.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Footrest yang korang pakai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 4:52 pm

Rasanya topik ni blum ada lg yang buka..kepada admin & moderators, klau terasa ringan tangan nak delete topik ni..delete je la..hehehe

back to the topik..

kepada riders yang kaki leper, pengunaan footrest racing a.k.a padle-up a.k.a padel racing ke adalah peralatan yang penting untuk mengelakkn kuku ibu jari hilang d ulit tar jalan..

so sapa2 yang da pakai footrest racing share2 la tentang korang punya footrest yg korang sedang atau akan pakai..
bagi review skit pasal mcmana nak pasang..or nak share pasal kemusykilan pasal footrest ni..

bincang kebaikan keburukan pakai footrest racing atau footrest standed..atau brand2 yang ada kat pasaran.
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:01 pm





Racing Boy 2nd Model..
lebih tggi dari 1st model..
mule2 pakai..rasa kekok..lutut bengkok lebih kurang 80 darjah..
kalau footrest standard..lutut bengkok lebih kurang 120-130 darjah..
utk cornering..rasa lebih stable..n footrest tak la sagat jalan..
utk highway..perjalanan 3 jam..kaki masih tak lenguh2..
hehe..
takde masalah utk change gear..respon masuk gear lg cepat..
cume ade masalah utk braking je..hehe..
mcm rasa kekok je nk brake..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:21 pm

seat kena potong sikit baru sedap pakai footrest resing.. hohohoho

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:23 pm

disebabkan paddle belakang aku da terbalikkan..
so..best la bwk awek..brake sikit kompem luncur kedepan.kih3
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:24 pm

bgus ar topik ni aku baru igt nak apsang gak..tapi masih x tahu nak tgok model2 saper yang da pakai upload pic skit bitaw harga...n comfortabale best ker untuk aper...terangkan la..BRO
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:27 pm

RB 3rd model..mcm lagi lawa dr 2nd model..
design sama..just..pedal besa sikit..
hujung pedal ade cover kulit/getah hitam..
font racingboy tu kale merah..
laen2..semua sama..
gmba takde..tgk kt kedai je..hik3
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:29 pm

harga??
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:37 pm

tupai comel wrote:
disebabkan paddle belakang aku da terbalikkan..
so..best la bwk awek..brake sikit kompem luncur kedepan.kih3

tu pasal ko kena potong seat... lagi sedap bile bawak awek.. huuhuhu

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 5:53 pm



sapa pnah pakai footrest brand syscast?..mna nak dapat footrest ni?
Back to top Go down
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 6:09 pm

bro tupai comel, bape rat hrga footrest RB tu?
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 7:30 pm

bujang wrote:
bro tupai comel, bape rat hrga footrest RB tu?

market shah alam..rm150 bawak balek..
yg 3rd model punye pon rm150 jgk..haih..
3rd model lawa lg..
Back to top Go down
monyet
Laskar Kanan


Posts : 212
Join date : 26/11/2009
Age : 27
Location : sunway-k.trg

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 7:38 pm

siap pasang brape?...
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 7:45 pm

lau nk pakai footrest ni nk kne modi pape ke ek..??
nk kne modi kt pam brek tu ek..?? Question
Back to top Go down
askarmelayu
Laskar Kelas I


Posts : 120
Join date : 13/09/2009

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 10:12 pm

sape sape ade footrest standard yg tk pkai?
kasi jual kt sy murah murah.
sy pnye footrest kanan patah kene himpit ngn kete.
Back to top Go down
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Jul 21, 2010 10:33 pm

yg bro pkai tu kena bengkokkan kick starter x?
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Jul 22, 2010 12:22 am

footrest racingboy 1st model je kene modi..
2nd n latest ni..takyah..just plug and play je..
upah pasang..dalam rm30 kot..agak susah la..aku buat pon berjam2..nk jimat duet punye pasal..
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Jul 22, 2010 11:12 am

sapa ada sneak picture RB Futres V3?..share2 la..aku ada try tnya branch RB kat sabah,dia kata RM180..tp xtw V2 atau V3..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Jul 22, 2010 12:58 pm

tupai comel wrote:
RB 3rd model..mcm lagi lawa dr 2nd model..
design sama..just..pedal besa sikit..
hujung pedal ade cover kulit/getah hitam..
font racingboy tu kale merah..
laen2..semua sama..
gmba takde..tgk kt kedai je..hik3

p la snap gambar tc oy...rs cam nak tukar br jer futres ak nih..

_________________
Back to top Go down
ramdzi
Laskar Muda


Posts : 87
Join date : 09/05/2010
Age : 27
Location : Penang - Bangi

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Jul 23, 2010 12:57 pm


footrest jenis ni bleh pakai untuk 125 x? sbb tgk lam web RB, dia jz tulis racing use only.. kot2 leh bleh msuk ngn 125z ni, smart skit.. hehe..
Back to top Go down
http://www.ramdzi.com
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 11:42 am

ramdzi wrote:

footrest jenis ni bleh pakai untuk 125 x? sbb tgk lam web RB, dia jz tulis racing use only.. kot2 leh bleh msuk ngn 125z ni, smart skit.. hehe..


boleh jer pki kt 125z, kasi welding trus kt chasis.....

_________________
Back to top Go down
ramdzi
Laskar Muda


Posts : 87
Join date : 09/05/2010
Age : 27
Location : Penang - Bangi

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 1:29 pm

mazakim wrote:
tupai comel wrote:
RB 3rd model..mcm lagi lawa dr 2nd model..
design sama..just..pedal besa sikit..
hujung pedal ade cover kulit/getah hitam..
font racingboy tu kale merah..
laen2..semua sama..
gmba takde..tgk kt kedai je..hik3

p la snap gambar tc oy...rs cam nak tukar br jer futres ak nih..





footrest RB version 3! ^_^
Back to top Go down
http://www.ramdzi.com
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 1:33 pm

best x pakai footrest nie??aku nak pakai tapi takut x slesa kne try moto orag dulucmaner rasenyer hahaha
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 1:52 pm

jom ler kita pakat pakai barang Racingboy cam Lc nih..

footrest,sportrim,brek disc,swing arm...


Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 1:55 pm

ni sponsor duit x ramai la...hjahaha
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Jul 26, 2010 2:00 pm

alahai..comelnye paip die..kontot je..
125z buat mekap2 cani lawa ke?
lc boleh la..125z lg togel lg cun mcm sprint test tu..keh3..

oopss..lari topik..
spam
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Today at 2:03 pm

Back to top Go down
 
Footrest yang korang pakai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: