.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
block_racing
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 10/09/2012
Age : 39
Location : kluang,johor

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 19, 2013 8:03 am

tomomi : nape moto ko masuk makmal JPJ...ni mesti motor ko power sgt kot....ko race ke...hehehehe....tp papehal pun 125z tetap di hati.....
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 19, 2013 9:35 am

nak top sampai 180? fuh! laju tu..aku takut laju2 tapi relex je kalu nk potong lori kontena..menyelit pun terbaik..aku lebih minat meleper..hm..sikit nak share..2 minggu lepas aku kuar tupai baru..aku dah tergolek gara2 layan lap..mase tu tyr stok..memang bukan masalah tyr..masalah double stand..aku terover meleper sampai tersadung batang double stand..aku tergolek..tupai aku terseret sampai bertembung pokok dan spoiler tupai aku patah..aku lupe2 je sikit..coverset tupai aku pun luke2 je sikit selain spoiler patah ngan side mirror pecah..aku memang nyesal la sebab baru 2minggu usia tupai aku masa tu..so skrg aku layan lap ala kadar je dan sentiasa beringat..aku sgt syg tupai aku..Cool 
1st model tahun 1998 aku dah memiliki tupai(2nd hand) dan aku sempat pakai cume 6-7bulan cam tu..tupai aku dilarikan penyamun Evil or Very Mad ..pastu januari lepas baru dapat kuar tupai baru..Smile 
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 20, 2013 12:02 pm

BCDSyaz wrote:
nak top sampai 180? fuh! laju tu..aku takut laju2 tapi relex je kalu nk potong lori kontena..menyelit pun terbaik..aku lebih minat meleper..hm..sikit nak share..2 minggu lepas aku kuar tupai baru..aku dah tergolek gara2 layan lap..mase tu tyr stok..memang bukan masalah tyr..masalah double stand..aku terover meleper sampai tersadung batang double stand..aku tergolek..tupai aku terseret sampai bertembung pokok dan spoiler tupai aku patah..aku lupe2 je sikit..coverset tupai aku pun luke2 je sikit selain spoiler patah ngan side mirror pecah..aku memang nyesal la sebab baru 2minggu usia tupai aku masa tu..so skrg aku layan lap ala kadar je dan sentiasa beringat..aku sgt syg tupai aku..Cool 
1st model tahun 1998 aku dah memiliki tupai(2nd hand) dan aku sempat pakai cume 6-7bulan cam tu..tupai aku dilarikan penyamun Evil or Very Mad ..pastu januari lepas baru dapat kuar tupai baru..Smile 

pergh sayangnya...aku pn dulu minat layan corner, tp setelah insiden yg tak diingini blaku, da kurang da lyn corner skrg. coverset calar, footrest kiri patah, clutch lever patah..haiz..kesimpulannya tupai kalau suka layan lap tukar la footrest racing n cabut double stand n pkai tayar yg sesuei..lg stu pkai ekzos yg perut dia duk bwh enjin. hihi peace (^_^)v *sori lari topik
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 20, 2013 12:24 pm

yg paling pnting baca BISMILLAH sebelum ride Very Happy 
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 20, 2013 2:11 pm

salam.....1 tahun yang lepas kawan aqu meninggal gara2 meleper motor 125zr....badan dia tergolek merempuh divider hati dia pecah tulang kaki terkeluar dari seluar...masih ku ingat lagi ketika dia hampir menemui ajal dia mengeluarkan kata2 memanggil ibunya,,,,,,masa tu orang ramai yang tengok ada yang datang memaki hamun,,,,,,,sedangkan masa tu kawan ku berada pada saat kematian,,,,kawanqu mati ketika dalam perjalanan dibawa ke hospital........sejak dari itu aqu memang naik motor layan aje xde leper2 atau naik laju2......sebab yang menyebabkan kawan aqu tu tergolek masa leper,,,terdapat banyak pasir di atas permukaan jalan,,,,pasir yang terdapat pada permukaan tersebut dipercayai tumpah dari lori,,,,,,,sekian,,,endingnya ingatlah orang yang tersayang....
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 21, 2013 10:49 am

block_racing wrote:
tomomi : nape moto ko masuk makmal JPJ...ni mesti motor ko power sgt kot....ko race ke...hehehehe....tp papehal pun 125z tetap di hati.....

Mano ado??? takdo eihh..den tyme beli moto tu mmg dah camtu la kondisyen..haha..kita kena paham la std JPJ moto mano bley power sgt...karang tak terkejar plak diorg..maka melepas la peluang nak bg saman,apa2 pun den ttp layan syok menggila ngn 125z ni
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 21, 2013 10:52 am

[quote="rulcool"]salam.....1 tahun yang lepas kawan aqu meninggal gara2 meleper motor 125zr....badan dia tergolek merempuh divider hati dia pecah tulang kaki terkeluar dari seluar...masih ku ingat lagi ketika dia hampir menemui ajal dia mengeluarkan kata2 memanggil ibunya,,,,,,masa tu orang ramai yang tengok ada yang datang memaki hamun,,,,,,,sedangkan masa tu kawan ku berada pada saat kematian,,,,kawanqu mati ketika dalam perjalanan dibawa ke hospital........sejak dari itu aqu memang naik motor layan aje xde leper2 atau naik laju2......sebab yang menyebabkan kawan aqu tu tergolek masa leper,,,terdapat banyak pasir di atas permukaan jalan,,,,pasir yang terdapat pada permukaan tersebut dipercayai tumpah dari lori,,,,,,,sekian,,,endingnya ingatlah orang yang tersayang....[/quo

Salam takziah drpd kami semua...
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 21, 2013 10:55 am

BCDSyaz wrote:
nak top sampai 180? fuh! laju tu..aku takut laju2 tapi relex je kalu nk potong lori kontena..menyelit pun terbaik..aku lebih minat meleper..hm..sikit nak share..2 minggu lepas aku kuar tupai baru..aku dah tergolek gara2 layan lap..mase tu tyr stok..memang bukan masalah tyr..masalah double stand..aku terover meleper sampai tersadung batang double stand..aku tergolek..tupai aku terseret sampai bertembung pokok dan spoiler tupai aku patah..aku lupe2 je sikit..coverset tupai aku pun luke2 je sikit selain spoiler patah ngan side mirror pecah..aku memang nyesal la sebab baru 2minggu usia tupai aku masa tu..so skrg aku layan lap ala kadar je dan sentiasa beringat..aku sgt syg tupai aku..Cool 
1st model tahun 1998 aku dah memiliki tupai(2nd hand) dan aku sempat pakai cume 6-7bulan cam tu..tupai aku dilarikan penyamun Evil or Very Mad ..pastu januari lepas baru dapat kuar tupai baru..Smile 

Aku tak gemar ska sgt nak melayan koner ngn 125z sbb spesifikasi moto aku dikhususkn utk jalan lurus jer..ada la aku try main koner tp grip rsa mcm kurenngg sikit
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 21, 2013 10:57 am

letak_pisang wrote:
BCDSyaz wrote:
nak top sampai 180? fuh! laju tu..aku takut laju2 tapi relex je kalu nk potong lori kontena..menyelit pun terbaik..aku lebih minat meleper..hm..sikit nak share..2 minggu lepas aku kuar tupai baru..aku dah tergolek gara2 layan lap..mase tu tyr stok..memang bukan masalah tyr..masalah double stand..aku terover meleper sampai tersadung batang double stand..aku tergolek..tupai aku terseret sampai bertembung pokok dan spoiler tupai aku patah..aku lupe2 je sikit..coverset tupai aku pun luke2 je sikit selain spoiler patah ngan side mirror pecah..aku memang nyesal la sebab baru 2minggu usia tupai aku masa tu..so skrg aku layan lap ala kadar je dan sentiasa beringat..aku sgt syg tupai aku..Cool 
1st model tahun 1998 aku dah memiliki tupai(2nd hand) dan aku sempat pakai cume 6-7bulan cam tu..tupai aku dilarikan penyamun Evil or Very Mad ..pastu januari lepas baru dapat kuar tupai baru..Smile 

pergh sayangnya...aku pn dulu minat layan corner, tp setelah insiden yg tak diingini blaku, da kurang da lyn corner skrg. coverset calar, footrest kiri patah, clutch lever patah..haiz..kesimpulannya tupai kalau suka layan lap tukar la footrest racing n cabut double stand n pkai tayar yg sesuei..lg stu pkai ekzos yg perut dia duk bwh enjin. hihi peace (^_^)v *sori lari topik

Takpo2..biar lari topik jgn lari berganti ganti (pulak dahhh!! ) kalau buka double stand camno nar parking muto? single stand bukannya bagus sgt pun...tp klau hati mmg racer punya x kesah ehh pasal double stand tu..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 21, 2013 1:20 pm

rulcool wrote:
salam.....1 tahun yang lepas kawan aqu meninggal gara2 meleper motor 125zr....badan dia tergolek merempuh divider hati dia pecah tulang kaki terkeluar dari seluar...masih ku ingat lagi ketika dia hampir menemui ajal dia mengeluarkan kata2 memanggil ibunya,,,,,,masa tu orang ramai yang tengok ada yang datang memaki hamun,,,,,,,sedangkan masa tu kawan ku berada pada saat kematian,,,,kawanqu mati ketika dalam perjalanan dibawa ke hospital........sejak dari itu aqu memang naik motor layan aje xde leper2 atau naik laju2......sebab yang menyebabkan kawan aqu tu tergolek masa leper,,,terdapat banyak pasir di atas permukaan jalan,,,,pasir yang terdapat pada permukaan tersebut dipercayai tumpah dari lori,,,,,,,sekian,,,endingnya ingatlah orang yang tersayang....

sedih betul cita ko, dua hri lps kwn ak pn mninggal disebabkn race jgk, siap masuk berita lagi..
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 24, 2013 12:03 am

Salam. Dah jadi topik tayar pulak
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 26, 2013 5:01 am

block_racing wrote:
salam suma kengkawan 125z.

skang ni mmg musim 125z kot coz aku tgk ramai dah pakai motor ni..psl perbezaan tu aku x berani la ckp tp aku pakai 125z 1st.model tahun 1998 beli time memula kuar dulu smpai skang ni dah 15 tahun tp motor aku mmg x de problem, servis ikut time yg lelain just tukar coverset maroon hitam, sportrim.
tp mmg standard abis la so far mmg x de problem.

Perghh... rider tegar 125z...
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 29, 2013 12:04 am

judge125 wrote:
block_racing wrote:
salam suma kengkawan 125z.

skang ni mmg musim 125z kot coz aku tgk ramai dah pakai motor ni..psl perbezaan tu aku x berani la ckp tp aku pakai 125z 1st.model tahun 1998 beli time memula kuar dulu smpai skang ni dah 15 tahun tp motor aku mmg x de problem, servis ikut time yg lelain just tukar coverset maroon hitam, sportrim.
tp mmg standard abis la so far mmg x de problem.

Perghh... rider tegar 125z...

dah berapa mileage??
blok standard lg?
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 29, 2013 12:21 pm

tul la..sekarang memang berlambak la 125z kt jln..top n hot! Cool 
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 31, 2013 1:30 am

ajizaimi wrote:
judge125 wrote:
block_racing wrote:
salam suma kengkawan 125z.

skang ni mmg musim 125z kot coz aku tgk ramai dah pakai motor ni..psl perbezaan tu aku x berani la ckp tp aku pakai 125z 1st.model tahun 1998 beli time memula kuar dulu smpai skang ni dah 15 tahun tp motor aku mmg x de problem, servis ikut time yg lelain just tukar coverset maroon hitam, sportrim.
tp mmg standard abis la so far mmg x de problem.

Perghh... rider tegar 125z...

dah berapa mileage??
blok standard lg?

milage mau 2-3 round dah katam nih...
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 31, 2013 7:53 pm

judge125 wrote:

milage mau 2-3 round dah katam nih...

terbaik bro!
Back to top Go down
block_racing
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 10/09/2012
Age : 39
Location : kluang,johor

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Aug 22, 2013 12:06 pm

judge125.....mileage aku rasa dlm 30k gak coz aku dah jarang pakai skang ni
blok mmg standard smpai budak pomen kedai moto ckp dia x penah tgk blok moto standard x penah usik padehal moto dah 15 thn dah...aku pun bukan la kaki rempit pun hahahahaha...ramai dok ushar moto aku tu suh jual tp aku x kan jual la...syg wooooo...
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Aug 22, 2013 4:22 pm

jage elok2 bos...moto walaupun lama tapi masih panas...haha..nak2 first model ni.. Twisted Evil 
Back to top Go down
block_racing
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 10/09/2012
Age : 39
Location : kluang,johor

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Aug 23, 2013 7:58 am

judge125.....tengkiu...tengkiu....marilah kita bersama2 jaga moto memasing....Very Happy 
125z / zr forever n ever.....ni kalo dpt wat mega gathering budak2 125z / zr ni kompom happening....
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Aug 23, 2013 5:49 pm

eh 2013 ada keluaran baru ke? tak tau pun....
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Aug 25, 2013 4:05 pm

redline wrote:
eh 2013 ada keluaran baru ke? tak tau pun....
Ada..tp khabar angin ribut taufan mengatakn yg 125z takkan djual lagi pd tahun dpn....
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Aug 26, 2013 1:34 pm

bukan set gp biru ke yg paling baru? kalau ada lagi baru share la gambar...
tahun depan klu x stop production... market 125z ada harapan naik mendadak gak....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Aug 26, 2013 7:10 pm

redline wrote:
bukan set gp biru ke yg paling baru? kalau ada lagi baru share la gambar...
tahun depan klu x stop production... market 125z ada harapan naik mendadak gak....
set biru la yg last skali rasanya
Back to top Go down
Mr. Whale
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 11/04/2014

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Apr 11, 2014 1:00 am

salam bro bro n otai otai sekalian.. aq memang mcm baru masuk tadika ja pasal bab2 moto nih.. ni nak tanya sket, apa pandangan korang kalau aq nak beli 125z yg model skrg pny?? korang cakap cut off la, tak tahan la, tapi kalau aq sambar terus ja berbaloi tak?? ka better tak payah ja??
Back to top Go down
fizey_zr
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 27/03/2011
Age : 25
Location : shah alam selangor

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Apr 12, 2014 9:29 pm

salam bro 125 sume..tumpang iklan..aq nk jual mto..thun 2005..block y1..cdi cop w/m..enkei 6 btg & meter pon second model..coverset je hld biru laut.. ekzos bru cuci dgn soda, tembak smurai high temptre.. nak bersara la plak cri 4 tyar
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Today at 4:04 am

Back to top Go down
 
125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Baju M125ZC 2nd Batch

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: