.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 9:36 pm

Jom meriahkan topic ni.. kalau rajin google.. memang banyak info yang anda bleh perolehi..
Arrow http://www.motorcycleparts-accessories-andmore.com/motorcyclerims.html

topik lama untuk rujukan:

Version 1
Version 2

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 10:10 pm

ultraman wrote:
vendetta wrote:

kt rmh aku ada sepasang rim lidi original 125z tahun 2004..berkilat2 lg..
-rim dpn union cycle 1.4
-rim blkg DID 1.6
ada la ntah ape2 lg cop nombor kt tepi rim tu..aku pn tak phm..

barang halal ke barang handal ni?
kalo suci lg menyucikan, consider booked.
thanx.
Wink

saje quote posting dr topic lame..
tk igt bbual psl ape last skali.
lalalala~

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
allz
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 22/04/2009
Location : jay bee

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 10:46 pm

pe yg kne wat ek lau nk msok s.rim yg x de disc blkg cm AR tu o s.rim2 laen?...yg sure caliper mmg kne cbot kn...pastu kne modi pe lg ek?...
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 11:11 pm

allz wrote:
pe yg kne wat ek lau nk msok s.rim yg x de disc blkg cm AR tu o s.rim2 laen?...yg sure caliper mmg kne cbot kn...pastu kne modi pe lg ek?...

ade 4 cagher:
- modi disc belah kiri ikat kt hub spoket; kekurangannye ialah kne pkai spoket kecik2 atau disc besor2 aje.
- pkai disc converter yg ade djual di pasaran; ini care terbaik rasenye. mmg ade jual utk fz150i, 135lc..
- pkai brek drum mcm moto asal rim; cm byk kje......eeei, tk kuase mak..~
- welding tapak secara kekal pada sportrim; kalo tk syg rim bleh buat.. rim jatuh arge kalo nk jual blk. kalo nk pkai sendiri selama mungkin, tkdehal....mcm aku ske wat jugak. hahahaha..~

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
allz
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 22/04/2009
Location : jay bee

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 11:28 pm

Ultra-Z wrote:
allz wrote:
pe yg kne wat ek lau nk msok s.rim yg x de disc blkg cm AR tu o s.rim2 laen?...yg sure caliper mmg kne cbot kn...pastu kne modi pe lg ek?...

ade 4 cagher:
- modi disc belah kiri ikat kt hub spoket; kekurangannye ialah kne pkai spoket kecik2 atau disc besor2 aje.
- pkai disc converter yg ade djual di pasaran; ini care terbaik rasenye. mmg ade jual utk fz150i, 135lc..
- pkai brek drum mcm moto asal rim; cm byk kje......eeei, tk kuase mak..~
- welding tapak secara kekal pada sportrim; kalo tk syg rim bleh buat.. rim jatuh arge kalo nk jual blk. kalo nk pkai sendiri selama mungkin, tkdehal....mcm aku ske wat jugak. hahahaha..~

owh...haha...tp kn aq prefer nk gune disc cnvrter tu je....tp hrge die mhal gilos...bnde tu skeping je pon... Mad ...ingt nk try msok s.rim lc yg x de disc blkg tu....tp mhal la pulak nk bli bnde alah tu...
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 11:38 pm

camne rupa bentuk benda tu disc converter tu...???
Back to top Go down
allz
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 22/04/2009
Location : jay bee

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 11:43 pm

judge125 wrote:
camne rupa bentuk benda tu disc converter tu...???

cm ni bro... > http://img392.imageshack.us/img392/2765/image694vz3.jpg
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 17, 2011 11:56 pm

wat je disc belah kiri..
keburukan die cm aku ckp tu la, spoket kne pkai saiz anak2 je..
spoket blkg maybe 32t ke bwh tk silap aku..
lg satu getah kt dlm hub tu cepat 'makan'/'rabak'....
ala, wat2 placing suda..
moto aku dkt setaun tkde disc belakang berpuluh konvoi n tt aku join selambe redah..
kekekeke..~

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
allz
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 22/04/2009
Location : jay bee

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Mar 18, 2011 12:14 am

Ultra-Z wrote:
wat je disc belah kiri..
keburukan die cm aku ckp tu la, spoket kne pkai saiz anak2 je..
spoket blkg maybe 32t ke bwh tk silap aku..
lg satu getah kt dlm hub tu cepat 'makan'/'rabak'....
ala, wat2 placing suda..
moto aku dkt setaun tkde disc belakang berpuluh konvoi n tt aku join selambe redah..
kekekeke..~

huhu...tp kne wat tpak skru gak kn lau nk pndah disc blah spocket?...aq dh la x reti wat bnde2 ni...haha Razz
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Mar 18, 2011 6:32 pm

ultraman wrote:

barang halal ke barang handal ni?
kalo suci lg menyucikan, consider booked.
thanx.
Wink

ada yg quote plak?

confirm brg halal 125z flet JHU..Razz
pakai kt 125z tu 2mggu jer lps tu masuk rim aloi..
setelah diteliti, aku dapati rim dpn berada dlm kondisi tak tiptop..
ada bhgn chrome mcm dh mula pecah2..aku try polish pn saje jer..
tp kalau berminat, blh cerita blkg..
aku bg extra rim 1.6x17 berkilat lg tak tau made in mane dpt dr mmber aku..

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Mar 19, 2011 5:31 am

allz wrote:
judge125 wrote:
camne rupa bentuk benda tu disc converter tu...???

cm ni bro... > http://img392.imageshack.us/img392/2765/image694vz3.jpg



ooo... Tq...
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Mar 20, 2011 11:20 pm

vendetta wrote:

kt rmh aku ada sepasang rim lidi original 125z tahun 2004..berkilat2 lg..
-rim dpn union cycle 1.4
-rim blkg DID 1.6
ada la ntah ape2 lg cop nombor kt tepi rim tu..aku pn tak phm..

btol ke berat rim lidi ni sama dgn berat sportrim 6 btng yamaha?atau rim lidi nih lbih rngan/berat?sper dh wat ekperimen keats rim ni lidi ni..?
Back to top Go down
jem_125zr
Laskar Kanan


Posts : 237
Join date : 12/11/2009
Age : 27
Location : melaka-kuala lumpur

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Mar 21, 2011 8:24 pm

kalo sport rim racing boy 3batang sp399 2 bpe??
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Mar 22, 2011 12:43 pm

vendetta wrote:

confirm brg halal 125z flet JHU..Razz
pakai kt 125z tu 2mggu jer lps tu masuk rim aloi..
setelah diteliti, aku dapati rim dpn berada dlm kondisi tak tiptop..
ada bhgn chrome mcm dh mula pecah2..aku try polish pn saje jer..
tp kalau berminat, blh cerita blkg..
aku bg extra rim 1.6x17 berkilat lg tak tau made in mane dpt dr mmber aku..

nk pojek rim lidi bling2 + tyr sutung ni.
hahaha..
sambil kumpul hub utk dipadankan dgn aloi pelbagai saiz..
wakakaka~~
tamak tol..
silent

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Mar 22, 2011 4:15 pm

suda siap!!



gmba slanjutnye kt myride iqram.
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Mar 23, 2011 8:20 pm

pergh..~
rim honda hx135........stim siot!!
eh,
cte ar sket proses pemasangan ke tupai..
kne modi bush ke, btg shaft ke..
hehehehe..
apepn,
ini brg mmg tiptop!
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 24, 2011 3:29 pm

barang ni sume plug n play je bro...

huhu~~

Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Mar 26, 2011 10:54 am

eh?
ni bukan rim raider ori ek?
mcm 17inch..
ape brand ni?

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Mar 26, 2011 11:35 am

aku dah 'jatuh cinta' ngn forged sport rim RB smnjak balik dari grand tt pengkalan balak!!huh!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Mar 26, 2011 12:46 pm

iqram wrote:
suda siap!!



gmba slanjutnye kt myride iqram.
alamak..rim idaman suda smp...ce citer cre nk pasang...
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Mar 28, 2011 11:44 am

ni bukan ori bro..ni brand morodadi je...

hehe.......
Back to top Go down
WTY 4666
Laskar Muda


Posts : 48
Join date : 16/06/2010
Age : 25
Location : dungun, terengganu

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Mar 28, 2011 12:36 pm

salam 1m'sia,,
nk tye skit..
rim 3btg x1r ngn 3btg rb mn lbh2 baek?
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 31, 2011 2:52 am

3 btg x1r lg mhal dr rb punye...mybe x1r lg baek....
tp rb punye cun gak...siap ade lubang kt tgah2..
korek lubang bsar skit kt sportrim blakang nmpk ar mcm enkei Razz
Back to top Go down
AdHwA
Bintara Muda


Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 26
Location : Dungun

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Mar 31, 2011 3:23 am

mtk pndpt cket.. aq engt nk tkr spotrim p kmpius mne yg oke.. tupai cun x kalu msuk ngen rim logo yamaha cm lam gmbr 2?

rim 3 btg pe bze antre brand rb n enkei ek?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 01, 2011 1:38 am

AdHwA wrote:
mtk pndpt cket.. aq engt nk tkr spotrim p kmpius mne yg oke.. tupai cun x kalu msuk ngen rim logo yamaha cm lam gmbr 2?

rim 3 btg pe bze antre brand rb n enkei ek?

errmmm pada pendapat aku ni, ko jgn marah taw hehe, aku rase mcm ta sesuai la adhwa, tpi lain orang lain cter rase kan, slalu2 nye kite tgk 125z ni mashur ngan 3 ngan 6 btg enkei tu, tapi tk semestinya kene bli enkei la kan, byk je brand2 yg cantik gak dye buat rim 6 btg tu, contohnya Y-teq. kalo 3 btg maybe bleh amik racing boy nye hehe, smart weyh kalo pkai sbb aku pon nk bli gak t hihi

kalo beza mungkin dari ketahanan kot and maybe enkei lagi tahan ar kot, tgk harge pon taw kan, trademark dye pon ade lobang2 tu, enkei 3 btg pon dtg dari series2 125z gak, mula2 dolu pkai rim lidi jer, lpas tu enkei 3 btg kot, lpas tu baru 6 btg skang cheers
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 1:50 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 20Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: