.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Plag Kegunaan Masing2x..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 8:02 pm

xde beza mane pun,aku lak pki jenama sparkz..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 9:43 pm

superjoemanito wrote:
xde beza mane pun,aku lak pki jenama sparkz..

LU CURI MOTO SPARK BAI!!MOTO SPARK!! lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 9:56 pm

eh alamk mmps aku,nnt aku tkr plug lain bro..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 10:01 pm

superjoemanito wrote:
eh alamk mmps aku,nnt aku tkr plug lain bro..

hikhik..xpa..plug kat dalam..geng2 spark xperasan nye..jgn takut bro lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 10:33 pm

ok,ko jgn bg tau dieorg sudh..kang jd cam madi lak aku nie bro..
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jun 25, 2009 10:40 pm

Quote :
maknanye xda perbezaan ke

ak rs plak denso nih lg cun la plak..

ak da pkai dlm seminggu..

performance mmg ok...

korang try la plak.. rm 5 jer..

pastu kasi review kt cni..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 12:52 am

WKQ4913 wrote:
fendy06 wrote:
bro nk tny..
ap beze plug yg kepale timbul ngan tenggelam???

nak kasi spark kuar dekat ngan atau jauh..camne nak ckp aku pun x reti..kire effect die lebih kurang kepala timbul = hi compression,tenggelam = low compression sebab kedudukan spark yg jauh.. rase aku la..

btl kate bro wan tue,klu aku pggl plag pnjg,standet 125z nie pendek,klu pki yg pnjg kene set btl2,piston sng tembus,mmbku pnh kene..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 2:01 am

superjoemanito wrote:
WKQ4913 wrote:
fendy06 wrote:
bro nk tny..
ap beze plug yg kepale timbul ngan tenggelam???

nak kasi spark kuar dekat ngan atau jauh..camne nak ckp aku pun x reti..kire effect die lebih kurang kepala timbul = hi compression,tenggelam = low compression sebab kedudukan spark yg jauh.. rase aku la..

btl kate bro wan tue,klu aku pggl plag pnjg,standet 125z nie pendek,klu pki yg pnjg kene set btl2,piston sng tembus,mmbku pnh kene..

penah kene apa bro? Question
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 2:14 am

superjoemanito wrote:
WKQ4913 wrote:
fendy06 wrote:
bro nk tny..
ap beze plug yg kepale timbul ngan tenggelam???

nak kasi spark kuar dekat ngan atau jauh..camne nak ckp aku pun x reti..kire effect die lebih kurang kepala timbul = hi compression,tenggelam = low compression sebab kedudukan spark yg jauh.. rase aku la..

btl kate bro wan tue,klu aku pggl plag pnjg,standet 125z nie pendek,klu pki yg pnjg kene set btl2,piston sng tembus,mmbku pnh kene..

yeker??
aq dr dlu pkai yg tmbul pny jer..
sbek la ok..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 6:31 pm

klu ok bgs la bro,tgk gak plug tu warna ape?,klu jln dkt2 n bwk steady mmg xde effect,klu ko main berambat mlm mgg atau long distance dgn laju,baru la nmpk ksnnye..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 7:41 pm

pasni nk try plug yg tenggelam la plak..
mnetaw ketara bezeny..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jun 26, 2009 10:49 pm

ha3x,try2,xtry xtahu.. Very Happy ..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Jun 28, 2009 7:20 pm

aku pg kdi beli plag td,aku mntk NGK nyer brand,pstu tokei kdi pesan kt aku jaga2 skrg byk NGK yg tiruan,klu korang tau camne nk tgk yg tiruan n yg tulen blh bag tau arh,thanks.. Very Happy ..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Jun 28, 2009 7:46 pm

superjoemanito wrote:
ok,ko jgn bg tau dieorg sudh..kang jd cam madi lak aku nie bro..

ok2..dont risau2
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Jun 28, 2009 7:47 pm

superjoemanito wrote:
aku pg kdi beli plag td,aku mntk NGK nyer brand,pstu tokei kdi pesan kt aku jaga2 skrg byk NGK yg tiruan,klu korang tau camne nk tgk yg tiruan n yg tulen blh bag tau arh,thanks.. Very Happy ..

ow dah ada yg tiruan ke scratch
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Jun 28, 2009 7:47 pm

tu la psl..aku baru je tau..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jun 29, 2009 11:54 am

kalau x silap aku,bro sona tau perbezaan die,die pernah post dulu kat mbc x silap aku cane nak bezekan..hehe mane bro sona ni.. scratch
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jun 29, 2009 1:41 pm



yang x ori rasanya dibuat di China...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jun 29, 2009 6:26 pm

nmpk ketara jgk bezanye ye,update my knowledge study ok2,tengkiu bro admin..
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jun 30, 2009 9:52 am

sblum ni bli plug NGK trus bli jerk x tgk ori ke x..

pasni leh la tau..

tx bro admin for info..

saper2 ader pic plug NGK yang x ori leh post kat cni share ngan member2 yang lain..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jun 30, 2009 1:42 pm

superjoemanito... cabut la spark plug hang... cek tau hang punya x ori... lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jun 30, 2009 9:22 pm

deskcom wrote:
superjoemanito... cabut la spark plug hang... cek tau hang punya x ori... lol!

ha3x,malu aku,aku dh tukar mgg lps,mule nk cri NGK pstu die bagi VPR,die kata performance not bad,aku pun sebat je la,5hggt..
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jun 30, 2009 10:43 pm

Quote :
ha3x,malu aku,aku dh tukar mgg lps,mule nk cri NGK pstu die bagi VPR,die kata performance not bad,aku pun sebat je la,5hggt..

Plug VPR apamacam performance? ok x?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 01, 2009 7:21 pm

nie gmbrnye bro,nsb baik aku catch pic dulu sblm psg,performance aku rase ok la,xbyk beza sgt,yg menrk mnt aku skit sbb die pki copper cored kt muncung hujungnye tu..

Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jul 02, 2009 9:55 am

Quote :
nie gmbrnye bro,nsb baik aku catch pic dulu sblm psg,performance aku rase ok la,xbyk beza sgt,yg menrk mnt aku skit sbb die pki copper cored kt muncung hujungnye tu..


ak bli denso aritu pun siap dgn cooper cored tu bro..

vpr ni made in mane?

denso aritu ak bli made in indon...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Today at 9:50 am

Back to top Go down
 
Plag Kegunaan Masing2x..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: