.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 12:35 am

hahaaa....................time to showoff................okok,sy post 1st Pic untuk topik ni..... ........Minggu depan gambar2 sebanyak 100+ akan dipostkan.........skrg letih ah.........hahaa........lap2 byk sgt........hahaaaa
So........open topik 1st untuk comment2.....chat2 time ride tu............kk


hahaaaa........so???camne????cun????hehe.....
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 3:15 pm

Testing2.............
Nak try upload video......lagi best........sorry kalau tak jadi........... Embarassed Embarassed
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 6:23 pm

Gambar section 1
OK.......sy post gambar ikut atvt yg kita buat...............
1)Meet kat Sungai Besi toll,9.00am......
2)Start gerak.........pic on highway......
3)Sampai PD,parking amik gambar pastu gi makan...........
4)Suasana time makan.....^.^v............
Gambar2 bawah ni ikut atvt 1 by 1.............
Have fun..............

Pagi sebelum 8.45am member2 dah ready kat Shell............




Superjeo bagi warning.............hehee......






Ni geng2 nak follow kita gi PD gak........mrk gerak 1st,tapi 125zer sampai 1st.......


"Wan,tgh ape tu???"tanya Superjeo......


Start gerak ke PD.....on the way........





Sampai PD.......parking pastu cari makan........







Dah lapar ni.....tgh waiting nasi ayam......hehee.......
Bro Haris dgn Wan.....


Bro Mazakim dgn Kelvin45


Bro Superjeo...........smile sikit biar nampak gigi pun jadilah......hahaa


Fooh........suruh pusing nak amik gambar taknak,makan 1st.....ish.......tunggulah....


har......yg ni Bro Superjeo bari respon.....yg lain saaaaama jugak........hahaaa.....


Ni nak buat sales ke????


Bro Heelmeque dgn Wan je yg layan pic ni...........hahaa.......


Bro aus_ipoh showoff@promote nasi ayam..........


Bro kudaunismall dan aus_ipoh........."ish.......apeni.........tak adil......tak dapat nasi ayam lagi.........."aus.....hehhe


Fooh.........memang layan heelmeque makan nasi ayam tu..........tgk mata tu........^^


Bro Mazakim..........eh,sorry........makan2 lu..........jap lagi baru snap gambar......-_-''......dah lapar ni....



Okey.........ni gambar start dari Sungai Besi toll.................hingga time member2 enjoy makan2...chat2........
Chat ttg cuaca.......
140+kmh time hujan.....
Say bub bye to mtr2 besar......yg visor2 pun besar.........
Byk lagi........akan diupdate oleh member2.....

Gambar section 2 akan diupdate malam nanti............banyak lagi tu.........
cheers cheers cheers
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 8:57 pm

Video ni diamik oleh bro Superjeo.............time baru sampai PD.....tgh parking....hehe.....
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 10:43 pm

Gambar section 2

Ok.......dah siap section 2.......ni time member2 lepas makan........pastu bro kudaunismall tunjukkan port untuk mandi2........
1)Main offroad.........
2)Parking mtr masing2........cari batu untuk stablekan mtr.....haha....pasir lembut tu......
3)Section gambar2........
4)Tukar baju.........
5)Ape lagi..............swimming lah..............hahaa........

ok......1st sy post 1 video untuk section ni.............pastu gambar2..............
Thanks Superjeo krn bro gak yg amik video ni............... Very Happy Very Happy
Lets c.......

Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 02, 2009 11:08 pm

Tupai2 member..........berehat kat pantai jap.......^^












Smart gak gambar ni.....cun2.......


haha.....bro kudaunismall asik smiling je............hahaa......


Start dari kiri,mtr kudaun,aus_ipoh,helmeeque....


Kelvin45,Mazakin.......


Superjeo,Wan,Haris.......








Har.........cikgu ajar berenang ni..........senyuman yg manis........cun2.....














Ni time packing2...........nak gerak ke port lain..........



Pastu.....lagi main offroad jap........best2........
ok.........esok sy post Gambar section yg ke3........byk lagi....sampai camera sy batery kong........hahaa............
Dah letih ni.........kk,enjoy............
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Mon Aug 03, 2009 12:28 am

assallamualaikum..
and terebih dahulu syukur kehadrat ilahi sebab ride kita yang pertama ni berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah..
aku ucapkan terima kasih pade yang join menjayakan ride ni,korang memang rock n rider sejati sebab patuhi konvoi..

bak kate aku aritu,walaupun pakai 125z je tetapi kite tak takut ujan..hehe lagi laju adela.. ape gune pakai r6,sbk,harley kalau takut ujan..hehehe

ok ni antara aturcara n aktiviti kiteorg aritu..

8.30am - 9.00 am

- ketibaan sume rider..aku yg paling lambat,heelmeque paling awal..hehe..sesi isi perut,isi angin,isi tayar..sesi checking2 borak2.. aku col kudaunismall rupenye baru bgn..hahaha.. sebelah kiteorg ade group sbk yg mengala ke pd gak.. tetibe ari cam dah nak ujan,kiteorg pun gerak..x sampai 2km,tetibe ujan,benti bawah jambatan sarung baju ujan..aku n hariz sarung sweater je..huhu..x bawak.. seterusnye kami pn sambung ride..

9.00am - 11.00am

-tetibe kudaunismall muncul,n die selaku marshall dah amek tempat.. aku sweeper.. kereta banyak yg slow n lori plak banyak yg laju.. cruising speed 100-130kmh.. then berenti kat RNR seremban,g toilet n ade yg refill myk,then sambung balik..

- masuk tol seremban n heading to hiway seremban - pd.. masuk je hiway pd yg clear aku un rmbat la,tgk2 diorang slow je..hehe,syok sendiri plak.. otw aku inform superjoe,langit gelap,tetibe je amek ko segumpal ujan trun,marshall trus berentikan konvoi kat tepi utk sarung baju ujan balik..

- pastu trus gerak,klau nak tawu time ujan2 ni la sume laju2,average >130-140kmh.. nampak group sbk berenti bawah jambatan.ekeleh,ape barang takut ujan.heheheheh

- sampai kat2 town pd,ujan dah berenti,benti kat obil sebab aku refill myk.. sempat setting moto kudaun jap,then nampak la sepanduk BikeFest kat pd..


11.00 am - 12.00pm

-kudaun bawak port g makan,siap lalu atas divider pejalan kaki,nasib bek x jadi parking depan2 kedai..hehe.. menu rasmi = nasi ayam jelantah..haha

12.00pm - 2.30pm

-sampai kat pantai sri purnama.. kiteorg siap bawak turun moto ke pantai,time ni pun best,aksi motorcross n drift dari para konvoi..haha,habis tayar sume..layannnn! kemudian sesi amek gambar n mandi.. rupe2nye bro mazakim atlet,die la yg terjun dulu.. kawasan n suasana yg best tapi banyak sgt batu,xdapat nak buat aksi2 ekstrem sgt..

- dah puas mandi,kamipun bernangkat naik ke darat memandangkan hari nak ujan..,time nak bawak motor naik ni yg mencabar,ade yg tersangkut dalam pasir,ade yg spinning je keje,lari org kat tepi2 tu..hehe..

-mandi kene bayar rm0.50..dah siap2 mandi,ngam2 nak gerak je ujan selebat2 lebatnye! terpakse la berkampung jap kat kedai makan.. superjoe mintak roticanai,hahaha mane la nak ade..lama gak la berkampung,kat2 sejam lebih.. pastu member kudaun = kecik naik rxz merah sampai,lone ranger dari kl..kesian die basah kuyu lencun..haha

- muke sume ngantuk..mulenye plan nak g melaka tapi sebab kesuntukan masa,kiteorg pun plan nak pegi tgk bikefest n baganlalang..

3.00 - 4.30pm

-konvoi bergerak eastgold ranch resort nak tgk bikefest.. ade kemalangan melibatkan 2 easyrider custom,cam truk gak r..jalan agak licin.. sampai je situ,jalan agak offroad,siap kene register kelab lagi then dapat parking jauh n tersembunyi n penuh becak,siot btol,2mentang2 la moto kiteorg x pompompom n kecik!

-banyak easyrider nye pameran je,custom punye.. kiterg tengok2 je then balik kat port parking..

4.30pm - 6.15pm

- konvoi bergerak ke bagan lalang ikut jalan lama,singgah kat shell pd refill n truskan perjalanan..

- atfirst aku n superjoe dah mlas dah,banyak btol trafficlite,kat 10 gak la,jarak dekat2 plak tu..

- sampai kat daerah sepang kot,haa time ni laluan yg best,laluan corner2 n berbukit.. aku overtake marshall,sory marshall,jiwe nak main corner datang..
drop gear - shift gear - half clutch melayan segale corner2,rupenye2 hariz pun follow blakang aku..die hampir terbabas sebab lean atas line putih doubleline..

- sampai traficlite tgk sume xde,aku dah cuak dah..pastu baru la nampak kelibat sorg2..rupe2nye bro superjoe hamppir terbabas kerana tersagat doublestand..hehe xcited sgt la tu.. masing2 menunjukkan rupe puas,hehe yg baru tukar tayar lebar tu sume senyum je..

- sampai kat bagan lalang, ade bebrape rider hampir ke lonkang kerana x prasan corner L,aku pun salah sorg..hehe..

-kiteorg parking kat tepi pantai,lepak2 jap amek angin,bagi peluang kat aus ayat awek,tapi x dapat pun..haha.. main2 air n pasir jap..

-membuat ukiran.. ade gambar kat camera kelvin..

6.45pm - 8.00 pm

- makan di bagan lalang.. antara menu2 :

nasi 9 pinggan + sotong goreng tepung 2 ekor + ikan pari bakar 3 potong + ikan kembung bakar 3 potong + ikan siakap 3 rase sekor + kailan ikan masin + telur dadar = rm 95.00 je..murah kan? aku pun terkejut..haha.. paling kelakarsume xtau pilh ikan,yg aku nix habis2 tanye kat abg tu,bang ni ikan ape,ni ikan ape..hahaha

- makan sume senyap,x sampai 30 minit habis clear sume lauk..hehe

8.00pm - 10.00pm

-bertolak balik.. ni laluan yg agak mencabar kerane jalan gelap,kereta n lori banyak,serannge yg masuk mulut pun banyak..tutup visor x nampak jalan plak.. ade kejadian traktor tergolek atas jalan,jalan jam sepanjang 3 kilometer..bontot sakit asek langgar lubang n jalan x rata..

-singgah refill kat shell mane ntah,kacau awek yg turun dari bus..hehe

- sampai exit tol bangi,kiteorg berenti jap sala2 ngan kudaun n kecik sebab diorang duk kat2 situ je.. then briefing jap,bagi peluang sape nak laju ke rilex ke..papehal jumpe lepas tol sungai besi..

- nampaknye sume mengerah kudrat tupai masing sehingge ke tahap maximum..

- sampai tol sungai besi,rehat jap bagi enjin cooldown..

- bersalaman n mengucapkan selamat jalan,masing2 pulang ke rumah..

*****end of first ride of M125ZC*********

credit to :

-kudaunismall sebab menjadi marshall yg berjaya
-kecik,sebab still semngat datang walaupun terlajak tdo n ride sorang2 dalam hujan n join group kiteorg walaupun die pakai rxz..hehe
-aus_ipoh sebab dtg dari ipoh semata2 nak join ride ni..
-kelvin sebab die dah macam melayu dah join kiteorg..hehe
-and to all riders sebab menjayakan ride ni..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Mon Aug 03, 2009 7:22 pm

thanks kpd cameraman kite kelvin45..

Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Mon Aug 03, 2009 8:08 pm

Gambar section 3

1)Parking mtr masing2.....pastu gi bayar RM0.50 mandi..........
2)Lepak kat kedai makan minum..........chat2.......tgh hujan time tu.....
3)+sebijik RXZ......kecik,member kudaunismaill.........^^
4)Konvoi bergerak eastgold ranch resort nak tgk bikefest..

haha.....Bro Mazakim tgh jaga mtr2..........member lain tah knp lama buat kat dlm tandas tu.....heheehee.......






hehe....bro Helmee......^^


Post2......Bro Aus_ipoh dgn Superjeo......


Eh....relax la.......awek kat belakang tu pun dah senyum dah.............


Bro Helmeeque dgn En.Haris......


Sorry la Bro Wan......amik gambar time makan......hahaaa........ Razz


Haris,Wan,Kelvin45..........Foooh.........tgk bro Wan tu..........


heheee......kecik......member Kudaunismaill.............


Bro Wan dgn Kelvin45.......



haha.a......pic ni.......steam semacam......je......hahahahaa


aus_ipoh,,,,,,Superjeo.......kecik......"haiz.........hujan lagi......." -_-''


Superjeo.......usah2 pun coverline sikit lah..........hahaa,sebelah tu kecik....Mazakim....


OK.....time ni paling best..........try view dan commment.......








hahaaaa........Kudaunismall.......memang enjoy time karnival ni........


PIC yg paling best..............thanks to Kecik.......


Wooohooo...........freestyle............






Awek2 cun.........ish.....mata tu........muakz.......


Mtr2 Kudaunismall..............^^




Member2 tgh cari mtr 125z..........tapi asik jumpa 1200cc je.........







hahaaa.........so camne..........?????Ride ni memang best........hahaa.......
ok.......Gambar section ke 4 akan datang..............more PIc2.............
Akan disambung............. cheers cheers
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Wed Aug 05, 2009 7:05 am

Gambar section 4

1)Isi minyak kat PD.......gerak gi Bagan Lalang.......^^
2)Sampai Bagan Lalang............chat2 pengalaman yg amik corner2....haha
3)Lepak kat pantai...........best...........tgk gambar2 bawah tu.......
4)Pastu.....dah lapar.......epalagi.......makan time.........ikan bakar.......


OK.........6:53am ni.........sy post gambar 1st.......balik kerja nanti,sy edit nama2,dan atvt yg kita buat................kk



















































































haha.....byk tu..............relax.......ade lagi............Gambar section 5,final.........
Tapi......ade special video.........untuk bro2 yg gi ride.......wait n c............
cheers cheers
ENJOY....................^^
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Wed Aug 05, 2009 7:09 am

Bro Wan report dlm video.....member2 pun ade.............tapi muka2 letih..........memang puas...... cheers cheers


Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Thu Aug 06, 2009 12:38 am

Gambar section 5 Final........... cheers cheers


haha..........section ni last.....member2 isi minyak...........
Pastu sy rasa cemera ade batery lagi......buat ape nak bazirkan......amik je lah......hahaaa
Kalau nak view gambar2 yg member2 amik...........suruh mrk postkan...........kk


Bro Wan.........^.^V


Bro aus_ipoh......^.^v


Bro En.Haris.........^.^v


Bro Kelvin45........^.^v


Bro Mazakim........^.^v


Bro Heelmeque.......^.^v


Bro Superjeo.............^.^v


Ek??? scratch scratch .......mana Bro Kudaunismall............????
Is ok........akan jumpa lagi................have fun........... cheers cheers

OHya.....kan kata ade special video.........okok....post kat bawah dah.......... Cool
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Thu Aug 06, 2009 12:40 am

Video 1

Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Thu Aug 06, 2009 12:41 am

Video 2



Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Thu Aug 06, 2009 12:42 am

Video 3





Last edited by kelvin45 on Mon Aug 10, 2009 10:39 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Sun Aug 09, 2009 9:16 pm

Gambar2 lost and found.............

Time ni lepas member2 test tupai masing ke tahap maximun...........
hhee......tgk muka masing2............ What a Face ......
Thanks to bro aus yg amik gambar2 ni..............









Others member2 yg amik pic dgn phon........jugak uploadkan gambar masing2.......
En.Haris........mana gambar2 yg bro amik...........?????? Twisted Evil
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Mon Aug 10, 2009 9:15 pm

Hahahaa........untuk member2 yg ikut ride ni..............
Sila listkan spec motor ni.................... Twisted Evil

As i know.........mtor ni dibina,amik 5minggu je.........wow.....



Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Tue Aug 25, 2009 4:27 pm




_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Wed Aug 26, 2009 1:10 pm


_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Tue Sep 01, 2009 1:32 pm














_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson   Today at 6:09 pm

Back to top Go down
 
Report : 1st Official Ride Of MY125ZC To Port Dickson
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Report Konvoi Ke Port Dickson Bersama RXZ Malaysia & Yamalaya
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Report : Aktiviti Meleper Kuala Klawang (16-8-2009)
» Report : TT Zon UTARA - IPOH OKTOBER 2009
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Galeri-
Jump to: