.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Plag Kegunaan Masing2x..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Apr 03, 2009 10:14 pm

mana yg korg pkai? or ade yg best lg, review sket Smile Smile
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Apr 03, 2009 10:27 pm

aku biasa pakai NGK je...

ada effect ketara ke kalau pakai plug BAEKKK PUNYA? Laughing
Back to top Go down
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Apr 03, 2009 10:52 pm

venom wrote:
aku biasa pakai NGK je...

ada effect ketara ke kalau pakai plug BAEKKK PUNYA? Laughing

org kata plug baik mesti la combustion pn baek! leh jimatkn skit penggunaan petrol.ntah la ek.
xbape prasan pn. moto aku pnah pkai Denso Iridium. biasa jer.
masa pkai Shark Racing yg kepala 3 (3line punya plug :p) ada rasa lain skit la.
pickup naik skit. ntah la....
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Apr 03, 2009 11:00 pm

aku guna NGK

NGK B8ES
kira yang standard punya la... harga RM4.50... huih!

orang cakap Denso lagi best... best tang mana... aku pun x tau...
api stabil kot.. ntah ler
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 04, 2009 11:46 am

bujang wrote:
venom wrote:
aku biasa pakai NGK je...

ada effect ketara ke kalau pakai plug BAEKKK PUNYA? Laughing

org kata plug baik mesti la combustion pn baek! leh jimatkn skit penggunaan petrol.ntah la ek.
xbape prasan pn. moto aku pnah pkai Denso Iridium. biasa jer.
masa pkai Shark Racing yg kepala 3 (3line punya plug :p) ada rasa lain skit la.
pickup naik skit. ntah la....

biasa tupai standard pkai ngk, aku pling mhl pn pkai g-power, mmg ade yg ckp pkai plug baik leh buat pembakaran yg sempurna then leh sep myk
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 04, 2009 1:15 pm

hailtoking wrote:
bujang wrote:
venom wrote:
aku biasa pakai NGK je...

ada effect ketara ke kalau pakai plug BAEKKK PUNYA? Laughing

org kata plug baik mesti la combustion pn baek! leh jimatkn skit penggunaan petrol.ntah la ek.
xbape prasan pn. moto aku pnah pkai Denso Iridium. biasa jer.
masa pkai Shark Racing yg kepala 3 (3line punya plug :p) ada rasa lain skit la.
pickup naik skit. ntah la....

biasa tupai standard pkai ngk, aku pling mhl pn pkai g-power, mmg ade yg ckp pkai plug baik leh buat pembakaran yg sempurna then leh sep myk
bukan semu same ker...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 04, 2009 1:37 pm

hailtoking wrote:
bujang wrote:
venom wrote:
aku biasa pakai NGK je...

ada effect ketara ke kalau pakai plug BAEKKK PUNYA? Laughing

org kata plug baik mesti la combustion pn baek! leh jimatkn skit penggunaan petrol.ntah la ek.
xbape prasan pn. moto aku pnah pkai Denso Iridium. biasa jer.
masa pkai Shark Racing yg kepala 3 (3line punya plug :p) ada rasa lain skit la.
pickup naik skit. ntah la....

biasa tupai standard pkai ngk, aku pling mhl pn pkai g-power, mmg ade yg ckp pkai plug baik leh buat pembakaran yg sempurna then leh sep myk

slalu dikaitkan gak ngn plug coil ni, utk api yg kuat
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Apr 05, 2009 2:03 pm

kalau plug standard 125Z ialah NGK B8ES Rolling Eyes

kalau Denso apa nombornya? confused
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Apr 07, 2009 10:56 am

yer la....standard 125z pakai NGK....

setiap kali time servis je aku selalu gak tanya pomen...plug baek punya ada tak? dia jawab tarak...standard NGK je. adakah bermakna plug baek (yg mcm korang cakap tu..) susah nak jumpa??

agaknya motor aku susah nak start sbb pakai NGK kot.... walaupun baru tukar plug. nak try gak pakai plug lain... agak² yg baekk punya tu brape harga??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Apr 07, 2009 12:04 pm

Yg baik pnye aku pn x prnh jmpe, pling tak pn g-power ngk rege rm12 je
ada gak plu irridium harge dlm rm50 tu
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Apr 07, 2009 4:08 pm

HailToKing wrote:
Yg baik pnye aku pn x prnh jmpe, pling tak pn g-power ngk rege rm12 je
ada gak plu irridium harge dlm rm50 tu

perggh.... plug motor saje sampai RM50... kete aku pun pakai plug murah je...hehehehe... Laughing Laughing
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Plag Kegunaan Masing2   Sat Apr 18, 2009 3:13 pm

ada sesaper tau tak kelebihan or kekurangan plug yg kepala 3 tu??
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 6:43 pm

api lebih kasi piston meletup kaw kaw punya... sampai berlubang lol! lol!
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 6:57 pm

so far aku pakai sama jer. lagipun pomen kata plag ni tak bagus. tapi kedai aksesori tu habaq plag ni boleh kasi power..kompius aku
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 7:09 pm

Admin wrote:
api lebih kasi piston meletup kaw kaw punya... sampai berlubang lol! lol!

btul2, pkai plag standard ja bro
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 7:11 pm

racer cub prix slalunya diorang pakai plag apa ar?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 7:52 pm

lanunlaut wrote:
racer cub prix slalunya diorang pakai plag apa ar?

x pasti plak, plag irridium kot rege dlm rm50 sebiji
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sat Apr 18, 2009 8:38 pm

kalau pakai kat tupai stended ada efek tak??
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Apr 19, 2009 7:56 am

nak cerita secara detail benda² teknikal ni mmg tak tau...

tapi banyak kali juga aku dengar orang kata piston berlubang... kereta dan motor

agaknya bro... berlubang sebab apa tu... Smile
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Sun Apr 19, 2009 9:10 pm

deskcom wrote:
nak cerita secara detail benda² teknikal ni mmg tak tau...

tapi banyak kali juga aku dengar orang kata piston berlubang... kereta dan motor

agaknya bro... berlubang sebab apa tu... Smile

api kuat sgt tu yg piston bocor tu. jd seeloknya guna je standard
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Apr 20, 2009 1:30 am

Yup!! Vote plug ngk stendet!! cheers
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Apr 20, 2009 9:37 pm

lanunlaut wrote:
racer cub prix slalunya diorang pakai plag apa ar?

plug NGK standed tapi b10es/b11es.. plug biase2 je diorang pakai..
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Apr 20, 2009 9:41 pm

ooo...10 n 11 tu melambangkan apa??
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Apr 20, 2009 10:09 pm

lanunlaut wrote:
ooo...10 n 11 tu melambangkan apa??

standed b8es
TZM br9es..

ok,nombor tu melambangkan tahap kesejukan plug tu..lagi besar nombor,lagi sejuk plug,n api makin kuat..

klau moto standed tapi nak men hiway lame2 or jalan jauh try la pakai br9es,plug ni sejuk cket,jadi xdela kemungkinan nak jem panas dapat dikurangkan,set menjet up cket..hi rpm pun ade clear berbanding plug standed..
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Apr 20, 2009 10:13 pm

ok pasni aku tukar plag b9es tgk. sbb aku slalu lenjan dalam rpm 8k keatas
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Plag Kegunaan Masing2x..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 15Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: