.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Sun Oct 24, 2010 11:27 pm

bukak rumah baru... rumah lama dah sesak.. jom bincang pasal teknikal blok kat sini.. kalau ade sape2 yang nak share gambar blok dah porting tu.. jangan malu.. jangan segan.. just post gambar kat sini.. hehehe


untuk rujukan topic lama... Arrow http://125z.darkbb.com/arkib-perbincangan-f22/korek-potong-rebore-port-polish-blok-potong-head-v2-t971.htm

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
pais924
Laskar Muda


Posts : 64
Join date : 25/07/2010

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Mon Oct 25, 2010 3:45 pm

salam man JGN,ko korek lobang ekzos 2 bape mm???ko org muo kn....biasenye ko wt ktne???
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Mon Oct 25, 2010 7:46 pm

meh kita sama2 bincang blok masing2..nak tau gak..ape jd kalu porting mcm tu..kalu porting mcm ni lak pe jd...
ok..ni blok aku..saiz dah 1.00


tiang lengkung dpn port minyak tu aku yg suh pomen potong setengah..di pandang muka aku pelik je..


ni lak ukuran dari atas lobang ekzos sampi atas blok(yg sentuh head)..dulu sblm potong adala dlm 31mm tingginya..lepas porting lobang ekzos jd dlm 29mm


ha ni la yg aku kata ke tepi 2mm keatas 1mm...

pada pendapat akula,porting ke tepi ni bgus gak dari aku porting lobang ekzos keatas...
sbb rami yg ckp porting ketas rpm mmg le naik lg tinggi(gear 5)...tp start masuk gear 6 rpm jatuh giler2 kaw pye..
x rekomen pada yg pki sproket kecik2+bdn berat..nnti rpm bila masuk gear 6 jatuh giler2..so kt situ sproket lak main peranan nak cover rpm yg drop tu..

sbnrnya aku dh try mintak mbr kg aku portingkan bg siap abis 4 stage ke last stage ke aku xkisah termasuk setting carb sekali..
tp dia xberani..dia kata sblm nak porting ni pun lobang ekzos aku mmg dh kne korek...takot start masuk gear 6 nnti drop giler2 & last2 aku buang dalam sungai je jd tukun tiruan..
so aku dgn degilnya hantar kt apek cina bengkel kt segamat watkan..suh dia porting ke tepi sekian2 keatas sekian2
Very Happy

to pais924:aku org segamat...study uitm shah alam


Last edited by man JGN8917 on Tue Oct 26, 2010 2:12 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
Ezad
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 07/08/2010
Age : 23
Location : Shah Alam , Selangor

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Mon Oct 25, 2010 7:50 pm

bpr ko dpt men sekilo?
Back to top Go down
pais924
Laskar Muda


Posts : 64
Join date : 25/07/2010

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Tue Oct 26, 2010 4:15 pm

man JGN=.ooo begitu rupenye ko korek lubang ekzos....akn ku lakukan nnty....
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Tue Oct 26, 2010 5:04 pm

waaaaaaa...blok ganas ni...tp ko ckp xdpt nek rpm 9 man...mcm mustahil je dgn blok mcm ni...
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Tue Oct 26, 2010 7:25 pm

haha..tah..aku xtipu..ssh nak dpt rpm 9.5...kne tunduk gak..top takat 140-150kmh je
antara joki xpandai tarik gear@ mesin mmg xpower@meter ralat..
pasal meter aku xkisah sgt..tahla..mmg xpower la..hehe

anyway rumah bearing crankshaft aku dh teruk la...bising giler bunyi ring(free play kt rod dh makin mengganas)
pegi mana bengkel pun pomen geleng kepala bunyi ring aku yg luar biasa..
bila rumah bearing crankshaft dh hancur,crankshaft jd dh xbalance,pulse magnet pun akan goyang..so lepas tu api spark pun akan jadi xcantik...
dhla coil api aku lokel mari pye...mmg bertambah xcantik la api tu...

so kesimpullnya kalau blok dh buat pun tapi part2 lain dh tunggu ajal xlaju gak..
mmg kne oberhaul la moto akuni jwbnya...


Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Tue Oct 26, 2010 9:09 pm

manJGN: JGN mintak bearing C4 tu bro.. 3bijik dh ckup.. head lg 1mm? ekjos chamber..? wheelie tk turun2 nnt.. Razz
Back to top Go down
Ezad
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 07/08/2010
Age : 23
Location : Shah Alam , Selangor

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Tue Oct 26, 2010 9:27 pm

haha, manJGN, masalah kte same weh, bearing kat crankshaft da truk, and moto jd berat HUHU pomen kate maybe time org pasang bearing dulu, dye ketuk kuat sgt, smpai pecah bearing tu, HUHU
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 3:11 am

Ultra-Z wrote:
manJGN: JGN mintak bearing C4 tu bro.. 3bijik dh ckup.. head lg 1mm? ekjos chamber..? wheelie tk turun2 nnt.. Razz

mmg boleh wheelie pun dgn spec ko bg tu..tambah lak dgn berat aku 80kg ni..
aku alih bontot aku sikitje duk kt area pillion tu mmg leh terangkat tayar dpn xturun2.. Razz

erk 3 bijik?..aku igt 2 biji je dh cukup bearing kt crankshaft..1 biji lg tu dtg dari mana..
C4 tu mmg tgh dlm perancangan..tgh usha kedai jual bearing shj..beli part sikit2..rod&bearing kacang bhgn bwh rod tu dh ade..gear 6 rxz pun termasuk dlm angan2 aku..Razz

tp hati aku lebih terbayang kt skf ceramic C3..yg ade sibijik je ball ceramic tu lain suma besi biasa..sebijik dlm RM60++ samthing.. pokai aku mcm ni What a Face
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 10:01 am

man JGN8917 wrote:
Ultra-Z wrote:
manJGN: JGN mintak bearing C4 tu bro.. 3bijik dh ckup.. head lg 1mm? ekjos chamber..? wheelie tk turun2 nnt.. Razz

mmg boleh wheelie pun dgn spec ko bg tu..tambah lak dgn berat aku 80kg ni..
aku alih bontot aku sikitje duk kt area pillion tu mmg leh terangkat tayar dpn xturun2.. Razz

erk 3 bijik?..aku igt 2 biji je dh cukup bearing kt crankshaft..1 biji lg tu dtg dari mana..
C4 tu mmg tgh dlm perancangan..tgh usha kedai jual bearing shj..beli part sikit2..rod&bearing kacang bhgn bwh rod tu dh ade..gear 6 rxz pun termasuk dlm angan2 aku..Razz

tp hati aku lebih terbayang kt skf ceramic C3..yg ade sibijik je ball ceramic tu lain suma besi biasa..sebijik dlm RM60++ samthing.. pokai aku mcm ni What a Face

sedap nyer pakai bearing ceramic.. hehe.. kalau 2 ketul dah dekat rm130 dah..

man, kalau cost porting per stage berape ek?..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 10:28 am

wah lama nye aku x bincang kat sini...ehem ehem...

kalau x de dinding kat lubang minyak tu ape jadi yer...

just bertanya jer..?
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 12:43 pm

geeks: sedap eh..waa jgn racun aku..kalu tukar bearing je aku gagah lg..ni aku suspect rumah bearing aku pun dh "mkn"..aku wat sikit2 geeks..ade gak la dlm 2 kali..
1st time just porting sesedap rasa..bg tajam port angin(lobang ekzos xusik)..RM25
then xpuas hati sgt..nafsu giler kuasa la katakan..
2nd aku hantar suh wat lobang ekzos je ..rm40..
then balik umah aku beli kertas pasir & autosol aku gosok port angin & ekzos bg berkilat...

silap aku gak masa 1st time porting tu mmg aku suh dia jgn usik lobang ekzos..kalu x kosnya hanyala rm25je

hanturaya111:aku rasa minyak jd kuat sikit..sikit je.. kalu xde dinding tu performance xde beza kot..sbb pasan xfuction dinding tu mcm nak tahan & halakan minyak ke arah port minyak tu..so kalu dh xde maybe minyak xmasuk 100% kt port tu tapi masuk gak ikot bawah piston(boleh bayangkan x hantu??)..so bunyi ring pun akan jadi senyap sikit..sikitje..sbb minyak+2t dh kne gak kt sleeve bwh piston..
aku potong tu pun sbb amik idea dri blok rxz yg xde dinding kt port minyak tu..tp kan aku rasa lg better jgn potong pun dinding tu..mcm lg byk keburukan dari kebaikan je..
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 1:11 pm

man JGN8917 wrote:
geeks: sedap eh..waa jgn racun aku..kalu tukar bearing je aku gagah lg..ni aku suspect rumah bearing aku pun dh "mkn"..aku wat sikit2 geeks..ade gak la dlm 2 kali..
1st time just porting sesedap rasa..bg tajam port angin(lobang ekzos xusik)..RM25
then xpuas hati sgt..nafsu giler kuasa la katakan..
2nd aku hantar suh wat lobang ekzos je ..rm40..
then balik umah aku beli kertas pasir & autosol aku gosok port angin & ekzos bg berkilat...

silap aku gak masa 1st time porting tu mmg aku suh dia jgn usik lobang ekzos..kalu x kosnya hanyala rm25je

hanturaya111:aku rasa minyak jd kuat sikit..sikit je.. kalu xde dinding tu performance xde beza kot..sbb pasan xfuction dinding tu mcm nak tahan & halakan minyak ke arah port minyak tu..so kalu dh xde maybe minyak xmasuk 100% kt port tu tapi masuk gak ikot bawah piston(boleh bayangkan x hantu??)..so bunyi ring pun akan jadi senyap sikit..sikitje..sbb minyak+2t dh kne gak kt sleeve bwh piston..
aku potong tu pun sbb amik idea dri blok rxz yg xde dinding kt port minyak tu..tp kan aku rasa lg better jgn potong pun dinding tu..mcm lg byk keburukan dari kebaikan je..

pe kate ko budget lebih sket, umah bearing tuh ko takyah nak buat balik, ko besarkan lagi saiz umah bearing tuh kasik masuk bearing panter ke, pape bearing yg baik-baik lah.. Twisted Evil

1st time yg ko sebut tuh, 1st stage lah eh?..
so 1st stage ni nak sedap
- port lubang angin
- port lubang ekzos

kan?. kalau
- port lubang angin
- port lubang ekzos
- port lubang minyak

sedap ke lagi sedap?..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 1:44 pm

geeks.. port lubang idung lagi sedap geek... hahaha.. 2 jari boleh masuk lagi..
spam dulu....

ape guna kalau nak port tp wat lubang ejos jer...
port tu bukan dah terkategori buat lubang ejos, lubang angin, lubang minyak...

Tp kan... ade jer aku tgk yang wat lubang angin ngan ejos je... tp nape mesti mcm tu...
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 2:00 pm

hanturaya111 wrote:
geeks.. port lubang idung lagi sedap geek... hahaha.. 2 jari boleh masuk lagi..
spam dulu....

ape guna kalau nak port tp wat lubang ejos jer...
port tu bukan dah terkategori buat lubang ejos, lubang angin, lubang minyak...

Tp kan... ade jer aku tgk yang wat lubang angin ngan ejos je... tp nape mesti mcm tu...

cet..

itulah, aku nak tau pe effect2 die, port saje pe effect die, polish saje pe effect die.. polish & porting pe effect die..

nak buat mende2 nih kene pikir hangus-hangus, sat lagi kang ade yang jammed, bobos, dan sebagainyee.... tongue

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 2:37 pm

polish & rebore tu nak buang calar balar jer
polish x perlu pantang...
rebore perlu pantang

Port tu plak dah dikira modified.... nak jadi laju la kononnyer..
x perlu pantang... lenjan jer... sampai moto bearing hancur...kekekeke

bab bobos tu x ngam minyak jer... x de kaitan ngan block atau port... itu di sebabkan carb ... menjet x bersesuaian....
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Wed Oct 27, 2010 5:02 pm

geeks:
aku xtaula nak mendefinasi kan 1st stage ni mcm mana 2nd stage lak mcm mana..asalkan kita tau ape kita dh wat kt blok sendiri ok dh rasanya..
penting ni sbb nnti lau pomen nak set carb depend kt blok..so nnti pomen dptla bayangan sikit2..

port minyak:
pada pendpat aku lobang minyak ni kalu kita port xkan effect pada performance kalu dua lobang port yg lain(angin+ekzos)xusik..maksudnya mcm xde maknanya(kn pmpn suka sebut "xde maknanya")..porting lobang minyak dibuat sbb nak melancarkan minyak yg masuk dlm kuantiti yg byk..yela sbb bila dh port lobang angin+ekzos, carb kene set@naikkan menjet..so kt sini kn jumlah minyak yg nak masuk dh byk..so kne besar kan lobang minyak la..

port angin@kdg2 org kg pgil transfer port:
porting port angin ni leh wat perfomance naik@rpm leh naik tggi..
so kalu dh porting lobang angin carb kene set balik..sbb flow angin dh jd laju masuk blok & laju nak kuar dri blok..xsemestinya bila dh port angin,ekzos pun kne port..port angin pada aku mcm sesedap rasa la..akan wat moto laju sikit banding dgn moto stended..fc lak xde lak parak sgt..berbaloi dgn kelajuan..

port ekzos:
pada aku part ni la paling kritikal..sbb lobang ni la yg menentukan moto akan jadi teramat laju@teramat slow..rami pomen xsuggest porting lobang ekzos teramat besar sbb nnti gear 6 drop kaw2 gila kentang..cthnya gear 5 dpt 10.5..gear 6 turun jadi rpm 6..kne port sedang2..
lg 1 bila dh porting ekzos kne pandai main throtle(bace mesin)..sbb akan smpai 1 tahap kita bantai full throtle,ujung rpm akan tiba2 jadi bunyi nyaring..lepas tu terus padam..minyak xcukup..padahal setting carb dh cun sblm tu..so kne pandi main throtle(blow off minyak)..
low rpm lak akan jd berat..so xsesuai sgt tuk wat jln town@ naik berdua..kne bantai full throtle je memanjang kalu xnak minyak parak..

ni just pendapat aku..no offence..peace Razz
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 9:22 am

hanturaya111 wrote:
polish & rebore tu nak buang calar balar jer
polish x perlu pantang...
rebore perlu pantang

Port tu plak dah dikira modified.... nak jadi laju la kononnyer..
x perlu pantang... lenjan jer... sampai moto bearing hancur...kekekeke

bab bobos tu x ngam minyak jer... x de kaitan ngan block atau port... itu di sebabkan carb ... menjet x bersesuaian....

ahaaa.. cecite perihal tentang moto bearing hancur tersebut.. ekekeke..Razz

man JGN8917 wrote:
geeks:
aku xtaula nak mendefinasi kan 1st stage ni mcm mana 2nd stage lak mcm mana..asalkan kita tau ape kita dh wat kt blok sendiri ok dh rasanya..
penting ni sbb nnti lau pomen nak set carb depend kt blok..so nnti pomen dptla bayangan sikit2..

port angin@kdg2 org kg pgil transfer port:
porting port angin ni leh wat perfomance naik@rpm leh naik tggi..
so kalu dh porting lobang angin carb kene set balik..sbb flow angin dh jd laju masuk blok & laju nak kuar dri blok..xsemestinya bila dh port angin,ekzos pun kne port..port angin pada aku mcm sesedap rasa la..akan wat moto laju sikit banding dgn moto stended..fc lak xde lak parak sgt..berbaloi dgn kelajuan..

ni just pendapat aku..no offence..peace Razz

man, kalau lah, porting lubang angin sahaje, bunyi sume standard kan?.. ade bobok tak?..

p/s: biar nampak standard, tapi sedap nak bwak.. Razz

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 9:53 am

geek baik modi tp nampak standard...

mcm moto kiteorang la... ekekeeke
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 11:02 am

kalu nak modi lobang angin tp nak bunyi stended ni rasanya tgok kt ekzos & kotak angin...
selalunya kalu dh modi lobang angin(sbb nak angin masuk byk) org akan:

1.tebuk lobang kt kotak angin + still pki span(yg ni byi leh kata mcm stended lg)
2.tebuk kotak angin+buang span(yg ni byi mmg dh xstended la)
3.buang terus kotak angin(yg ni byi mcm motor ultra..huhu)

ekzos lak kalu stended& still dara lg mmg xdehal nk byi stended..
kalu dh pki EJM/chamber sah2 xdpt nk byi stended..
kalu ekzos stended xpernah wat pape tp kalu bhgn dlm ekzoz dh nipis(selalu buang carbon guna soda) xdpt gak bunyi stended..

pasal bobok tu lak depend kt setting carb..kalu pilot/jarum/mj suma cun insyaallah xkn ade bobok tu
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 11:21 am



time kasih manJGN, persoalan hambe terjawab sekarang.. Very Happy..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 5:34 pm

kalau polish cane lak performance??
aku port..dan baru polish..same je..buang duet aku je Razz
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 6:51 pm

tupai comel wrote:
kalau polish cane lak performance??
aku port..dan baru polish..same je..buang duet aku je Razz

ape yg ak tau polish tu untk blok yg calar sket je...utk elakkn jam...performance mmg xde prubahan kot... Smile
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Thu Oct 28, 2010 6:56 pm

tu polish cylinder blok darksics...yg tc maksudkn ni polish lobang angin n ejos kot?kn?polish tu nk bg licinkn port2 minyak n angin masuk kua..tp kalo licin cgt pon xboleh jgk kt port angin,katanyer nk bt turbulent ckt flow angin masuk..wallahualam
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V6
» Segala Persoalan V7
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: