.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Chasis Crack

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
eddie.aero
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 19/02/2012
Age : 35
Location : sg buloh

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Tue Feb 21, 2012 11:51 pm

Salam otai2 sekelian.
Kat mana.kedai wat chasis yg kt taman oug ngan
taman medan tu.minta.alamat penuh atau no phone.
Trima.kasih byk2.
Back to top Go down
addin77
Laskar Muda


Posts : 22
Join date : 16/03/2012
Age : 21
Location : shah alam/klang

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri Apr 13, 2012 10:57 pm

sape2 yang ada masalah chassis boleh g bengkel hen jaya sebaris dengan kian huat padang jawa..baru je buat dengan kdai ni..puas hati gak Very Happy
Back to top Go down
Pak Do Nik
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 04/05/2012

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri May 04, 2012 8:35 pm

aku ada sbijik tupai first model..hajat di hati nk buat balik sbb da lame tersadai kt umah aku..pe yg patah ye klau moto tu jd rendah sgt? nk cross bump pon bleh kena batang ekzos..mintak tlg otai2 jawabkn.. Razz Razz Razz
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri May 04, 2012 11:36 pm

Pak Do Nik wrote:
aku ada sbijik tupai first model..hajat di hati nk buat balik sbb da lame tersadai kt umah aku..pe yg patah ye klau moto tu jd rendah sgt? nk cross bump pon bleh kena batang ekzos..mintak tlg otai2 jawabkn.. Razz Razz Razz

double standt moto lpas tu tekan seat blakng kuat2...senang x moto tu turun...klau senang tukar lar mono bru...klau ssah mono msih ok...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Pak Do Nik
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 04/05/2012

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sat May 05, 2012 11:10 am

Shark pfa wrote:
Pak Do Nik wrote:
aku ada sbijik tupai first model..hajat di hati nk buat balik sbb da lame tersadai kt umah aku..pe yg patah ye klau moto tu jd rendah sgt? nk cross bump pon bleh kena batang ekzos..mintak tlg otai2 jawabkn.. Razz Razz Razz

double standt moto lpas tu tekan seat blakng kuat2...senang x moto tu turun...klau senang tukar lar mono bru...klau ssah mono msih ok...


tq bro shark..sori soklan newbie..keh3..lgpn casis moto tu da patah..bhgn dkt stiker 6 speed tu..aku dah welding kt situ tp stil rendah.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
eddie.aero
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 19/02/2012
Age : 35
Location : sg buloh

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sat Oct 20, 2012 12:38 am

addin77 wrote:
sape2 yang ada masalah chassis boleh g bengkel hen jaya sebaris dengan kian huat padang jawa..baru je buat dengan kdai ni..puas hati gak Very Happy
terima kasih ...berapa hari dia buat...harga la berapa..hari tu ada pernah hantar kat wellfare sg buloh...tapi tak memuaskanlaaa..bawa lebih 140..dah rasa lain macam je...
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sun Dec 23, 2012 10:44 pm

ayed wrote:
boleh tukar baru ke...???
org kta kalau welding balik xkuat...
betol ke..???tolong..

welding balik memang tak kuat ..
ko sme cam aku ..
body patah tepi gk ..
yg warna biru tu tempat patah , bekas aku welding pun ade ..




klau ko nk tukar body memang mkn msa nk buat .
urusan jpj ap smua lg ..
so , aku rse yg terbaik ., bukak balik dan buat lapik besi baru , mcm ni ...


aku pun taktau nk cri mne besi lapik tuuu ??????
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sun Dec 23, 2012 10:53 pm

superjoemanito wrote:
info..
chassis 2nd model,tambahan plat besi 2 keping..



plat besi ni sy tkde laa ..
boleh tambah ke ???? kdai mne boleh buat ????
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sun Dec 23, 2012 10:56 pm

areyz95 wrote:
ayed wrote:
boleh tukar baru ke...???
org kta kalau welding balik xkuat...
betol ke..???tolong..

welding balik memang tak kuat ..
ko sme cam aku ..
body patah tepi gk ..
yg warna biru tu tempat patah , bekas aku welding pun ade ..




klau ko nk tukar body memang mkn msa nk buat .
urusan jpj ap smua lg ..
so , aku rse yg terbaik ., bukak balik dan buat lapik besi baru , mcm ni ...


aku pun taktau nk cri mne besi lapik tuuu ??????

maybe kene pg kedai besi la buat custom nye, mane ade jual2 asing mcm tu huhu, maybe selalu langgor lubang kot, or maybe mono ko dah rosak kot, sbb tu boleh jadi crack kt situ, maybe mono dah rosak lame and selalu kene hentak lubang kaw2 nye
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Today at 8:27 am

Back to top Go down
 
Masalah Chasis Crack
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: