.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 05, 2009 12:21 pm

Ade yg pkai aloi:
comstar
racing boy
excel
ride it

ade yg pkai sport rim
racing boy 3, 8 bilah
comstar
enkei

aku pkai 8 bilah racing boy kaler putih Smile
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 05, 2009 1:44 pm

1. tak berani nak pakai aloi... takut langgar lubang
2. selalu jalan jauh & suka pakai tayar tubeless
3. rim sukan enkei yamaha lagi best lol!
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 05, 2009 3:32 pm

kalau moto standard dan tak berapa power.. pakai rim aloi boleh meringankan lagi moto tu.. so top speed boleh up sikit kot.. tapi yang tak best die.. mudah bengkok.. dulu mase aku pakai kriss stendet.. gune rim aloi tapi selalu sangat langgar lubang.. tu yang tak best.. biase la.. jalan raya kat malaysia ni.. banyak kudis dan parut.. hehehe.. rasenye lagi best pakai rim sukan ni.. maintenance kurang sikit.. hehehee
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 05, 2009 5:33 pm

aku pakai rim RB 8 batang.. igt nak pakai enkei,tp fobia kene curi dulu kat kampus..huhu..
x brani lagi pakai aloi sebab leceh kalo tiub bocor tgh jalan..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 05, 2009 8:44 pm

pkai sport rim sng, stabil lgpun pkai tubeless Twisted Evil
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Mon Apr 06, 2009 2:38 am

HailToKing wrote:
pkai sport rim sng, stabil lgpun pkai tubeless Twisted Evil

sangat bersetuju! hati pun senang n tenang xyah risau pasal tiub2 ni.. sunny
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Mon Apr 06, 2009 7:27 pm

WKQ4913 wrote:
HailToKing wrote:
pkai sport rim sng, stabil lgpun pkai tubeless Twisted Evil

sangat bersetuju! hati pun senang n tenang xyah risau pasal tiub2 ni.. sunny

hahaha... kalau orang curik??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Mon Apr 06, 2009 9:20 pm

Kalo kna curi abisla, tp kalo rim RB ni jrg la org nak curik, kalo enkei tu berbaloila, lg2 yg 3 bilah tu
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Mon Apr 06, 2009 11:24 pm

HailToKing wrote:
Kalo kna curi abisla, tp kalo rim RB ni jrg la org nak curik, kalo enkei tu berbaloila, lg2 yg 3 bilah tu

hehe xpnah lagi dgr kes rim rb dicurik..tp rim enkei mmg biase sgt..niat nak pakai tp hati x tnang jd x yah pakai..hehe
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Mon Apr 06, 2009 11:27 pm

pada pendapat aku la..

kalo nk nmpk cantik main dalm bandar pkai rim aloi..
kalo plak jaga sampai berkilat..pergh.. cantik

sport rim ni cantik gak, tp lbh sesuai tuk jalan jauh,dia berat ckit...


** kalo salah tolong betolkan- budak baru belajar
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 12:32 am

WKQ4913 wrote:
HailToKing wrote:
pkai sport rim sng, stabil lgpun pkai tubeless Twisted Evil

sangat bersetuju! hati pun senang n tenang xyah risau pasal tiub2 ni.. sunny

haa..aku sgt setuju ngan statement ni... Very Happy
dulu aku pakai rim lidi...dah la gi keje membonceng ngan bini...dlm sebulan tu mesti 1-2 kali tayar bocor. pastu lidi byk yg patah2. pastu masuk keje lambat....bos marah..keje tak produktif...

tu yg aku bertukar pakai rimsport (cap ayam je)....sejak pakai rim sport + tubeless tayar.... tak penah lagi bocor tgh jalan...alhamdulillah...

so....kesimpulannya...pakai rim sport ni bukan utk menunjuk2... tapi ada hikmahnya... Laughing
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 1:39 am

venom wrote:
WKQ4913 wrote:
HailToKing wrote:
pkai sport rim sng, stabil lgpun pkai tubeless Twisted Evil

sangat bersetuju! hati pun senang n tenang xyah risau pasal tiub2 ni.. sunny

haa..aku sgt setuju ngan statement ni... Very Happy
dulu aku pakai rim lidi...dah la gi keje membonceng ngan bini...dlm sebulan tu mesti 1-2 kali tayar bocor. pastu lidi byk yg patah2. pastu masuk keje lambat....bos marah..keje tak produktif...

tu yg aku bertukar pakai rimsport (cap ayam je)....sejak pakai rim sport + tubeless tayar.... tak penah lagi bocor tgh jalan...alhamdulillah...

so....kesimpulannya...pakai rim sport ni bukan utk menunjuk2... tapi ada hikmahnya... Laughing

btol..sengsare oo klau bocor tgh jalan,nak2 plak time nak g keje ke,tgh2 mlm kat tepi hiway ke..klau call num2 tepi jalan tu konpem kene tiao kaw2 nye..member aku pnah kene kat nkve,pukul 10pm,ari jumaat..tuka tiub je caj sampai rm50..
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 2:44 am

pakai rim sukan la kot.. baru nampak smart n steady sikit..
skrg pakai enkei 6 btg je.. tu pun kene berjaga2 sket.. Cool

kalo parking open pun, aku pastikan moto sebelah aku tu lebih market.. lol!
Back to top Go down
RempiterZ
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 05/04/2009
Location : Selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 9:07 am

udin_014 wrote:


kalo parking open pun, aku pastikan moto sebelah aku tu lebih market.. lol!

lol! strategi yg cemerlang
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 12:19 pm

Ikut pgalaman aku yg pkai sport rim ni, tubeless mmg susahla nak bocor
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 2:21 pm

udin_014 wrote:
pakai rim sukan la kot.. baru nampak smart n steady sikit..
skrg pakai enkei 6 btg je.. tu pun kene berjaga2 sket.. Cool

kalo parking open pun, aku pastikan moto sebelah aku tu lebih market.. lol!

wooo.....nak cari parking camni susah la sikit... kalau semua kat situ yg parking jenis kapcai buruk... camno?? Laughing
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 3:02 pm

venom wrote:
udin_014 wrote:
pakai rim sukan la kot.. baru nampak smart n steady sikit..
skrg pakai enkei 6 btg je.. tu pun kene berjaga2 sket.. Cool

kalo parking open pun, aku pastikan moto sebelah aku tu lebih market.. lol!

wooo.....nak cari parking camni susah la sikit... kalau semua kat situ yg parking jenis kapcai buruk... camno?? Laughing
g cari tempat parking laen..hehe.. silap2 dalam bakul kene standby 2 solex / 2 fork lock..
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 6:49 pm

heheh.. kalo xde moto2 yg market pun, parking sebelah lc pun dah ok kot.. lol!

sembang pasal rim balik.. kalo aloi, brand ape yg korg prefer?
racing boy? comstar? did?

cheers
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 7:27 pm

tubeless kalo bocor kecik pun.. beli pyumbat n sumbat je kat bocor tu..
xyah duk bukak2... masa xrugi


betol x nie??eheh
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Tue Apr 07, 2009 8:48 pm

ridsect wrote:
tubeless kalo bocor kecik pun.. beli pyumbat n sumbat je kat bocor tu..
xyah duk bukak2... masa xrugi


betol x nie??eheh

btul2, benda ni mcm yg buat kat tyr keta tu yg men cucuk je, tp keta kna buka tyr lg, motor x yah, kjap je dh ok
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Wed Apr 08, 2009 4:38 pm

harga cacing ngan alat penyumbat tu dalam RM15...
kalau jenis selalu jalan jauh elok sangat beli...
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sat Apr 11, 2009 11:19 pm

HailToKing wrote:
ridsect wrote:
tubeless kalo bocor kecik pun.. beli pyumbat n sumbat je kat bocor tu..
xyah duk bukak2... masa xrugi


betol x nie??eheh

btul2, benda ni mcm yg buat kat tyr keta tu yg men cucuk je, tp keta kna buka tyr lg, motor x yah, kjap je dh ok

betulll,,,.... tak yah bukak tayar. tapi kalau kete...tgk gak kedudukan bocor tu..kalau bhgn luar sikit takyah bukak...jack je..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 12, 2009 1:18 am

udin_014 wrote:
heheh.. kalo xde moto2 yg market pun, parking sebelah lc pun dah ok kot.. lol!

sembang pasal rim balik.. kalo aloi, brand ape yg korg prefer?
racing boy? comstar? did?

cheers
aku dulu gune rim aloi cap ayam je... macam same je aku tengok.. cuma yang branded tu mahal sikit sebab brand kot..
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 12, 2009 1:38 pm

papepun... ada sape2 ada nk jual sport rim. pm aku ler... tgh mncari ni..
xkisah la cap pe pun, kalo bleh 6 btg n 3 btg je di cari
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Sun Apr 12, 2009 1:58 pm

huhu.. bajet bape nak beli rim ni?? kalau bajet lebih.. beli la enkei.. sedap mata memandang..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi?   Today at 9:48 am

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: