.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 08, 2013 9:57 am

Dgn rasa konfidennya, aku yakin belum ada lagi yg buat post psl 125z edisi 2013. Naper aku nak share sgt 125zR ni ngn korang sume? Well...sejak kebelakangan ni, ramai raider ( amatur dan veteran ) yg beli 125zR edisi 2013 komplen psl moto ni ade cut off dan kualiti binaanya kureeeeenggg. Aku bukan ckp ikut rasa, bukti dah nyata sgt..lebih2 lagi member aku ada beli dan dgn ujian yg aku buat dgn sdrinya..125 zR edisi 2013 boleh lari sampai 140km jer:pale: . Serius ckp memang ada cut off. Sebelum aku citer dgn lbh lanjut..aku nak dgr pdpt daripada korang semua
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 08, 2013 10:32 pm

Appearance pada aku cun..stripe yg garang ala2 racing..tapi bab performance aku x bleh nk komen..peace~ (^_^)v
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Jul 09, 2013 4:47 pm

Tomomi wrote:
Dgn rasa konfidennya, aku yakin belum ada lagi yg buat post psl 125z edisi 2013. Naper aku nak share sgt 125zR ni ngn korang sume? Well...sejak kebelakangan ni, ramai raider ( amatur dan veteran ) yg beli 125zR edisi 2013 komplen psl moto ni ade cut off dan kualiti binaanya kureeeeenggg. Aku bukan ckp ikut rasa, bukti dah nyata sgt..lebih2 lagi member aku ada beli dan dgn ujian yg aku buat dgn sdrinya..125 zR edisi 2013 boleh lari sampai 140km jer:pale: . Serius ckp memang ada cut off. Sebelum aku citer dgn lbh lanjut..aku nak dgr pdpt daripada korang semua

mmg ada cut off pn..tpi kalau spoket std mmg bleh lari 140 ja.. turun 4-5 mata boleh la dpt 160-170 (ikut berat rider jgk).. kalau nk laju kna modi lah
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Jul 11, 2013 9:10 am

Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Dgn rasa konfidennya, aku yakin belum ada lagi yg buat post psl 125z edisi 2013. Naper aku nak share sgt 125zR ni ngn korang sume? Well...sejak kebelakangan ni, ramai raider ( amatur dan veteran ) yg beli 125zR edisi 2013 komplen psl moto ni ade cut off dan kualiti binaanya kureeeeenggg. Aku bukan ckp ikut rasa, bukti dah nyata sgt..lebih2 lagi member aku ada beli dan dgn ujian yg aku buat dgn sdrinya..125 zR edisi 2013 boleh lari sampai 140km jer:pale: . Serius ckp memang ada cut off. Sebelum aku citer dgn lbh lanjut..aku nak dgr pdpt daripada korang semua

mmg ada cut off pn..tpi kalau spoket std mmg bleh lari 140 ja.. turun 4-5 mata boleh la dpt 160-170 (ikut berat rider jgk).. kalau nk laju kna modi lah


Seingat aku la kan..model yg dulu2 punya senang2 je pukul 160-170 wlaupn guna sprocket std..turun sprocket xyah ckp arr mmg dpt jer cucuk 180km lebih. Ni mcm petanda awal utk Hong Leong Yamaha utk stop producing 125z jew....
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 12, 2013 11:16 am

salam semue...aku beli 125zR baru pd bulan januari 2013..meroon itam..pakai dalam seminggu..aku tukar set sporket..modi kotak angin dan tukar cdi costum..test top speed kt hiway tegak x fly langsung..rpm 8-9..180km/h..aku de upload video kt fb..

ps: jadi la laju camtu..nk laju2 sgt watpe??? jaga mesin n moto leklok..sayang moto.. lol! 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 12, 2013 8:40 pm

BCDSyaz wrote:
salam semue...aku beli 125zR baru pd bulan januari 2013..meroon itam..pakai dalam seminggu..aku tukar set sporket..modi kotak angin dan tukar cdi costum..test top speed kt hiway tegak x fly langsung..rpm 8-9..180km/h..aku de upload video kt fb..

ps: jadi la laju camtu..nk laju2 sgt watpe??? jaga mesin n moto leklok..sayang moto.. lol! 

kalau fly mesti 2++.. terbaekk lah bro   
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Fri Jul 12, 2013 8:45 pm

Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Dgn rasa konfidennya, aku yakin belum ada lagi yg buat post psl 125z edisi 2013. Naper aku nak share sgt 125zR ni ngn korang sume? Well...sejak kebelakangan ni, ramai raider ( amatur dan veteran ) yg beli 125zR edisi 2013 komplen psl moto ni ade cut off dan kualiti binaanya kureeeeenggg. Aku bukan ckp ikut rasa, bukti dah nyata sgt..lebih2 lagi member aku ada beli dan dgn ujian yg aku buat dgn sdrinya..125 zR edisi 2013 boleh lari sampai 140km jer:pale: . Serius ckp memang ada cut off. Sebelum aku citer dgn lbh lanjut..aku nak dgr pdpt daripada korang semua

mmg ada cut off pn..tpi kalau spoket std mmg bleh lari 140 ja.. turun 4-5 mata boleh la dpt 160-170 (ikut berat rider jgk).. kalau nk laju kna modi lah


Seingat aku la kan..model yg dulu2 punya senang2 je pukul 160-170 wlaupn guna sprocket std..turun sprocket xyah ckp arr mmg dpt jer cucuk 180km lebih. Ni mcm petanda awal utk Hong Leong Yamaha utk stop producing 125z jew....

model2 dulu mmg power ak dgr.. lbh2 lgi yg 1st model... kalau 125z dh diberhentikn pmbuatannya, lock kna tmbh la jwbnya
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 13, 2013 12:13 am

Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Dgn rasa konfidennya, aku yakin belum ada lagi yg buat post psl 125z edisi 2013. Naper aku nak share sgt 125zR ni ngn korang sume? Well...sejak kebelakangan ni, ramai raider ( amatur dan veteran ) yg beli 125zR edisi 2013 komplen psl moto ni ade cut off dan kualiti binaanya kureeeeenggg. Aku bukan ckp ikut rasa, bukti dah nyata sgt..lebih2 lagi member aku ada beli dan dgn ujian yg aku buat dgn sdrinya..125 zR edisi 2013 boleh lari sampai 140km jer:pale: . Serius ckp memang ada cut off. Sebelum aku citer dgn lbh lanjut..aku nak dgr pdpt daripada korang semua

mmg ada cut off pn..tpi kalau spoket std mmg bleh lari 140 ja.. turun 4-5 mata boleh la dpt 160-170 (ikut berat rider jgk).. kalau nk laju kna modi lah


Seingat aku la kan..model yg dulu2 punya senang2 je pukul 160-170 wlaupn guna sprocket std..turun sprocket xyah ckp arr mmg dpt jer cucuk 180km lebih. Ni mcm petanda awal utk Hong Leong Yamaha utk stop producing 125z jew....

model2 dulu mmg power ak dgr.. lbh2 lgi yg 1st model... kalau 125z dh diberhentikn pmbuatannya, lock kna tmbh la jwbnya




Hahaha betol sgt2 tu...lock mmg sudah pasti..tp klau aku, aku kasi yg paling ekstrem punya..tanggalkan rantai motosikal tu..biar dua2 sama susah..konpom si pencuri menyumpah seranah punye haha...siyes ckp la aku rsa gembira sbb dpt beli motosikal ni..pd masa yg sama tumpang kesian kat rider muda yg x berkesempatan beli moto ni
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 13, 2013 8:59 am

salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sat Jul 13, 2013 1:55 pm

rulcool wrote:
salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....

ak pn beli tahun lps bulan 11.. gp editon ride smpai 1000 km then full throttle dpt la dlm 150km(sprocket 15-43) then x puas hati turun sprocket 15-38, dpt jgk 180 tapi pick up kurang. ak pn smpai skarang guna tyr vee rubber.. mmg bergoyang gila kalau bwk laju.. tmbh2 naik bukit kna guna gear 2 dgn 3 ja.. bab ketahanan tu agk kureng lah.. wlaupun motor x smpai setahun block dh leaking, tiub 2t bocor.. ring dgn clutch pn bunyi pnya kuat. Evil or Very Mad
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 14, 2013 12:24 pm

Azeri_conquistador wrote:
rulcool wrote:
salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....

ak pn beli tahun lps bulan 11.. gp editon ride smpai 1000 km then full throttle dpt la dlm 150km(sprocket 15-43) then x puas hati turun sprocket 15-38, dpt jgk 180 tapi pick up kurang. ak pn smpai skarang guna tyr vee rubber.. mmg bergoyang gila kalau bwk laju.. tmbh2 naik bukit kna guna gear 2 dgn 3 ja.. bab ketahanan tu agk kureng lah.. wlaupun motor x smpai setahun block dh leaking, tiub 2t bocor.. ring dgn clutch pn bunyi pnya kuat. Evil or Very Mad


See? Jwpn dari korang brdua pun dah ckup utk menguatkan fakta yg ketahanan 125zR dia kureeengg..tayar vee ruber tu mmg x berapa ke? Aku dah plan nak beli tp xjadi la lps bca mesej korang brdua..baik aku beli fkr jew
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Sun Jul 14, 2013 2:18 pm

Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
rulcool wrote:
salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....

ak pn beli tahun lps bulan 11.. gp editon ride smpai 1000 km then full throttle dpt la dlm 150km(sprocket 15-43) then x puas hati turun sprocket 15-38, dpt jgk 180 tapi pick up kurang. ak pn smpai skarang guna tyr vee rubber.. mmg bergoyang gila kalau bwk laju.. tmbh2 naik bukit kna guna gear 2 dgn 3 ja.. bab ketahanan tu agk kureng lah.. wlaupun motor x smpai setahun block dh leaking, tiub 2t bocor.. ring dgn clutch pn bunyi pnya kuat. Evil or Very Mad


See? Jwpn dari korang brdua pun dah ckup utk menguatkan fakta yg ketahanan 125zR dia kureeengg..tayar vee ruber tu mmg x berapa ke? Aku dah plan nak beli tp xjadi la lps bca mesej korang brdua..baik aku beli fkr jew


tyr vee rubber boleh ja kalau nak pakai utk daily ride.. bwk laju mmg bergoyang sbb tyr dia licin
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 15, 2013 8:28 am

Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
rulcool wrote:
salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....

ak pn beli tahun lps bulan 11.. gp editon ride smpai 1000 km then full throttle dpt la dlm 150km(sprocket 15-43) then x puas hati turun sprocket 15-38, dpt jgk 180 tapi pick up kurang. ak pn smpai skarang guna tyr vee rubber.. mmg bergoyang gila kalau bwk laju.. tmbh2 naik bukit kna guna gear 2 dgn 3 ja.. bab ketahanan tu agk kureng lah..
wlaupun motor x smpai setahun block dh leaking, tiub 2t bocor.. ring dgn clutch pn bunyi pnya kuat. Evil or Very Mad


See? Jwpn dari korang brdua pun dah ckup utk menguatkan fakta yg ketahanan 125zR dia kureeengg..tayar vee ruber tu mmg x berapa ke? Aku dah plan nak beli tp xjadi la lps bca mesej korang brdua..baik aku beli fkr jew


tyr vee rubber boleh ja kalau nak pakai utk daily ride.. bwk laju mmg bergoyang sbb tyr dia licin

Bro..pdpt kau la..tayar apa yg bgus daily ride sekaligus dpt dipakai utk melenjan? Aku tak kisah part harga asalkn bro dah bgtau..aku mmg x fikir 3 kali la nak beli..mmg beli punya lol!  sekarang ni aku sarung FKR jew kat Devil Z aku tp bolehlah...
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 15, 2013 11:45 am

aku lak dh tkr tyr stok moto n pakai vee ruber blk..pada aku tupai ni yg terbaik dlm kelas nye..6 speed..disc break dpn belakang..mane nk dpt..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Mon Jul 15, 2013 2:05 pm

Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
rulcool wrote:
salam puasa...lama x online semalam baru sampai rumah dari ipta...today baru dapat online selepas diazab dengan assingmet yang menyeksa jasmani dan rohani...kawan aqu baru beli motor 2bln lepas 125zr gp edition sblm tukar sproket memang dapat pergi 140 je....tapi lepas turun sproket kepada yang lebih kecil kelajuan motor dia full throttle dapat 170......tapi dia ada cakap tayar vee rubber kalau naik laju rasa macam nak terbang macam kurang cengkaman.....bagi motor aqu pula aqu beli pada thn 2011.....tukar spoket 15-38 dapat pergi 160 je ...tu pun dah rasa laju takut aqu bawak laju2 nie.....sebab experience aqu dulu dah 3 kali berselerak di jalan raya masa tu guna rxz......bagi aqu motor 125z first edition dgn keluaran baru memang ada perbezaan dari pembuatannya sebab ada jiran kat sebelah rumah aqu pakai 125z yang first edition dia beli tahun 1999 aqu tanya dia...dia cakap speed motor dia senang saja dapat 160-170 tak perlu modified apa2 pun lagi satu ketahan memang tak boleh dipertikaikan motor stay lagi smooth kerosakkan yang ada pun cuma biasa2 saja:P Razz Razz .......tak macam model yang baru sekarang nie pakai setahun dua dah ada macam2 problem........Sad Sad :(tapi pasal 125zr mungkin akan diberhentikan mungkin akan terjadi....sebab model rxz yang masih rare dan popular pun diberhentikan....

ak pn beli tahun lps bulan 11.. gp editon ride smpai 1000 km then full throttle dpt la dlm 150km(sprocket 15-43) then x puas hati turun sprocket 15-38, dpt jgk 180 tapi pick up kurang. ak pn smpai skarang guna tyr vee rubber.. mmg bergoyang gila kalau bwk laju.. tmbh2 naik bukit kna guna gear 2 dgn 3 ja.. bab ketahanan tu agk kureng lah..
wlaupun motor x smpai setahun block dh leaking, tiub 2t bocor.. ring dgn clutch pn bunyi pnya kuat. Evil or Very Mad


See? Jwpn dari korang brdua pun dah ckup utk menguatkan fakta yg ketahanan 125zR dia kureeengg..tayar vee ruber tu mmg x berapa ke? Aku dah plan nak beli tp xjadi la lps bca mesej korang brdua..baik aku beli fkr jew


tyr vee rubber boleh ja kalau nak pakai utk daily ride.. bwk laju mmg bergoyang sbb tyr dia licin

Bro..pdpt kau la..tayar apa yg bgus daily ride sekaligus dpt dipakai utk melenjan? Aku tak kisah part harga asalkn bro dah bgtau..aku mmg x fikir 3 kali la nak beli..mmg beli punya lol!  sekarang ni aku sarung FKR jew kat Devil Z aku tp bolehlah...

kalau pendapat ak la kn
1st = battlax jgk yg terbaek tapi mhl
2nd= fdr(mhl jgk)
3rd= maxxis
4th= duro
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Jul 16, 2013 10:08 am

fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Jul 16, 2013 11:36 am

BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

Genzi?? mcm brand dr japan jer bunyi....tayar tu best pkai utk kegunaan ekstrem ke?? wah3xx konpom nak beli pasni
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Jul 16, 2013 4:47 pm

Tomomi wrote:
BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

Genzi?? mcm brand dr japan jer bunyi....tayar tu best pkai utk kegunaan ekstrem ke?? wah3xx konpom nak beli pasni

yup..cuprix Indonesia pakai..bro tengok kat goole..lawa la bunge die..memang try jenis mid compound..harge pun memang mampu milik..lagi murah dari maxxis rasenye..1 ag susah nk dapat..Sad 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Jul 16, 2013 6:56 pm

BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

dua2 ak dh prnh try.. cma swallow samurai tu ada rasa mcm berat sikit.. kedua2 tayar ni mmg sedap lyn lap bgi ak(dpn saiz 70/90,blakang saiz 90/80), lebih2 lgi kt bukit salbiah,penang... mmg lyn habis. Twisted Evil 
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 17, 2013 7:55 am

Azeri_conquistador wrote:
BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

dua2 ak dh prnh try.. cma swallow samurai tu ada rasa mcm berat sikit.. kedua2 tayar ni mmg sedap lyn lap bgi ak(dpn saiz 70/90,blakang saiz 90/80), lebih2 lgi kt bukit salbiah,penang... mmg lyn habis. Twisted Evil 

Ada efek tak klau pkai tayar saiz besar? Cthnya aku pasang 80/90 kat depan...90/100 kat belakang, tak rasa berat ke? Sebab aku ada seorang member yg pakai saiz besar, guna maxxis kelas diamond lagi tu
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 17, 2013 9:58 am

yup...memang agak berat sikit la..tp saiz tu xsesuai la..better yg low profile yg terbaik..cth. saiz 90/80..100/80 [angka depan besar dari angka belakang]..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jul 17, 2013 6:08 pm

Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

dua2 ak dh prnh try.. cma swallow samurai tu ada rasa mcm berat sikit.. kedua2 tayar ni mmg sedap lyn lap bgi ak(dpn saiz 70/90,blakang saiz 90/80), lebih2 lgi kt bukit salbiah,penang... mmg lyn habis. Twisted Evil 

Ada efek tak klau pkai tayar saiz besar? Cthnya aku pasang 80/90 kat depan...90/100 kat belakang, tak rasa berat ke? Sebab aku ada seorang member yg pakai saiz besar, guna maxxis kelas diamond lagi tu

adala rasa berat sikit.. tpi kalau motor power takde hal.. tyr besar2 ni x sesuai sgt kalau nk lyn top speed..tpi kalau nk main lap mmg A+ Very Happy 
Back to top Go down
block_racing
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 10/09/2012
Age : 39
Location : kluang,johor

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Jul 18, 2013 9:21 am

salam suma kengkawan 125z.

skang ni mmg musim 125z kot coz aku tgk ramai dah pakai motor ni..psl perbezaan tu aku x berani la ckp tp aku pakai 125z 1st.model tahun 1998 beli time memula kuar dulu smpai skang ni dah 15 tahun tp motor aku mmg x de problem, servis ikut time yg lelain just tukar coverset maroon hitam, sportrim.
tp mmg standard abis la so far mmg x de problem.
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Jul 18, 2013 10:03 pm

block_racing wrote:
salam suma kengkawan 125z.

skang ni mmg musim 125z kot coz aku tgk ramai dah pakai motor ni..psl perbezaan tu aku x berani la ckp tp aku pakai 125z 1st.model tahun 1998 beli time memula kuar dulu smpai skang ni dah 15 tahun tp motor aku mmg x de problem, servis ikut time yg lelain just tukar coverset maroon hitam, sportrim.
tp mmg standard abis la so far mmg x de problem.

Sama la kita..aku pun pakai 125z 1st edition..masalahnya tupai aku tu dah masuk "makmal" JPJ sblum dijual sbgai motosikal trpakai..siyes ckp mmg slow la..tp disebabkan hati keras..aku modi balik sampai dia balik kpd prestasi yg spatutnya, wlaupn belum dpt cucuk 180km aku brsyukurla moto tu bebas drpd "sekatan"..brbanding ngn model yg skrg ni..kualiti mmg ada kureengg sikit la
Back to top Go down
Tomomi
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 10/06/2013
Age : 24
Location : Sarawak

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Thu Jul 18, 2013 10:04 pm

Azeri_conquistador wrote:
Tomomi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
BCDSyaz wrote:
fdr genzi ngan swallow samurai..aku minat bentuk bunge die..harge plak memang mampu milik la..sarung depan saiz 80/80..belakang lak saiz 90/80..baru sedap meleper..hehehe....genzi dah rare la sekarang..

dua2 ak dh prnh try.. cma swallow samurai tu ada rasa mcm berat sikit.. kedua2 tayar ni mmg sedap lyn lap bgi ak(dpn saiz 70/90,blakang saiz 90/80), lebih2 lgi kt bukit salbiah,penang... mmg lyn habis. Twisted Evil 

Ada efek tak klau pkai tayar saiz besar? Cthnya aku pasang 80/90 kat depan...90/100 kat belakang, tak rasa berat ke? Sebab aku ada seorang member yg pakai saiz besar, guna maxxis kelas diamond lagi tu

adala rasa berat sikit.. tpi kalau motor power takde hal.. tyr besar2 ni x sesuai sgt kalau nk lyn top speed..tpi kalau nk main lap mmg A+ Very Happy 


Rasanya xmau la aku beli tayar beso ni...psl aku bukan nak main lap pun..ermm kalo camni guna ja saiz std la
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Today at 10:00 am

Back to top Go down
 
125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Baju M125ZC 2nd Batch

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: