aa.. ngah resize jap. kasi cerita dlu~
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:47 pm

kuda , terbang si awek ye nek banana yek ? hahahah ~

Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:50 pm

megnamon wrote:
kuda , terbang si awek ye nek banana yek ? hahahah ~

hahaha.. penat dowh naik benda alah tu.. jatuh seronot la. nak naik pisang tu macam neraka. licin dan tak terdaya~ hahahaha
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:52 pm

Dah le tergelak2 mase nk nek lepas jatuh . mmg tak ternaik langsung ~ wakakakak
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:57 pm

chang tayar pecah? baru pasan, omaigod. huhu. mse softoperator cdera, beliau ktawe riang je. wakaka.

mse otw balik dari 1st lunch kat pd tgh ari tu aku eksaited gler tgk geng2 m125z berbaju merah merayap2 atas jalan raya.. this is best bro.. mlm plak ramai gilak bgmbr.. sampau ketiduran saya~ haha
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Sun Jan 22, 2012 11:58 pm

dok syok baca dari awal punya report...boleh bukak citer pasal banana tu.....cet~.....dah aku terpaksa guna mata hati yang suci murni ni....
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:00 am

conan kepala gila2, penat mlayan. tak padan umur 32 beliau. ap cer brade honda nsr ptg td? sunny
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:02 am

Conan Edogawa wrote:
dok syok baca dari awal punya report...boleh bukak citer pasal banana tu.....cet~.....dah aku terpaksa guna mata hati yang suci murni ni....

haha... cian abang conan hilang spek. takleh trace evidence dah. kehkehkeh.. lainkali pakai tali bro. tak pun pelampung kecik kat spek tu. hehehe
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:04 am

eh dua kali post plak.. huhu


Last edited by kudaunismall on Mon Jan 23, 2012 12:06 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:04 am

saya ingin memohon ampun dan maaf sbb telah menyebabkan geng2 zon tengah lambat sbb sy dtg agak lambat, dah la sesat plak kt pekan seremban, sorry sgt2, shoot sorang2 dari bangi, jem plak tu, insyallah next ride tk buat lagi haha, nyaris la geng2 yg tunggu tk marah, kalo tk sedey aku haha, tpi lepas tu memang syiok ar, seriously ride ni memang gempak ngan happening, mule2 tk kenal, pas tu haaaa duk sembang bukan2 je haha, motor pulak2 sume gempak2, bab2 game2 ngan makan memang terbaik, actually aku makan byk haha, berape bilangn aku tk kire wakakka, mlm tu terpakse balik sbb paginye dah nk gerak balik kampung, so tk dpt nk merase banjir di dalam khemah haha, lepas ni buat ride bebanyak, haha tk sabor nk join next ride, tahniah kepada penganjur dan mod kerana tanpa anda siapalah kami
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:05 am

megnamon wrote:
Dah le tergelak2 mase nk nek lepas jatuh . mmg tak ternaik langsung ~ wakakakak

ahaha aku paling last naik, susah nk mampos, muntah hijau aku hahah
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:07 am

nurkaye_akmal wrote:
saya ingin memohon ampun dan maaf sbb telah menyebabkan geng2 zon tengah lambat sbb sy dtg agak lambat, dah la sesat plak kt pekan seremban, sorry sgt2, shoot sorang2 dari bangi, jem plak tu, insyallah next ride tk buat lagi haha, nyaris la geng2 yg tunggu tk marah, kalo tk sedey aku haha, tpi lepas tu memang syiok ar, seriously ride ni memang gempak ngan happening, mule2 tk kenal, pas tu haaaa duk sembang bukan2 je haha, motor pulak2 sume gempak2, bab2 game2 ngan makan memang terbaik, actually aku makan byk haha, berape bilangn aku tk kire wakakka, mlm tu terpakse balik sbb paginye dah nk gerak balik kampung, so tk dpt nk merase banjir di dalam khemah haha, lepas ni buat ride bebanyak, haha tk sabor nk join next ride, tahniah kepada penganjur dan mod kerana tanpa anda siapalah kami

maaf mu diterima. ceh tbe2 je pdhal geng slatan. haha. slow race takleh blah aku kalah ngn bunga sekuntum m125z. hahaaa

malu bai.. haha nak trima kasih kat mod and organizer gak la.
Back to top Go down
megnamon
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 16/05/2011
Location : BM,Muar( Sekarang ) /Shah Alam

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:12 am

*mencelah sket
Sedap pla nasi lemak yang disediakan tu , sambalnye masam2 manis pedas . yum yum yum

cian aida , sorang2 je . ble Conan dah masuk line , baru lah la okey dia tu . hahaha
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:13 am

nurkaye_akmal wrote:
saya ingin memohon ampun dan maaf sbb telah menyebabkan geng2 zon tengah lambat sbb sy dtg agak lambat, dah la sesat plak kt pekan seremban, sorry sgt2, shoot sorang2 dari bangi, jem plak tu, insyallah next ride tk buat lagi haha, nyaris la geng2 yg tunggu tk marah, kalo tk sedey aku haha, tpi lepas tu memang syiok ar, seriously ride ni memang gempak ngan happening, mule2 tk kenal, pas tu haaaa duk sembang bukan2 je haha, motor pulak2 sume gempak2, bab2 game2 ngan makan memang terbaik, actually aku makan byk haha, berape bilangn aku tk kire wakakka, mlm tu terpakse balik sbb paginye dah nk gerak balik kampung, so tk dpt nk merase banjir di dalam khemah haha, lepas ni buat ride bebanyak, haha tk sabor nk join next ride, tahniah kepada penganjur dan mod kerana tanpa anda siapalah kami

haa kantoi makan ayam banyak2~ kene cas lebeh ni. wakakaka

no problem la. itupun nasib baik ngah tunggu ijat666 ngan acap & the geng. so dapat gak la rase berkonvoi kejap kat highway PD. en en en..
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:15 am

kudaunismall wrote:
Conan Edogawa wrote:
dok syok baca dari awal punya report...boleh bukak citer pasal banana tu.....cet~.....dah aku terpaksa guna mata hati yang suci murni ni....

haha... cian abang conan hilang spek. takleh trace evidence dah. kehkehkeh.. lainkali pakai tali bro. tak pun pelampung kecik kat spek tu. hehehe

takde hal la....jnji aku selamat tak tenggelam....tapi seyes aku rasa berderau time jatuh tu.....patutnyer bro bawak bot tu sediakan pelampung untuk spec skali.... Crying or Very sad
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:17 am

JJR2395 wrote:
conan kepala gila2, penat mlayan. tak padan umur 32 beliau. ap cer brade honda nsr ptg td? sunny

umur tu sekadar nombor je la mek....jnji layan semua peringkat....sampai makcik singapore tu pun aku layan tadi....bro NSR td pun aku layan jer.....mana tau kot2 makcik tu ada anak pompuan lawa ker......bro tu pulak kot2 ada adik pompuan cun ker.....kan rezeki namanya....jnji ikhlas..

p/s...mek! jgn pecahkan rahsia aku tau....kang takleh terbang lak...hahahaa
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:18 am

megnamon wrote:
*mencelah sket
Sedap pla nasi lemak yang disediakan tu , sambalnye masam2 manis pedas . yum yum yum

cian aida , sorang2 je . ble Conan dah masuk line , baru lah la okey dia tu . hahaha

rancak dorg bbual mlm tu. ntah ap dibualnye.. aku dah amik gmbr mau repot bini dy. hehe

*ultra ad cter dy dgr mkck2 kat situ mmbebel mse kte rem 'panaskan enjin' secara tak sedar memanaskan ati mereka. huhu
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:19 am

megnamon wrote:
*mencelah sket
Sedap pla nasi lemak yang disediakan tu , sambalnye masam2 manis pedas . yum yum yum

cian aida , sorang2 je . ble Conan dah masuk line , baru lah la okey dia tu . hahaha

kesian gak tgk dia sorang2 takde geng....aku macam biasa la....semua aku ajak borak...mana yang tak sempat borak tu pasal aku tak sempat nk karang dialog....
Back to top Go down
JJR2395
Laskar Kelas I


Posts : 176
Join date : 12/04/2010
Age : 24
Location : kluang

PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Mon Jan 23, 2012 12:20 am

Conan Edogawa wrote:
JJR2395 wrote:
conan kepala gila2, penat mlayan. tak padan umur 32 beliau. ap cer brade honda nsr ptg td? sunny

umur tu sekadar nombor je la mek....jnji layan semua peringkat....sampai makcik singapore tu pun aku layan tadi....bro NSR td pun aku layan jer.....mana tau kot2 makcik tu ada anak pompuan lawa ker......bro tu pulak kot2 ada adik pompuan cun ker.....kan rezeki namanya....jnji ikhlas..

p/s...mek! jgn pecahkan rahsia aku tau....kang takleh terbang lak...hahahaa

haha tak abis2 ngn rahsia kau.. aku tgelak tol ble dgr kau cte. haha konfiden btol. hahahaha umur tu sekadar nombor ---> slogan conan. bro nsr tu tak add fb aku lg pun. pnat bg emel. huhu . igt anak bini conan oiiiiiiiiiiii.. haha lol!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!   Today at 6:00 am

Back to top Go down
 
REPORT RIDE - Ride PORT DICKSON Terbaik!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Report Konvoi Ke Port Dickson Bersama RXZ Malaysia & Yamalaya
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V7
» Report Konvoi Ke Malaysian MotoGP 2010 Di Sic (8-10 Oktober)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Aktiviti Rasmi M125ZC :: Galeri-
Jump to: