.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Chasis Crack

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kirin5533
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 12/06/2010

PostSubject: Masalah Chasis Crack   Sat Jun 12, 2010 11:13 pm

sape yang tau kat mane yang bole btolkan @ welding casis moto aku...area kl...murah dan expert..aku baru prasan..yang kiri kanan casis ader crack berdekatan tapak pelatak kaki pembonceng
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sat Jun 12, 2010 11:31 pm

ko nyer motor 1st model kn?,biasenye motor 1st model ade problem cam nie,sbb xde plat penyokong cam chasis yg cam skrg,blh je nk buat,kt sentul tue pun blh buat,biasenye die welding ngan plat besi lain untuk sokong bahagian crack tue,cari je kedai2x moto yg ade welding gas,mesti dieorg blh buat,aku penah buat kt area taman OUG,kedai yg reper moto claim insurans,u.ground nyer kedai,kt taman medan ade gk satu,artee motor,baik gk dier buat..
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sun Jun 13, 2010 10:27 am

oh joe,chasis lama dgn baru ada beza eh?..patut la pillion footrest aku dah bengkok ke dalam..nak2 selalu kene pijak dgn tunang aku..haha..

ade gambar2 panduan tak joe?..tq ya..

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Sun Jun 13, 2010 1:39 pm

yes ade beza,tunang ko tendang2x kot footrest tue,mengamuk x bwk gi shopping,tue yg bengkok k chasis yg 1st model silver white yg ade problem,pastu kuar 2nd model,tp ttp silver white gak,kirenye improvement dari yg sedia ada la,die tambah satu plat penyokong kiri n knn untuk kerangka blkg,pastu baru la kuar chasis silver grey cam skrg nie,spec same,cume warna je,nnt ade pic aku uploadkan..
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Mon Jun 14, 2010 12:29 am

ahahaha..die selalu pakai baju kurung g keje..ape lagi..memanjat footrest la..nasib la tak besar tunang aku tu..hahaha...ooo..camtu..orait..tq joe..nanti ada gambarnye upload kat sini eh..tq bro..

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
|ashefast|
Laskar Muda


Posts : 80
Join date : 30/04/2009
Age : 32
Location : UnderTheAppleTree

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Tue Jun 15, 2010 2:55 am

betul ape suparjoe bgtau tu. chasis aku xdk plat yg kt chasis tu. bley tengok kt footrest belakang. tp Alhamdulillah xpernah crack. mungkin hardcore riding bley jadi mcm tu.
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: casis@body patah   Thu Jul 15, 2010 3:05 pm

salam otai2 yg dihormati..camne klu casis@body@kerangka moto 125z patah...
ad ganti ke...???
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 3:10 pm

pegi sini bro klik sini n tanye masalah kt sini..
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 3:20 pm

superjoemanito wrote:
pegi sini bro klik sini n tanye masalah kt sini..

klik mne joe??
asal aku cm xnkpak link pape pon??
xkn aku rabun dh?? hee...
tenet x loading abs kowt.hahaha..
sory,saje spam.. =)

ang nye ptah truk ke??

xde pic??
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 3:22 pm

sory,aku xpasan td ade beze kt wrne 2.hehehe...
nmpak dh.. =)
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 3:26 pm

klu chasis tue blh repair,repair je la bro,nk order kerangka baru pun blh,byk keje skit la tpnye..
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 11:05 pm

boleh tukar baru ke...???
org kta kalau welding balik xkuat...
betol ke..???tolong..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 11:11 pm

tkr baru blh je,tpi mcm2x la keje,kene buat polis report dulu n byk lagi prosedur2x nye,aku pun xtau sgt,tang mane yg problem tue?,crack?..biasenye yg aku tau kt chasis tgh2x 2 btg tue,sbb lggr dpn klu kt situ,kedai bakar balik n tampal plat besi untuk kuatkan bahagian tue..
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 11:14 pm

crack da nazak sgt...
klu bwk,pastu lggar lubang besar RM0.50..
mesti terus patah la...
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 11:14 pm

crack kat tgh2 2 batang tuh...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Jul 15, 2010 11:22 pm

blh je,hntr kedai yg blh buat..
Back to top Go down
ashhard125z
Bintara Muda


Posts : 428
Join date : 27/01/2010
Location : ampang

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri Jul 16, 2010 8:16 am

aku kne srat lbeyh..buat dlm body...wat smlm...sb xcident
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri Jul 16, 2010 9:31 am

bpe ari wat tu bang..?
mto kne tggl kdai r ea..?
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Fri Jul 16, 2010 5:08 pm

klu moto lama xde body boleh wat body baru x..???
Back to top Go down
kirin5533
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 12/06/2010

PostSubject: tolong recommend kedai yang bagus   Mon Aug 16, 2010 4:37 am

ari tuh gua pergi sentul...siap nak charge dekat rege rm300 sekali layan cat...gile ah..so sape yang tau tolong la gua..skang nih moto tuh duk dalam garage jer...
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Nov 11, 2010 8:22 am

kes ni x setel2 lg ke? ade sesape pernah order body or casing enjin belah tengah dr HLY x? berapa ye ongkosnya...siap no. chasis ke?
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Nov 11, 2010 10:22 am

redline wrote:
kes ni x setel2 lg ke? ade sesape pernah order body or casing enjin belah tengah dr HLY x? berapa ye ongkosnya...siap no. chasis ke?

mahal ni beb... nak wat no tu yang payah.... cuba tanya chocolate dia pernah wat rasenya...

x silap aku ade law (undang) dia kalau nak tukar casis ni..


Last edited by hanturaya111 on Thu Nov 11, 2010 4:23 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
assasins
Laskar Kelas I


Posts : 143
Join date : 22/09/2010
Age : 31
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Nov 11, 2010 12:19 pm

<<<penah follow member g beli chasis baru kat sparepart.... kena bawak chasis yang probs tu then sparepart tu akan punch no baru kat chasis baru & scrap chasis lama..... tang harga tu aku dah lupa plak.... he he he.....
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Nov 11, 2010 7:45 pm

klu order body@chasis mmg lame la nk mendapatkannye,rase cm nk beli moto baru pun ade aku rase,bab casing tgh enjin blh je klu pomen2x yg ade lesen main cuprix buatkan,kene ade lbg la..
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Thu Nov 11, 2010 7:57 pm

crankcase ori HLY? dlm rm300++ sepasang rasanya....(bukan orimoto)
kene buat report POLIS pasal casing yg rosak tu & kene ada kebenaran dr JPJ...
dh ada semua tu, baru blh order crankcase dr HLY melalui dealer HLY atau kedai2 yg terpilih shj....
rasanya mslh duit tu takkan jd mslh...yg jd mslh nnt masa...
blum tentu dlm ms sebulan dh blh dpt crankcase baru tu...
(aku pnh tnya kedai area muar,johor...3bulan baru blh setel)

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Chasis Crack   Today at 1:59 pm

Back to top Go down
 
Masalah Chasis Crack
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: