.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Model2 125Z / 125ZR

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Tue Mar 08, 2011 1:11 pm

haha de membe aku de simpan lg set ni..
full ori n set tiptop berair g..hehehe
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Tue Mar 08, 2011 9:39 pm

stakat ni ak xprnh tgk dpn mta orng pkai set ni...ak ingt diorng design sndiri...
Back to top Go down
125zRskala
Bintara Muda


Posts : 484
Join date : 22/06/2010
Age : 30
Location : liang lahad dan masih hidup....

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 09, 2011 10:39 am

klu nk wat sndri guna set lokel pon..
belum tentu ade jual kt kedai stripe cmnih...
aku dh pusing key el nk cri stripe nih pon x jumpe stelah hampa xde org yg nk jual set nih..
agaknya diorg nk smpnsmpai mati kot..
that y la aku tkr blk pkai z... huahuahuahuahuahua....
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 09, 2011 11:14 pm

lol...senang je nk dpt stiker lokel stripe petir tu.......
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 10, 2011 11:51 am

babet wrote:
lol...senang je nk dpt stiker lokel stripe petir tu.......

yg stripe petir 2 ada x yg warna biru????
Back to top Go down
chrome
Bintara Muda


Posts : 476
Join date : 01/09/2009
Age : 29
Location : dungun,shah alam

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 10, 2011 4:17 pm

waa....cm moto aku da...hahahaha.
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 10, 2011 5:26 pm

Apislegend wrote:
babet wrote:
lol...senang je nk dpt stiker lokel stripe petir tu.......

yg stripe petir 2 ada x yg warna biru????

xda,,,,stripe petir ada warna merah je..
Back to top Go down
Apislegend
Laskar Kanan


Posts : 377
Join date : 01/08/2010
Age : 28
Location : kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 10, 2011 7:14 pm

ooo....memg coverset nie hanya kuar warna merah n stripe warna merah jew la....limited jgk coverset nie.......
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 10, 2011 8:00 pm

check this out....
ni brosure tuk design ni pada masa itu...



gambar diambil semasa TT MELAKA ituhari...

EDITION SET FULL ORIGINAL MOTOR Y125Z/Y125ZR TAHUN 03-04...







Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Sat Mar 12, 2011 12:32 am

Apislegend wrote:
ooo....memg coverset nie hanya kuar warna merah n stripe warna merah jew la....limited jgk coverset nie.......

semua nk claim limited.......fenim2
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Sat Mar 12, 2011 9:21 am

N.A.M.I wrote:
check this out....
ni brosure tuk design ni pada masa itu...



gambar diambil semasa TT MELAKA ituhari...

EDITION SET FULL ORIGINAL MOTOR Y125Z/Y125ZR TAHUN 03-04...








tebaek ah bebudak melake nih...
yg biru 2, ak xpna tgok ag org pkai set orinye.. local byk ler..
ak pon pkai yg biru local gak.. hahah..
hehe.. jakunnye ak..
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Sat Mar 12, 2011 9:30 am

125zRskala wrote:
klu nk wat sndri guna set lokel pon..
belum tentu ade jual kt kedai stripe cmnih...
aku dh pusing key el nk cri stripe nih pon x jumpe stelah hampa xde org yg nk jual set nih..
agaknya diorg nk smpnsmpai mati kot..
that y la aku tkr blk pkai z... huahuahuahuahuahua....

kat sremban blambak stripe yg camtu..
hehe..
lai2.. dtgla sombn law nak...
Back to top Go down
doktahu_TAQ7196
Laskar Kelas I


Posts : 115
Join date : 16/04/2010

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Tue Mar 15, 2011 11:06 pm

update cket . .biasenyer yang baru2/latest2 aku ltak kat fb aku . .heheh ,, ni aku campur jer smua mtor neh . hoho XD










[img][/img]

*SPECIAL*
AR125


GTO

Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 2:46 am

najmimecha wrote:

model thun bler ni?

baru yg ni.. kalo yg set first model 125z thun 1998 tu lagi rare..stakat ni aku xpnh jmpe ag org pkai..125z first model btol ke standard kuar kilang dpt 180 tnpa tukar pape? mmg best lor kalo gitu..
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 8:36 am

chaosworld wrote:
najmimecha wrote:

model thun bler ni?

baru yg ni.. kalo yg set first model 125z thun 1998 tu lagi rare..stakat ni aku xpnh jmpe ag org pkai..125z first model btol ke standard kuar kilang dpt 180 tnpa tukar pape? mmg best lor kalo gitu..

aku pun x tau nak ckp camne...ade org kate bleh dpt... lagipun moto stok kilang ni sukar utk dijangkakan... cth : 2 org membe aku A dan B beli rxz catal n trus g test mesin...moto A mencanak ke depan manakala moto B tetinggal hampir 2 tiang...then selang beberapa bulan C datang dgn rxz catal barunya mencabar si A dan keputusannya seri. kiranya kat sini ikut luck gak..terlalu byk faktor yg bleh dikaitkan ngan moto laju la cth: skill riding

aku nak share skit: bapak aku beli moto baru honda wave100r kot -org kate moto ni jimat minyak, tp aku bwk g keje minyaknya dah mcm 125z aku dah bezanya cuma x laju, ha3...

moto aku pun standard leh dpt 140 (time tu meter 1st model- meter ni mmg berat) klu bandingkan ngan meter skala dlm 160 gak tu... pick up mencanak - rase cam badan dah ke depan nyawa kat blakang plak... lagipun 125z kan dah pernah di down gradekan coz moto kuat+laju sgt (x sesuai ngan body) aku x ingat batch yg mane...org kg aku ade sorg pakai 125z 1st model kaler biru laut stiker sabit, x pernah overhaul katenya, moto masih lg tip top hampir cecah 180...

(sebelum aku mengarut dan mengkarut baik aku stop dulu... klu aku salah tolonglah betulkan ya)
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 10:45 am

btol gak tu..lg pun 125z thun 1998 buat kat jepun kan, pastu import ke malaysia.. yg skang je psang kat malaysia.yg dulu dtg sebutir2 dari jepun.. btol ke x xtau lar..otai len tlong tmbah..
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 1:12 pm

chaosworld wrote:
btol gak tu..lg pun 125z thun 1998 buat kat jepun kan, pastu import ke malaysia.. yg skang je psang kat malaysia.yg dulu dtg sebutir2 dari jepun.. btol ke x xtau lar..otai len tlong tmbah..


btol r tu..
aku pun dengar cite yg same camni gak..
haha
version aku dengar first model nye 125 tapau 750 polis tu kot..
tapi dah habis bikin r..
tu yg terus kene downgrade kan.....hehe
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 1:31 pm

N.A.M.I wrote:
chaosworld wrote:
btol gak tu..lg pun 125z thun 1998 buat kat jepun kan, pastu import ke malaysia.. yg skang je psang kat malaysia.yg dulu dtg sebutir2 dari jepun.. btol ke x xtau lar..otai len tlong tmbah..


btol r tu..
aku pun dengar cite yg same camni gak..
haha
version aku dengar first model nye 125 tapau 750 polis tu kot..
tapi dah habis bikin r..
tu yg terus kene downgrade kan.....hehe

yeke leh tapau honda cbr polis yg 750 tu? pergghh mmg laju tol.. stkat rxz tu tutup sebelah mata je lar dah leh ptong.. haha
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 2:46 pm

mak...750cc pun boleh tapau? waw n yang aku sayang kat tupai...enje...
Back to top Go down
125zRskala
Bintara Muda


Posts : 484
Join date : 22/06/2010
Age : 30
Location : liang lahad dan masih hidup....

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 4:00 pm

slh info ni rasanya..
mungkin 125 tu.. tzr 125 @ rd125 @ aprillia rs125sp?????????????
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 8:40 pm

125zRskala wrote:
slh info ni rasanya..
mungkin 125 tu.. tzr 125 @ rd125 @ aprillia rs125sp?????????????

xtau r bujal...
aku pun budak2 baru men 125..
cite ni dah jadi turun temurun kat melake ni..
xtau pulak aku kebenarannye cmnr..
hehehe
kalo salah maaf ye..hehe
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Wed Mar 16, 2011 9:41 pm

ak dh pakai 2 bijik meter 1st model...
dua2 bijik ringan....180 tu mmg slalu dpt kt hgway,stended...lalalala.. Rolling Eyes
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 17, 2011 1:00 am

aku penah tgk 125 first model punye... first model punye ade tulisan yamaha tenggelam kat atas "hidung" dia (atas lubang hon tu la..) masa first model kuar memang ade stop kejap production 125 nih... dgr cite faktor keselamatan je... sbb moto laju tp body kecik...
member aku ade penah pakai 125 first model ni... sebelum moto dia eksiden member dia bw dan total lost.... org yg bawa tu.... pun skali jalan...
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 17, 2011 10:13 am

kelmarin ak test meter 125zr ak ngan rxz...ak dh 80km/j..rxz 2 bru 40km/j...bapak ringan meter 125zr bru...dh la power kasi cutoff meter pon kasi rngan gler...
Back to top Go down
125zRskala
Bintara Muda


Posts : 484
Join date : 22/06/2010
Age : 30
Location : liang lahad dan masih hidup....

PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Thu Mar 17, 2011 10:53 am

biasala.. penipuan berlaku dalam pelbagai situasi... scratch
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Model2 125Z / 125ZR   Today at 8:26 am

Back to top Go down
 
Model2 125Z / 125ZR
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Galeri-
Jump to: