.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 MASALAH BESAR 125Z !!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Syedfalah
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 27/11/2012
Age : 22
Location : Seremban

PostSubject: MASALAH BESAR 125Z !!!   Tue Nov 27, 2012 7:59 pm

salam ,saya nak tanya .kenapa tayar belakang ngan tayar depan lari siket ?
sebab apa ?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Tue Nov 27, 2012 8:25 pm

kau xletak dlam sangkar sbab tu dia lari....wakakak...gurau je...lari mcm mane tu??...dia senget ke???
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Tue Nov 27, 2012 11:46 pm

maksud bro tayar depan ngan blakang tak align cantik ke mcm mana? boleh cek la kot2 pengetat rantai/chain adjuster kiri kanan tak balance ke..motor pnah accident ke? penah tgok motor camni kat atas jalan, motor jalan mengetam. mcm kete/lori yg alignment lari. cek je ye. tah btul tidak aku ni. tggu otai2 jwbkn Smile
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Mon Dec 03, 2012 7:28 am

swingarm or body kiat kut.
-.-"
Back to top Go down
SAA1729H
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 01/10/2012

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Mon Dec 03, 2012 10:06 pm

besarnya masalah lol!
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Tue Dec 04, 2012 11:03 am

masalh berkaitan apa...mungkin bush dlm sportrim ke x cun ke..
terlampau pendek..kena letak washer..tu kadang lari juga..
sangkut2 last
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sat Dec 22, 2012 2:06 pm

saLam otai otai sumerr ,..
nk tnye , rangka body 125z memang akan patah kat tepi erk ???
camne nk selesaikan nye ??
minta bantuan otai otai lama dlm dunia 125z nieee
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sat Dec 22, 2012 2:45 pm

areyz95 wrote:
saLam otai otai sumerr ,..
nk tnye , rangka body 125z memang akan patah kat tepi erk ???
camne nk selesaikan nye ??
minta bantuan otai otai lama dlm dunia 125z nieee

selalu nye kalo patah truk, kene bli chasis baru la bro, kalo patah or crack bleh pg welding je, boleh try tanye kedai2 besi or ade certain kedai2 yg bleh buat tuk btolkan body tu, duk tepen kt mane
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 10:47 am

nurkaye_akmal wrote:
areyz95 wrote:
saLam otai otai sumerr ,..
nk tnye , rangka body 125z memang akan patah kat tepi erk ???
camne nk selesaikan nye ??
minta bantuan otai otai lama dlm dunia 125z nieee

selalu nye kalo patah truk, kene bli chasis baru la bro, kalo patah or crack bleh pg welding je, boleh try tanye kedai2 besi or ade certain kedai2 yg bleh buat tuk btolkan body tu, duk tepen kt mane

patah tak teruk , tp patah dgn sendiri .. =,=
pomen sye ckp sbb body 125z , body lame memang slalu patah ..
nk welding , kena bkk bnyak tu yg malas tu ..
taiping uma sewa , saya stay kt selama .. dkt dkt la dgn taiping ..
-salam perkenalan- Razz Razz Razz
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 11:19 am

areyz95 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
areyz95 wrote:
saLam otai otai sumerr ,..
nk tnye , rangka body 125z memang akan patah kat tepi erk ???
camne nk selesaikan nye ??
minta bantuan otai otai lama dlm dunia 125z nieee

selalu nye kalo patah truk, kene bli chasis baru la bro, kalo patah or crack bleh pg welding je, boleh try tanye kedai2 besi or ade certain kedai2 yg bleh buat tuk btolkan body tu, duk tepen kt mane

patah tak teruk , tp patah dgn sendiri .. =,=
pomen sye ckp sbb body 125z , body lame memang slalu patah ..
nk welding , kena bkk bnyak tu yg malas tu ..
taiping uma sewa , saya stay kt selama .. dkt dkt la dgn taiping ..
-salam perkenalan- Razz Razz Razz

Ta tawu la plak bro teori pomen tu, tk pernah dgr lagi la, aku nye body pun dah dekat 7 tahun, alhamdulillah la tkde lagi, better pg welding kot, kuar chasis baru mahal gler kot
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 11:20 am

body 125z boleh patah???
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 11:39 am

yepp ..,, body lama .
bwh ni sample pic 125zr yg berbeza dgn 125z sy ,,



besi yg ni(seperti yg ditunjukkan dlm gambar oleh anak panah) 125z sy takda .. memang 125z tkda ke ? sy baru lg dlm dunia 125z ni ..

-kalau salah tolong tunjukkan-
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 6:22 pm

Aku pun pkai body lame lagi, dah dekat 8 tahun dah ni, rasenye ade je besi dkt footrest tu
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 6:47 pm

nurkaye_akmal wrote:
Aku pun pkai body lame lagi, dah dekat 8 tahun dah ni, rasenye ade je besi dkt footrest tu

sy rse moto sy lagi lame ., tahun 1999 .. sy pun pelik knp tkde , tu sy tnye pndpt otai otai kt sini ..
try tnye membe membe kot ade yg pkai 125z yg lame mcm sy .
sy rse takde besi dkat footrest tuu ,,..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 7:32 pm

Mcm mane ko letak footrest blakang bro kalo tkde besi tu
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 9:46 pm

nurkaye_akmal wrote:
Mcm mane ko letak footrest blakang bro kalo tkde besi tu

yg warna merah tu la besi yg tkda tu ,,
yg warna biru tu tempat patah , bekas aku welding pun ade ..
tp patah lg ..


Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Sun Dec 23, 2012 10:32 pm

fuh!! alamak aiii patah di situ...

[img] [/img]

org yg welding tu cuma welding luar tu je ke,belah dlm welding skali x dgn tambah besi penyokong?
kalo luar aje mmg alamat akan patah lagi,nk welding kena gi tmpt yg pakar bab2 welding..

ni cth pict aku dari encik superjoe... (pinjam pict ya encik superjoe)
cth pict dibwh.. ni chasis selepas chasis/body 1st...

[img] [/img]

kalo nk welding mcm pict atas tu mmg kena togel la kot motor,tinggal body aje utk tambah besi tu..
ni link ada sedikit info yg bole dibaca disana:
http://125z.darkbb.com/t1141p2-masalah-chasis-crack

x pe nnti ko tunggu para2 otai2 yg lain akan memberi info ya
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MASALAH BESAR 125Z !!!   Today at 4:51 pm

Back to top Go down
 
MASALAH BESAR 125Z !!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Segala Persoalan V8
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Picture Of The Day
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: