.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Apr 15, 2014 1:24 am

Mr. Whale wrote:
salam bro bro n otai otai sekalian.. aq memang mcm baru masuk tadika ja pasal bab2 moto nih.. ni nak tanya sket, apa pandangan korang kalau aq nak beli 125z yg model skrg pny?? korang cakap cut off la, tak tahan la, tapi kalau aq sambar terus ja berbaloi tak?? ka better tak payah ja??

salam bro..kalau hati dah tertarik jangan tunggu lama2. sambar je satu haha. tapi paham2 la motor panas
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Apr 15, 2014 9:41 pm

Mr. Whale wrote:
salam bro bro n otai otai sekalian.. aq memang mcm baru masuk tadika ja pasal bab2 moto nih.. ni nak tanya sket, apa pandangan korang kalau aq nak beli 125z yg model skrg pny?? korang cakap cut off la, tak tahan la, tapi kalau aq sambar terus ja berbaloi tak?? ka better tak payah ja??
ak tolong tmbah skit komen bro letak pisang Very Happy ...kalau bro dah minat, jgn dgr cakap org sbb yg nak beli tu bro.. pasal ketahanan tu kalau bro jaga moto dgn sepenuh hati insyaALLAH 10 tahun pn condition masih elok... pasal cut off tu jgn dijadikan penghalang utk beli 125z.. 125z std pekak 140km/h boleh dapat.. bro nak laju mana cer bgitau...240 km/h  pale ? kalau ejas sprocket ke 15-37 .. 180km/h dlm tngan cuma ambil masa lama skit
Back to top Go down
Mr. Whale
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 11/04/2014

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Apr 29, 2014 7:35 am

Tima kasih banyak ya bro letak_pisang n bro Azeri_conquistador.. Terus membara balik da semangat ku ini.. Hehe.. Tunggu masa la kau cik tupai..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Tue Apr 29, 2014 4:23 pm

Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jun 18, 2014 3:46 pm

Itu semua pasal nak untung ma...
zaman 90an dan awal milenium year.. tak payah cakap pasal motor la.. kreta pun tahan lasak.. (kecuali Poton n P2).. kalau kreta motor semua buat tahan lasak n laju2 belake.. sape rugi?? mesti la manufacturer n seller yang rugi.. tu pasal kereta n motor baru semua tak tahan lasak or tak laju atau kedua-duanya sekali..
supaya
1. Parts dari kilang senang nak jual
2. kos manufacturing rendah sikit..
3. kedai2 performance parts boleh buat untung...
4. makenik2 OTAI boleh buat duit oter sana sini barang motor...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Wed Jun 25, 2014 10:23 pm

mantadkb wrote:
Itu semua pasal nak untung ma...
zaman 90an dan awal milenium year.. tak payah cakap pasal motor la.. kreta pun tahan lasak.. (kecuali Poton n P2).. kalau kreta motor semua buat tahan lasak n laju2 belake.. sape rugi?? mesti la manufacturer n seller yang rugi.. tu pasal kereta n motor baru semua tak tahan lasak or tak laju atau kedua-duanya sekali..
supaya
1. Parts dari kilang senang nak jual
2. kos manufacturing rendah sikit..
3. kedai2 performance parts boleh buat untung...
4. makenik2 OTAI boleh buat duit oter sana sini barang motor...

  
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )   Today at 12:00 pm

Back to top Go down
 
125zR edisi 2013 ( Bagi pandangan )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Baju M125ZC 2nd Batch

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: