.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Modifikasi yg dh dibuat???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Thu Apr 16, 2009 12:45 am

nk tanya, ada sesapa yg nk jual karb 125 ori or rxz ori secondhand pun ok..sms me k
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Thu Apr 16, 2009 9:12 pm

lanunlaut wrote:
nk tanya, ada sesapa yg nk jual karb 125 ori or rxz ori secondhand pun ok..sms me k
bro.. pegi la post kat spare parts zon.. huhu.. nak karb 125z ori ek.. aku ade.. lepas aku pasang carb yang baru aku beli bulan lepas tu.. baru available la..
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Sun Apr 19, 2009 5:31 pm

WKQ ada tulis:

"aku port 29/41,so mid -hi rpm main die.. awal biase la,ble sampai 5k rpm lawas je smpai hujung.."

soalannya,sapa tau maksud 29/41 tu?..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Sun Apr 19, 2009 9:01 pm

soNa wrote:
WKQ ada tulis:

"aku port 29/41,so mid -hi rpm main die.. awal biase la,ble sampai 5k rpm lawas je smpai hujung.."

soalannya,sapa tau maksud 29/41 tu?..

awal biase la,ble sampai 5k rpm lawas je smpai hujung.."

kalo yg ni aku phm, yg nombor2 tu x phm, wkq ni budak engineer tu yg terer main nombor2 ni

bila dh port masa bwa mtr mula2 ok, tp smpai satu rpm cam 5-6 akan rs semput then lpas tu bru lawas smpi abis meter
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Mon Apr 20, 2009 10:15 pm

HailToKing wrote:
soNa wrote:
WKQ ada tulis:

"aku port 29/41,so mid -hi rpm main die.. awal biase la,ble sampai 5k rpm lawas je smpai hujung.."

soalannya,sapa tau maksud 29/41 tu?..

awal biase la,ble sampai 5k rpm lawas je smpai hujung.."

kalo yg ni aku phm, yg nombor2 tu x phm, wkq ni budak engineer tu yg terer main nombor2 ni

bila dh port masa bwa mtr mula2 ok, tp smpai satu rpm cam 5-6 akan rs semput then lpas tu bru lawas smpi abis meter

haha patut r aku tesedak.. 29/41 tu ukuran pomen aku wat kat blok aku,tu ukuran kat lubang ekzos.. yg 29 tu x silap aku horizontally,yg 41 tu vertically..klau x silap aku la..
Back to top Go down
andy-wkv
Laskar Muda


Posts : 28
Join date : 30/04/2009

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Mon May 04, 2009 7:29 pm

HailToKing wrote:
kalau nk spec racing, tp sesuai utk kegunaan harian, sng jer..jgn modi gila2/gempak2..

-piston standard,ring standard jer..saiz 0.25 125z lar..kalau 0-0 tu mcm takde jer..
-head potong 0.5 atau 1mm ikut kepuasan owner..
-blok korek skit..korek lubang angin yg 4 tu dgn lubang ekzos shj..lubang minyak yg kecik 2 tu biar standard..
-carb standard nk korek blh, taknk korek lg bgs..ada carb rxz atau kips 150 lg cun..
-tapak coil magnet adjust 3 degree kot, aku tak pn ingtla..
-tukar gear dpn mngkuk clutch 21T..tp, dh tukar ni, mangkuk clutch mmg cpt berbunyi nnt..nasibla..
-pakai clutch plate original, spring clutch racing..

kalau dh overhaul enjin..
-pakai bearing racing yg elok2 skit kt crankshaft, gearbox pakai bearing standard koyo jer
-gearbox tukar lar gear racing 4 & 6 pn dh ok..

brg2 lain mcm coil, cdi, ekzos, biar je standard original..
kalau blh, takyah la nk asah ape2 gigi gear, takyah nk potong blok berapa mm pn..
pakai 2T & 4T semi-syn jer..
mcm ni pn setakat nk jarum cecah 'T' pn dh slamber..kalau main highway..
nk buat berlumba dlm town pn dh ok lar ni..
yg penting, kene pandai setting carb, kene pandai setting spoket..

mcm pnh tgk jer nih...
tongue
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Tue May 05, 2009 12:19 am

Msti tgk kat mbc kan Very Happy
Back to top Go down
andy-wkv
Laskar Muda


Posts : 28
Join date : 30/04/2009

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Tue May 05, 2009 3:14 pm

HailToKing wrote:
Msti tgk kat mbc kan Very Happy

ye r...erm... Smile
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Mon May 18, 2009 9:36 pm

HailToKing wrote:
kalau nk spec racing, tp sesuai utk kegunaan harian, sng jer..jgn modi gila2/gempak2..

-piston standard,ring standard jer..saiz 0.25 125z lar..kalau 0-0 tu mcm takde jer..
-head potong 0.5 atau 1mm ikut kepuasan owner..
-blok korek skit..korek lubang angin yg 4 tu dgn lubang ekzos shj..lubang minyak yg kecik 2 tu biar standard..
-carb standard nk korek blh, taknk korek lg bgs..ada carb rxz atau kips 150 lg cun..
-tapak coil magnet adjust 3 degree kot, aku tak pn ingtla..
-tukar gear dpn mngkuk clutch 21T..tp, dh tukar ni, mangkuk clutch mmg cpt berbunyi nnt..nasibla..
-pakai clutch plate original, spring clutch racing..

kalau dh overhaul enjin..
-pakai bearing racing yg elok2 skit kt crankshaft, gearbox pakai bearing standard koyo jer
-gearbox tukar lar gear racing 4 & 6 pn dh ok..

brg2 lain mcm coil, cdi, ekzos, biar je standard original..
kalau blh, takyah la nk asah ape2 gigi gear, takyah nk potong blok berapa mm pn..
pakai 2T & 4T semi-syn jer..
mcm ni pn setakat nk jarum cecah 'T' pn dh slamber..kalau main highway..
nk buat berlumba dlm town pn dh ok lar ni..
yg penting, kene pandai setting carb, kene pandai setting spoket..


yg bold tu aku x brape paham,ade sape2 leh bitau aku fungsi n camne care nak adjust.. btol x fahaman aku ni : adjust tu ade lah untuk mempercepatkan firing spark plug?
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Mon May 18, 2009 10:30 pm

hmm dr apa yg aku baca 2 stroke ni kl advance timing mmg pikup tp rpm top jadi retard..sbb letupan berlaku sebelum tdc soo awal2 lg dah ada letupan yg buat moment piston tu cam tersedak sket utk pi tdc..

yg elok kene buat retard timing..letupan berlaku selepas tdc..maknanya piston tu akan turun dl selepas tdc baru ignition berlaku..soo piston tu dah ada lajak dl utk turun kendian dibantu oleh momen dr letupan..setting camni mid mmg kureng tp top rpm mmg clear,tambah lg bleh overrev lg tinggi, ngan moto pun jadi kurang panas sbb rintangan utk piston bergerak masa kat tdc dah kurang

ikut fahaman ambe ler amik contoh tapak asal duk 90 degree kl tgk dr bulatan coil magnet,kene adjust tapak spark tu 3 degree ikut arah jam utk retard ataupun 3 degree lawan jam utk advance..

p/s : err btolkan kl silap
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Tue May 19, 2009 4:54 pm

chocolate wrote:
hmm dr apa yg aku baca 2 stroke ni kl advance timing mmg pikup tp rpm top jadi retard..sbb letupan berlaku sebelum tdc soo awal2 lg dah ada letupan yg buat moment piston tu cam tersedak sket utk pi tdc..

yg elok kene buat retard timing..letupan berlaku selepas tdc..maknanya piston tu akan turun dl selepas tdc baru ignition berlaku..soo piston tu dah ada lajak dl utk turun kendian dibantu oleh momen dr letupan..setting camni mid mmg kureng tp top rpm mmg clear,tambah lg bleh overrev lg tinggi, ngan moto pun jadi kurang panas sbb rintangan utk piston bergerak masa kat tdc dah kurang

ikut fahaman ambe ler amik contoh tapak asal duk 90 degree kl tgk dr bulatan coil magnet,kene adjust tapak spark tu 3 degree ikut arah jam utk retard ataupun 3 degree lawan jam utk advance..

p/s : err btolkan kl silap

ok maknenye :

advance timing = pickup awal n mid rpm,atau secare kesimpulannye pickup mantap
retard timing = pickup korban cket tapi ujung rpm clear

camtu kan?
*n pakai tools ape nak adjust 3 degree tu n camne nak tau dah 3 degree or brape degree? pakai protaktor ke?hehe


Last edited by WKQ4913 on Tue May 19, 2009 8:37 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Tue May 19, 2009 5:14 pm

HailToKing wrote:


kalo yg ni aku phm, yg nombor2 tu x phm, wkq ni budak engineer tu yg terer main nombor2 ni

bila dh port masa bwa mtr mula2 ok, tp smpai satu rpm cam 5-6 akan rs semput then lpas tu bru lawas smpi abis meter

moto aku pun jdi camni... tp kat takat 4-5... huhuhuhu
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Fri May 22, 2009 11:57 am

WKQ4913 wrote:


ok maknenye :

advance timing = pickup awal n mid rpm,atau secare kesimpulannye pickup mantap
retard timing = pickup korban cket tapi ujung rpm clear

camtu kan?
*n pakai tools ape nak adjust 3 degree tu n camne nak tau dah 3 degree or brape degree? pakai protaktor ke?hehe

hmm aku pun penin jgk pasal ignition nih..tp dr apa yg aku baca,advance ngan retard timing nih kene tgk dr advance timing muto yg asal..

amik contoh kl 125z nih dia punya stended kilang advance 2.0mm before TDC,kl nak advance kene tambah jarak tu,kl nak retard kene drop jarak tu..lg tinggi rpm lg retard timing tu kene buat

*advance = lagi awal ignition sblm TDC..lg jauh jarak timing ngan TDC
*retard = lg lambat ignition sblm TDC..lg dekat jarak timing ngan TDC

sbb kene tgk faktor jenis minyak,suhu,saiz piston,panjang lejang,bentuk head etc..

amik contoh minyak..ada jenis minyak yg susah sket nak terbakar soo kene buat advance timing supaya minyak tu bleh terbakar habis masa TDC

suhu,lg tinggi rpm means lg tinggi suhu operasi,lg tinggi suhu means lg senang fuel nak terbakar,soo timing kene retard,kl timing terlalu advance,letupan akan berlaku terlalu awal sblm TDC

operasi rpm enjin,lg tinggi rpm, lg senang minyak nak mengewap,soo lg senang utk minyak bersebati ngan udara dan terbakar,soo kene buat retard timing

saiz piston,makin besar saiz piston makin advance timing kene buat..sbb fuel makin banyak soo makin amik masa utk bakar sumer fuel

panjang lejang,makin panjang lejang makin jauh utk satu bulatan travel kan(putaran crankshaft)? makin panjang lejang makin advance kene buat timing

bentuk head..mcm 125z punya head,plug duduk kat tgh kan? soo utk bg letupan tu travel ke seluruh bahagian combustion chamber akan amik masa,soo timing kene kasi advance

alat utk ukur degree timing nih nama dia timing dial gauge

ada sesetengah muto 2 stroke yg ada system advance ngan retard timing kat cdi diorang..soo masa low rpm cdi akan set advance timing,masa high rpm plak cdi akan set retard timing

advance timing = low rpm sedap high rpm xbleh blah
retard timing = low rpm sluggish high rpm heaven Shocked
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Sun May 24, 2009 12:00 am

skrg tgh pki blok racing tupai ngan piston honda rider..baru 2 minggu running in sbb rebore masuk piston baru..ptg td servis,dlm pkl 9 siap pasang balik,tp ada problem sket,batang stud ekzos luss..esok kene hantar blok buat thread stud baru..

piston honda rider saiz bape entah..58.5mm kot





blok racing ambe..suh pomen porting utk sedap merempitjalan jer.. Shocked



proses membaraikan moto..



ada calar sket sbb x tahan nak lenjan kekeke..naik gak 150 Shocked kesan calar kat blok jer,piston xde pape..
garis lurus warna hitam atas port ekzos tu kesan calar sket



ini head ambe..



Last edited by chocolate on Sun May 24, 2009 12:13 am; edited 1 time in total (Reason for editing : why soo serius?)
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Tue May 26, 2009 11:21 am

nak tnye cik choc,piston honda raider yg ko pakai tu 0.0 ke? same ngan saiz brape 125z? 2.0 ke?

*aku x jadi nak ubah ignition timing moto aku oleh krane x cukup alat n knowledge lagi,tnye kecik,die ckp mmg kompleks,silap2 leh effect CDI..huhu..

*aku rase jenis 2t leh effect setting la..hehe agaknye la,aritu pakai 2t GP pakai menjet 260,skang pakai maxoil tcw3 tepkse up pakai 285 baru clear,tapi yg merungsingkan aku,xde sekat2 / bobok kat mid,trus naik je..ringan cam myk x cukup tapi plug cun..huhu penin2.. scratch scratch scratch
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 4:17 am

WKQ4913 wrote:
nak tnye cik choc,piston honda raider yg ko pakai tu 0.0 ke? same ngan saiz brape 125z? 2.0 ke?

*aku x jadi nak ubah ignition timing moto aku oleh krane x cukup alat n knowledge lagi,tnye kecik,die ckp mmg kompleks,silap2 leh effect CDI..huhu..

*aku rase jenis 2t leh effect setting la..hehe agaknye la,aritu pakai 2t GP pakai menjet 260,skang pakai maxoil tcw3 tepkse up pakai 285 baru clear,tapi yg merungsingkan aku,xde sekat2 / bobok kat mid,trus naik je..ringan cam myk x cukup tapi plug cun..huhu penin2.. scratch scratch scratch

lagi besar dr saiz 2.00 rxz..rxz stended 56mm,skrg lebih kurang 58.5,soo bleh kata 2.50 rxz ler..cc moto aku skrg 145cc

kl nak kira saiz 125z maknanya 4.75 125z ler hehehe

haha aku baca pun mmg komplek ler,nak cari tdc yg tepat pun dah byk step

dl aku ada pki petronas outbot,code apa ntah,beli ngan kecik..simpton lebih kurang camni ler,rpm tgh tu ringan sket nak pi,xde berat mcm 2t bese..karbon pun mmg kurang ..tp piston mcm mudah calar banding ngan sprinta 5000 atau gp
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 10:27 am

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:
nak tnye cik choc,piston honda raider yg ko pakai tu 0.0 ke? same ngan saiz brape 125z? 2.0 ke?

*aku x jadi nak ubah ignition timing moto aku oleh krane x cukup alat n knowledge lagi,tnye kecik,die ckp mmg kompleks,silap2 leh effect CDI..huhu..

*aku rase jenis 2t leh effect setting la..hehe agaknye la,aritu pakai 2t GP pakai menjet 260,skang pakai maxoil tcw3 tepkse up pakai 285 baru clear,tapi yg merungsingkan aku,xde sekat2 / bobok kat mid,trus naik je..ringan cam myk x cukup tapi plug cun..huhu penin2.. scratch scratch scratch

lagi besar dr saiz 2.00 rxz..rxz stended 56mm,skrg lebih kurang 58.5,soo bleh kata 2.50 rxz ler..cc moto aku skrg 145cc

kl nak kira saiz 125z maknanya 4.75 125z ler hehehe

haha aku baca pun mmg komplek ler,nak cari tdc yg tepat pun dah byk step

dl aku ada pki petronas outbot,code apa ntah,beli ngan kecik..simpton lebih kurang camni ler,rpm tgh tu ringan sket nak pi,xde berat mcm 2t bese..karbon pun mmg kurang ..tp piston mcm mudah calar banding ngan sprinta 5000 atau gp

peh mmg x muat nak sumbat dalam blok stened aku al ni?kene cari blok racing gak la?ke leh je rebore sapai saiz gaban tu???
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:19 pm

WKQ4913 wrote:


peh mmg x muat nak sumbat dalam blok stened aku al ni?kene cari blok racing gak la?ke leh je rebore sapai saiz gaban tu???

rase2 nye piston rxz bleh muat..nk3371 bgtau dlm mbc max blok 125z bleh sampai 58.75mm oversize..xpenah aku cuba lg kat blok stended

td duk google2 dlm tenet jumpa blok nikasil utk 125z,kompeni taiwan yg buat..bore 61mm,kl pki blok tu cc moto dah jadi 160cc..

jap2 laman web http://www.eternalvan.com.tw/

gambor blok..

Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:27 pm

aiyo.. besar nye kalo nak rebore blok ori moto aku ni..huhu.. teringin gak nak pakai piston besau2 ni..huhu..camne ko kire cc moto? ape darab ape? bore X stroke eh?lupe plak..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:35 pm

WKQ4913 wrote:
aiyo.. besar nye kalo nak rebore blok ori moto aku ni..huhu.. teringin gak nak pakai piston besau2 ni..huhu..camne ko kire cc moto? ape darab ape? bore X stroke eh?lupe plak..

stakat piston stended rxz bleh lg ler Shocked

pai x [(diameter piston)/2]^2 x lejang <--unit akan jadi dlm milimeter cubic

syok oo pki piston beso2 Shocked tp sbb blok aku lokel jd cepat panas sket Sad
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:43 pm

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:
aiyo.. besar nye kalo nak rebore blok ori moto aku ni..huhu.. teringin gak nak pakai piston besau2 ni..huhu..camne ko kire cc moto? ape darab ape? bore X stroke eh?lupe plak..

stakat piston stended rxz bleh lg ler Shocked

pai x [(diameter piston)/2]^2 x lejang <--unit akan jadi dlm milimeter cubic

syok oo pki piston beso2 Shocked tp sbb blok aku lokel jd cepat panas sket Sad

kalau dah pakai piston beso.. ade benda lain lagi yang nak tukar tak??
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:49 pm

mantadkb wrote:


kalau dah pakai piston beso.. ade benda lain lagi yang nak tukar tak??

kl dah lebih dr saiz 1.00 kene tune sket pilot ngan menjet
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:53 pm

chocolate wrote:
mantadkb wrote:


kalau dah pakai piston beso.. ade benda lain lagi yang nak tukar tak??

kl dah lebih dr saiz 1.00 kene tune sket pilot ngan menjet

cari carb saiz beso sikit pon boleh kan Twisted Evil Twisted Evil
tapi bab2 nak barai n pasang blok ni aku belum pernah cube la.. ingat nak try la jugak..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 12:58 pm

mantadkb wrote:


cari carb saiz beso sikit pon boleh kan Twisted Evil Twisted Evil
tapi bab2 nak barai n pasang blok ni aku belum pernah cube la.. ingat nak try la jugak..

lor mende yg paling senang dlm sejarah permotoran,nak bkk blok 2 stroke ekekeke

yg cerewet nye kene bkk coverset dl,x mcm rxz trus bkk blok jer

karb lg besar lg bagus ekekeke Shocked
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Wed May 27, 2009 1:00 pm

chocolate wrote:
mantadkb wrote:


cari carb saiz beso sikit pon boleh kan Twisted Evil Twisted Evil
tapi bab2 nak barai n pasang blok ni aku belum pernah cube la.. ingat nak try la jugak..

lor mende yg paling senang dlm sejarah permotoran,nak bkk blok 2 stroke ekekeke

yg cerewet nye kene bkk coverset dl,x mcm rxz trus bkk blok jer

karb lg besar lg bagus ekekeke Shocked

takpe.. hujung minggu ni aku try baraikan motor tu.. nak jadikan projek moto.. huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Modifikasi yg dh dibuat???   Today at 4:51 pm

Back to top Go down
 
Modifikasi yg dh dibuat???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: