.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Exzos Yang korang Pakai? V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Thu Feb 14, 2013 10:54 pm

dulu dngar cita xzos ni nk sumbat dkat 2pai gogo..tp pak saudara kita pak jpj xbg..
jadi brang ni djual jadi sparepart je...org ckp xzos ni dia mcm xzos rxz...xde catalyzer...
dkat muffler kena pkai fibre...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Thu Feb 14, 2013 10:56 pm

Dekat muffler kene pakai fibre?
Camne tu?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Fri Feb 15, 2013 12:20 am

picy91 wrote:
Dekat muffler kene pakai fibre?
Camne tu?

mcm moto rxz lar...mufler dia...kena sumbat2 fibre..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Fri Feb 15, 2013 9:10 pm

picy91 wrote:



Sape pernah pakai ekzos ni?

ekzos ni dia pnya bunyi TING TING TING tu kuat sikit tapi power lebih kurang mcm ekzos standard jgk. ak rsa ko mesti tgk kt tokei spareparts
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Fri Feb 15, 2013 9:33 pm

Azeri_conquistador wrote:
ekzos ni dia pnya bunyi TING TING TING tu kuat sikit tapi power lebih kurang mcm ekzos standard jgk. ak rsa ko mesti tgk kt tokei spareparts

Yup
Dah beli dah pon
Tu yg nak tanye sape2 yg pernah pakai
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Sat Feb 16, 2013 11:05 am

picy91 wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ekzos ni dia pnya bunyi TING TING TING tu kuat sikit tapi power lebih kurang mcm ekzos standard jgk. ak rsa ko mesti tgk kt tokei spareparts

Yup
Dah beli dah pon
Tu yg nak tanye sape2 yg pernah pakai

ak pernah gne dh, so far ok je. silencer gna rxz pnye
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Mon Feb 18, 2013 8:38 am

wah.. ekzos pakai fiber hehe.. eksoz rxz je pakai fiber sumbat kt tabung. performance sama je ke? catalyte mmg xde kan? asap mesti mengancam ni Twisted Evil

btw aku nak tanya sikit, aku dpt kesan mcm ada leaking kat tempat potong ekzos (antara manifold dengan body). persoalannya, bocor tu keluar minyak 2t, adakah fuel consumption (FC) pun tergugat? FC motor aku skarang kalau bawak mkn angin meter motor 110-120kmj boleh dapat alam 50km hanya dengan rm5.. kalau perah enjin lagi parak minyak aduyai.. ada kaitan ke ekzos leaking dengan FC?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Mon Feb 18, 2013 6:26 pm

serez wrote:
wah.. ekzos pakai fiber hehe.. eksoz rxz je pakai fiber sumbat kt tabung. performance sama je ke? catalyte mmg xde kan? asap mesti mengancam ni Twisted Evil

btw aku nak tanya sikit, aku dpt kesan mcm ada leaking kat tempat potong ekzos (antara manifold dengan body). persoalannya, bocor tu keluar minyak 2t, adakah fuel consumption (FC) pun tergugat? FC motor aku skarang kalau bawak mkn angin meter motor 110-120kmj boleh dapat alam 50km hanya dengan rm5.. kalau perah enjin lagi parak minyak aduyai.. ada kaitan ke ekzos leaking dengan FC?

ak rsa lebih baik ko g welding blik ekzos ko tu sbb setahu ak, kalau ekzos leaking, power akn down sikit n kena pulas mnyk lebih, so bila pulas minyak lebih petrol pn x thn lama
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V5   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
Exzos Yang korang Pakai? V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: